Şimdi Ara

su kaplumbağası akvaryumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
42.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar ben kaplumbağamı ölüm fanusundan alıp akvaryuma almak istiyorum. akvaryum almak istesem kaça kaçlık bir akvaryumun ne kadarına kadar atıyorum yarısına kadar su koymak lazım gibi bilgi verirseniz sevinirim. (daha küçük kaplumbağa)

bir de kaç wattlık ısıtıcı gerekli ve bir de uv ışığından başka bir şey lazım mı ?tşkrler

bir de böyle bir durum var

quote:

Orijinalden alıntı: paTRon

arkadaşlar merhaba,

bende de yavru kırmızı yanak tospiklerden var..bir yerde okumuştum suyunu ne kadar çok koyarsanız o kadar iyidir diyordu bende öyle yaptım bu ölüm fanusu denilen yerde besliyorum.bu kapta suyu çok koydum yüzüyor arada kuru yere çıkıyordu ama bir baktım suyun içinde uyumuş..hemen uyanırmaya çalıştım çok zor da olsa uyandı ve yeni yeni kendisine gelmeye başladı..ama herkes de diyor ki akvaryumda büyütün ölüm fanusunda büyütmeyin..bu hayvan suyun içerisinde uyuyup kalan bir hayvan kocaman akvaryumda nasıl yaşayacak yüksekliğin üzerine çıkıp da öyle uyumuyor ki suyun içinde uyumuştu az önce..suyun içinde uyuyorlar mı yoksa??boğulup kalmasın ne yapmak gerek

akvaryuma ne derece hazır sizce?kurtarabilir mi kendisini akvaryumda

bir de hava pompası dış filtre filan ne işe yarar?bir de akvaryumun suyunu sürekli temiz tutması için hangi ekipmanı almamız lazım ve ufak bir akvaryum için bunun maliyeti ne olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Samuru -- 11 Nisan 2010; 13:05:45 >

• kaplumbağa için akvaryum çok büyük almana gerek yok, maksimum 50-60 cm lik bir akvaaryum seni uzun zaman götürür.

Su seviyesi 15 cm in altında olmasın. Sağa ve sola çıkabileceği taşlıkları koy ve taşlara çıkabilecek mayili ver. En üst taş kuru kalmalı. Suyun sıcaklığı 28 dereceden az olmamalı. Ayrıca kaplumbağanın gelişimi için Güneş e ihtiyacı vardır. Bunun için ya güneşe çıkartman lazım ya da UV lambalarından alman gerek. Ama ben aldım mı? Hayır 1 senedir bizimle beraber. Ben ilk aldığımda da akvaryuma koymuştum, 2 tane aldımbiri öldü diğeri dediğim gibi 1 senedir bizimle beraber. Hatta ekimde inşaAllah 2. senesi oalcak.

Yemleme konusunda hem ot hem de et yemleri ile besle. Arada haşlanmış otlardan ve haşlanmış etten verebilirsin. Et çabuk büyütür. Bunun yanı sıra sıvı vitamini var onu yemine sürerek verin. Kabuk sertleştirici de kullan ama çok sık değil, onun yerine UV lamba ya da direk güneş ışığı ile takviyele.

• benim bu hayvan suyun içinde uyuyor hocam dün geceden sonra baktım yine şimdi suyun içinde uyuyor suyunu da yeni ılık koymuştm uyumuş yine suyun içerisinde..suyun içerisinde uyuyor bu daha ölüm fanusunda..koca akvaryumda ölüp kalmaz mı?suyun içinde uyumaması gerektiğini bilmiyor
  • ölmüştür belki
    ölüm fanusuna koymuşun zaten hayvanı, adı üstünde
    akvaryuma ısıtıcı koyarsın sıcacık oturur hayvan
    evde tospaa beslemek zor yav

akvaryumcuda görmüştüm tosbaa akvaryumu, yüksekliği fazla diildi ama genişliği ve derinliği fazlaydı. Su çok derin değil ama yüzeyi fazlaydı, tospaaların çıkabileceği bide odun koymuşlardı. Güzeldi bayaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 11 Nisan 2010; 20:07:04 >
  • bişey olmaz bırak uyusun ama o fanusta bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 11 Nisan 2010; 20:06:15 >
  • suyun içinde uyurlar mı yani??boğulduklarını okumuştum bir yerde
  • Benimki uyuyordu bağzen kuma bile gömüyordu ama kum zararlıymış çıkartmıştım. Bu mevsimlere önemli olan suyun ısısı ve ortamın sakinliği malum kış uykusana yatan bi hayvan uyuyup uyanmak dengelerini bozuyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda uçamayan kuş var.
    4 yıl önce açıldı
    Hamam böceği yemi tavsiyesi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam hayvanı ölüm fanusundan kurtarıp akvaryuma alacağım yalnız birkaç sorum olacak bu konuda hiçbir bilgim yok..akvaryum küçük olacağı için 25wtlık ısıtıcı alacağım bir de suyunu sürekli haftada bir dök değiştir yapmamak için 2wlık küçük atman iç filtre alayım diyorum sık sık suyunu değiştirmekle uğraşmayayım diye..peki bu iç filtre nasıl kullanacak ayrıca hortumu varmış sanırım onun haricinde başka bir şey almamız gerekir mi iç filtre nasıl kullanılıyor kısacası :D bir de çıkabileceği bir bölme yaptıracağım tospaya.onun için de kum alacağım.başka bir şeye gerek var mı?bir de yavru kaplumbağa için akvaryum ölçülerini nasıl önerirsiniz.teşekkürler
  • 1- İçinde çıkamayacakları bir akvaryum olmalı, plastik teraryumları önermiyorum!

2- Akvaryumun içinde mutlaka çıkıp dinlenebilcekleri bir yer ( kaya) olmalı.
    Kayanın yüksekliği akvaryumun cam yüksekliğinin üçte biri olmalı. Ama kayada yüksek olmalıki kayadan indiğinde en az 25 cm lik yüzebileceği bir alanı olsun.

3- Çok iyi dışkı üretirler, iyi bir filtre kullanmalısın.

4- Kaliteli yem yedir yani markalı, arasıra da kurutulmuş karides, arasıra güneş gören yere çıkart tabi akvaryumlarıyla birlikte.

5- Sakın akvaryumun ağzı açıkken balkona bırakma kargalar yada martılar alır ya da daha daha tatsız bişeyler olur.

6- Suyunu sık değiştir. ( Haftada 1)

7- Yaşadığı alanı yani akvaryumunu sürekli , yani onlar büyüdükçe genişlet ve DERİNLEŞTİR. Ordan çıkarsa hızla kaybolur ve kesinlikle ölür.

8- Uv lamba konusunda bilgim yok.

9- Kabuklarının ayda bir iyice temizlenmesi lazım. Eğer fazla para harcamak istemiyorsan çok az miktarda diş macunu ve bir adet diş fırçasıyla bunu halledebilirsin. ( sadece üst kabuğu fırçalanılacak, ve alt kabuğu temizlenirken fırça değil yumuşak bir malzeme kullan)

10- Herkes ellemesin, eline almasın. ( İnsanlar hayvanlardan çok daha pis!)

11- Kesinlikle ters çevirip bırakma, özellikle büyüdüklerinde ters çevrilirlerse perişan olurlar.

12- Sakın üstten kabuğuna bastırmayın, dediğim gibi bunu kesinlikle yapmayın.

13- Oda sıcaklığında suda yaşar, kesinlikle sıcak veya soğun suya maruz kalmasın.

İlgili Linkler:

www.akvaryum.com
    Kaplumbağa Akvaryumu
    http://www.akvaryum.com/Forum/yemleme_k157302.asp

www.akvaryum.com
    Kaplumbağa Akvaryumu
    http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=23122

• çok çok çok teşekkürler güzel bir bilgi arşivi oldu benim için..

alacağım ekipmanlar şu şekilde

çıkabileceği bir bölmesi olan akvaryum(camcıda kendim dizayn edip yaptıracağım)

1 adet iç filtre(akvaryum küçük olacağı için en küçüğü)

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=561307&Productid=ptar869028656558

25 watt termostatlı ısıtıcı

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=560702&Productid=ptan8690286573767

renkli çakıllar

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=560306&Productid=ptm266

çıkabileceği kayalığı

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=561643&Productid=ptgnr11

akvaryum kumu

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=562485&Productid=ptar5086

kabuk koruyucusu

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=562597&Productid=ptar6653

başka bir şeye gerek var mı unuttuğum?

• Çok güzel ama sana tavsiyem;

1 - Hiç bir ürünü hepsiburada.com gibi internetten satış yapan firmalardan alma! Git akvaryumcuya görerek seçerek al.

2 - Akvaryuma doğal olmayan (filtre ve ısıtıcı hariç) hiç bir şey sokma. Yani renkli çakıllar ve plastik kaya veya mercan kayalar.

3 - Kum yerine zemini komple taş ile doldurabilirsin, kumu temizlemek zor olur ki oluyo, kendimden biliyorum.

4 - Alacağın taşları akvaryumcudan değil, varsa doğal taş satan mağazalardan al ya da doğadan direk topla taşları.

5 - Topladığın ya da aldığın taşları bir leğende kaynayan suda beklet. Ayrıca bulabilrsen kaya tuzu at, iyice dezenfekte et. Bu işlem 2 - 3 gün yap, taşların suya salınım yapıp yapmadığını kontrol et. İlla renkli çakıllardan alacaksan boyaları suda akacağı için bu süreyi uzat, iyice emin ol.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Sakın kum koyma,yada yiyebileceği büyüklükte taş,çünkü yemeye çalışıyorlar ve ölebilir kaplumbağan.Kesinlikle ısıtıcı ve filtre olmalı.Herzaman çıkabileceği kuru bir alan olmalı ve üstünde o bölgeyi ısıtacak bir ışık olmalı.
  • ben de besliyorum da acaba akvaryuma başka neler koyabilirim ısıtıcısı taşı var filtresi var. oyun oynayacağı bişeyler var mı güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

ben de besliyorum da acaba akvaryuma başka neler koyabilirim ısıtıcısı taşı var filtresi var. oyun oynayacağı bişeyler var mı güzel olur

?
  • Arkadaş kaplumbağa için çok büyük akvaryuma gerek yok demiş fakat çok yanlış söylemiş . Şu an için 100 lt lik bir akvaryum yaptırırsan 1-2 yıl idare eder. 100 w ısıtıcı ve iç filtre yeterli olur. Güzel bir kuru alan, uvb lamba ve ısıtıcı ampulle olay tamamlanır. Unutmayın ki kaplumbağalar yüzücü hayvanlar ve akvaryum hacmi ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. İleride 20-30 cm boyu buluyorlar. Suyun içinde uyumasının nedeni kuru alanın soğuk olması veya kuru alan olmamasıdır. 100 lt lik akvaryuma 100W ısıtıcı 20 TL civarı, ve 100W iç filtre idare eder o da 20-30 tl arası. Kum koymazsanız temizliği daha kolay olur. Ne kadar çok su olursa akvaryumunuz o kadar geç kirlenir. Son olarak bir de dip süpürgesi alırsanız sürekli filtrasyonla aydan aya suyun 4/3 ünü değiştirerek temizlik sağlayabilirsiniz.
    Ayrıca kaplumbağalarınızda hiçbir şekilde kabuk sertleştirici gibi kimyasalları kullanmayınız (uvb lamba bütün olayı halleder). Yem olarak çiğ et sakın vermeyin, haşlanmış tavuk olabilir. Yavru kaplumbağalar daha çok etçil ağırlıklı beslenirler, bu noktada gammarus(karides diye sattıkları) ve dolgun karidesler iş görecektir. Onun dışında serra'nın çeşitli stick yemleri var onlardan da kullanabilirsiniz. Diyette çeşitlilik olması açısından karahindiba ve marul verebilirsiniz. Ara sıra muz çilek tarzı meyveler de verebilirsiniz fakat çok sık vermeyin , içindeki şeker kaplumbağaya zararlı olabiliyor. Son olarak iceberg vermeyiniz.

Bunları yaptığınız takdirde kaplumbağanız uzun süre mutlu bir biçimde yalayacaktır...

@sasa : Eğer paludaryum tasarlamayacaksanız akvaryumunuzun içi ne kadar boş olursa o kadar iyi olur. Plastik vb. maddeler kullanmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinedine_zidane -- 8 Mayıs 2010; 17:15:05 >

•  su kaplumbağası akvaryumu

Bu zemini bulan varmı ankarada nereye sorsam yok diyolar saçma sapan taşlar testiler öneriyorlar kuru alan sorununu nasıl çözdünüz
  • bu şekilde tamamladım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: paTRon

bu şekilde tamamladım ben

Akvaryumun hacminin çoğunu taş kaplamış gibi görünüyor.
  • cama yapışan bi platform gibi bir malzeme olması lazım arkadaşın dediği gibi taş testi akvayrumun coğunu kaplıyor zaten ufak akvayrumlardan. vantuzlardan bi şey yapmak lazım.
  • Akvaryum silikonuyla bir parça cam yapıştırabilirsiniz kuru alan olarak. O aradığınız turtle dock ve İstanbul'da çok az yerde satılıyor, ben henüz göremedim fakat alan birkaç arkadaş var. Turtle dock köpükten olduğu için büyük kaplumbağalara uygun değil, ağırlığı çekmiyor :D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.