Şimdi Ara

Subwoofer'ıma hoparlör almak istiyorum?!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler herkese, elimde bulunan Minton HTS 9001 5.1 sistemin Subwoofer'ına Pioneer S-HM50 hoparlörleri alıp 2.1 sistem gibi bağlamak istiyorum. Metal müzik dinleyicisiyim sizce beni tatmin eder mi? Hoparlörlerin 100W olması sebebiyle bir amfiye bağlandığı zaman gerçek sesin alınabileceğini biliyorum ama uydu hoparlör olarak kullanılmaz mı? Hoparlörler bunlar;http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-s-hm50-hoparlor-188749242/detay/

• onur316 kullanıcısına yanıt
    Subwoofer derken, subwoofer kutusunun mid hoparlor sag ve sol cikislarina bu hoparlorleri baglamak istiyorsunuz.
    Mid ve tizz seslerde iyilesme olur, bildigimiz 5+1 lerin cikislari en fazla 20-30w olur. Bunlar 100w lik hoparlorler icin az gelebilir. Fakat ilerde 6x100w cikisli Avr almayi dusunuyorsaniz, ileriye donuk simdiden alsanizda olur.. 5+1 in ses cikis empedansi omaji uyuyormu ona bakin,, alacaginiz hoparlor 6 ohm,, ses sistemi cikisi 4 ohm ise az ses cikar,, 8 ohm ise wati dusuk oldugundan zarari olmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon görmemişim cevabınızı, öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Zaten cumartesi günü sirkeci istanbul hi-fi'dan hoparlörleri alırken subwoofer işinden vazgeçip biraz daha üstüne ekleyip yanında bir de Osawa HD-602 stereo amfi aldım, 40W 4 - 8 Ohm destekleyen bir cihaz. Hoparlörler de 4 Ohm zaten uyumlu oldu. Amfiye aynı zamanda philips dvd player'ımı bağladım. Bilgisayardan güzel ekolayzer ayarlarıyla birlikte ses gayet tatmin edici ve kaliteli oldu. Tabi hoparlörlerin ortalama 3 aylık burn in sürecinden sonra sesin daha da tatlılaşacağına eminim.
    Stereo sistem toplamaniz iyi olmus,, sesi iyidir 5+1e gore. Sag/sol dagitin/konumlandirin hoparlorleri.
    5+1 uzerinden stereo dusuncesi iyi degildir.. Hayirli olsun.

Pioneer SH-M50 kullanıyorum 50watt gerçek gücüdür.Metal müzik için fiyatına göre güzel ses verir tizleri ve ayrıntıları belirgindir.Yalnız ben 40watt ile besliyorum ve 100watt çift bobin ev tipi subwoofer var.Minton HTS 9001 nasıl besler bilemem.

EDIT:Tek başına bass konusunda başarılı değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 6 Aralık 2014; 17:44:50 >

• Naykimayki kullanıcısına yanıt
    Oraya baglamayin,, sagdece bass ses verir birsey anlamazsiniz. baglarsanin mintonun front R/L hoparlorlerine baglayin,, woofera kesinlile baglamayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Oraya baglamayin,, sagdece bass ses verir birsey anlamazsiniz. baglarsanin mintonun front R/L hoparlorlerine baglayin,, woofera kesinlile baglamayin.

Hocam woofera bağlamasını söylemedim zaten subwoofer olmazsa stereo olarak bass konusunda başarısız demek istemiştim subwoofer şart s-hm50 için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam sizin sistem güzel görünüyor da ben 40 wattlık bir stereo amfiyle kullanıyorum zaten amfide sadece çift hoparlör çıkışı ve 4 tane kaynak girişi var yani ekstradan sub bağlanabileceğini sanmıyorum. Dolaylı yoldan yapabilirmiyim onu da bilmiyorum sizin öneriniz nedir subwoofer'ı da değerlendirebilir miyim? Metal müzikte zaten dediğim gibi ses gayet tatmin edici ve evet baslar bazen yetersiz kaldığı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur316

hocam sizin sistem güzel görünüyor da ben 40 wattlık bir stereo amfiyle kullanıyorum zaten amfide sadece çift hoparlör çıkışı ve 4 tane kaynak girişi var yani ekstradan sub bağlanabileceğini sanmıyorum. Dolaylı yoldan yapabilirmiyim onu da bilmiyorum sizin öneriniz nedir subwoofer'ı da değerlendirebilir miyim? Metal müzikte zaten dediğim gibi ses gayet tatmin edici ve evet baslar bazen yetersiz kaldığı oluyor.

Minton HTS 9001 uydu hoparlör gücü 5watt onunla beslemek zor olur shm50 en güzeli aktif subwoofer çıkışlı stereo amfi ve aktif subwoofer ile kullanmak.Benim amfimde pasif subwoofer çıkışı var ve pasif subwoofer.
  • Tamam ilginiz için teşekkürler, en iyisi çalışmaya başlayıp sağlam bir audophile sistem dizene kadar bunlarla idare etmek. Sonuçta bazen yetersiz basslar dışında memnunum.
    Dolayli yoldan; pc nin front cikisina stereo sistemi baglayin. rear ve center/sw cikisina mintonu baglayin. 5.1 olarak kullanilir.
    2. yol stereo olarak; pc nin yesil cikisina stereo kulaklik coklayici takin, birisine stereo anfiyi, digerine mintonun sw kablosunu takin.
    3. yol,, stereo anfide arkasinda audio out rca varsa ,, oraya mintonun center/sw girisini baglayin.

• 2. yolu kullanarak yapabilirim sanırım problem çözüldü o zaman :) Teşekkürler tekrardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.