Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (465. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.155
Cevap
203
Favori
1.033.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Araca park sensörü taktırmak istiyorum ama döşemeyi falan söktürmek istemiyorum. Kablosuz park sensörleri varmış, önerebilecek olan var mı acaba? Bir de normal bir kaportacı takar herhalde değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık 2017'deki liste fiyatına göre Euro bazında yaklaşık 1.000,- civarı artmış gözüküyor. Aksesuar olarak fark var mı bilmiyorum...TL rakamının yüksekliği için denecek fazla bir şey yok; adamlar ne yapsın, TL değer kaybedip duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caretta9 -- 4 Haziran 2018; 16:12:28 >
  • sercann.34 S kullanıcısına yanıt
    Mesajınız üzerine yağ filtresini alıp araç üstündekine bakmaya gittim araçta takılı olan F026 407 001 bende ki 077 aralarında çok bir fark yok, sadece yarım cm boyu uzun gibi ama yarın telefon açıp sormayı düşünüyorum bilgi veririm tekrar.
  • Arkadaşlar herkese merhaba,takribi 2 yıldır bu başlığı takip ediyorum.Subaru xv almaya çok yakındım fakat bu vergi ayarsizligi ve fiyatlardaki yukarı doğru seyir beni başka arayışlara sevk etti. Aklimda hep xv exclusive vardı fakat şuan ki fiyatlar 190000 tl ye dayanmış durumda benim paramda 190.000 tiye alınacak bir araç değil.mwshur sitede 160.000-170.000 tl lere çok temiz 2015 -2016 model outback ler var.sanirim tercihim bu yönde olacak.sizlerin de fikrini almak isterim.tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan1769

Arkadaşlar herkese merhaba,takribi 2 yıldır bu başlığı takip ediyorum.Subaru xv almaya çok yakındım fakat bu vergi ayarsizligi ve fiyatlardaki yukarı doğru seyir beni başka arayışlara sevk etti. Aklimda hep xv exclusive vardı fakat şuan ki fiyatlar 190000 tl ye dayanmış durumda benim paramda 190.000 tiye alınacak bir araç değil.mwshur sitede 160.000-170.000 tl lere çok temiz 2015 -2016 model outback ler var.sanirim tercihim bu yönde olacak.sizlerin de fikrini almak isterim.tesekkurler.
    Şu anda liste fiyatları orta paket 160k üst paket 180k olmuş bayilere Allah sabır versin ciddi anlamda zam gelmiş durumda.
  • manci kullanıcısına yanıt
    Benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Ona göre sipariş vereceğim

• Cihan1769 kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı bence . Hangi araç olursa olsun "0" araç yerine daha üst sınıf yeniye yakın araçlar bulunabiliyor .
  • sercann.34 S kullanıcısına yanıt
    Az önce aradım aldığım yeri herhangi bir problem yaşanmadığını subaru xv için bunu kullandığını söyledi bosch servisi. Subaru'nun orijinal yağ filtresine bakınca 001'e göre 077'ye daha yakın bir filtre olduğu gözüküyor.
  • aslında outback ile xv arasında fazla bir fark yok fiyat olarak tabii ki vergi sistemi mantıklı olan yerlerde amerika da xv baslangıç fiyatı 21795 usd outback is 25895 usd ve global platform da üretilip satılan tek araç halen xv , ikinci el outback almak tam anlamıyla vergi sistemi yüzünden verilecek doğru olmayan bir karar gibi geliyor bana
  • panter94 P kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Sizim fren hidroligi sorunu cozuldu mu?

Bir de arkadaslar, klima acikti isikta durunca icerdeki hava degissin diye cami acinca yan arabadan bir arkadas, abi su damlıyo arabanın altında dedi, klimadan boyle damlama olur mu?

CVA
  • cva C kullanıcısına yanıt
    Tüm klimalar yoğunlaşan havanın nemini su olarak dışarı tahliye eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan1769 kullanıcısına yanıt
    Bence tercihinizi hem destekleyecek hem de desteklemeyecek argümanlar mevcut. Asıl soru sizin istekleriniz ve ihtiyaçlarınız neler? C segment bir crossover olan XV ihtiyacınızı karşılıyor mu yoksa E segment olan (ODD tablolarında bu şekilde geçiyor ama bence Outback için D segment sınıflandırması daha doğru) Outback mi sizin için daha uygun? Bir de mutlaka 0 km araç mı istiyorsunuz yoksa 2. el de olabilir mi? (ki mesajınızdan ikinci ele çok soğuk bakmadığınız anlaşılıyor.)

Sıfır XV fiyatına 2015 model, temiz görünen Outback'ler var. Ama 2. el alabilirim diyorsanız çok daha uygun fiyata 2. el XV de alabilirsiniz. Eyesight sizin için olmazsa olmaz bir özellik değilse eski kasa XV de oldukça işinizi görür. Ayrıca 2015 model Outback temiz de olsa garantisi bitmiş olabilir ama uygun fiyata 2017 model XV alırsanız garantisi iki yıl daha devam eder. Tabii ben bu parayı mutlaka harcayacağım diyorsanız Outback daha uygun bir tercih olabilir.

Bir diğer önemli olabilecek konu, ikinci eldeki satış durumu. İlanlardan takip ettiğim kadarıyla XV'nin ikinci eli daha hareketli, satması daha kolay; Outback piyasası ise daha durgun görünüyor. Bu sizin için önemli bir etken mi? Bu konuda sıfır XV - ikinci el Outback karşılaştırmasında Outback lehine olacak bir faktör ise, Outback'i zaten 2. el alacağınız için satarken yaşayacağınız değer kaybı sıfır XV'dekinden az olacaktır.

Biraz uzun oldu, özetlemek gerekirse önceliklerinize göre iki (2. el XV seçeneğiyle birlikte üç) karar da doğru olabilir.

• oxi-gen O kullanıcısına yanıt
    Bence bu konuda gözden kaçırdığınız çok önemli bir nokta var, Outback'in ikinci eldeki değer kaybı XV'dekinden çok daha fazla (Şu andaki sıfır ve 2. el Outback fiyatlarını karşılaştırarak söylüyorum). Bu sebeple vergi kaynaklı fark bence ikinci elde o kadar önemli olmuyor.

Outback'in yeni fiyatını az önce gördüm, 328.000 TL olmuş!!! Geçen yıl, bu ÖTV artışlarından da önce 200-220 bin TL civarındaydı diye hatırlıyorum. Çok beğendiğim bir araba ama kesinlikle 328 bin verilmez. Ayrıca güncel versiyonu da oldukça eskidi, multimedia sistemi yeni XV'ninkinin oldukça gerisinde, ekranı bile sanırım daha küçük. Aslında makyajlandı ama yeni versiyonu Türkiye'ye henüz getirmediler, muhtemelen seneye getirecekler.

Ama ikinci el düşüneceksek durum epey değişiyor. Cihan1769 arkadaşımızın da belirttiği gibi 170.000 civarına temiz 2015 modellerin ilanları var. 2018 modeli 328 bine satılan aynı kasa aracı 170 bine almak oldukça karlı olabilir. Bir de bu şekilde düşünmek lazım.

• Outback XV ye göre çok daha yere yakın bir araç ve benim fikrime göre bu durumda kullanım rahatlığı ve CVT nin yararlarını bir nebze azaltıyor.
    Bugün bir sebep ile başka marka normal binek bir araç kullandım. Dehşetle gördüm ki bir daha yere XV den daha yakın araç kullanmak çok zor gelecek.
  • Herkese selamlar... Yeni xv'nin klima sistemi yetersiz geliyor mu size? Önceki araçlarıma göre gerçekten yetersiz gelmeye başladı. Yaşadığımız yer çukurova belki bundan kaynaklıdır ama önceki aracım siyahtı ve bundan daha iyi soğutma yapıyordu (xv beyaz bu arada). Herhangi bir yere baktırmaya gerek var mı yoksa klasik hepsi böyle mi?... Teşekkürler
  • SencerKorkusuz kullanıcısına yanıt
    Kendim cevaplayayım madem.. Malum sitedeki ilana göre Xtreme Plus’ın Xtreme’den ekstraları;

- Anahtarsız çalıştırma

- Işığa duyarlı dikiz aynası

- Otomatik uzun far asistanı

- Pin kodlu giriş sistemi

- Kör nokta uyarı sistemi

- Arka araç takip sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Outback XV ye göre çok daha yere yakın bir araç ve benim fikrime göre bu durumda kullanım rahatlığı ve CVT nin yararlarını bir nebze azaltıyor.
    Bugün bir sebep ile başka marka normal binek bir araç kullandım. Dehşetle gördüm ki bir daha yere XV den daha yakın araç kullanmak çok zor gelecek.
    Outback yerden yüksekliği 20 cm. olan bir araba - yere çok daha yakın derken ne demek istediniz ?
    Ayrıca CVT'nin yararlarını nasıl azaltıyor aracın yerden yüksekliği ?

Başka bir üye s"adece XV yeni platforma sahip vs.." demiş ve Outback tercihine sıcak bakmamış yukarıda - eğer doğru anladıysam...
    Yeni platformda yapılmış olan XV çıkana kadar Outback modeli yıllardır çok başarılı bir dizayn olarak kabul gördü, şimdi birden "tu kaka" olmadı herhalde...

O rakamı ödeyecek olsam yeni platform XV falan dinlemem, Outback alırdım herhalde; en büyük "handikapı" daha büyük olmasından dolayı bazen park sorunu olurdu.

Herkese istediği araç ve sevdikleriyle beraber güvenli günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Outback XV ye göre çok daha yere yakın bir araç ve benim fikrime göre bu durumda kullanım rahatlığı ve CVT nin yararlarını bir nebze azaltıyor.
    Subaru jiplerin yerden yüksekliği hepsinde aynı. 220 mm. En iyi yol tutan 1.Outback 2.Forester 3.Xv.

• quote:

Orijinalden alıntı: PERLINGANIT

Herkese selamlar... Yeni xv'nin klima sistemi yetersiz geliyor mu size? Önceki araçlarıma göre gerçekten yetersiz gelmeye başladı. Yaşadığımız yer çukurova belki bundan kaynaklıdır ama önceki aracım siyahtı ve bundan daha iyi soğutma yapıyordu (xv beyaz bu arada). Herhangi bir yere baktırmaya gerek var mı yoksa klasik hepsi böyle mi?... Teşekkürler
    Ben Konya ve Adana illerinde kullanıyorum. 2014 model 42.000 km de. Sorun yok. Klima kullanırken şunlara dikkat etmek lazım.

1.İlk araç çalıştırılınca klima açılmaz. Camlar ön sol cam ve arka sağ cam açılır. İçerinin sıcak havası atılır dışarı. 1 dakika.

2.Klima açılır. Dışarıdan hava alımı kesilir. Düğmesi var orada. Daha çabuk ve daha soğuk yapar. Dışarıdan havayı sürekli açarsan sıcak havayı soğutup içeri vermeye çalışır. İçeriyi kısa sürede soğutamazsınız. İç sirkülasyon düğmesine basarsanız aynı soğuk hava devirdaim yapar iyi olur.

Bu şekilde kullanımın tek sıkıntısı içerinin havası bazen kötüleşebilir. O zaman da dışarıdan kısa süre hava girmesini sağlarsınız.

3.Araç stop etmeden önce klimayı kapatmak lazım.Bu klima motorunu korur. Arıza vermez. Son 1 dakika çalışsa yeter. Ac ye basıp. Fan devrede olmalı hala. İçerde nemli hava kalmasın. O da ileride nem ve koku yapar.

• sukurela S kullanıcısına yanıt
    Klima konusunda söylediklerinize küçük bir ekleme yapayım:

Elektronik kontrollü klimalarda iç ve dış ortam sıcaklığını denetleyen sensörler vardır,çok sıcak bir havada araca bindiğinizde A/C on yaptığınızda dış hava sirkülasyonunu sistem kendi otomatik kapatır,dediğiniz gibi hızlı ve verimli soğutma adına...iç sıcaklık ayarlanan dereceye ulaştığında dış hava sirkülasyonu yine otomatik açılır..müdahaleye gerek yok fakat iç ortam hava kalitesi düştüğü için bazen manuel de yapabiliyoruz.

Diğer bir konu klima motoru sağlığı için ve çok daha önemlisi nem tahliye hortum ve tablasında su birikip küf ve kötü kokuyu engellemek ve sistemi steril tutmaya çalışmak için klimayı araç stop etmeden bir kaç dk önce,havalandırma fanını da motoru kapatırken off yapmak çok önemlidir bilginiz olsun çok işe yarıyor farkı siz de görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 9 Haziran 2018; 12:57:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.