Şimdi Ara

Şu konuyla bağlantılı bir şarkı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Edit: Uzun diye tüm yazıyı okumaya üşenmekte haklısınız. Özetle "Başarılı (çalışkan) Olmaya Karşı Aşağılık (yetersizlik) Duygusu" konulu, Feridun Düzağaç - Boş Ders dışında bir şarkı arıyorum. Motivasyon şarkısı değil, bu konuyu çağırıştıran bir şarkı arıyorum.)

Merhaba,

Belki psikoloji ile ilgilenenleriniz vardır. Bir etkinlik düzenliyoruz, Erikson'un psikososyal gelişim evreleri konulu. Her döneme 1-2 şarkı düşecek şekilde şarkılar seçtik fakat 4. dönem olan "Başarıya Karşı Aşağılık Duygusu" evresine Feridun Düzağaç - Boş Ders şarkısı dışında bir şarkı bulamadık. Bu dönemle ilgili ya da bu dönemi çağırıştıran bir şarkı geliyor mu aklınıza? Dönemin özellikleri şu şekilde:

"4-Başarılı (çalışkan) Olmaya Karşı Aşağılık (yetersizlik) Duygusu

Bu dönemde çocuğun beceri kazanmasına ya da aşağılık duygularına kapılmasının tek nedeni ana-baba olmayabilir.Erikson, Freud’dan farklı olarak, okul yaşantısının da çocuğu bu yönde etkilediği görüşündedir. Ana-babanın sağlayamadığı destek bazen okuldan gelebileceği gibi,evinde ana-babası tarafından beceri kazanmaya teşvik edilen çocuk, okulda kendine olan saygısının azalmasına neden olabilecek öğretmen tutumlarıyla karşı karşıya kalabilir.

Öğrendikleriyle, başardıklarıyla çevresinde beğeni ve takdir toplamak bu dönemde vazgeçilmez bir gereksinim olmuştur.Bu nedenle gerek öğretmenlerin gerekse ana-babaların çocuğun başarı gereksinimini doyurabilmesinde hayati bir önemleri bulunmaktadır.

Çocuğun başarılı olma isteğinin karşılanmasında ,onların yapamayacakları becerilerden ziyade yapabilecekleri beceriler üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Çocuktan yeteneğinin üzerinde bir başarı göstermesini bekleyerek sonuçta başarısız olarak değerlendirmek yerine,kendi gücüne uygun düşen sorumluluklar yükleyerek başarılı kılmak en doğru davranış olacaktır.

Böylece ana-baba ve öğretmenlerince başarıları desteklenerek başarma güdüsünü doyurabilen bir çocuk; “Ben başarılıyım”, “yapabiliyorum” dedikçe kendine güveni daha da artacak , bu durumun doğal bir sonucu olarak giderek daha fazla çalışacak daha fazla başaracak, sonuçta çalışmaktan ve başarmaktan zevk alan bir kişilik özelliği geliştirebilecektir.Buna karşın yapabildikleriyle bir türlü yetişkinlerin beğenisini ve takdirini kazanamayan, kendisini başarılı bulsa bile, ana-babasının farklı ve üst düzeydeki başarı beklentileriyle karşı karşıya kalan çocuk, yetişkinlerin bu davranışları doğrultusunda kendini yetersiz ve başarısız olarak algılayacaktır. Bu durumda çocukta aşağılık ve yetersizlik duygularının hakim olduğu bir kişilik yapısı oluşturacaktır.

Bu dönemde çocuğu evde kardeşleriyle yada komşu –eş-dost çocuklarıyla; okulda da diğer arkadaşlarıyla kıyaslamak onda olumsuz benlik gelişimine neden olur. Çocukta yetersizlik ve aşağılık duygularının oluşmasının yanı sıra kıyaslandığı kişilere karşı düşmanlık ve kıskançlık hislerinin gelişmesine de kaynaklık edebilir.

Bu dönem çocuğu “Bana öğretilenler neyse oyum” düşüncesini geliştirir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve İkinci Sarı Kart -- 9 Mart 2016; 22:49:32 >

• Öpseler okumam ama özetten de bir şey anlaşılmıyor hacıbaba. Motivasyon olduğunu varsayarak neverbackdown2 - remember the name diyorum, arkama bakmadan kaçıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.