arkadaslar aradım ama bulamadım birde sizlere sormak istiyorum. Türkiyede sunucular (server) ne tarz bir bağlantı kullanıyorlar. yani aktif ziyaretçi sayısı çok olan bir sitenin(örneğin d.h.) bağlantısı nasıl karşılanıyor. şimdi ben ev kullanıcısı olarak kendime sunucu kursam nereye başvurup nasıl bir bağlantı almam gerekiyor ve masrafı nedir, aylık ücret ne kadardır. cevaplayan olursa sevinirim.
bilen bir kişi bile yok mu acaba :)
Bilen çoktur ama soruş tarzınıza bakıp "Bu soruya nerden başlayıp nasıl yanıt versek acaba demiştir" bilenler :))
Herşeyden önce ne sunmak istediğinizi bilmek lazım. Akabinde sunduğunuz içeriğe kaç kişinin ulaşacağı. Bu gibi soruların cevabı olmadan sorunuza yanıt vermek zor. DH gibi bir site sunacaksanız sunucunuzun bir ISP'de bulunması gerekir. Ancak kişisel web sayfanızı hazırlayıp bunu sunacasaksanız ve birkaç kişi girip sitenizde dolaşacaksa evdeki ADSL bağlantınıza statik ip alırsınız olur biter.
Saygılarımla..
öyleyse soruyu şöyle değiştirsek. Torrent kullanıcılarının malumunuz upload hızı yüksek olmalı (ration olayı). orada uploader olmak için en az 10 Mbit/s olması gerekiyor. türkiyede böyle bir bağlantı var mı, varsa ücreti nedir ve nerden başvurulur?
10 mbit upload hızı :)) Bu hız için TT'dan Metro Ethernet alabilirsiniz. Veya bir ISP'de dedicated sunucu barındırırsınız. Fiyatlarını araştırmanız lazım. Yapacağınız bu iş size ticari bir getiri sağlamaz ise altından kalkamazsınız.