Şimdi Ara

sub ve anfi bağlandı güncel yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arabam Şahin 93 model .önceki sahibi camın oraya mdf yaptırmış ve ortasında bass yeri kesip takmış.satılınca tabii söktü.benim şimdi sizlere danışmak istediğim soru şu :

kardeşimin eski arabasından kalma a/d/s anfi p-470 2500 watt ve pionner champion serisi kabinli bir bassı var.
    anfi nasıl güzel ve sorunsuz anfi midir ?
    bass' ı kabinden söküp mdf ye taksam uygun olur mu .kabini kullanmak istemiyorum bagajın hacminden gidiyor gittiğinden.
    yani kabin bassını cam ile koltuk arasındaki mdf 'ye takmam uygun olur mu ?
    + oalrak bu anfi ve bass kaç para eder :D . malum kardeşim uygun'a verecek ama illaki para istiyor rakamda söyleyemiyor :)

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

güncel :

307F free air bass bağlandı pandizot'a .fakat ses şuan için istediğim gibi tatmin etmedi.teyp Sunny mp3 ,hafıza kart girişli bir tey.anfi universal / ads 2500 watt yazıyor ( rms 4*70 ) mi öyle biryerden okudum.bass yanındaki oval eşlik eden kolonlar 250 watt nippon america.açıkcası bass'ın daha tok ve daha sert vurmasını beklerdim.
    900 watt 300 rms değerlere sahip sub.sizce teyp ' den mi yoksa anfi 'den mi yoksa ikisindenmi kaynaklı tam randıman alamamam.???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 15 Nisan 2010; 18:37:26 >

• bu arada yazmayı unutmuşum.arkada 2 tanede nippon america 250 watt kolon var teyp de hafıza kart girişli sunny marka önceki sahibinden kalma.
  • lütfen karar vermem için yardımcı olun.sizin tecrübeleriniz doğrultusunda uygun neyse onu yapmak istiyorum.
    bir tesisatcıya gittim 2 gün önce .kabin bass'ı nı söksende arka mdf ye uymaz randıman vermez gibi şeyler söyledi.bu söyledikleri ne derecede doğrudur ?
  • forumun bu kısmı öle sanırım...
  • sizin amfiyi araştırdım diğer modelelrine bakılıcak olursa güç değerleri 4x70 watt rmsdir.

pandizotta bas seslerde en iyi verimi alabilmek için için free-air tipi subwooferler kullanmanız gerek. champion free-air değildir.tesisatçı doğru söylemiş elindeki bası pandizota koyarsan kötü çalışabilir, onu kabinde kullanmak en iyisi. illa pandizota subwoofer alicam diyorsanız pioneer 307F olabilir
     sub ve anfi bağlandı güncel yardım lütfen

champion serisi free-air değildi hatırladığım kadarıyla.
  • teşekkür ederim audiocu yardımın için. bana 2 tip champion serisi gösterdi tesisatcı.birinin körüğü kenarda daha ince birinin daha kalın.biri kabin içinmiş diğeri pandizot içinmiş.ne kadar doğru bilemiyorum.
    anfi yeterli gelir mi acaba ?hazır anfi varken tekrar masraf etmek istemiyorum .kardeşimin kabindeki pioneer champion serisini bununla çalıştırıyordu.
    tesisatcıya anfi sordum uygun fiyatlı bana harward anfi gösterdi.mono bass anfisi değil ama işini görür dedi.köprüleyecek miymiş çıkışları öyle birşeylerden bahsetti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 14 Nisan 2010; 14:28:12 >
  • güncel lütfen bu konuda açtığım ilk yazıyı okuyup yorumlayınız.

iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.atateknolojicenter.com/?D=1289 Champion Series kabin bası,

http://www.atateknolojicenter.com/?D=1288 Champion Series pandizot bası (freeair)
  • sayın akerimoğlu,

bass takıldı öğlende.307F 900 watt - 300 rms. fakat sorunum şu :

güncel :

307F free air bass bağlandı pandizot'a .fakat ses şuan için istediğim gibi tatmin etmedi.teyp Sunny mp3 ,hafıza kart girişli bir tey.anfi universal / ads 2500 watt yazıyor ( rms 4*70 ) mi öyle biryerden okudum.bass yanındaki oval eşlik eden kolonlar 250 watt nippon america.açıkcası bass'ın daha tok ve daha sert vurmasını beklerdim.
    900 watt 300 rms değerlere sahip sub.sizce teyp ' den mi yoksa anfi 'den mi yoksa ikisindenmi kaynaklı tam randıman alamamam.???
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

sayın akerimoğlu,

bass takıldı öğlende.307F 900 watt - 300 rms. fakat sorunum şu :

güncel :

Sisteminizdeki teyp de amfi de bir işe yaramaz.
    Dilediğiniz sesi almak için öncelikle teybinizi değiştirmenizi tavsiye ederim. Alacağınız teypte muhakkak frekans kesimi olmalı, pıoneerin 5000 ve üzeri serierinde frekans kesimi vardır.
    Ayrıca amfi ise bilindik tanıdık markalardan seçilmeli ve minimum 300-350 RMS değerlerini veren bir amfi olmalıdır.
    Her ikisi için de, benim memnun kaldığım satıcıdan link veriyorum, ürünlerine garanti de veriyor.

http://www.atateknolojicenter.com/?D=1492

http://www.atateknolojicenter.com/?D=1307

Bileşenleri değiştirmez iseniz, istediğiniz sesi almanız zor.

• cevabınız için çok teşekkür ederim Sayın kerimoğlu ,

bugün sony cdx- 5800 4*52 mosfet takdık .Ses bariz bir şekilde fark etti.diyorum ki bass için mono anfi alim
    oval'e ve sonra takdıracağım midbass lara 'da şuan elimde bulunan anfi'yi kullanim.nippon america yerine'de pioneer in 6992 model nolu oval kolonlarını takacaz .bu arada kapasitör'e 1-1.5 farad gerek var mı ?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 16 Nisan 2010; 13:21:37 >
  • sıfır alana kadar ileriye yönelik şu şekil bir mono anfi alsam daha iyi olmaz mı ikinci el ? :

http://www.sahibinden.com/jbl_1200_1_cok_temiz_sorunsuz_fiyat_sonnn-47WQQaXQQ24052050WQQpXQQdisplayitem
  • birde bu sony cdx-v5800 'de mesela 6 ıncı şarkıyı dinliyorum fakat 55 e geçmek istiyorum.bunu kumandadan veya teyp üstünden bir türlü çözemedim ?
  • quote:

sıfır alana kadar ileriye yönelik şu şekil bir mono anfi alsam daha iyi olmaz mı ikinci el ? :

http://www.sahibinden.com/jbl_1200_1_cok_temiz_sorunsuz_fiyat_sonnn-47WQQaXQQ24052050WQQpXQQdisplayitem

Bu amfi daha pahalı. Fakat dha güçlü. Karar sizin.
    Sizin bası çalıştırması için en az 350 RMS nominal güç versin, yeterlidir.

• düşüncem şuydu aslında : 310 Tl 601 e verene kadar temiz veya az kullanılmış ikinci el 1201 alim ileriye yönelik belki bir bass daha eklerim .
  • quote:

düşüncem şuydu aslında : 310 Tl 601 e verene kadar temiz veya az kullanılmış ikinci el 1201 alim ileriye yönelik belki bir bass daha eklerim .

Güzel düşünce, alınabilir.
  • http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_760_OTO_ANFi_EARTHQUAKE_T2000WD_1_.html

Şunu da bi değerlendirin derim, çok eski ve kaliteli markadır. Bu fiyata bu güçte amfi bulunmaz.
  • hocam bass olayını hallettim sanırım :) .anfi de ldp mi öyle switch ler var full'a aldım ve sorunum düzeldi.şuan bassı tam istediğim gibi vuruyor.yani tok ve güçlü .ama ileriye dönük anfi 2 bass kaldıracak şekilde alacam.ilgin için gerçekten çok teşekkür ederim.bu sorunu hallettiğime göre diyorum ki pioneer oval leri takim öncelikle nippon america pro serisi nin yerine.çok büyük bir fark olur mu onuda bilmiyorum açıkcası.
  • Bahsettiğiniz switchi full' de kullanırsanız baslarınızdan insan sesi de gelir. Siz o düğmenin bir fotoğrafını koyun, bakalım. Hatta amfinin düğmelerinin olduğu yerin gnet bir fotoğrafını koyun, ayarları direkt söyleyelim.

Nippon america işine gelince. Çok eskiden nippon americanın bir ovali vardı, siyah kapaklı. Modelini hatırlamam. 6985' den güçlü bas çalardı. Eğer ondansa hiç değiştirmeyin, onun da kıymetini bilin. Siz onun da bir fotoğrafını koyun, farazi konuşmayalım.

Fotoğraf koymayı bilmiyorum demeyin, buraya nasıl fotoğraf ekleneceği yüzlerce yerde yazıyor, mazeret değil.

İşini gördürmek isteyen, biraz da zahmet çekecek.

Kolay gelsin...
  • tabiiki biliyorum hocam fotoraf koymayı.siz bunu baştan söyleseydiniz keşke. 1 saat içerisinde fotoları ekleyecem .bu arada nippon america'nın körüğü patlaktı yerine bugün pioneer 6992 taktık.teyp de sony cdx-v5800 .

zahmet ne demek hocam diz isteyin yeterki.

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 17 Nisan 2010; 19:49:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.