Şimdi Ara

Su soğutmada sıvı kaçağı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar...Başıma çok kötü bir şey geldi...Uzun zamandır modifiye için uğraştığım kasamı son haliyle çalıştırdıktan sonra ekranda bozulmalar görünce hemen pc'yi kapattım..Bakınca kuzey köprüsü bağlantısından su sızıntısı olduğunu gördüm...Sızan su ekran kartına oradanda anakartın üstüne gelmiş..Anakart su içinde kalmıştı..Hemen söktüm bütün parçaları ve havlu peçete ile üstündeki suyu emdirdim...Ters çevirip kurutmaya bıraktım...Şimdi yeniden takmaya çekiniyorum..Acaba sizce parçaları kurtarabilmişmiyimdir???? Saf su parçalara kısa devre yaptırıp yakabilirmi?

• Sadece safsu kullandıysanız durum pek iyi değil malesef eğer içerisine antifiriz karıştırdıysanız bişe olmaz. Saf su her ne kadar iletken olmasada zamanla bakır içerisinde iyonlaşarak iletkenlik kazanabiliyor. Kurutma makinası ile düzgünce kurutup tekrar sıvı soğutma parçalarını monte edin eğer rekor diş kapmamışsa tekrar sızıntı olmaz.
    Peçete ile güzelce silin, ardından bir kaç saat açık havada kurumaya bırakın.
    O esnada sızdırma yapan parçayı kontrol etmeyle uğraşarak zaman kazanmış olursunuz.

Arıza oluşacağını da sanmıyorum. Takmadan önce güezlce kontrol edin ve arada sızma var mı diye göz gezdirin sisteme.
  • Saf su 3/1 oranında antifiriz ile karışık.....Sadece havlu peçete ile suyu emdim..2 gündür oda içinde ters çevrilmiş şekilde duruyor...Saç kurutma kullanmayayım mı? ya da açık hava yani balkona koyayım mı?
    Petek su kaçağı
    geçen ay açıldı
    SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Su soğutma tehlikeli Gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 6 Ağustos 2009; 22:47:33 >
  • Sıvı soğutma zevkli ancak az da olsa riskli bir iş. Bazen böyle durumlar olabiliyor. Çoğu kişi, kurulmuş sıvı soğutma sistemini kasaya monte etmeden önce, kasa dışında 1-2 gün çalıştırılmasını tavsiye eder. Ben şu ana kadar yeterince emniyetli yaptığımı düşündüğüm için bu tavsiyeye hiç uymadım, sorun da çıkmadı. Ancak hiçbirzaman risk almamak en mantıklısı.

Profesyonel müzik ses sistemleri yağmurda falan ıslandığında, ıslanan elektronik parçaları hemen kapatıp, 5-6 aylığına oda sıcaklığında kurumaya bırakırlar.

O süre tabi ki PC bileşenleri için fazla, ancak yine de birkaç gün ıslanan parçaları çalıştırmamalısın. Saç kurutma makinesi ile kurumayı hızlandırabilirsin. Yapıları gereği ısıya dayanıklı materyallerden oluşmuş olsalar da, çok yakından tutmanı tavsiye etmem...

Kolay gelsin...

• Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler...Evet biliyorum benim dikkatsizliğim neticesinde gelişen bir olay..Fakat bu modifiye işi insanı çok heyecanlandırıyor..Bu yüzden sistemi bir an önce kurup çalıştırmak istiyorsun..Bu işin nirvana noktası da burasıdır ya...Günlerce aylarca parçaları arayıp durursun bu esnada beyninde binlerce fikir uçuşur.Sonunu düşünüp çıkacak görsel ve donanımsal gücün bu işi yapanları nasıl heyecanlandırdığını bilirsiniz...Böyle bir dikkatsizliğin sonucunda herşeyin heba olması insanın oturup ağlamasına yol açacak kadar üzücü...Maddi kaybın yanısıra harcadığım emeklerin boşa gitmesi insana koyuyor...Neyseki sizin parçaları kurtarabilme şansımın olduğunu söylemeniz içime su serpti tabi bu kurutma işlemi bitip de çalıştırma zamanı gelene kadar...Bakalım dua ediyorum inşallah kurtarabilirim..

• O kadar ugrasmistin sistemi toplamaya Umarim bi sorun yoktur.
    ayrıca antifriz iletken yapar sıvıyı saf suyun özelliği iletken olmamasıdır
    aynı su 1 ay kalırsa kapta o zaman biraz iletkenlik oluşabilir evet fakat bu çok küçük boyutta olur ki aynı su kalmıyo farkındaysan sürekli su eklemek istiyo u sistemlere
    heleki seninkinde kaçak varmış sürekli ekliyosundur o zaman zaten açmışın bilgisayarı ve çalışmış bu saatten sonra hiç bişey olmaz merak etme
  • Geçmiş olsun,kötü bir durum elbette ama parçaları kuruttukdan sonra deneme yapın ciddi bir şey çıkacağını sanmıyorum ama bağlantı olayı su soğutmada en önemli olaydır.Bir noktayı es geçerseniz bedeli ağır olabilir onun haricinde su soğutma pc dünyasında en zevkli bir modifikasyon işidir.Kasım ayından bu yana 2 sistem kurdum kullanıyorum böyle bir durumla karşılaşmadım çünki bağlantı olayları çok çok önemli.Bir kez takılan su sistemi sızıntı yapmıyor ise dahada yapmaz,gözden kaçırdığınız bir durum olmalı,yani pc taşıması vs gibi sistemi yerinden oynatabilcek bir aktivite neticesinde bu durum yaşanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AgLoTr_ -- 9 Ağustos 2009; 16:22:55 >
  • Maalesef arkadaşlar sistem çalışmadı...Saç kurutma makinası ile iyice kuruttum ama çalışmadı..Tuhaf olan elektrik geliyor anakartın ışığı yanıyor ama sistem çalışmıyor...Bugün servise göndericem garantili hala inşallah yaparlar...
  • aynı durum benimde başıma geldi.anakart ekran kartı ve ss2 baya ıslanmış hatta oksitlenmişti kuruladaıktan sonra benim makinada açılmadı bende saf alkol ve diş fırçası yardımı ile iyce temizledim sorunsuz 1 senedir kullanıyorum.
    biostar 780g / amd x4 620 2,6 @ 3,4 / 2 gb a-data vites ddr2 800 / s 5770 /wd 250gbx2 / asus dvd rw (ls)+lg dvd rw+lg cd rw / usb dvb-s / neovo 19" lcd / galacial 650w / frisby wireless klavye / Truvatek Phalan-X / el yapımı su soğutma / airties rt205+ralink / Creative Audigy 2 Nx Usb / frisby 5.1 kulaklık /logitech x540 /logitech mx revulation / casper c2d notebook
  • Ekran kartını deneyemedim başka bir sistemde o da arızalandımı bilmiyorum??Anakartı servise gönderdim hala garantisi devam ediyor ordan bir sonuç çıkmazsa bu saf alkol olayınıda deneyeyim....Antifirizli saf suydu neden böyle yaptı ki??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 11 Ağustos 2009; 8:54:07 >
  • Sağlam kablo bağı ile sıkarsanızda sorun çıkmaz önemli olan rakorlar ile hortumların iyi bağlanmasıdır,ben sağlam olarak rakorları hortumlara kablo bağı ile sıkıca kenetledim 2 aydır sorunsuz kullanıyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.