Şimdi Ara

SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam
    Sistemi temizlik nedeniyle söktüm ve blokların kanallarının içinde ve su haznesinde yosuna benzer kırmızı şeyler gördüm.Blok kanallarının bazıları tıkanmış.Sıcak suyla temizleme çalıştım fakat pek başarılı olamadım.Kullandığım sıvı Feser in UV Kırmızısı.Tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • Merhaba feser sıvı malesef bu sorunlara yol açabiliyor..Temizlemek için ketçap kullanın.Benzer olay başıma geldiğinde araştırmıştım,yurt dışında blokları temizlemek için ketçap kullanıyorlar.Size tavsiyem saf su+bir kaç damla biosid kullanmanız.Ancak biosidin etkili olması için feser sıvıyı tamamen sisteminizden atmanız gerekiyor.Bunun için sisteminizi saf su ile 6-7 defa doldurup boşaltmanız gerekmekte.Verdiğim linkte feser kullanıp,bloğu tıkanan kullanıcınında ,ketçapla temizlik yaptığını görebilirsiniz.
    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=226632&highlight=feser
  • anlamıyorum bende feser one uv sarı kullanıyorum 8 aydır sorun yok..sisteme baska sıvı karıstırdın mı ?veya sisteminde alüminyum ve bakır aynı zamanda mı kullanılıyor?bunun sebebını de bulmak lazım..

    gerçi genelde çogu kısı farklı sıvıları belli bir süre ıcınde kullandıgından dolayı bu sorun nüksetmekte ama neyse,

    temizlik konusunda yanlıs hatırlamıyorsam sirke ile bunu çözebilirsin. radyatör ve bloklarını sıcak su ve sirke karısımı ıle calkala hatta bu sekılde sirkenın ıcınde bıraz beklet..sonra ıyı ce durula..en kolay ve zararsız çözüm budur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 2 Ocak 2011; 16:41:07 >
  • Sirke ile çalkaladım biraz ama bekletmedim.Üzerine kaynar su ile duruladım ama GPU bloklarının içinde pek etkili olmadı.GPU blokları temizlemek için açmam mı gerekir?Sistemde alphacool 8800gt blokları ve Swiftech radyatör var.Alüminyum bileşen yok sanırım.Sistemde sıvı değişikliği de yapmadım.
  • Bana kalırsa içine attıkları renk verici madde buna sebep oluyor.Sistemim ise yeni almış olduğum sıfır Thermochill radyatör+Ek marka CPU ve gpu blok.Yani sıfır sistemde kullandım.Yaklaşık olarak 1 ay kadar durdu sistemde,onun için tıkanma v.b olmadı.Ancak blokların içi bir katman boya olmuştu.Boyayı çıkatmak için 1 saat falan ketçap ve diş fırçasıyla uğraştım.Yinede eskisi gibi olmadı.Belkide sizin şansınız sarı renk kullanmanız.
    @scartissue
    atiktuk hocamında önerdiği gibi sirke veya ketçapla ovun.Eskisi gibi olmayacaktır ama eskisine yakın hale gelecektir.
  • Linkdeki arkadaşın bloklarında corezyon oluşmuş bu sebeple okadar kirlenmiş ben uv boyadan dolayı olan kirlenmeyi sirke ve safsu temizlemez bildiğiniz 3-5 liraklık pas sökücü var onu plastik aksamlara fazla değmicek şekilde kullanarak bu boyayı kaldıra bilrisin tabi pas sökücü fazla yağlı olacağından kolonya ile temizlemen lazım.
  • linkteki arkadasın blokları ölmüş nerdeyse:) kımbılır neler denedı o sistemde..altına da yazmıs feser one sebep oldu dıye vs..ne kadar kolay camur atmak..
    8 aydır feser one mavi kullanıyorum sorun olusmadı su ana kadar..

    fakat su da var sorun olan sıvı genelde kırmızı olan..ıcındekı boyadan mıdır artık yoksa baska bırseyden mı bilemiyorum ama feserone ın kırmızı olanında sorun var gibi görünüyor..bırkac kısıden duydum yurtdısı forumlarda da rastladım..fakat diğer renklerde sorun yok gibi..

    bloğu tabi ki acarsan daha etkılı olur ..komple ac temizle yeniden tak..sıkısıp kalmasın pislikler vs..

    kırmızılıgın gitmesi iiçin ise bolca durulamak gerekebilir..
  • Blokları açtım sonunda ve kesinlikle boya gibi birşey bu.Kullanılan sıvı suyla temas ederse olabilir mi acaba?
     SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK

     SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scartissue -- 2 Ocak 2011; 20:09:23 >
  • blogu acman iyi olmus..

    hangı sıvıyı kullanırsanız kullanın ıcıne baska bır sıvı ılave etmeyın dıyorlar bu su bıle olsa..kaldı kı saf su degılde direk normal suyu sisteme karıstırdıysan bu sonuc normal..hıcbır şekilde baska bır sıvı ilave etmeyın deniyor..hatta farklı renktekı ıkı feserone ı bıle karıstırmayın sakın dıye adamların uyarıları var..bu sistemlerde olusan sorunlar bıraz da kullanıcı kaynaklı demek ki..

    yalnız sendekı durum korozyon gibi değil..daha cok sıvının orjınallıgı bozulmus havasında..ya da sıvıda sorun vardı bılemıyorum..en azından korozyon yok..rakor veya hortumlar ne durumda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 2 Ocak 2011; 20:27:29 >
  • Rakor ve hortumlarda bir sorun yok.Sanırım rezervuarı yıkadıktan sonra içinde kalan su ile temasa girdi ama iyice kuruttuğumdan eminim.Gerçi bir seneyi aşkın kullanıyorum sistemi hiç temizlememiştim.
  • hımm..yok bu sekılde de korozyona sebep olacagını pek sanmıyorum ama olabılırde..ben ıcındekı sıvı azalınca su ılave etmıs olabılır mısın dıye demıstım..ama 1-2gr su sistem sıvısını bozabılır mı?tam emın degılım..

    evet görunen o kı sisteminde korozyon sorunu yok..yanı yukarıda cleatur un vermiş oldugu linkte ki adamda korozyonun en ilerlemişi mevcut..sende böyle bırsey yok..sendekı olay sıvının boyası ıle alakalı sanırım..

    ha su da var..feser max sene de 1 sıvının değiştirilmesi gerektiğinide söyluyor..1 yılı geçtikten sonra bu durum normal sayılabılır..
  • Farklı bi renk denemektense Saf su denemek daha mantıklı sanırım.Bir de uzay kurulum yaptıktan sonra aynı sıvıyı kullanmada bir sakınca var mı?
  • sıvıyı 1 yıldır kullanıyorsan normalde degıstırmen gerekır..adamların söyledıgı bu..1,5 sene kullanan da var fakat bu işin aslı 1 sene..elındekı sıvı 1 senden daha eskı ıse korozyona bıle sebep olabılır..çünkü bu feser one larda 4 adet korozyon önleyici bulunmakta..ve bunlar 1 yıldan sonra etkıslerını yıtırmekte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scartissue

    Farklı bi renk denemektense Saf su denemek daha mantıklı sanırım.Bir de uzay kurulum yaptıktan sonra aynı sıvıyı kullanmada bir sakınca var mı?

    Uv sıvıları kullancaksın diye bir kayide yok gorunuyorki uv boyadan kalan kalıtınlar sisteminde herhangi bir bileşeninde sorun yok antifiriz+saf su karışımını kullana bilirsin zaten uv görüntü açısından soğutmaya + bir getirisiyok.
  • Arkadaşlar 2 senelik su soğutma sistemimin cpu bloğunu söktüğümde resimdeki manzarayla karşılaştım. Bakır bloğun kanalları çok ince olduğu için sağlıklı temizleyemedim. Önerebileceğeniz bir yöntem yada teknik var mı?

    Not: cpu bloğunun içinden siyah plastikimsi bir sünger çıktı? Bu nedir ne işe yarar bilen var mı? Kaldırıp atsam bloğun içinde su akışı daha çok artmaz mı?

     SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK


     SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK


     SIVI SOĞUTMA TEMİZLİK
  • Bence nasıl bulduysanız öyle kalsın zira problem yaratabilir gerekli bir parça olmasa zaten koymazlardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 26 Ocak 2013; 16:09:24 >
  • X5460 sistemimde Zalman CNPS 9600 NT kullanıyordum. Açıkçası sistem gayet tatminkar durumda (idi). 55-60 derecede çalışıyordu.

    Zalmanı söküp yerine Cooler Master Eisberg 240L bağladım. Soğutucu olarak antifriz & saf su ikilisini doldurdum. Şu an sadece internette bile gezinirken 80 dereceleri görüyorum. Normal olmadığını düşünüyorum. Fan olarak 1 tane cooler master 12 cm bir tane de akasa 12 cm fan var. Cooler Master biraz daha iyi üflüyor. Radyatörün giriş tarafı sıcak. Diğer tarafı ise daha serince ama ılık. Fanları radyatöre doğru üfleyecek şekilde taktım. Bu yanlış mıdır?

    İşlemci çok az bir o/c yapıldığı halde bu şekilde bir sıcaklık artışı oldu. Termal macun olarak zalman kullanıyorum.

    İlk etapta sistemi söküp sırf antifriz doldurmayı düşünüyorum. Daha hızlı bir fan (haliyle gürültü artacak ama mecbursak yapacak birşey yok) takmam faydalı olacaktır elbette ama ne kadar? İşlemci bloğunu da temizlemiştim sökünce tekrar kontrol edeceğim iğneden ipliğe. İllaki özel soğutma sıvısı almam şart mıdır?

    Tavsiyelere açığım.

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.