Şimdi Ara

Şu şemaya göre İnternet paylaşımı (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evimde 2 bilgisayar var ve ayrı odalarda.Her iki bilgisayar gigabit ethernet kartına sahip. CAT5E kablomda var.ADSL bağlantımı bu bilgisayarlara vermek istiyorum ama bilgisayarların her ikisininde açık olma zorunluluğu olmayacak.

http://img209.imageshack.us/my.php?image=network0do.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihaybey -- 30 Eylül 2005, 11:56:10 >

• modemini tek port değilde 4 port alsaydın istediğini kolaylıkla yapabilirdin.
  • switch alırsan daha iyi olur ama almadan da yapabilirsin.Bilgisayarları cross bağlantı yaparak birbirine bağlarsın internet paylaşımını yaptıktan sonra hem bilgisayarlar birbirini görür hemde internete girerler.Forumda cross bağlantı diye aratırsan kolayca bunu yapabilirsin.
  • O dediğini şekilde bilgisayrların ikisininde açık olma zorunluluğu yokmu? Yani bir gün A bilgisayrı ile diğer gün B bilgisayrı ile bağlanacağım.Bunu yapmak için diğerini açmamak lazım. Switch aldığüımda nereye takmalıyım onu.modemden sonramı yoksa öncemi? Ayrıca modemimde bir USb 1 tane de ethernet çıkışı var.Bu şekilde 2 bilgisayarı internete bağlayabilr miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihaybey -- 30 Eylül 2005, 12:27:44 >
  • swicth i modemden sonra takmalısın.cross bağlantıda ana makinenin açık olma zorunluluğu vardır.Switch alırsan bu durum ortadan kalkar.Modemin 4 portlu olsaydı switch e gerek olmazdı.
  • gigabit swich al
  • Bence 4 portlu bir modem al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler dostlar ama bu modemin 1 tane USB ve 1 tane de ethernet çıkışı var.Bir bilgisayara usb'den diğerine ethernetten dağıtım yapamaz mıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: salihaybey

Teşekkürler dostlar ama bu modemin 1 tane USB ve 1 tane de ethernet çıkışı var.Bir bilgisayara usb'den diğerine ethernetten dağıtım yapamaz mıyım?

kardeş tabiki yapabilirsin ancak o zaman modemi usb den baglayıp o makinanın ethernet kartından diğer makinaya cross bağlantı ile çıkman gerekecek böyle oluncada modemi usb den bağladığın makina açık olmadığı sürecede diğer makinada internete çıkamayacak demektir....

ikinci el bir swich al hem kolay hem sorunsuz olur kolay gelsin
  • Galiba yanlış anladınız.

Modemin, 1 adet Usb çıkışı ve ilave olarak ta 1 tane ethernet çıkışı var. Şu an tek makine için usb yeterli ve modemin ethernet çıkışı boş duruyor. Bu boştaki ethernet çıkışından diğer bilgisayara bağlantı yapabilir miyim?
    Yani 1 bilgisayar usb'den diğeri ise modemin ethernet çıkışından internete bağlanacak.Böyle bir şey yapabilir miyim?
  • hayır öyle birşery yapamazsın..

burada yapacağın 2 şey var.. birincisi ortaya kolpa bir hub alarak int. i paylaştırabilirsin. onun dışıdna ikibilgisayardan birine (herzaman açık oluna) bir tane daha ethernet alırsın. makinaları birbirleri ile cross bağlarsın boş kalan ethernetede modemi bağlarsın ve xp den neti paylaştırırsın. bende kablo varken böyle yapıyordum. ama araya alınıcak bir switch\hub işini daha iyi görücektir, makinalar hep açık kalmak zorunda kalmaz
  • Anladım hepinize teşekkürediyorum arkadaşlar herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı sağolun varolun:)
  • rica ederiz sorununa yardımcı olduysak ne mutlu bizlere.
  • arkadaşım ne hub nede switch e gerek var boşuna masraf yapmana gerek yok.modem muhtemeler router brüdge,özelliklidir.bende böyle bir modem var.ben birini usb birinide eth den bağlıyorum hiç bir sorun yok bişeyleri açık bırakmak zorundada deilsin.
  • Elbette yaparsın...

quote:

Orjinalden alıntı: salihaybey

Galiba yanlış anladınız.

Modemin, 1 adet Usb çıkışı ve ilave olarak ta 1 tane ethernet çıkışı var. Şu an tek makine için usb yeterli ve modemin ethernet çıkışı boş duruyor. Bu boştaki ethernet çıkışından diğer bilgisayara bağlantı yapabilir miyim?
    Yani 1 bilgisayar usb'den diğeri ise modemin ethernet çıkışından internete bağlanacak.Böyle bir şey yapabilir miyim?
  • her modemin öyle bir özelliği yok.
  • her modemin öyle özelliği olmayabilir ama kesin bir yargıyla hayır öle bir şey yapamazsın deme bence varsa yapar.ama sorun soruyu soran arkadaşta modeminin markasını bi yazsaydı anlardık
  • Yani yazalım şu markayı:) Suyun yönü birden değişti arkadaşlar hele bir el atalım şuna:) Netcomm NB5 ADSL-2 Modem Router işte modemim.Ayrıca klavuzunda can be used simultaneously yazıyor.Galiba her 2 çıkışıda aynı anda kullanabilyoruz.Fikri olan ve konuyu devam ettiren arkadaşların yardımını bekliyorum herkes öğrenir bir şey daha :)
  • birini usb den birini de ethernetten bağlarsan olur tabii de , neden bu saate kadar deneyip te bakmıyorsun hiç?
  • Burada yeni sabah oldu ve şimdiki cevabımı yazdığım saat 06:37 dostum:) Hava aydınlanmaya başladı ve hemen deneyeceğim bunu.Hele bir bebek uyansın:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.