Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (608. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.170
Cevap
204
Favori
1.064.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 605606607608609
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serciosoydanov

Selamlar. Yaklaşık 3 hafta kadar önce 2020 model bir XV alarak aranıza katılmış bulunuyorum :)

Araçtan genel olarak çok memnunum yalnız 2 hafta kadar önce aracı fulledim ki ortalama yakıt sarfiyatını ölçeyim.

Fullemeden sonra araçta çeyrek depo yakıt kalınca tekrar fulledim. 41 litre yakıt sarfetmişim, bunun karşılığında 247 km yol gitmişim. Ortalamaya vurduğum zaman 16,6 lt / 100 km gibi bir sarfiyat yapıyor   Yol bilgisayarındaki ortalama da bu rakam ile tutarlı.

Çamlıca civarlarında yaşadığım için yollar bayağı rampa. Bir de akşam trafiğinde 11 km kadar yol geldim, o yüzden de sarfiyatım artmış olabilir ama bu kadar da olmaması lazım gibi sanki. Önceki aracım 1.25 motor Fiesta idi. Tamam onun kadar yakmasını beklemiyorum elbette ama bu kadarını da beklemiyordum.

Şu mesajda bir arkadaş maksimum 8 lt / 100 km sarfiyat gördüğünden bahsetmiş. Tabiki sürüş tarzı, yol şartları vs. hepsi tüketimi etkileyecektir ama benim tüketim buradaki ortalamanın tam iki katı. Üstelik 247 km'nin yarısını ayağımın altında akrep varmış gibi kullandım.

Bu seviyede tüketimleri gören var mıdır? Bu durum normal mi sizce yoksa arabayı bir servise göstereyim mi?

özellikle açık yollarda Cruise Control ü açın. Devri 2-1 arası tutarsanız tüketim 5-6’lara kadar düşüyor. Ben genel olarak ortalama 12lt tüketim alıyorum 100kmde; kabaca 500TL

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    2GB Corsair MP600 PRO
    NVIDIA GeForce RTX 4070TI
    Corsair 1200W PSU

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Neden özel servis aradığınızı bilemiyorum ama, Küçükbakkalköy Cadde motors özel servis avantajlarını aratmayacak kadar iyi bir yetkili servistir.

LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt

%200'den fazla fark var standart bakımda. 4000-12000 gibi

2GB Corsair MP600 PRO
    NVIDIA GeForce RTX 4070TI
    Corsair 1200W PSU
  • CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

Evet haklı olabilirsiniz. Ben bir zaman güvenilir bir özel servis olan JASPA ile çalışıyordum.

Jaspa yı hariç tutuyorum iyi bir servistir.

Ancak bakım yaptırdıktan sonra bir aksaklık yaşarsanız, yada bir işlem hatalı yapılmış ise karşınızda sizi tanıyan bir servis/muhatap bulamama ihtimaliniz var ise bu farka değer.

Ayrıca not: yağınızı ve filtrelerinizi kendiniz alıp gidin servise. Bu durumda geriye sadece işçilik ve belki birkaç ufacık parça kalabilir ve fiyat farkı o kadar uçmaz.

LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
  • Merhaba,

Aracım 2020 model XV, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ilk defa 2-3 gün önce TPMS uyarısı verdi orta ekranda daha sonra ikaz lambasında da sabit kaldı bu uyarı.

Basınçların hepsini 34 psi yaptım 5-10 km aracı kullandıktan sonra uyarı geçti.

Dün gece tekrar bu uyarıyı verdi hiçbir şey yapmadım sabah yine 5-10 km sonra düzeldi basınçlar da 34-35 psi arasında gözüküyordu. Yani lastiklerde bir sıkıntı yok gibi.

Bu uyarı neden çıkıyor olabilir? Başına daha önce gelen var mı?

Tekrar eden şekilde bu oluyorsa muhtemelen sensörlerden bir tanesi bozuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Serviste konuşurlarken denk geldim tanesi 7000 TL ve dört tanesini aynı anda değiştirilmesini öneriyorlar.

Bende de ara sıra bu hata oluyor lastiklerden emin isem sıfırlayıp devam ediyorum.

• Sensörlerin bozulması aslında genellikle pilin bitmesi şeklinde oluyor. Yukardaki rakam serviste verilen çok yüksekmiş, dışarıda daha uyguna Lastikçilerde çözülebilir 2000 TL civarı falan maliyeti var diyebiliyorum en son

• Tpms cihazı olan bir lastikçiye gittim. 4 lastik için de tek tek cihazı sensöre yaklaştırıp verileri alıyor. 4 sensör de basınçlar da normal çıktı. Daha sonra cihazı bağlayarak OBD üzerinden sensörleri tekrar tanıttı ve sorun çözüldü. İşlem toplam 4-5 dk sürdü 200 TL verdim. Bu sorun ile karşılaşırsanız bilginize.

Özellikle Japon gurubu suv tarzı 4*4 araçlara bakıyorum. Bütçem 1.600.000 civarında. 2020 model ve üstü tercihim.

Subaru XV beğendiğim araçlardan sadece kafamda ki soru işareti sadece şu.

Şimdiki aracım Ford kuga 2013 model 182 beygir turbolu. 240 nm yanlış hatırlamıyorsam tork değeri var. tork konvertörlü şanzımana sahip.

Subaru ise, 114 beygir, 150 nm torka sahip CVT şanzımanlı.

Sürüş çok hızlı sürüş yapan bir karaktere sahip değilim. Otobanda, 90/130 km arası hızlarda, şehir içinde ise mümkün olduğunca limitlerde kullanıyorum. Kugadan sonra beygir değeri ve torg değeri düşük, CVT şanzımanlı, Xv yi yadırgar mıyım? Yoksa farklı araçlara bakmalı mıyım? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Kesinlikle yadırgarsınız. Ama Kuga nız 4 x 4 değilse, XV nin sürüş stabilitesini de hissedersiniz.

Bence başka araçlara bakmanız daha hayırlı olacaktır. Ama alıp değiştirmeye üşenmezseniz ( yada almadan deneme sürüşü yapabilirseniz ) denemenizi de tavsiye ederim.

• Herkese merhabalar
    Yazlık lastik arayışındayım hangi marka lastik önerirsiniz

Ben mayıs ayında bridgestone turanza 6 almıştım, kısa bir süre kullandım, 2 defa uzun yola çıktım ( İzmir, Tekirdağ ) sonra da aracımı sattım. Kullandığım süre boyunca gayet memnundum , sessiz ve konforlu bir lastikti. O zaman 4 lastik 22bin liraya aldım 6 taksit yapmışlardı, bir de lastik güvencesi gibi birşey hediye ettiler.

• Arkadaşlar merhaba, 2014 Subaru XV'den 2022 XV'ye geçiş yaptım. Daha önce de buraya yazmıştım 2014 model olan aracımı aldığımda köpek/bagaj bariyeri vardı üzerinde. Kullanmadığım için satılık. Aracı sattım, o da depoda kaldı. İhtiyacı olan ulaşabilir. 7400den ilana koydum ama yardımcı olabilirim. Selçuk/İzmir'deyim.

2022 modele uymuyor. 2012-2017 modellere uygun.

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

https://www.sahibinden.com/s/Q9gQ1Zjg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_t -- 5 Ağustos 2025; 0:59:5 >

• Satılık Subaru Xv 2012_2017 var mı forumdan ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

PS4//Xbox 360 Elite//Dell Xps L502x
    Stiloforever//Alfistiturkey
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır port bagaj almak istiyordum. Geçtiğimiz haftalarda thule motion 3 large model aldım. Çok ses yapmıyor. Taşıma hacmimizi oldukça arttırdı. Uzun yola çıktım ancak yakıta etkisini tam anlamadım çünkü 5 yetişkin üst bagaj araç bagajı dahil yolculuk yaptık. 650 km de yaklaşık 7,5 lt tüketim oldu.

Bu arada aynı modelin XL versiyonu da araca oluyor, sadece önden biraz uzun kalıyor.

Düşünenlere bilgi amaçlı paylaşıyorum.

• ogüst O kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı ne yaptınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynı ara bağlantıyı almışız. Ben parlak olsun istemediğim için sizin modeli tercih etmemiştim ama kilit mekanizması ve araca daha yakın monte edilebilmesi açısından bence tercihiniz çok yerinde olmuş.

Ben hissedilir ölçüde ses hissediyorum bu arada ve yakıtı da en az 0.5lt artırdığını düşünüyorum ama işlevselliği tartışılmaz, çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 605606607608609
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.