Şimdi Ara

Louqe Ghost S1 Kasa Toplama, Bilesenler ve Inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
4
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Tum fotolara bu linkten ulasabilirsiniz

Sadece 8.2 litre ve bos agirligi 2.5 kilogram. Fiyati ise 270 euro.

Kasa tamamen cnc milling yontemiyle blok aluminyumdan islenerek yapilmis. Detaylar ise mukemmel kesinlikte. Yani birlesme yerlerinde milimetrelik bir hata payi dahi yok. Isciligi cok ust duzeyde. Egilme bukulme yok, parcalar son derece rijit, kalin plakalar halinde. Mesh tasarim direkt olarak plakaya delinerek acilmis sekilde. Her tarafindan hava alacak sekilde tasarlanmis.

Topladigim en kucuk kasa buydu fakat en az zorlandigim kasalardan birisi oldu. Bunun nedenlerinden birisi tum bilesenlerin moduler olmasi. Yani alt ust ve tum yan kapaklar sokulebiliyor, bu da size cok genis bir montaj alani sunuyor. Resimde sokulmus durumda degil ama sag taraftaki o siyah panel de cikiyor.

Kasa sandvic dizayna sahip. Yani anakart ile ekran karti sirt sirta bicimde konumlaniyor. Ekran kartini oldukca kaliteli bir pci-e riser kablo ile arkaya almislar. Bu da isinan ekran karti ve islemcinin ayri iki bolmede birbirini etkilemeden calismasina yardim ediyor. Yine de bir egzos fan alttan veya ustten takilmasini tavsiye ederim. Ben de bir adet slim 92mm Noctua almayi planliyorum alt kisma.

PSU olarak kesinlikle kullanmaniz gereken guc kaynagi SFX ebatlarda olmak zorunda. Normal ATX ebat guc kaynagina yer yok bu kasada. Ben Corsair SF600 Platinium kullandim. Kisa ve bagimsiz sleeve kablolarla geliyor bu oldukca onemli cunku fazla kabloyu saklayacak cok yerimiz yok. Ote yandan kablolarin yumusak olmasi da cok onemli. Kablo duzenlemesi icin cable comb kullandim oldukca ucuz ve guzel bir kablo duzenleme cozumu sunuyor.

CPU sogutucusu icin eger ek parca ile kasayi yukselterek kullanmiyorsaniz low profile sogutucularla sinirli secenekler. Large hat genisletme alirsaniz 240 mm su sogutma takmak mumkun ancak benim amacim mumkun oldugunca kucuk bir kasa kullanmak. Large Hat soyle bir sey:

Bu kasaya bu haliyle sigabilecek en buyuk ve en iyi sogutucu Noctua NH-L12S. Tabi bu durumda low profile ramler kullanmak zorundasiniz. Ram olarak Corsair'in 16GB DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX kitini kullandim. Bu arada, normalde bu sogutucu 1-2 mm farkla sigmiyor, ufak bir modifikasyon gerektiriyor.

Ancak zorladiginizda ustten bastirarak egip bukerek sigdirmak mumkun.

Kullandigim islemci Ryzen 5 3600. Bu islemciyi secme sebebim verdigi performansa oranla isinma miktarinin dusuk olmasi. 3700x kullansaydim bu kadar soguk calistirmam mumkun olmayacakti muhtemelen. Yine Intel islemciler de oldukca fazla isiniyor ve sogutabildiginiz olcude performans veriyor. CPU ayarlarim da 1.22 volt ile 4.15 ghz. Islemcinin ciktigi maksimum sicaklik degeri ise 67 derece. Yani istesem biraz daha zorlayabilirim ama gerek gormuyorum. Gurultu duzeyi oldukca onemli benim icin. Islemci sogutucu hemen hemen hic ses yapmiyor, duymak neredeyse imkansiz.

Ekran karti tarafinda ise Gainward RTX 2070 kullandim. Fiyati cok uygun geldiginden ve daha once denemis oldugum bir urun olmasindan oturu sectim bu karti. Coilwhine hic yok. Fan sesi ise kabul edilebilir duzeylerde. 76 derecelere kadar cikiyor oyunlarda. Kartin pek gorulecek olayi yok acikcasi dizayn olarak cok siradan ve ucuz bir kart ancak islev olarak basarili buluyorum.

Bu da Founders Edition ile gorunumu, aslinda FE cok yakisiyor ancak FE 2070'ler pek basarili degil, bu karti 2 kez garantiye gonderdim, sonunda kusursuz gelince de sattim.

5700XT vardi elimde daha once Sapphire Nitro+ fakat bu kart kasaya sigmiyor. Louqe Ghost'un ekran karti sinirlamasi uzunluk olarak ideal 305 mm ancak kalinlik olarak sadece 45 mm yani cift slot. Cift slot AMD tarafinda fazla kart yok, aslinda var ama slotun ustune tasiyor butun kartlar ve sigmasi mumkun olmuyor. Tek ideal secenek olarak Powercolor 5700XT Red Dragon vardi ancak onun da fiyati abzurt seviyelerde yasadigim yerde. Gerci Red Dragon da ust kisimdan sigmiyor, kablolamada sorun yaratiyor.

Kasanin bir diger degisik ozelligi bir cok sayida tek tip vida ile gelmesi. Vidalar alistigimiz sekilde PH-1(yildiz) degil T10 yani Torx vida. Anakart dahil tum vidalari T10.

Ancak merak etmeyin icinden T10 alyan(allen) cikiyor kutunun.

Ebat olarak oldukca ufak. Kola kutusunu boyutlarini anlamaniz icin koydum.

Isvec'te kis cok karanlik, hic gun isigi yok, evde de yumusak los isik kullaniyorum o yuzden fotolar cok kumlu cikiyor. DSLR kamerayla bile. Ya flash kullanmak zorundayim ya da boyle sacma cikiyor kusra bakmayin o nedenle. Genel olarak boyle duruyor masada. Minimalizm sevenler icin ideal diyebilirim. Isterseniz cantaniza koyup seyahat edebilirsiniz hatta.

Son soz:
    Deli olmayin verilmez o kadar para:) Ama cok buyuk titizlikle yapilmis, cok basarili bir itx kasa.

Kullanilan parcalarin listesi;
    Anakart: Gigabyte B450I AORUS PRO WIFI - ITX
    CPU: AMD Ryzen 5 3600
    CPU Cooler: Noctua NH-L12S
    RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX Black
    PSU: Corsair SF600 600W 80+ Platinum
    GPU: Gainward RTX 2070
    SSD: 240 GB ne idugu belirsiz bir m.2 ssd
    Kasa: Louqe Ghost S1 Mini-ITX Limestone

Son olarak Noctua NF-A12 ve 2 adet slim Noctua 120mm fan siparis ettim, baya para verdim ama ekran kartini modlayacagim, kasa full noctua olacak, super sessiz bir sistem hedefliyorum su sogutmaya gerek kalmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 27 Haziran 2020; 19:42:25 >

Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...

• Kasayı beğendim. Bende dune case yada Streacom DB4 düşünüyorum ama bakalım
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Kasayı beğendim. Bende dune case yada Streacom DB4 düşünüyorum ama bakalım
    Silindirik kasasi mi Dune Case'in? Bunlar hep konsept seri uretimi yok gibi.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • Db4 sipariş alıyorlar ama tr gelmesi çok pahalı oluyor. Olmadı kendim üretmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Db4 sipariş alıyorlar ama tr gelmesi çok pahalı oluyor. Olmadı kendim üretmeyi düşünüyorum
    Streacom DA2 var aslinda ben onu yapmayi dusunuyorum bu elimdekini satarsam.
  • çok güzel kasa hocam. sv540’ın durumuna göre yönelebilirim belki buna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında cok istedim bu tarz kasa ama tr de malum kur farkları flan mını ıtx 4 ay kovaladım en son phanteks enthoo mını ıtx alam dedim stok bitti bulamadım nzxt h200 alam dedim oda aynı gun bitti ümidim tükendı derken nzxt h400 sistem topladım mıcro atx phanteks nzxt stock geldi tr ye hevesim kaçtı ole kaldı :d

Orijinalden alıntı: clarq26

zamanında cok istedim bu tarz kasa ama tr de malum kur farkları flan mını ıtx 4 ay kovaladım en son phanteks enthoo mını ıtx alam dedim stok bitti bulamadım nzxt h200 alam dedim oda aynı gun bitti ümidim tükendı derken nzxt h400 sistem topladım mıcro atx phanteks nzxt stock geldi tr ye hevesim kaçtı ole kaldı :d
    Ucuz yollu olarak onerebilecegim birkac kasa var aslinda.

Cougar QBX
    Malzeme kalitesi cok iyi degil tabi ancak goruntusu iyi. Ebat olarak 20 litreyi gectigini sanmiyorum.

Fractal Design Core 500
    Bu 240mm su sogutma icin optimize edilmis kucuk ATX PSU ile kullanilabilen bir kasa. Tek falsosu ondeki CD-ROM kapagi. Onu da ekranli bir fan kontrolcusu takarak adam etmek mumkun. 20 litre civarlarinda gene. Kup tasarim.

Silverstone Sugo
    Bu kasa 120mm AIO ile ideal oluyor. Baya ufak kup kasa. Tipsiz ama islevsel.

Bunlarin disinda f/p olarak iyi olan ve goruntusu de guzel olan Fractal Design Node 304 var. Bu kasa hava sogutma ile daha iyi. 120 mm AIO da uyar ancak her hava sogutma takilabildigi icin daha ideal onde hava giris arkada 120mm egzos fanla ve fan kontrolcusu ile geliyor. Beyazi cok sik. Yaptigim ilk itx kasa buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 16 Aralık 2019; 12:50:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Ucuz yollu olarak onerebilecegim birkac kasa var aslinda.

Cougar QBX
    Malzeme kalitesi cok iyi degil tabi ancak goruntusu iyi. Ebat olarak 20 litreyi gectigini sanmiyorum.

Fractal Design Core 500
    Bu 240mm su sogutma icin optimize edilmis kucuk ATX PSU ile kullanilabilen bir kasa. Tek falsosu ondeki CD-ROM kapagi. Onu da ekranli bir fan kontrolcusu takarak adam etmek mumkun. 20 litre civarlarinda gene. Kup tasarim.

Silverstone Sugo
    Bu kasa 120mm AIO ile ideal oluyor. Baya ufak kup kasa. Tipsiz ama islevsel.

Bunlarin disinda f/p olarak iyi olan ve goruntusu de guzel olan Fractal Design Node 304 var. Bu kasa hava sogutma ile daha iyi. 120 mm AIO da uyar ancak her hava sogutma takilabildigi icin daha ideal onde hava giris arkada 120mm egzos fanla ve fan kontrolcusu ile geliyor. Beyazi cok sik. Yaptigim ilk itx kasa buydu.
    https://photos.google.com/share/AF1QipMNzVWHyCvxTmq9ndYFGod80bm_YhtTMysQx_qRmdC9lTYElOYRvwcg5Zi2MlR5yA?key=U196TFJiS2lWNzI4MUwtMVFLU0tlNDFuSjVqTjVB

Alıntıları Göster
    hocam inciğinden boncuguna tr de olmayan modelleri komple arastırdım küp kasalar bana hitap etmiyor mutlulugu nzxt h400 ile yakaladım .çdşkfmsşlgfds

• CPU tarafinda asiri derecede memnunum. Ryzen 3600 performansini goz onune alirsak en az isinan islemcilerden bir tanesi. Bu kadar cok performansi bu kadar dusuk sicakliklarla alabileceginiz baska hangi islemci vardir bilmiyorum.
    Sogutucu olarak Noctua NH-L12S kullaniyorum. 120 mm slim fani duymak cok zor en agir kullanimda bile.

Kasanin diger tarafinda ise Gainward RTX 2070 var.

Bir miktar undervolt ile kullaniyorum bunu. Performansindan cok memnunum ve sansliyim ki coilwhine sifir bu kartta. Gel gelelim 76 derecelere cikiyor resimde gordugunuz gibi ve fan sesi duyulabilir seviyelerde, rahatsiz etmiyor ancak ben fan sesinden pek hoslanmiyorum. Cift slot, problemsiz ve 3 fanli bir ekran karti bakiyorum ancak fiyatlari ucuyor bu kombinasyonla.

Cooler Master H411R sogutucu vardi elimde, bunun fanini soktum kasanin altina taktim 92mm fan. 1000 rpm'de duymak imkansiz. Disariya ufluyor. Iceriye intake seklinde taktigimda hicbir sicaklik faydasini gormedim. Disariya ufleyince fan devirlerini biraz dusurdu.

• Yakın zamanda geeek a50 satın aldım. Gümrükten geçerse fotoğraflarını atarım. Fiyatı baya tuzluya geldi. Acaba diyorum dancase tarzı bir kasa mı alsaydım
  • 270 eueo hey maşallah 10.2 litrelik node 202 80 euro, atx psu da kullanilanbilen 14 litrelik rvz03 90 euro. Ustelik litreden bagimsiz ince uzun SFF formu bana daha cekici geliyor, konsol gibi oluyor.

Gule gule kullanin, belliki ozenerek secmis bulmussunuz parcalari. Turkiyede itx sistem toplamak çok zor.

Fiyati cok sacma dogru. Zaten bana sorarsaniz almayin degmez. Ancak saydigin kasalarin hicbiri ile kiyaslanamaz kalite olarak onu da soyleyebilirim rahatlikla. Cok sayida itx kullandim. Fractal Design Node serisi mesela cok iyi tasarlanmis ancak malzeme kalitesi orta seviye olan bir urun. Sadece litreye bakmak dogru degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyline334

Yakın zamanda geeek a50 satın aldım. Gümrükten geçerse fotoğraflarını atarım. Fiyatı baya tuzluya geldi. Acaba diyorum dancase tarzı bir kasa mı alsaydım
    Geldi mi kasanız izlenimleriniz nasıl?
  • 270 euro 1.843,69 tl civarı yazık bence
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Lian li tu150 ve silverstone un 450w fansız sfx güç kaynağını aldım. İşlemcim normalde i5 5675c ancak z97 itx anakart bulamıyorum. Özellikle m2 slotu olan. Ya ryzen geçeceğim kafamda ryzen 5 1600 ve msi b450 itx veya paraya kıyıp amazon da gördüğüm ve aşık olduğum supermicro nun z390 itx anakartını alıp sistem kuracağım. Yorumlarını genel olarak alabilir miyim?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.