Şimdi Ara

Su kaplumbağasını evin içinde gezdirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
7.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler kardeşim 1 hafta önce su kaplumbağası almış daha yavru bunu arasıra evin içinde gezdiriyorum kaç dk susuz yaşayabiliyor ? Birde fanustaki su yüksekliği kaç cm olmalı(şuan 2-2.5 cm) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdrive -- 12 Haziran 2011; 21:35:04 >

• up
  • Su 5cm'de derin olabilir. Önemli olan ortada ona kıyı gibi biyer vermen. Yüzdükten sonra orda soluklanması ve kuruması için
  • 1 aydan fazla yasar karada benimki geziyor hergun mutfak salon banyo
  • benim evin içinde 1 hafta kaybolmuştu. üzerine bastım çatırt etti ama yaşıyor hala :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

benim evin içinde 1 hafta kaybolmuştu. üzerine bastım çatırt etti ama yaşıyor hala :D

oha caniiiiiiiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Away

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

benim evin içinde 1 hafta kaybolmuştu. üzerine bastım çatırt etti ama yaşıyor hala :D

oha caniiiiiiiii

bilerek basmamıştır herhalde, öyle ya. bende de var 2 tane çok pisliyorlar kendim akvaryum yapmıştım onlara mutlu mesut yaşıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de 2 yavru vardı 5 cm kadar su ve üzerine çıkabileceği bir taşı vardı. Sonra biri öldü, diğeri bir türlü ölmedi sıkıldık göle saldık. Susuz bayağı bir yaşar dert etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seven of Spades -- 12 Haziran 2011; 22:16:10 >
  • Hocam o ufak fanuslarda bakmayın imkan varsa bi akvaryum ve ısıtıcı alın.
    Su kaplumbağaları (Pet shoplarda bulunan - singapur - kaplumbağaları) soğuk kanlı canlılar yani vücut ısılarını sabit tutamıyorlar uzun yıllar onunla birlikte olmak istiyor iseniz lütfen bilinçli olun.
    Ayrıca 1-2 Hafta Susuz ve Aç gezebilirler
  • Yüzebilcegi + sonradan dinlenebilicegi şekilde bir kap ayarla.
    Sakın gidipte o minik plastik kaplardan alma. Hele hele renkli kap hiç alma.

Kabuk sertleştirici parlatıcı gibi şeyleride asla kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Hocam o ufak fanuslarda bakmayın imkan varsa bi akvaryum ve ısıtıcı alın.
    Su kaplumbağaları (Pet shoplarda bulunan - singapur - kaplumbağaları) soğuk kanlı canlılar yani vücut ısılarını sabit tutamıyorlar uzun yıllar onunla birlikte olmak istiyor iseniz lütfen bilinçli olun.

Şuan boşta olan akvaryumum var 140 lt 1 mt uzunluğu var ona koymayı düşünüyorum

Akvaryum hakkında geniş bilgiye sahibim ama kaplumbağa hakkında bilgim yok. birde çin malı yem almışlar tetranın yeminden almayı düşünüyorum başka neler alayım ihtiyacı varmıdır ?
  • bende 2tane var ve 8 yildir bakiyorum. Kap pek derin degil bu nedenle biri otekinin ustune cikip atliyor. 1ayda ortaya cikmiyo. Sularinida 3 haftada bir degistiriyorum alistilar artik pislige
  • ben akvaryumda besliyodum çok koku yapıyo diye salmıştım ondan sonra kara kaplumbağası aldım o daha temiz veriyorum hıyarı içini yiyor dışı kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

quote:

Akvaryum hakkında geniş bilgiye sahibim ama kaplumbağa hakkında bilgim yok. birde çin malı yem almışlar tetranın yeminden almayı düşünüyorum başka neler alayım ihtiyacı varmıdır ?

Akvaryuma uygun bir iç filtre ( Suyu temiz tutar ve koku yapmaz ) ve gene uygun ebatlarda bir ısıtıcı ( Suyu 28-30 Derece Arasında Tutmalısınız )
    Yem olarak Tetrafauna ' nın Reptomin ve Gammarus ikilisini kullanabilirsin. Ayrıca Sera'nın Raffy serileride güzeldir.
    Bu arada akvuryumda kuru alan ve kuru alanın üzerinde bir lamba (Spot olursa daha iyi kurutma açısından ) şart.
    Kolay Gelsin

• peki akvaryumun temizliğini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar, önerileriniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobody5

ben akvaryumda besliyodum çok koku yapıyo diye salmıştım ondan sonra kara kaplumbağası aldım o daha temiz veriyorum hıyarı içini yiyor dışı kalıyoror

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

quote:

Akvaryuma uygun bir iç filtre ( Suyu temiz tutar ve koku yapmaz ) ve gene uygun ebatlarda bir ısıtıcı ( Suyu 28-30 Derece Arasında Tutmalısınız )
    Yem olarak Tetrafauna ' nın Reptomin ve Gammarus ikilisini kullanabilirsin. Ayrıca Sera'nın Raffy serileride güzeldir.
    Bu arada akvuryumda kuru alan ve kuru alanın üzerinde bir lamba (Spot olursa daha iyi kurutma açısından ) şart.
    Kolay Gelsin

140 litrelik akvaryuma iç filitre yetersiz gelecektir. Dış filitre kullanılmalıdır.

İyi forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 140 Litrenin tamamını doldurursa kuru alan kalmaz çok fazla derin olmasıda gerekmiyor.
    Bütçe yok ise iç filtrede kullanılabilir.
    100 Litre iç filtre var bende 2-3 haftada suyun %20 akvaryumda kalacak şekilde suyu yeniliyorum.
    Taşlar vs için dip süpürgesi kullanılabilir ben tazyikli su ile hallediyorum.
  • Bütçe yoksa elbette kullanılabilir.
    Kaplumbağa suyu çok çabuk kirleten bir hayvan. Dış filitre daha iyi olacaktır.
  • ben çok eskiden bakmıştım devamlı fanustan dışarı atlardı manyak hayvan , en sonunda birine vermiştim ölmedi yani :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.