Şimdi Ara

sulu aküve kuru akü farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün iki tane 50 amper kuru akü aldım sulu ile arada 5 milyon fark vardı.. invertore bağladım 24 volt.. aralarında besleme olarak fark varmı yada ömür olarak..

Orjinalden alıntı: ta4cmj

dün iki tane 50 amper kuru akü aldım sulu ile arada 5 milyon fark vardı.. invertore bağladım 24 volt.. aralarında besleme olarak fark varmı yada ömür olarak..

kardeş bunu almadan önce sorsaydın ya
    İşimiz kaldı heman merhamet-i Lem Yezele
  • niyeki
  • İstersen sormaya gitmeden önce şunlaır bir oku

Sulu akülerin içinde sülfirik asit bulunur ve genel kullanım yeri araçlardır. Anlık olarak çok yüksek akım verebilirler ve akım çekildiği zaman aküden gaz çıkış olur. Ve dikey olarak kullanılması gerekmektedir. Çünkü üst kapaklarında gaz çıkışı için hava delikleri bulunmaktadır.

Kuru tipler ise içine akıcı olan asit yerine jel kıvamında bir elektrolit bulunur ve akü hangi konumda kullanılırsa kullanılsın akma olayı oluşmaz. Genelde kesintisiz güç kaynaklarında kullanılırlar.
  • Kuru aküler otolarda da kullanılır, ups sistemlerde de kullanılır, jeneratörlerde de kullanılır akla gelen her yerde kullanılır. Kullanışlıdır hiç bir şekilde bakım istemez (suyu bitti, şarj edelim, geri döndürelim gibi bi derdin olmaz) akım olarak aynı akımı verir ve aynı şartlarda şarj olur, kullanım ömrü de sulu ile aynıdır ben olsam kuru aküyü tercih ederim.
    Sulu akü aldıktan ilk 1 yıldan sonra her zaman bakım ister ve kontrol altında bulundurulması gerekebilir, susuz kalırsa içindeki plaketler özelliğini yitirir yazın saf su kışın asit eklemek gerekir uğraşması zordur artık tercih sizin bence böyle

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.