Şimdi Ara

Sultan Papağanım Ben Odada Olmayınca Şekil Ötüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
8.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. 3-4 aylık bir sultan papağanımız var. Cinsiyetini bilmiyoruz. Biz odadayken veya uzaktan bağırdığımızda tek ton ötüyor. Çağrı sesi şeklinde. Ama kapıyı kapatıp kuşu odada serbest bıraktığımızda kendi kendine güzel sesler çıkarıyor. Kapının arkasından ıslık yapıyoruz ve sesimizi taklit ediyor. Ama yanına gidince ötmeyi kesiyor. Kuşla hiçbir sorunumuz yok. Kafesinin kapısını açar açmaz direk omzuma konar. Kendini sevdirir. Saldırsa bile ısırmaz sadece elimi dilliyor ve ufacık ısırıyor ancak hiçbir şekilde acıtmıyor. Ben elime aldığımda da ötsün istiyorum kuş. Nasıl başarabilirim? İyi günler.

• Bende sultan papağanı besliyorum maalesef yakınızda olduğunda ses çıkartmaz ötmez çünkü size bağlı olduğundan yanınızda kendisini mutlu hisseder ses çıkartmaz o güzel sesler çıkartmasının sebebi sizi çağırıyor oluşu. Odada durun kafesini kapatın uzun süre odada kalsın biraz bağırmasına katlanın bi süre sonra kur yapmak için yine güzel ötmeye başlar elinizdeyken omzunuzdayken ses çıkartmaz kesinlikle. Sadece elinize alıp gagasının altını kaşıyorken mırıldanır o kadar :)

Bazen işim oluyor zarar görebileceği cisimler etrafta oluyor kapatmak durumunda kalıyorum uzun süre ben odada olsam bile ötüyor :)

Kafesine oyalanacağı birşeyler koyun mutlaka ufak bir pinpon topu belki minik parçaları olmayan kedi kuş figürü falan seviyorlar oynamayı.

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • Merhaba

Papağanları nereden aldınız? Bende Erkek 3,4 aylık birşey arıyorum ama Petshop haricinde bakıyorum, tavsiyeniz var mı?
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.