Şimdi Ara

Su türbini hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar. Antalya'da bulunan kanatlı çiftliğimde gündüzleri elektrik ihtiyacımı güneş panellerinden sağlamaktayım. Sistemimde tam otomatik Hibrit Inverter bulunmakta. Inverterimin panel giriş voltajı; 300-900 VDC aralığında. Çiftliğimin yan tarafında; debisi yuksek kanal akmakta. Bu kanala yerleştirdigim su tribününün dönüş hızını kasnaklar vasıtasıyla istediğim devire çıkarabilirim. 5.5 kw 36 oyuk Asenkron Motoru neo mıknatıs ile ve yeniden bobin sararak alternatör e cevirmek istiyorum. Devir sayisini kasnakla cozecegim ve cok genis voltaj araligim oldugu icin cozulemeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. Bana 300 v 900 v araliginda gerilim uretecek ve 6 - 8 A kadar akim verebilecek bobin teline ihtiyacim olacak. Konuda uzman arkadaslarima sorum kac mm2 telden sarim yapmaliyim. Oyuga kac spir sigarsa o kadar saracagim tek sorun tel kac mm2 olmali







  • Hiç uğraşma direk ikinci el bir alternatör alın devirleri 750 ila 1500 olanlar işini görebilir bazı ikinci el sitelerin de bulunuyor 8 9 a bırakın 10 kw minumum bişey alın kurtulun çok aksamada gerek kalmaz
  • Aslinda ilk basta buna yonelmistim ama soyle bir sikinti var. Jeneratör alternatör ünü kullanabilmek icin 1500 devirse 1500 devir döndürmek gerekiyor. Bu akan suda cok zor. Bazen 1700 dondurur bazen 1300 dondurur. Surekli ayni debi de akmayacaktir. Ama sabit mıknatıs alternatör olursa bazen 800 v alirsin bazen 400 v alirsin. Az veya cok bir akim alinir diye dusunuyorum. Ama digerinde illaki 1500 devir lazim.
  • su türbinlerinden verim alabilmen için, çok kutuplu bir alternatöre ihtiyaç var. ona rağmen istenilen frekans aralığı elde edilemeyebilir. 4 veya daha fazla kutuplu dinamo daha iyi olur.
  • aslinda şöyle bir durum var. Benim sistemimde güneş panellerim var ve gündüz bütün ihtiyacımı karşılıyor. Sadece geceleri tüketimimi karşılamak için böyle birşey yapıyorum. inverterın giriş voltaj aralığı geniş. 300-900 v DC aralığında herhangi bir akım benim ihtiyacımı karşılayacaktır. Onun için sabit mıknatıs alternatör ile bu aralıktaki herhangi bir akım elde edilip köprü diyotla doğrultup sisteme girmem herşeyi halledecektir.
  • ihtiyacın sadece aydınlatma ile sınırlı ise, düşük gerilimli led ampuller ve jel aküler yeterli olabilir. yeni micro şebekeler, bu şekilde kendi kendine yeterli olabilmektedir.
  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 11 Mart 2019; 9:1:27 >
  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 11 Mart 2019; 9:2:4 >
  • Bobinajci arkadaslar sizce kac mm2 tel sarmaliyim ? 7.5 kw 1400 dd motor govdesine sarilacak
  • dragonnn07 D kullanıcısına yanıt
    Bir kere bu iş öyle hadi saralım ile olmaz.Sonra çok uğraşırsın.
    Motoru görmeden kimse sana birşey diyemez.İlla bir hesap lazım.
    Sen en güzel arkadaş yukarıda demiş çıkma alternatör bul.Çıkışını diyotlarla doğrult
    kullan.Sen DC kullanacağın için alternatörün 1500 devir ile dönmesine gerek yok(yukarıda demişşsin)
    1200 olur 1400 olur 1700 olur sonuçta dc elde edeceksin.Kaç ile döndürürsen döndür.Voltajı aldınmı sıkıntı yok.
    Dediğin gibi anca amperi değişir.
  • Hadi saralimla oluyor hocam daha once yapilamamis birsey degil. Benim sorum bobinajcilara. Daha once 0.60 telle 3 kw motora sarmistim verimli oldu ama bana daha buyugu lazim. 7.5 kw 36 oyuk govdeye 1 mm sarayim diyorum. Tahmini 80 spir sığar diye dusunuyorum. Bobinajci arkadaslarin fikirlerine ihtiyacim var. Konumuz kullanilmasi gereken tel kalinligi. Bunun disinda yorumlarla bilgi kirligi yapmayalim lutfen.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    1500 dd alternatoru 1400 devirde dondururseniz uyartim akimi alamazsiniz. Yani ic bobin manyetik alan olusturmayacagi icin akim uretmez.
  • 1400 ile üretirde 500-600 devirle döndürürsen belki üretmez.Oradaki 1500 devir AC akımdaki frekans içindir.
    Senin frekansla işin yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.