Dpreview'in sitesinde yayınlanan Super Zoom'a sahip grup testi sonuçları şu şekildedir:
Fotoğraf kalitesi gün ışığında Best of the bunch: Canon PowerShot SX 10 IS, Panasonic FZ28, Sony H50 Middle of the road: Fujifilm S8100fd, Olympus SP-565UZ Bottom of the class: Nikon P80, Fujifilm S2000HD
Düşük ışıkta Best of the bunch: Canon PowerShot SX 10 IS, Panasonic FZ28, Sony H50 Middle of the road: Fujifilm S2000HD, Olympus SP-565UZ Bottom of the class: Nikon P80, Fujifilm S8100fd
Flash performansında Best of the bunch: Canon PowerShot SX 10 IS, Sony H50 Middle of the road: Nikon P80, Fujifilm S8100fd, Panasonic FZ28 Bottom of the class: Fujifilm S2000HD, Olympus SP-565UZ
Önerilen makine: Olympus SP-565UZ En iyi seçilen makineler: Canon SX10 IS and Panasonic FZ28
Bizim önerdiğimiz Panasonic Fz50 ve Fujifilm s6500fd test dışındadır.
Nikon P80'nin en kötüler arasında yer alması hiç şaşırtıcı değil ama...
canon sx 10 fz28 den daha mı iyi anlamadım..hatta h50 ye nerdeyse küfür edecekerldii o bile cok basarılı gözüküyoo....ilginç..
Gerçekten detaylı bir inceleme olmuş. SX-10 önplana çıkmış, Sx-1 dahil edilmemiş, o diğerlerinden biraz daha pahalı, sanırım ondandır. Ülkemizdeki spot fiyatlarda f/p oranı ibreyi FZ-28'e çeviriyor.Daha canlı renkler var gördüğüm kadarıyla fakat sx-10'un renkleri daha doğal geldi bana.Keskinlikte de sx-10 iyi gibi. Ayrıca diğerlerinde olmayan sx-10'daki döner lcd ekran da bir avantaj. En sondaki değerlendirmede SP-565 Uz önerilmiş fakat SX-10 ve FZ-28 "Highly Recommended" yani öncelikle önerilmiş. Şu an bu sensörlerle elde edilebilecek en kaliteli görüntüyü ve performansı sanırım Canon ve Panasonic ikilisi veriyor.
valla benim gönlüm fz28 de.. hd video cekiyor..iso basarısı daha iyi..tasarımı daha hoş..
Bu kıyaslamaya yukarıdaki makinelere ilaveten ,
Casio EX-FH20 Kodak Z980 ve Olympus SP-590 UZ ' nin de dahil olabilmesini çok isterdim...