Şimdi Ara

SUBWOOFERIN İÇİ...!!! Merak edenlere:))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir süre önce Creative T-6060 aldım. 5+1 ama ben daha çok müzik dinlemek için kullanacağım.. Malum upmix olayı olmadığı için (Bende sonradan öğrendim) ipod gibi stereo sistemler sadece frontlardan ve subwooferdan ses veriyor.. Bende ses girişlerini (front-rear-center) paralel bağlayarak sorunu halletmeye çalıştım.. Dışarıda kablo karmaşası olmasın diye bunu subwooferın içinde yaptım (Hem devre üzerinde belki daha kolay bir bağlantı şekli bulabilirim diye..) Hazır içini açmışken birkaç resim çektim. Burada da birkaç arkadaş subwooferın içini merak ettiklerini yazmıştı.. İşte sizler için resimler ve küçük çaplı bir inceleme:)
    İşte bütün parçalar bir arada..

• Acayip güldüm subwooferın çapına 13 cm var mı?

Ben 30 cmliğe küçük bu derken..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Acayip güldüm subwooferın çapına 13 cm var mı?

Herkes baba parası yemiyor maalesef, sen gülmeye devam et...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Acayip güldüm subwooferın çapına 13 cm var mı?

Herkes baba parası yemiyor maalesef, sen gülmeye devam et...

+1 boşver
  • Baba parası yemesi değil ben amfiyi subwoofer ı baba parasıyla almadım ben bu aletlerin bu kadar övülmesini kastettim , neyse sizinle kavga edebilecek kadar seviyemi düşüremedim..
  • quote:

Baba parası yemesi değil ben amfiyi subwoofer ı baba parasıyla almadım ben bu aletlerin bu kadar övülmesini kastettim , neyse sizinle kavga edebilecek kadar seviyemi düşüremedim..

Seviyeli olduğun kadar subwoofer'ların kalitesini boyutuna göre karşılaştıracak kadar da bilgilisin...

http://www.dealtime.com/xPF-Bose-Acoustimass-10-Series-III-Home-Theater-Speaker-System

Al sana 13 cm'lik subwoofer'a sahip bir sistem...

Subwoofer Power 270 Watt

Woofer Size 5.25"

• quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Baba parası yemesi değil ben amfiyi subwoofer ı baba parasıyla almadım ben bu aletlerin bu kadar övülmesini kastettim , neyse sizinle kavga edebilecek kadar seviyemi düşüremedim..

Seviyeli olduğun kadar subwoofer'ların kalitesini boyutuna göre karşılaştıracak kadar da bilgilisin...

http://www.dealtime.com/xPF-Bose-Acoustimass-10-Series-III-Home-Theater-Speaker-System

Al sana 13 cm'lik subwoofer'a sahip bir sistem...

Subwoofer Power 270 Watt

Woofer Size 5.25"

Ben küçücük bir şey diye demiştim yanlış anladın ama..Boy büyür güç artar , aynı maddelerden yapılmış 20 cm lik bir subwoofer ile 25 cm lik bir subwooferın dB farkı ap açık ortadadır..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nrg
    Cmss ile tüm kolonlara dağıtabiliyorsun zaten müziği.
    Creative ses kartın yoksa kullandığın player için plugin vardır bu şekilde 5.1 özelliğini kaybetmişsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nrglife

Mrb Arkadaşlar..
    Bir süre önce Creative T-6060 aldım. 5+1 ama ben daha çok müzik dinlemek için kullanacağım.. Malum upmix olayı olmadığı için (Bende sonradan öğrendim) ipod gibi stereo sistemler sadece frontlardan ve subwooferdan ses veriyor.. Bende ses girişlerini (front-rear-center) paralel bağlayarak sorunu halletmeye çalıştım.. Dışarıda kablo karmaşası olmasın diye bunu subwooferın içinde yaptım (Hem devre üzerinde belki daha kolay bir bağlantı şekli bulabilirim diye..) Hazır içini açmışken birkaç resim çektim. Burada da birkaç arkadaş subwooferın içini merak ettiklerini yazmıştı.. İşte sizler için resimler ve küçük çaplı bir inceleme:)
    İşte bütün parçalar bir arada..

içini görmüş olduk bu arada sisteminin garantisi bitmemiş ise de artık bitti

• quote:

Orjinalden alıntı: eragon91

harryblade in söylediği doğru 20 cm le 25 cm arasında fark vardır güç değil ses dağılımı farkı.subwooferın çapı ne kadar büyükse o kadar yere ses dağılımı yapabilir.bu arada subwoofer veya kolon güç vermez amfiden güç çeker

Anlatmak istediğim şeyde bu , sesi yayması değil yüksek ses vermesi..

25 cmlik aynı şartlardaki 20 cm lik kolondan daha çok ses verir..
  • Arkadaşlar başka resimlerde var ama yükleyemiyorum.. Sitede bi sorun mu var..? Yada ne yapabilirim..?
  • bende çıkmıyor foto ya
  • www.imageshack.us ya da http://www.yukle.tc/ sitelerine resim upload edip. direk linki [simage]...[/simage] tagları arasına kopyalayıp yapıştırırsan daha iyi olur
  •  SUBWOOFERIN İÇİ...!!! Merak edenlere:))

• işte bu da kutunun içi.. (Hava çıkış kanalı..)

• 2 tane entegre var.. TDA 8947 Bu entegrenin 17 bacağı var.. 4 kanallı bir entegre.. Besleme gerilimi 9-26 v arası..
    Çıkış ise 1-25w arası ve dört değil 2 kanal kullanırsan 4-50w arası.. Detaylı bilgi için googleda TDA8947J diagram yada datasheet olarak aratırsanız pdf formatında bir dosya bulabilirsiniz..
    Burada ki devrede 4 kanalın 2 si tek kullanılmış.. Bir entegrede frontları diğerinde rearları buradan alıyorsunuz.. Geriye kalan ikişer kanal ise çift olarak kullanılmış.. Bir entegere centerı besliyor diğeri subwooferı.. Bu sayede centerdan diğer uyduların iki katı kadar bi güç alabiliyosunuz..
    İşte bu entegreler biraz daha yakından...

• Entegrenin iç yapısı şu şekilde.. Biraz önce açıkladığım bağlantı burada daha net görülüyor..
    1 ve 4 nolu ayak frontlara, diğer entegrede 1 ve 4 rearlara gidiyor.. Hattı (+) ve (-) olarak düşünürsek bunlar (+) Diğer ucu yani (-)yi devrenin negatifinden (GND) alıyor..
    14 ve 17 nolu ayaklar direk bir entegrede centera diğerinde subwoofera gidiyor.. Devre negatifi (GND) falan yok yani...

Köşedeki ayrı parçayı karıştırmayın.. Alüminyum plakaya bağlı olamayan.. O sadece besleme gerilimi için bi regülatör.. Adaptördeki 13.5 v AC gerilimi DC gerilime çeviriyor..
    Yanında sigortası kondansatörü falan..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.