Şimdi Ara

şu lanet olası wıfi dağıtma isi yardim edin lütfen cihazı parçalayacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimde tabletim var sadece camın önünde wıfi sinyali görüyor oda %30 -%40 civarı hızı güzel ama bunu sadece camın önünde değilde evimin her yerinde kullanmak istiyorum pm atın yorum yapın ama yardim edin yoksa bu aldığım dağıtıcı modemı parçalayacam wıfi türk sitesi var nerde bi boş beleş varsa orada toplanmış ya bisey anlamadım bana yardim edin lütfen telefonum 05344181588 mesaj atın ben ararım sizi yada mesaj atın sms im var

• Sadece camın önünde wifi sinyali olduğuna göre, interneti dışarıdan mı alıyorsunuz yoksa evinizin içinde internetiniz, modeminiz var mı ?

Aldığınız dağıtıcı modem cihazın marka ve modeli nedir ?

Daha detaylı bilgi verirseniz yardım edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Sadece camın önünde wifi sinyali olduğuna göre, interneti dışarıdan mı alıyorsunuz yoksa evinizin içinde internetiniz, modeminiz var mı ?

Aldığınız dağıtıcı modem cihazın marka ve modeli nedir ?

Daha detaylı bilgi verirseniz yardım edilebilir.

tenda 150 mbps wireless range
    extender cihazım bu bi türlü kurulumunu
    yapamadım parçalamak üzereyim
    dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****emre
    dostum

Bende TPLINK 901ND access point var, onun UNIVERSAL REPEATER modunu kullanıyorum.
    Yaptığı, bir noktada yakaladığı wireless sinyali tekrar etmek, güçlendirmek.

Sizin cihazınızın kılavuzuna baktım buradan :http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=394

Wireless modu olarak
    1) Wireless AP
    2) Network Bridge
    modları gözüküyor.

Eğer işin içinden çıkamazsanız, cihazın garanti belgesinde hangi firmanın servis olduğu yazıyorsa onları arayın destek isteyin.
    TPLINK, ZYXEL gibi firmaların hep destek hatları vardır, hatta cihazınıza uzaktan bağlanıp sizin için ayar yaparlar.

Diğer bir seçenek de, oturup internette rehber aramak, diğer markaların rehberlerini okuyup denemeler yapmak.
    Ancak sizin pek o yöntemi tercih edeceğinizi sanmıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Şubat 2013; 10:46:02 >

• quote:

quote:

dostum

Bende TPLINK 901ND access point var, onun UNIVERSAL REPEATER modunu kullanıyorum.
    Yaptığı, bir noktada yakaladığı wireless sinyali tekrar etmek, güçlendirmek.

Sizin cihazınızın kılavuzuna baktım buradan :http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=394

Wireless modu olarak
    1) Wireless AP
    2) Network Bridge
    modları gözüküyor.

Eğer işin içinden çıkamazsanız, cihazın garanti belgesinde hangi firmanın servis olduğu yazıyorsa onları arayın destek isteyin.
    TPLINK, ZYXEL gibi firmaların hep destek hatları vardır, hatta cihazınıza uzaktan bağlanıp sizin için ayar yaparlar.

Diğer bir seçenek de, oturup internette rehber aramak, diğer markaların rehberlerini okuyup denemeler yapmak.
    Ancak sizin pek o yöntemi tercih edeceğinizi sanmıyorum :)

msn mi eklermisin hocam emredemir_2323@hotmail.com

• quote:

Maalesef birebir yardım edecek vaktim ve bilgim yok.
    Madem bir ürün aldınız ve servisi var, onları arayın ve destek isteyin. Onların işi bu, tek seferde kökten halledersiniz.
  • quote:

quote:

Maalesef birebir yardım edecek vaktim ve bilgim yok.
    Madem bir ürün aldınız ve servisi var, onları arayın ve destek isteyin. Onların işi bu, tek seferde kökten halledersiniz.

tm hocam ama bunların türkiye servisleri yok

• quote:

Tenda ürünleri Türkiye'de faturalı ve garantili olarak satılıyor, dolayısıyla bir ithalatçı ve servis olmak zorunda.

Eğer siz Türkiye'den almadıysanız, Tenda satan bir firmayı arayın, kim ithalat ediyor, servisi kim diye sorun ve Google'dan iletişim bilgilerini bulup arayın. Ben olsam böyle yapardım :) Destek vermek için sizden seri no. vs. istemezler herhalde.
  • quote:

quote:

Tenda ürünleri Türkiye'de faturalı ve garantili olarak satılıyor, dolayısıyla bir ithalatçı ve servis olmak zorunda.

Eğer siz Türkiye'den almadıysanız, Tenda satan bir firmayı arayın, kim ithalat ediyor, servisi kim diye sorun ve Google'dan iletişim bilgilerini bulup arayın. Ben olsam böyle yapardım :) Destek vermek için sizden seri no. vs. istemezler herhalde.

ya hocam aradım diyor ki bağlanacagın modemdede işlem yapmalısin ya benle kafa buldular heralde

• quote:

ya hocam aradım diyor ki bağlanacagın modemdede işlem yapmalısin ya benle kafa buldular heralde

Kısmen haklılar. WDS bağlantı için hem modemde hem TENDA access point tarafında işlem yapılması gerekebilir.
    Bu TPLINK için de böyle.
    Mantık, A cihazını B cihazına; B cihazını da A cihazına göstermek.

Ama TENDA'da Universal Repeater modu olsaydı, o zaman karşı modemin arayüzüne girmek gerekmeyebilirdi.
    TENDA menüsünden ana modem görülüp seçilir, güvenlik anahtarı aynı girilir ve iş biterdi.
    Universal Repeater modunda ise sadece A'yı B'ye göstermek yeterli. Fakat sizin cihazda bu özellik olmayabilir.

Sizin güçlendirmeye çalıştığınız sinyal kime ait ? Eğer tanıdığınız ise, modem arayüzüne girip işlem yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Şubat 2013; 14:24:18 >

• quote:

quote:

Kısmen haklılar. WDS bağlantı için hem modemde hem TENDA access point tarafında işlem yapılması gerekebilir.
    Bu TPLINK için de böyle.
    Mantık, A cihazını B cihazına; B cihazını da A cihazına göstermek.

Ama TENDA'da Universal Repeater modu olsaydı, o zaman karşı modemin arayüzüne girmek gerekmeyebilirdi.
    TENDA menüsünden ana modem görülüp seçilir, güvenlik anahtarı aynı girilir ve iş biterdi.
    Universal Repeater modunda ise sadece A'yı B'ye göstermek yeterli. Fakat sizin cihazda bu özellik olmayabilir.

Sizin güçlendirmeye çalıştığınız sinyal kime ait ? Eğer tanıdığınız ise, modem arayüzüne girip işlem yapabilirsiniz.

hocam girdigim modemin şifresi yok ve kimin oldugunu da bilmiyorum benim cihazın kutusunun üzerinde wireless Repeater yazıyo hocam baglantıyı herşeyi yapiyorum tabletimden deneme yapiyorum ıp adresi alınamıyor diyo

• quote:

hocam girdigim modemin şifresi yok ve kimin oldugunu da bilmiyorum benim cihazın kutusunun üzerinde wireless Repeater yazıyo hocam baglantıyı herşeyi yapiyorum tabletimden deneme yapiyorum ıp adresi alınamıyor diyo

Evet, Wireless Repeater ama her cihazın özellikleri, desteklediği bağlantı yöntemleri farklı olabilir. Fiyat farkları, özellik farkları olabilir.

Ancak bağlandığınız modem, ücretsiz bağlantı sunan bir yere ait değilse, ben başka bir görüş belirtmemeyi tercih ediyorum.
    Çünkü bağlandığınız kişinin bağlantısı kotalı ise, onun hakkını yemiş olursunuz, sizin kullandığınız internet için ilave ödeme yapması gerekebilir.
    Bu sizin tercihinizdir ama ben aracı olmak istemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.