Şimdi Ara

Su satıcam artık ayakkabı boyucam (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende işletme okuyorum beni korkuttunuz yaww
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

quote:

İşletme bölümündeki esas sorun mezunun çok olması.Aslında örgün üniversite mezunlarının sayısı fazla değil sorunun temel kaynağı kaynağı açıköğretim.Açıköğretim benimde içinde bulduğum bir grup 2005 yılında istediğim üniyi kazanamayınca çalışır aradaki açığı kapatırım diye açığa girdim.Herhalde 10-20 bin kişi okuyor diye düşünmüştüm o zamana kadar herhangi bir bilgim yoktu.Sonradan farkettim ki herkes girmiş yüzbinlerce öğrencisi var bu işin suyu çıkmış.Nereye girdim ben dedim bin pişman oldum.Açıköğretim de olsa işletme bölümünü ve 4 yıllık lisans diplomasını bu kadar düşürmeye hakkı yok.Mutlaka kontenjan sınırlaması yapılması lazım senede 10-15 bin yeterde artar bile bu sayede puanlar yükselir önüne gelen giremez ve işletme-iktisat diploması alamaz.Üniversite diplomasının bu ülkede bir saygınlığı vardı bir sürü yeni üniversite ve açıköğretim bu olayı bitirdi.

anlayamıyorsunuz bıktım yazmaktan sorun İşveren lakaplı kişilerde Devletin başına kim gelirse gelsin bu adamların başları ezilmediği sürece kimseye iş yok bunu bir yere not edin nice donanımlı adamlar bu adamların soytarısı oluyor bu devirde iş istiyorsanız açıkça söyleyeyim iyi bir eğitim yetmez-iyi bir okulda yetmez iş istiyorsanız kendinizi bu iş veren lakaplı kişlere beğendireceksiniz yani gerektiğinde yalakalık gerektiğinde ağzınız laf yapacak

Devlet ne yapabilir ki?İş başvurusuna gelenleri terslemeyin,kovmayın işe alıverin mi diyecek?Türkiye böyle burada bilmem hangi meşhur üniversiteden mezun mühendiste olsan seni adam yerine koymuyorlar.Çünkü sen adamın firmasında çalışan maaşlı bir elemansın bugün adama posta koysan seni kovar yarın senin gibi bir eleman bulur yoluna devam eder.Sende ne yaparsın giyersin takım elbiseni o iş görüşmesi senin bu iş görüşmesi benim dolaşır durur firmaların ik personeline sırıtır kendini beğendirmeye çalışırsın.Eskiden okuyana saygı vardı babamlar anlatır o zamanlar üniversite mezunuyum dedin mi adama bir başka bakarlarmış.Şimdi öyle değil elini sallasan üniversite mezununa çarpar.Memleketin dağına taşına okul aça aça bu işi mahvettiler.Her bölümden fazlasıyla mezun var kimsenin eleman açığı yok.

+1

acaba o kadar okulu , üniversiteyi açarken bu mezunlar ne yapacak diye hiç düşündülermi ?
    gidipte onlara sorsan eğitim seyiyesini yüksek tutuyoruz derler....Külahıma anlatsınlar bu hikayeyi . . .İş olmadıktan sonra eğitim seviyesi , okur-yazar seviyesi yüksek olsa ne olur olmasa ne olur sonucta işsizsin , açsın. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre! -- 27 Ekim 2008; 5:20:29 >

• birisi AÖF mezunları bu işletmeye olan işleri,talebi bitirdi demiş sen iş ilanlarına baktınmı bilmioyrum ama AÖF mezunlarını istemediklerini ilanlarda iibf mezunu diye açık açık belirtiyorlar zaten AÖF mezunları iş deneyimi olmayanlar genelde pazarlamacı oluyorlar yanlışmıyım sizin rakibiniz yine sizin gibi örgün mezunları
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

birisi AÖF mezunları bu işletmeye olan işleri,talebi bitirdi demiş sen iş ilanlarına baktınmı bilmioyrum ama AÖF mezunlarını istemediklerini ilanlarda iibf mezunu diye açık açık belirtiyorlar zaten AÖF mezunları iş deneyimi olmayanlar genelde pazarlamacı oluyorlar yanlışmıyım sizin rakibiniz yine sizin gibi örgün mezunları

Galiba benden bahsediyorsun fakat bende aofteyim kendi bölümümü eleştiriyorum.Aof mezunlarını istemediklerini de biliyorum açık açık örgün iibf mezunları diye ilanlarda yazıyor.Benim söylemek istediğim olay normal üniversitelerin kontenjanı 10000 iken aofün 100000 adam alması.Okul bitince herkes işletmeciyim diye geziyor.Piyasa işletmeciden geçilmiyor buna dur denmeli aofe kontenjan sınırlaması konulmalı her isteyeni almamalı.Giriş puanları yükseltilmeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Yeter artık

psikolojim bozuldu.İşletme mezunuyum iş yok yok yok

asosyal birisi degilim elim yüzüm düzgün

bilgisayar ve ofice programlarını ve Eta programını biliyorum

fakat onlarca başvuruya ragmen tek geri dönüş yok

biktim artık işsizlikten artık bıktım hayattan

yarin gidip selpak falan aliyim onu satarım su satarım en azında işe yararım

ne olcak böyle bilemiyorum

dostum durumuna üzüldüm ya. umarım kısa zamanda istediğin kendi özelliklerini tam verimle kullanabileceğin bir iş bulursun.

• Türkiye de iş bulmak istiyıorsan ingilizce ögren yeter;)

firmalar kapış kapış alıyor.

bizim ark acıkogretim bitirdi mezun oldu üstüne ingilizce ogrendi şimdi cumartesi pazar tatil altında 7/24 araba verdiler benzini dahil. ve 1500 ytl maaş.
  • aylık 5000 € kaldırıyorum betsson saolsun tek maca bastır ne varsa akşam 2000 € kazandım timişioara yendi saolsun 2.50 oran veriyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_aga

Türkiye de iş bulmak istiyıorsan ingilizce ögren yeter;)

firmalar kapış kapış alıyor.

bizim ark acıkogretim bitirdi mezun oldu üstüne ingilizce ogrendi şimdi cumartesi pazar tatil altında 7/24 araba verdiler benzini dahil. ve 1500 ytl maaş.

+1.İngilizce biliyorum diyen çok ama çoğunun bildiği çat pat konuşabilen kurs ingilizcesi.Bir ingilizle rahatlıkla takılmadan konuşabilirsen ben o zaman ingilizce biliyorsun derim.Güzel ingilizce konuşan adam iş hayatında birçok kapıyı açar.
  • arkadaşlar bende aynı sorunu 2 yıl boyunca yaşadım üni.bittikten sonra iş sınavlarına hazırlandım..sonu gelmeyen akrabaların çenesi dırdırlar vs.. kafayı yemek üzereydim. ama meğerse şafaktanönceki karanlık en karanlık anmış..umudunuz kaybetmeyin.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

quote:

İşletme bölümündeki esas sorun mezunun çok olması.Aslında örgün üniversite mezunlarının sayısı fazla değil sorunun temel kaynağı kaynağı açıköğretim.Açıköğretim benimde içinde bulduğum bir grup 2005 yılında istediğim üniyi kazanamayınca çalışır aradaki açığı kapatırım diye açığa girdim.Herhalde 10-20 bin kişi okuyor diye düşünmüştüm o zamana kadar herhangi bir bilgim yoktu.Sonradan farkettim ki herkes girmiş yüzbinlerce öğrencisi var bu işin suyu çıkmış.Nereye girdim ben dedim bin pişman oldum.Açıköğretim de olsa işletme bölümünü ve 4 yıllık lisans diplomasını bu kadar düşürmeye hakkı yok.Mutlaka kontenjan sınırlaması yapılması lazım senede 10-15 bin yeterde artar bile bu sayede puanlar yükselir önüne gelen giremez ve işletme-iktisat diploması alamaz.Üniversite diplomasının bu ülkede bir saygınlığı vardı bir sürü yeni üniversite ve açıköğretim bu olayı bitirdi.

anlayamıyorsunuz bıktım yazmaktan sorun İşveren lakaplı kişilerde Devletin başına kim gelirse gelsin bu adamların başları ezilmediği sürece kimseye iş yok bunu bir yere not edin nice donanımlı adamlar bu adamların soytarısı oluyor bu devirde iş istiyorsanız açıkça söyleyeyim iyi bir eğitim yetmez-iyi bir okulda yetmez iş istiyorsanız kendinizi bu iş veren lakaplı kişlere beğendireceksiniz yani gerektiğinde yalakalık gerektiğinde ağzınız laf yapacak

Devlet ne yapabilir ki?İş başvurusuna gelenleri terslemeyin,kovmayın işe alıverin mi diyecek?Türkiye böyle burada bilmem hangi meşhur üniversiteden mezun mühendiste olsan seni adam yerine koymuyorlar.Çünkü sen adamın firmasında çalışan maaşlı bir elemansın bugün adama posta koysan seni kovar yarın senin gibi bir eleman bulur yoluna devam eder.Sende ne yaparsın giyersin takım elbiseni o iş görüşmesi senin bu iş görüşmesi benim dolaşır durur firmaların ik personeline sırıtır kendini beğendirmeye çalışırsın.Eskiden okuyana saygı vardı babamlar anlatır o zamanlar üniversite mezunuyum dedin mi adama bir başka bakarlarmış.Şimdi öyle değil elini sallasan üniversite mezununa çarpar.Memleketin dağına taşına okul aça aça bu işi mahvettiler.Her bölümden fazlasıyla mezun var kimsenin eleman açığı yok.

Devlet ne yapacak biliyormusun? Devlet olma özelliğini yapacak. Çalışanın sosyal haklarını savunacak gidip emeklilik yaşını arttırıp içerideki ve dışarıdaki para babalarına "bakın benim halkım ezik bende garanti veriyorum şu yaşa kadar ezebilirsiniz" demiyecek. Asgari ücret belirlerken işvereni kontrol edecek sigortasını yatırıyormu kontrol edecek. Devlet kendi koyduğu asgari ücret limitini devlet okullarında "ücretli öğretmenlik" yaptırıp kendi çiğnemeyecek.

• benim kuzenlerim var birisi tarih öğretmeni birisi matematik öğretmeni ve kaç yıldır kpss ye giriyorlar aldıkları puanlar 80 puanın üzerinde ve hiç bir zaman yerleşemediler.
  • Ankara'da dayın yoksa niye doğdun demiş adam boşuna mı söylemiş hocam. Burası T.C (Torpil Cumhuriyeti)
  • Bakıyorumda herkes dert yanıyor..Eğer bir bölüm fazla mezun veriyorsa o bölümde iş bulma olasılığın azdır..Şimdi arkadaş işletme okumuş..Hangi üniden mezunsun..Çünkü bu devirde herkes işletme okuyor..Açıköğretimde okuyanları katmıyorum bile..Benim bi tanıdık marmara işletmeden mezun oldu..İngilizce iişletme olduğu için istanbulda 2.5 milyar maaşla işe başladı..Yada boğaziçiden mezun olan adamlar havada kapılıyor..Gerçi onlar yurtdışında master yapıp ticarete atılıyorlar..Onun için bu ülkede torpil ne kadar önemli ise üniversite adıda o derece öenmli..Eğer torpiliniz yoksa iyi bir üniversitede okumak zorundasınız...Başka yolu yok..Bi tanıdığımız oğlu sivas iletmeden mezun oldu..Babası çocuğunu turkcelle soktu..Şimdi çalıştığı bölgenin genel müdür yardımcısı oldu ve 9 milyar maaş alıyor..Diğer bi arkadaşımdad izzet baysal işletmeyi birincilikle bitirdi..Üniversite arkadaşı amerikaya gönderdi ve iş bankasına girdi..En az 2 milyar maaş alıyor..Bu birazda kendinize bağlı..Ben word,excel,ingilizce biliyorum demekle bu işler olmuyor..Eğer bir yerde tanıdığınız yoksa o zaman iyi bir yerde okuyacaksınız yada ingilizcenizi iyi hale getirip afs tarzı programlarla amerika yada avrupaya gideceksiniz..

• böyle olmaya devam koyun gibi yaşayın.

kendini yetiştiren adama iş çok

farkında değilsiniz ama tek tüksünüz.girin ekran kartı bölümüme adamlar ayda hatta haftada bir kart değiştiriyor , girin ses sistemleri bölümüme adam ayda bir hoparlör değiştiriyor , çıkın sokağa herkeste son model arabalar , demekki bazıları birşeyleri başarıyor ; uzaklara bakmaya gerek yok çevremizde örnekleri bol

hani vardır ya baradağa boş ve dolu tarafından bakmak işte bu olayda buna bir örnek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 27 Ekim 2008; 13:37:32 >
  • Gene akp yalakaları gelmiş.Devlet neden suçluymuş.Türkiye sosyal bir devlettir.En azından olma çabasındadır.Sosyal devlet vatandaşına sağlık açısından iş açısından destek vermek zorundadır.Bakın yabancı ülkelerde işsizlik maaşı var.Buradaki asgari maaşın iki katı işsizlik maaşı alıyorlar.
  • İşte bu yüzden ortak alandan Türk dili ve edebiyatı yazmaya karar verdim alanım ea bu devirde kaliteli bir üniversiteden işletme,iktisat vs vs menzunu olmadıkça iş yok Edebiyat okursam gazete dergi ,arşivcilik,kütüphane akademisyenlik ,öğretmenlik alanı geniş valla inşallah kazanabilirim olmadı baba mesleğine devam
  • Geçen tostçuya başvurdum. Kariyerinize uygun bilgiler bulamadık vs... Halbuki 10 numara tost sandaviç yapardım

• quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

böyle olmaya devam koyun gibi yaşayın.

farkında değilsiniz ama tek tüksünüz.girin ekran kartı bölümüme adamlar ayda hatta haftada bir kart değiştiriyor , girin ses sistemleri bölümüme adam ayda bir hoparlör değiştiriyor , çıkın sokağa herkeste son model arabalar , demekki bazıları birşeyleri başarıyor ; uzaklara bakmaya gerek yok çevremizde örnekleri bol

hani vardır ya baradağa boş ve dolu tarafından bakmak işte bu olayda buna bir örnek...

sizide göreceğiz bakalım kaç senede nasıl bir iş bulacaksınız ? zamanında böyle olayların olacağını biliyordum şimdi bir bir çıkıyor bu İş bulma mevzusundaki rezillikler daha durun bunlar iyi günler biraz daha bu iş verenlere fırsat verilsin yakında herkes master yapmış 2 üniversite bitirmiş adam arayacak utanmadan sıkılmadan

• quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

böyle olmaya devam koyun gibi yaşayın.

evet kendini yetiştiren tecrübeli elemana iş çok bu sözünüze katılıyorum,

ben lisede okuduğum dönemde olsun üni.de okuduğum dönemlerde olsun tüm yaz tatilimi çalışarak geçirdim. tecrübe kazandım sonra askere gidip geldim daha askerdeyken cv. göndermeye başladım ve askerden gelir gelmez 1 ay içerisinde de yabancı ülkede iş buldum ve çalışıyorum kendi ülkemde de iş bulurdum belki ama alacağım maaş ne kadar olurdu en fazla 1000-1500 ytl verirlerdi.

siz siz olun kendinizi yetiştirin mesleğinizde kariyer yapmaya tecrübe kazanmaya bakın, iş müracaatlarınızda ne iş olsa yaparım abi demeyin "ben bu işi iyi yaparım şu kadar tecrübem var şuralarda çalıştım" diyebilmelisiniz

okulda lay lay yapanlar yaz tatillerinde lay lay yapanlar yada kendi işi dışında başka işlerle uğraşanlar maalesef iş bulamıyorlar

birde iş müracaatlarınızda giyiminize, saçınıza, sakalınıza dikkat ediniz, hatta cv.lerinize yapıştırdığınız fotoğraflardan tutunda konuşmalarınıza dahi dikkat ediniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.