Şimdi Ara

ŞUNA BİR AÇIKLIK GETİRELİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
4
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fonksiyonun tanımsız olduğu yerlerde sürekliliğe bakılır mı? O nokta için 'Aranmaz' mı deriz yoksa 'Sürekli değildir(Süreksiz)' mi deriz ? Limit 2.denemesinde de bu tarz bir soru vardı.
    Bu yıl 12'lere dağıtılan Matematik kitabında sayfa 30'da f(x)= 1/x-1 fonksiyonu için 'x=1' noktasında süreksizdir, demiş.(Eba'dan bulup resmini atacaktım ama Eba'daki kitapta örnek değiştirilmiş O.o ilginç)
    Mesela lnx fonksiyonu sürekli bir fonksiyondur diyebilir miyiz ? 'Aranmaz' görüşüne göre tanım kümesi dışındaki hiçbir noktaya bakmayacağımız için süreklidir deriz ama ikinci görüşe göre tanım kümesine bakarsak R- ve 0 noktaları için tanımsız, dolayısıyla süreksiz oluyor.
    Ben açıkçası denemelerde pek rastlamadığım için önemsemedim ama hem limit Tg'de hem de apotemi ayt mat denemelerinde var(deneme 12- soru 18-1.öncül için diyorum)
    Siz şimdiye kadar ne aldınız? ÖSYM ne alır? ( ya da alır mı ) Çıkmış süreklilik sorularında bu tarz bir şeye rastlamadım.

• Bunu okuldaki 3 tane mat hocasına sordum, aranmaz dediler. Tanım kümesinde olmadığı için sürekliliği etkilemiyor yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam atıyorum sınavda x-5/x-3 fonksiyonunun süreksiz olduğu noktaların apsisler toplamı nedir diye sordu. 0 mı derdin ?
  • Eğer fonksiyon dediyse tanım kümesinde 3 bulunamaz bu yüzden süreklidir.
  • Soru aynen şu: f(x): x-5/x-3 fonksiyonunun süreksiz olduğu apsisler toplamı? 3 noktasında tanımsızdır diye belirtmesine gerek var mı ki? x:3 te tanımlı olsa 3'te bir değer alamayacağı için fonksiyon olmaz fonksiyonların tanım kümesinde boşluk kalmamalı malum.
  • Tanımlı olmadığı yerde bir fonksiyon için süreklidir ya da süreksizdir diyemeyiz ama fonksiyonun geneli süreklidir. Süreksiz olduğu bir apsis olmadığı için toplamamız da mümkün sayılmaz. ÖSYM'nin böyle bir soru soracağını düşünmüyorum. Sorarsa öncüllü olarak sorar.
    Örneğin;

x-5/x-3 fonksiyonu için

I- x=3 için süreklidir.
    II- x=3 için süreksizdir.
    III- Yatay asimptotu y=1 doğrusudur.

Böyle bir soru çıksa ben yalnız III yapardım. Çünkü tanımlı olmadığı yerde süreklidir ya da süreksizdir diyemeyiz.

Bu videoyu izleyebilirsiniz: Mustafa Yağcı Limit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallamaziyaaa -- 16 Haziran 2018; 14:45:14 >

• limitin denemesinde 15 dk bunu düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.