Şimdi Ara

Subay vs doktor vs avukat (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

haklsınız hocam mantıklı yorum yapmışsınız

yani benim sormak istediğim bu mesleklerin standart düzeydeki mensuplarının itibarı nedir? yoksa evet saygınlık sonradan kazanılan bir şeydir ve kişiliksiz bir insan hangisini yaparsa yapsın yaramaz

yoksa bir subay efsane bir komutan olabilir ne bileyim askeri ataşe olabilir çok uç noktalara erişebilir, avukat vergi rekortmeni olacak kadar kazanabilir veya doktor da çok önemli işler yapabailir. Kimisi de aynı sizin dediğiniz gibi okuyorum deseniz dhde bile bırak boşuna okuma ara eleman ol denecek jeoloji mühendisliğinden çok önemli yerlere gelinebilir veya avukat olan birisi asgari ücrete çalışabilir

Ama hayatın da gerçekleri var bazı meslek mensupları sırf mesleğinden dolayı girdiği ortamda, tanıştığı insanların gözünde 1-0 önde başlar. Tanıştıktan sonra zaten bunun önemi kalmaz ama ilk izlenimde mesleğin de etkisi var. Açıkçası ben de yapacağım işte prestiji önemserim bazıları bunu salaklık olarak görüyor ama ben önemsiyorum

saygılar

Alıntıları Göster
    Hocam o kişiden kişiye değişir. Bir kız arkadaşım vardı İngilizce bilen hukukçu arıyordu kendine.

Bak sadece meslek demiyorum yabancı dil bilmesini de istiyordu.

Bir başkası gene hem üniforma hem doktor hastasıydı.

Genel olarak soruyorsan doktorluk meslek olarak öndedir. Üniforma hastası insanlar da var.
    Ama bir 3. sınıf hukuk öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki muhabbet ettiğiniz zaman daha ön plana çıkıyorsun.
    Zira ülkede herkesin anayasa ve hukuka ilgi duymasına rağmen (Ve hukuk tüm hayatımızda olduğu için) çok şeyi yanlış bildiği için doğruları anlatınca ön plana çıkıyorsunuz.

Tıpda da keza aynı durum var ama tıp basit anlatılır bir şey değil. Anlatmaya başladığın zaman can sıkar. Ee tabi basit anlatabilirsen orada da ön plana çıkarsın. Gene biraz dediğime döndük. Sen insanlara anlayabileceği şekilde yanlış bildiğini doğru öğretirsen gene saygınlık kazanırsın.

Hukukçular pek sevilmiyor ama meslek olarak öyle de bir gerçek var. Savcı için şunu söyleyebilirim polisin idari amiri değildir. Adli amiridir. Adli olaylarda emirlerini yerine getirmek zorundadır. Ama tüm kamu memurlarından bilgi isteyebilir, memur elindeki bilgiyi belgeyi vermek zorundadır. Kışlada da izinsiz arama yapar. (Polis giremez)
    Savcı/hakimlik avukatlığa göre baya baya daha fazla prestijli onu söyleyebilirim. Doktordan da öndedir. Ne kadar yetki kişiye ait olmayıp temsili olarak görevini sürdürse de kişilerin aklında bir güç simgesidir hakimlik/savcılık. Üst düzey yetkileri vardır. Doktorlar daha çok hizmet eden olarak görülür. (Toplum algısında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 11 Haziran 2020; 14:30:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

hocam galiba şöyle, kara kuvvetlerine bağlı subaya savcı emir veremez

ama ben jandarma subayından bahsediyorum

savcı galiba jandarma subayının amiri oluyor emir verebilir heralde

Alıntıları Göster
    Hocam kolluk kuvvetlerinde askeri de var ama o farkli. İcislerine bagli olanlar jandarma ve polis. Jandarma subayi vs farketmez ust amir savcidir. Emniyet amiri de savcidan emir alir. Bu demek degil ki emniyet amiri baska kimseden emir almaz yani baska emir aldigi yerlerde var.

Edit: icislerine bagli olan kolluk kuvvetler amiri savcidir. Zaten savcinin gorevi bir olayi sorusturmaktir. Sorumlulugunu yerine getirebilmesi icin de yetkisi olmasi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 11 Haziran 2020; 15:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Tarih boyunca en üstte hep doktor olmuştur
    Burada bahsedilen meslek doktorluk lakin bunun uzman doktoru var doçenti var profesörü var

saçma liste

• Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    Neyseki tek senin kararına göre şekillenmiyor noldu mesleğin yok mu listede

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Listede yüzbaşı ve astsubayın olup, albayın olmaması şaşırttı ve diğer meslekler dahil çok inandırıcı gelmedi bana.
  • Mühendis alir

• quote:

Orijinalden alıntı: SchwadorFF

Listede yüzbaşı ve astsubayın olup, albayın olmaması şaşırttı ve diğer meslekler dahil çok inandırıcı gelmedi bana.
    bence yüzbaşıyı subay olarak kabul etmek lazım

ama evet saçma yani rütbeler ayrılmış aslında general de subay oluyor ama hadi neyse general ile subay ayrılsın da yüzbaşı filan saçma

öğretmenlerin büyükelçiden generalden filan saygın olması da ayrı konu :F

bence yine meslekler büyük oranda doğru ama sıralamalar yanlış
  • Arkadaşı HKK'ya alalım

• Savcı hepsini tokatlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatların ne parası nede karizması kaldı. Çook eskidendi o. 100 avukattan biri mersede binerken 99u bağkurunu öder. Siz mersedesi görürsünüz. Sakın bulaşmayın.

• Kocaeli ünisi mezunu avukat alır

• Başla hocam gel kocaeli hukuka

• Cumhuriyet savcısı gerektiğinde herkese emir ve talimat verebilir, gerektiğinde herkesi hizaya getirebilir. Bu ülkede başka bir meslek yoktur ki isminde cumhuriyet kelimesi geçsin. Bu hususta Mahmut Esat Bozkurt’un Mustafa Kemal Atatürk’e yaptığı izahat şöyle:
    -Devletin her kademesinde olanlar yanlış yapabilirler. Hukuk dışına çıkabilirler. Onlara millet, devlet ve ikisini de kucaklayan cumhuriyet adına hesap soracak olan savcılardır. Onun içindir ki sadece savcılar için cumhuriyet savcısı denilmelidir.-
    Yani Cumhuriyet savcısı gerektiğinde albayını yarbayını Genelkurmay başkanını hekimini başhekimini sağlık bakanını ayağına getirip hesap sorabilir.
    Fakat bu kafada olan hangisi prestijli ise ona bakayım diyen birisinin cumhuriyet savcısı olabilme ihtimali sıfır. Bence işletme vs okuyun siz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakim bey

Cumhuriyet savcısı gerektiğinde herkese emir ve talimat verebilir, gerektiğinde herkesi hizaya getirebilir. Bu ülkede başka bir meslek yoktur ki isminde cumhuriyet kelimesi geçsin. Bu hususta Mahmut Esat Bozkurt’un Mustafa Kemal Atatürk’e yaptığı izahat şöyle:
    -Devletin her kademesinde olanlar yanlış yapabilirler. Hukuk dışına çıkabilirler. Onlara millet, devlet ve ikisini de kucaklayan cumhuriyet adına hesap soracak olan savcılardır. Onun içindir ki sadece savcılar için cumhuriyet savcısı denilmelidir.-
    Yani Cumhuriyet savcısı gerektiğinde albayını yarbayını Genelkurmay başkanını hekimini başhekimini sağlık bakanını ayağına getirip hesap sorabilir.
    Fakat bu kafada olan hangisi prestijli ise ona bakayım diyen birisinin cumhuriyet savcısı olabilme ihtimali sıfır. Bence işletme vs okuyun siz.
    Peki teşekkürler önerinizi dikkate alacağım anadoluda işletme okumaya gidiyorum

• Bu bir anketsr oyum subaya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linkorn63

Bu bir anketsr oyum subaya.
    Katılımınız alınmıştır teşekkürler

Yalnız beklemediğim şekilde subay baya saygin cikti doktorla başa baş neredeyse

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos

Bu mesaj silindi.
    Yok hocam biraz bozuk ve devrik yazdiysam yanlis anlamis olabilirsiniz

Hocam ona gore ayarlaniyordur hazırlık da var 5 sene sayılır vakit konusu

Ayrıca aldıkları mühendislik diplomasinin diğer unilerden farki yok ulusal ve uluslararası geçerli. Yani hem mühendis hem subaylar. Zaten zamanlarinin cogu akademik eğitim ile geçiyor kho tanıtımdan baktim. Subayların hepsi zaten cift diplomayla mezun olur tek yetkinlikleri askerlik değil yani.

Kho sayfasindan siz de bakabilirsiniz orada yazıyor hepsi

• Tabiki de avukat adamı ip den almak kadar müthiş bir şey yokdur.

• Cevabı vereyim subaylık gönül işidir öyle vatan sevgisi icinde yoksa kız istesem acaba verirler mi diye subay olunmaz beni bu forum'da tanıyanlar sırf tanışmak için başka şehirler'den gelen insanlar var subayın karizması kışlada olur diyen arkadaşa sor bakalım hayatında hiç F16 kullanmış mı ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.