Bildirim
sülfatlaşmış aküler için desülfatör devresi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Takip
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
kullandığım malzemeler bunlar
25v 100uf e.kondansatör
25v 33uf e.kondansatör(3 adet)
63v 4.7nf p.kondansatör
15v 1w zener diyot
1n4148 diyot (3adet)
15kohm direnç (2adet)
270kohm direnç
lm555 entegre
63v 10nf p.kondansatör (2 adet)
100ohm direnç
2n2907 transistör
irfz44 mosfet transistör
mur820g hızlı diyot
220uh bobin
1mh bobin
devreyi tamamlayıp denediğimde gelişmeleri yazacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teveoqlu -- 28 Kasım 2018; 23:6:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bugün itibarıyla devreyi bağlayalı 13 gün oldu
tepe voltajını ölçtüğümde 54.6 çıktı
faydası varmı derseniz kesinlikle var herşey yolunda gitti 5 ay deşarj konumda bekleyen ve marş basmayan aküyü baya diriltti
devreyi yeni sıfır bi aküye bağladığımda 54.4v gördüm
merak ettiğim o değer olması gerekenmi yoksa yeni akülerdede azda olsa sülfat varmı merak konusu
ama daha biraz daha bekletmeyi düşünüyorum bu arada akü inci marka 60 amper 2.5 yıllık bi akü
korhan hocaya saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teveoqlu -- 12 Aralık 2018; 23:55:6 > -
Bu cihazdan almayı düşünüyorum deneyen varmı acaba.
aliexpress.com
US $16.17 36% OFF|Tahmini Teslimat Zamanıhttps://tr.aliexpress.com/item/400Ah-Auto-Pulse-Car-Battery-Desulfator-Lead-Acid-Battery-Desulfation-Battery-Regenerator-Battery-Reviving/32468775800.html
-
Konuya yabanci ama elektronige merakli birisi olarak amac nedir ne ise yarar baski devresi varmi :) elinize saglik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
burda bişey yazcanda cevap gelcek ölme eşegim ölme
neyse o cihaz çok aman aman değilde iş görür yani kullanmadım ama fiyatı uygun
baskılı kartı yok hazır olanları varda bulamadım pcb kartın üstüne montaj dostum
darbeli elektrik gönderip sülfat tabakasını parçalayıp elektrolikite çeviriyomuş -
https://320volt.com/aku-bakimi-icin-desulfator-devresi/ buradaki devreyi kurdum çalıştırdım tepe gerilim akü şarjda değilken 32-33 V civarında alıyorum. -
devre aynıda voltaj düşük çıkmış ama boştayken değişiyo
ben sabit 13.5v 4amperle hem şarj edip hep devre takılıyken en son 55.5 lere kadar düştü
boştaykende 51.8 e kadar indi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teveoqlu -- 4 Ocak 2019; 21:56:22 > -
Tebrikler desülfatör akünün ömrünü uzatır. Aracını ve cebini seven herkeste olması gerektiğini düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X