Şimdi Ara

Su satıcam artık ayakkabı boyucam (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

bence türkiyede işsizlik oraninin artmasinda hernekadar bizi yönetenlerin çok büyük payi olsada kürdlerinde rolü çok büyük... en az çoçuk yapan 10 tane yapiyo

yav kusura bakma ama gülüyorum benim karadenizli arkadaşlarımda var onlara soruyordum babanlar kaç kardeş diye 8 diyordu birkaç tanede ölü doğan var onlarıda saymıyordu aynı şekilde bizde çalışan kırşehirli bir eleman var onlarda çok kardeş mardinli arap arkadaşlarım var onlarda çok kardeş benım anam babamda çok kardeş (bu ülkenin ekonomisi kürtlerin uçkurumu bitirdi) eski kafalı insanlar nereden olursa olsun çok çocuk yapmışlar sizin gibi uyanık kitlelerde kendilerine toz kondurmuyorlar hep başkalarına laf atıyorlar aynı iklim değişikliğine biz insanların suni olarak ürettiği metan gazları değilde ineklerin çıkardığı gazlar sebeb verdi demek gibi son derece saçma ve gerçekleri görmekten kaçmaktır nereden bilicen belki o çok kardeş dediklerin iş kuracak o zamanda sen iş bulacaksın onların yanında Türkiyenin neresinde olursa olsun ister karadenizli ister başka yerden bu ülkede zamanında nüfus dengeli çoğalmamıştır ama böyle sığ cümleler kurmayın
    ben bu sabah iş ilanı için gittim adam iş bilen eleman istiyordu almadı lise mezunusun ama meslek yok meslek olmayıncada iş yok

• quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

quote:

Orjinalden alıntı: CeFurkan

ülkeyi bu krize surukleyen muhalefet utansin

13-14 yaşında olmalı...

bence ana-baba akraba

hükümet diyemiyo yazık

• quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

bence türkiyede işsizlik oraninin artmasinda hernekadar bizi yönetenlerin çok büyük payi olsada kürdlerinde rolü çok büyük... en az çoçuk yapan 10 tane yapiyo

yav kusura bakma ama gülüyorum benim karadenizli arkadaşlarımda var onlara soruyordum babanlar kaç kardeş diye 8 diyordu birkaç tanede ölü doğan var onlarıda saymıyordu aynı şekilde bizde çalışan kırşehirli bir eleman var onlarda çok kardeş mardinli arap arkadaşlarım var onlarda çok kardeş benım anam babamda çok kardeş (bu ülkenin ekonomisi kürtlerin uçkurumu bitirdi) eski kafalı insanlar nereden olursa olsun çok çocuk yapmışlar sizin gibi uyanık kitlelerde kendilerine toz kondurmuyorlar hep başkalarına laf atıyorlar aynı iklim değişikliğine biz insanların suni olarak ürettiği metan gazları değilde ineklerin çıkardığı gazlar sebeb verdi demek gibi son derece saçma ve gerçekleri görmekten kaçmaktır nereden bilicen belki o çok kardeş dediklerin iş kuracak o zamanda sen iş bulacaksın onların yanında Türkiyenin neresinde olursa olsun ister karadenizli ister başka yerden bu ülkede zamanında nüfus dengeli çoğalmamıştır ama böyle sığ cümleler kurmayın
    ben bu sabah iş ilanı için gittim adam iş bilen eleman istiyordu almadı lise mezunusun ama meslek yok meslek olmayıncada iş yok

yanlış anlamayın ama o adama Harward mezunu lazım eminim tecrübelerimden biliyorum

• quote:

Çok güzel laflar ederdim de ,banlanmak istemiyorum.

İktidar partisi her yeri ele geçirmedi mi?Devletin bütün kademelerini yönetiyor.Medya gücü de var,yani bir şey yapamıyor da,muhalefet mi batırıyor bu ülkeyi?

Yeter,bıktık artık bahanelerinizden.Ekonomi iyiye giderken,biz yaptık.Kötüye giderken dış güçler yüzünden.

İyi ne olursa,biz yaptık.Kötü bir şey olursa,bizim dışımızda gelişti.

Ufak çocuklar gibi,hep bahane arıyorlar.

Bu lafım da konuyu açan arkadaşa

Bu ülkede bir yerlerde adamın olmazsa işin yürümez kolay kolay.Hele adam gibi bir işin olsun diyorsan %99 torpil bulman lazım.

Yoksa,kolay kolay işin yolunda gitmez.

"Çalışana iş çok " diyenlerin çoğu da,bir şekilde tanıdık faydası görmüş insanlardır.Şimdi işlerinde iyi bir pozisyondadır belki;ama girerken yardım almıştır.

Bu hep böyleydi,şu anda da böyle,ve böyle devam edecek.

• torpili bulan gırıyor
  • babam bana "küçük işlerde büyük paralar vardır" der.
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

quote:

13-14 yaşında olmalı...

kim 13-14 yaşında? hükümete muhalefet diyen mi? gülen mi?

• boluda iş bulamadım bılmıyorum ıstanbula gıtsem ıs bulabılckmıyım dusunuyorum turızm mezunuyum...garsonluk falan anlamam turızm programlarını ıı bılırım elekra falan ama ıs bulamadm hala bakalım sonumuz nolcak...
  • HAMDOLSUN İYİ Kİ TEĞET GEÇMİŞ

P.S.ANLAYANA
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Çok güzel laflar ederdim de ,banlanmak istemiyorum.

İktidar partisi her yeri ele geçirmedi mi?Devletin bütün kademelerini yönetiyor.Medya gücü de var,yani bir şey yapamıyor da,muhalefet mi batırıyor bu ülkeyi?

Yeter,bıktık artık bahanelerinizden.Ekonomi iyiye giderken,biz yaptık.Kötüye giderken dış güçler yüzünden.

İyi ne olursa,biz yaptık.Kötü bir şey olursa,bizim dışımızda gelişti.

Ufak çocuklar gibi,hep bahane arıyorlar.

Bu lafım da konuyu açan arkadaşa

Bu ülkede bir yerlerde adamın olmazsa işin yürümez kolay kolay.Hele adam gibi bir işin olsun diyorsan %99 torpil bulman lazım.

Yoksa,kolay kolay işin yolunda gitmez.

"Çalışana iş çok " diyenlerin çoğu da,bir şekilde tanıdık faydası görmüş insanlardır.Şimdi işlerinde iyi bir pozisyondadır belki;ama girerken yardım almıştır.

Bu hep böyleydi,şu anda da böyle,ve böyle devam edecek.

+100000000000000000000000000 kesinlikle doğru

• Biz bu ülkeyi sevdik.Bu ülke ne yaptıysa kabul gördük.Ama genede mağdur olan hep biz olduk...
    Ülkeyi kazıklayanlar şu an mağdur değiller...

Zaten sorunumuzda bu konu.Ülke ne yapsa kabul...Başkan adayı gelir köye konuşur.Hatta yabancı sözcükler kullanır...Ordaki amcama sorarsın kime vereceksin diye...Bu adama vereceğim çok güzel konuştu der.Halbuki hiçbir şey anlamadı...Olay bu yani toplumun bilinçsiz ve vurdumduymaz olması.Herşeye susması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 27 Ekim 2008; 21:01:19 >
  • quote:

bu ülkede yaşamadığı belli...

• Hala devleti savunanlara aklım ermiyor bi türlü....Ya bu durumda bile nasıl savunabiliyorsunuz....

Devletin halkına iş imkanı sağlaması lazım....Eğer sağlayamıyorsa işini yapamıyor demektir . . . Yapamıyorsa bi yerlerde aç insanlar vardır demektir...

Bu nasıl bir mantıktır nasıl bir zihniyettir. . . 5 aydır iş bulamadım artık kafayı sıyırma noktasına geldim...
  • Hacı bende işletmeciyim türkiyede işletme bölümü çok iş yok zaten bu devirde herkes kendi işinin başında durmak istiyor o yüzden sende ticarete atıl küçük bir sermayeyle bile olsa kendi işini kur.
  • quote:

Kameraya el mi sallıcaz anlamadım ben şimdi.

Bu arada seçim ne zaman?

Hoş pek umut yok bu sefer %60 alırlar sonra oy vermeyeni asarlar,
    sonra ülke bölünür en sonunda bizim yapamadığımızı ABD yapar Onu asar.
    Zaman bir yanılsama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kudal

quote:

bu ülkede yaşamadığı belli...

Memleketin zeka küpü

• İşletme bölümündeki esas sorun mezunun çok olması.Aslında örgün üniversite mezunlarının sayısı fazla değil sorunun temel kaynağı kaynağı açıköğretim.Açıköğretim benimde içinde bulduğum bir grup 2005 yılında istediğim üniyi kazanamayınca çalışır aradaki açığı kapatırım diye açığa girdim.Herhalde 10-20 bin kişi okuyor diye düşünmüştüm o zamana kadar herhangi bir bilgim yoktu.Sonradan farkettim ki herkes girmiş yüzbinlerce öğrencisi var bu işin suyu çıkmış.Nereye girdim ben dedim bin pişman oldum.Açıköğretim de olsa işletme bölümünü ve 4 yıllık lisans diplomasını bu kadar düşürmeye hakkı yok.Mutlaka kontenjan sınırlaması yapılması lazım senede 10-15 bin yeterde artar bile bu sayede puanlar yükselir önüne gelen giremez ve işletme-iktisat diploması alamaz.Üniversite diplomasının bu ülkede bir saygınlığı vardı bir sürü yeni üniversite ve açıköğretim bu olayı bitirdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

İşletme bölümündeki esas sorun mezunun çok olması.Aslında örgün üniversite mezunlarının sayısı fazla değil sorunun temel kaynağı kaynağı açıköğretim.Açıköğretim benimde içinde bulduğum bir grup 2005 yılında istediğim üniyi kazanamayınca çalışır aradaki açığı kapatırım diye açığa girdim.Herhalde 10-20 bin kişi okuyor diye düşünmüştüm o zamana kadar herhangi bir bilgim yoktu.Sonradan farkettim ki herkes girmiş yüzbinlerce öğrencisi var bu işin suyu çıkmış.Nereye girdim ben dedim bin pişman oldum.Açıköğretim de olsa işletme bölümünü ve 4 yıllık lisans diplomasını bu kadar düşürmeye hakkı yok.Mutlaka kontenjan sınırlaması yapılması lazım senede 10-15 bin yeterde artar bile bu sayede puanlar yükselir önüne gelen giremez ve işletme-iktisat diploması alamaz.Üniversite diplomasının bu ülkede bir saygınlığı vardı bir sürü yeni üniversite ve açıköğretim bu olayı bitirdi.

anlayamıyorsunuz bıktım yazmaktan sorun İşveren lakaplı kişilerde Devletin başına kim gelirse gelsin bu adamların başları ezilmediği sürece kimseye iş yok bunu bir yere not edin nice donanımlı adamlar bu adamların soytarısı oluyor bu devirde iş istiyorsanız açıkça söyleyeyim iyi bir eğitim yetmez-iyi bir okulda yetmez iş istiyorsanız kendinizi bu iş veren lakaplı kişlere beğendireceksiniz yani gerektiğinde yalakalık gerektiğinde ağzınız laf yapacak

• quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

İşletme bölümündeki esas sorun mezunun çok olması.Aslında örgün üniversite mezunlarının sayısı fazla değil sorunun temel kaynağı kaynağı açıköğretim.Açıköğretim benimde içinde bulduğum bir grup 2005 yılında istediğim üniyi kazanamayınca çalışır aradaki açığı kapatırım diye açığa girdim.Herhalde 10-20 bin kişi okuyor diye düşünmüştüm o zamana kadar herhangi bir bilgim yoktu.Sonradan farkettim ki herkes girmiş yüzbinlerce öğrencisi var bu işin suyu çıkmış.Nereye girdim ben dedim bin pişman oldum.Açıköğretim de olsa işletme bölümünü ve 4 yıllık lisans diplomasını bu kadar düşürmeye hakkı yok.Mutlaka kontenjan sınırlaması yapılması lazım senede 10-15 bin yeterde artar bile bu sayede puanlar yükselir önüne gelen giremez ve işletme-iktisat diploması alamaz.Üniversite diplomasının bu ülkede bir saygınlığı vardı bir sürü yeni üniversite ve açıköğretim bu olayı bitirdi.

anlayamıyorsunuz bıktım yazmaktan sorun İşveren lakaplı kişilerde Devletin başına kim gelirse gelsin bu adamların başları ezilmediği sürece kimseye iş yok bunu bir yere not edin nice donanımlı adamlar bu adamların soytarısı oluyor bu devirde iş istiyorsanız açıkça söyleyeyim iyi bir eğitim yetmez-iyi bir okulda yetmez iş istiyorsanız kendinizi bu iş veren lakaplı kişlere beğendireceksiniz yani gerektiğinde yalakalık gerektiğinde ağzınız laf yapacak

Devlet ne yapabilir ki?İş başvurusuna gelenleri terslemeyin,kovmayın işe alıverin mi diyecek?Türkiye böyle burada bilmem hangi meşhur üniversiteden mezun mühendiste olsan seni adam yerine koymuyorlar.Çünkü sen adamın firmasında çalışan maaşlı bir elemansın bugün adama posta koysan seni kovar yarın senin gibi bir eleman bulur yoluna devam eder.Sende ne yaparsın giyersin takım elbiseni o iş görüşmesi senin bu iş görüşmesi benim dolaşır durur firmaların ik personeline sırıtır kendini beğendirmeye çalışırsın.Eskiden okuyana saygı vardı babamlar anlatır o zamanlar üniversite mezunuyum dedin mi adama bir başka bakarlarmış.Şimdi öyle değil elini sallasan üniversite mezununa çarpar.Memleketin dağına taşına okul aça aça bu işi mahvettiler.Her bölümden fazlasıyla mezun var kimsenin eleman açığı yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.