Şimdi Ara

Şu işler için netbook uygun mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2)Ufak tefek oyunlar oynamak
    3)Donanım haber,facebook,twitter gibi sitelerde gezmek
    4)Web tabanlı oyunlar oynamak
    5)Müzik,film,resim arşivlemek
    6)Sunum dosyaları hazırlamak
    7)5-6 yolculukta yada gittiğim yerde beni yolda bırakmaması

Eğer Netbook alırsam HDD'yi 500GB olarak upgrade etmek istiyorum,mümkün müdür?
    Hangi markayı önerirsiniz?,MSI nasıldır?
    750 liraya kadar önerdiğiniz netbook'lar var mı?

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

1)720p film izlemek

bunların hepsini çok rahat yapabileceğin en iyi marka model Dell Inspiron 1090 netbook/tablet pc'dir.

vatanbilgisayar'da bugün kampanya var %25 indirimli eğer world kartın varsa sipariş ver gece yarısından önce, kaçırma derim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/dell-1090-55p23b-insp-1090-55p23b-siyah-intel-atom-n550-1.5ghz-2048mb-320gb-10.1-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=55662

ben kullanıyorum ve çok memnunum, ekran çözünürlüğü diğer sıradan netbook'larda 1024x600'dür genelde ve ekran çok ufak gözükür, sitelerde filan gezinmek işkence olur ama Dell 1090'da ekran çözünürlüğü 1366x768 yani normal laptop gibi, o yüzden ekran çok önemli, ayrıca çok hafif, ayrıca pili uzun süre gidiyor, he bir de unutmadan söyliyeyim, ekran dokunmatik!!! Ekranı döndürüp istediğin zaman tablet pc olarak da kullanabiliyorsun, bu da diğer hiçbir netbook'ta olmayan bir özellik!!
    Dell'de ayrıca SIFIR ÖLÜ PİKSEL garantisi var, diğer markalarda yok!! 2 sene yerinde garanti de diğer artısı!

he fiyatı senin dediğin fiyattan biraz daha pahalı ama kesinlikle biraz daha bütçeyi zorla ve bunu al, sıradan netbook alma.
    harddiski ilerde yetmemeye başladığı zaman 500GB ile değiştirebilirsin ya da birkaç ay bekle 1 TB 2.5" lik harddiskler çıkınca ondan takarsın
    Dell 1090 kesinlikle tavsiye olunur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 23 Eylül 2011; 20:32:46 >

• quote:

1)720p film izlemek

dostum son maddedeki 5-6 saat yolculuga dayanacak netbook mutlaka intel atom olmalı o yuzden ilk önerim asus 1015 px , asusa karsı bi gıçıgın varsa samsung nc 210 alabilirsin

Orijinalden alıntı: turkishwizard04

quote:

1)720p film izlemek

dostum son maddedeki 5-6 saat yolculuga dayanacak netbook mutlaka intel atom olmalı o yuzden ilk önerim asus 1015 px , asusa karsı bi gıçıgın varsa samsung nc 210 alabilirsin

Herhangi bir markaya gıcığım yok.Şarjı kısa gitsede bişey değişmez

• asus ve acer istanbul teknik servisleri berbat, umarım birgün işin düşmez, ayrıca ACER her zaman asus'tan daha kalitelidir notebook/netbook konusunda.
    diğer başlık altında "asus 1015px aldım" yazanları bir oku istersen, belki bir fikrin olur asus hakkında
    http://forum.donanimhaber.com/m_52267450/tm.htm

DELL öneriyorum, öneriyorsam bir bildiğim vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 24 Eylül 2011; 0:58:57 >

quote:

quote:

1)720p film izlemek

Herhangi bir markaya gıcığım yok.Şarjı kısa gitsede bişey değişmez

sarj sorun değilse packerd bell u3600 celeron işlemcili modelin performansı iyi diye duymustum onu mutlaka düşün ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: x3po

asus ve acer istanbul teknik servisleri berbat, umarım birgün işin düşmez, ayrıca ACER her zaman asus'tan daha kalitelidir notebook/netbook konusunda.
    diğer başlık altında "asus 1015px aldım" yazanları bir oku istersen, belki bir fikrin olur asus hakkında

dostum orda sikayetci olan arkadaş hepsiburadadan indirimdeyken almış ve adamlar bozuk ürün yollamışşlar ben vatandan 1015 px aldım ve cok memnunum simdi yine alacak yine aynısını alırdım , söyle soyleyeyim asus 1015 px teki atom n570 işlemcisi senin aldıgın dell n550 işlemcili netbook tan %20 daha hızlı ve dell in fiyatı yaklasık 1200 lira asus yaklasık 600 lira ,ben sadece dell ismine hem daha yavas hemde 2 kat fazla para vermem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    11 yıl önce açıldı
    İş için laptop önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biri şu DELL'in yerinde hizmetinden bahsedebilir mi?Eve geldikleri gibi tamir mi ediyorlar,yoksa eve gelip cihazı mı alıyorlar?Ayrıca randevu sistemi vs. ile mi çalışıyorlar.DELL aklıma yatmaya başladı.Asus'un sorunları var anladığım kadarıyla(Pek markaya takılmam,millet casper kötü dedi 3 senedir masaüstü bilgisayarım arıza yapmadı,laptopum alındığında yere düşürdüm açılmadı cihazı servise gönderdim 14 gün içinde gidip aldım laptop'u ram ve harddiski değiştirmişler )

quote:

asus ve acer istanbul teknik servisleri berbat, umarım birgün işin düşmez, ayrıca ACER her zaman asus'tan daha kalitelidir notebook/netbook konusunda.

dostum orda sikayetci olan arkadaş hepsiburadadan indirimdeyken almış ve adamlar bozuk ürün yollamışşlar ben vatandan 1015 px aldım ve cok memnunum simdi yine alacak yine aynısını alırdım , söyle soyleyeyim asus 1015 px teki atom n570 işlemcisi senin aldıgın dell n550 işlemcili netbook tan %20 daha hızlı ve dell in fiyatı yaklasık 1200 lira asus yaklasık 600 lira ,ben sadece dell ismine hem daha yavas hemde 2 kat fazla para vermem

demekki sıfır kutusundan asus bozuk çıkıyor, herhalde hepsiburada'daki adamlar bilgisayarı açıp birkaç ay kullanıp sonra bozup tekrar kutusuna koyup sıfır ürün diye satmadılar dimi? ürünlerin sıfır kutusundan BOZUK çıkması, kalitesizliğini gösterir, aynı HP gibi, onda da sıfır kutusundan ürünler sık sık BOZUK çıkıyordu ve adamlar sonunda pes edip artık kişisel bilgisayar pazarından çekildiklerini açıkladılar, yakında Asus da açıklarsa şaşırma :)
    istersen getir asus netbook'unu benim dell 1090 ile bir performans yarışı yaptıralım, bu arada vatanda satılan n550'li işlemcili ben ABD'den n570 işlemcilisini aldım, n550 ile n570 arasında %10 bile performans farkı yok (sadece işlemciyi ele alırsan), windows7'de biri 3.0 puan verirken diğeri 3.2 puan veriyor o yüzden hiçbir fark yok neredeyse :) sen sanıyorsunki işlemci ile herşey bitiyor, bu çok yanlış, anakart, içindeki veriyolu, ram ve hızı vb. birçok etkeni toplarsan performans ona göre çok değişir. Asus'un kalite problemi olduğu için fiyatı o kadar düşük ayrıca senin asus'un ekran dokunmatik mi, istediğin zaman tablet pc olarak kullanabiliyor musun, ekranı çevirince aynı ipad'teki gibi görüntü otomatik olarak dönüyor mu ya da ekran boyu 10" olmasına rağmen çözünürlüğün 1366x768 mi (laptop ekranı gibi yani) ?? ben söyleyeyim burada saydığım özelliklerin hiçbiri senin o ucuz Asus'ta yok, o yüzden ucuz zaten :) ayrıca Dell ismine para vermiyorsun, SIFIR ÖLÜ PİKSEL garantisine ve YERİNDE SERVİS garantisine para veriyorsun, sen ne demek istediğimi eğer birgün Asus teknik servisine işin düşerse anlarsın ama o zaman iş işten geçmiş olur tabii :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 24 Eylül 2011; 12:09:27 >

• quote:

quote:

quote:

demekki sıfır kutusundan asus bozuk çıkıyor, herhalde hepsiburada'daki adamlar bilgisayarı açıp birkaç ay kullanıp sonra bozup tekrar kutusuna koyup sıfır ürün diye satmadılar dimi? ürünlerin sıfır kutusundan BOZUK çıkması, kalitesizliğini gösterir, aynı HP gibi, onda da sıfır kutusundan çıkan ürünler BOZUK idi ve adamlar sonunda pes edip artık kişisel bilgisayar pazarından çekildiklerini açıkladılar, yakında Asus da açıklarsa şaşırma :)
    istersen getir asus n570li netbook'unu benim dell 1090 ile bir performans yarışı yaptıralım, görelim hangisi daha performanslı, sen sanıyorsunki işlemci ile herşey bitiyor, bu çok yanlış, anakart, içindeki veriyolu, ram ve hızı vb. birçok etkeni toplarsan performans ona göre çok değişir. Asus'un kalite problemi olduğu için fiyatı o kadar düşük ayrıca senin asus'un ekran dokunmatik mi, istediğin zaman tablet pc olarak kullanabiliyor musun, ekranı çevirince aynı ipad'teki gibi görüntü otomatik olarak dönüyor mu ya da ekran boyu 10" olmasına rağmen çözünürlüğün 1366x768 mi (laptop ekranı gibi yani) ?? ben söyleyeyim burada saydığım özelliklerin hiçbiri senin o ucuz Asus'ta yok, o yüzden ucuz zaten :)

Windows 8'i kullandığın netbook'a kurabilir misin?Sanırım windows 8 ile dokunmatik ekranlar içinde bir arayüz oluşturulacaktı.

• quote:

Biri şu DELL'in yerinde hizmetinden bahsedebilir mi?Eve geldikleri gibi tamir mi ediyorlar,yoksa eve gelip cihazı mı alıyorlar?Ayrıca randevu sistemi vs. ile mi çalışıyorlar.DELL aklıma yatmaya başladı.Asus'un sorunları var anladığım kadarıyla(Pek markaya takılmam,millet casper kötü dedi 3 senedir masaüstü bilgisayarım arıza yapmadı,laptopum alındığında yere düşürdüm açılmadı cihazı servise gönderdim 14 gün içinde gidip aldım laptop'u ram ve harddiski değiştirmişler )

evet teknik servis eve geliyor, genel arızalardan biri ise (harddisk bozulması, ekran kartı yanması, kablosuz kart bozulması vb) aleti hiçbir yere götürmeden orada açıp gerekli parçayı değiştiriyorlar. yok eğer işlemci, anakart vb. gibi bir arıza varsa ve birkaç gün test edilmesi gerekiyorsa o zaman bilgisayarı alıp gidiyorlar, tamir edilince gene eve teslim ediyorlar yani sen teknik servis koridorlarında beklemiyorsun! Asus istanbul teknik servis bir kere bile telefona yanıt vermiyor, kutusundan arızalı çıkan bir asus netbook için bozuktur raporu almak için tam 30 gün beklettiler, yapacakları sadece aleti fişe takıp çalışmadığını görüp 2 satır yazı yazmaktı... Asus ABD'ye bile mail attım bu rezil teknik servis hizmeti için ama adamların umrunda bile olmadı.
    30 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım benim için şu an tek marka var o da DELL ! Eskiden Acer beğenirdim ama onun da istanbul teknik servisi dolandırıcı çıktığından beri Acer'ı sevmeme rağmen o markadan uzak durur oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 24 Eylül 2011; 11:09:46 >

• MSI nasıldır ki?Ayrıca yaza doğru AMD'nin netbook işlemcileri çıkacak diyorlar

Windows 8'i kullandığın netbook'a kurabilir misin?Sanırım windows 8 ile dokunmatik ekranlar içinde bir arayüz oluşturulacaktı.

windows 8 sanırım henüz beta sürümü yani test aşamasında, tam sürüm henüz piyasaya çıkmadı. o yüzden windows 8 kurmayı şu an düşünmüyorum, üzerindeki orijinal windows 7 home PREMIUM (işletim sisteminiz en az home premium olmalı, starter veya basic versiyonlarında birçok eksik ve kısıtlama mevcut, buna özellikle dikkat edin) ve memnunum. hatta windows xp hala satılıyor olsaydı windows 7 yerine xp kurardım çünkü xp bilgisayarı çok daha az yoruyor (daha az servis, gereksiz grafik vb. yok) ve performans oldukça artıyor. Dell 1090'nın zaten üzerinde dokunmatik ekran arayüzü var Dell kendisi koymuş, resim slayt gösterisi, video programı, resim çizme vb. dokunmatik ekranı rahatça kullanıyorsun, mouse'a bile gerek yok, mesela ipad için satılan dokunmatik ekranlarda kullanılan stick denen dokunmatik ekran kalemleri var, 9-10$ gibi fiyatları olması lazım, ondan alırsan çok daha rahat edersin, tablet pc olarak kullanırken de ekranda otomatik olarak dokunmatik klavye beliriyor :)
    Tek eksi yanı var o da netbook'ta eternet yani LAN portu yok, o yüzden ayrıca "Dell 1090 için AUDIO STATION" aldım ABD'den gelirken, bir tane de fazladan aldım ve şu an satıyorum.
    Şu linkten bakabilirsin
    http://resim.donanimhaber.com/m_52981044/mpage_1//tm.htm#52981044

Dell netbook'u tablet haline getirip Audio Station'a takıyorsun ve JBL'in ürettiği harika speaker'larından inanılmaz güzel müzik dinleyebiliyorsun, tamamen multimedya aletin oluyor, hem şarj ediyorsun hem de arkasında eternet portu da var, ekstra 2 usb portu ve 7-in-1 multimedya kart okuyucu da var, yani fotoğraflarını çekip netbook'a direkt atabiliyorsun, dokunmatik ekranda iki parmağınla fotoğrafı aynı ipad'teki gibi yanlara çekerek fotolara ZOOM yapabiliyorsun.
    Özellikleri say say bitmez, alıp kullanırsan ne demek istediğimi anlarsın :)

• quote:

MSI nasıldır ki?Ayrıca yaza doğru AMD'nin netbook işlemcileri çıkacak diyorlar

Çevremde kullanan arkadaşlardan biliyorum, MSI'ın kalitesi pek iyi değil, hatta Asus'tan bile kötü, netbook'larında özellikle ısınmadan dolayı ses chipi yanıyor ve de ekran menteşeleri o kadar kötü ki, zamanla ekranı açıp kapatırken menteşelerden geçen ekran kablosu sıkıştığı için kopuyor ve görüntü ekrana dokununca gelip gidiyor. Kısaca MSI'dan uzak durmak gerek.

quote:

MSI nasıldır ki?Ayrıca yaza doğru AMD'nin netbook işlemcileri çıkacak diyorlar

Çevremde kullanan arkadaşlardan biliyorum, MSI'ın kalitesi pek iyi değil, hatta Asus'tan bile kötü, netbook'larında özellikle ısınmadan dolayı ses chipi yanıyor ve de ekran menteşeleri o kadar kötü ki, zamanla ekranı açıp kapatırken menteşelerden geçen ekran kablosu sıkıştığı için kopuyor ve görüntü ekrana dokununca gelip gidiyor. Kısaca MSI'dan uzak durmak gerek.

AMD'nin işlemcilerini bekleyeceğim.Hani şu netbooklar için olanları sanırım Fusion serisiydi.

• quote:

AMD'nin işlemcilerini bekleyeceğim.Hani şu netbooklar için olanları sanırım Fusion serisiydi.

sen bilirsin kardeş, ben kimsenin fikrini değiştiremem, sadece kullandığım Dell netbook'u anlattım :)
    gerisi sana kalmış
  • Evet haklısınız 1200 lira o işleri yapan bir makine için gereksiz,sonuçta ahım şahım farklar yok ikiside aynı işi görüyor.Fakat DELL'in tablet olarak kullanabilme,malzeme kalitesi,servis kalitesi gibi bir çok artısı var.Yani verdiğiniz 1200 lira size yol-su-elektrik olarak geri dönüyor.Eğer sizin mantığınızdan gidersek 20.000 liralık dacia logan'da aynı işi görüyor,100.000 liralık mercedeste aynı işi görüyor.DELL'in kendine has özellikleri var.Ama ben 1.200 lirayı ona vermek yerine notebook tarzı bir cihaz alırım.DELL inspiron duo'yu bimekste denedim,windows pek kullanışlı gelmedi bana tablet olarak,tabi işin windows 8 boyutu var.Windows 8 ile tabletlere özel arayüz sunulacak diye biliyorum.

Bana gelince;
    Ben şuanda 3 cihaz arasında kaldım.PS3,Netbook yada yaza kadar bekleyip 3.000 lira civarı bir macbook almayı düşünüyorum.PS3 ağır basıyor fakat PS4 çıkacağını tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko
    arkadaş netbook demiş zaten tablet pc değil. ona göre de bütçe söylemiş. evet dokunmatik ekranı güzel. uygulamaları güzel. ama 600-650tl ye n570 li bir NORMAL NETBOOK tercih ederim.

Bu arada asusla falan işim olmaz. Samsungumla gayet mutluyum. Servisim kendini bana kanıtladı. Sıradaki NORMAL NETBOOK um da samsung olacak

netbook almışken bir de ipad gibi kullanabileceğin tablet pc alıyorsun işte, audio station da alırsan tam bir multimedya bilgisayarın oluyor (JBL speaker'lar, 7-in-1 multimedya kart okuyucusu, audio out vb), fazlasının zararı olmaz sadece fiyatı diğer netbooklara göre biraz fazla :) bu arada DELL de n570 işlemcili, ben ABD'den aldım, vatan n550'li satıyor sonuçta kimse işlemci gücünü 24 saat %100'de kullanmıyor o yüzden vatandan alanlar için de bir sorun olmaz.
    samsung da iyi markadır, bende lcd tv'si var ve memnunum.

• quote:

Evet haklısınız 1200 lira o işleri yapan bir makine için gereksiz,sonuçta ahım şahım farklar yok ikiside aynı işi görüyor.Fakat DELL'in tablet olarak kullanabilme,malzeme kalitesi,servis kalitesi gibi bir çok artısı var.Yani verdiğiniz 1200 lira size yol-su-elektrik olarak geri dönüyor.Eğer sizin mantığınızdan gidersek 20.000 liralık dacia logan'da aynı işi görüyor,100.000 liralık mercedeste aynı işi görüyor.DELL'in kendine has özellikleri var.Ama ben 1.200 lirayı ona vermek yerine notebook tarzı bir cihaz alırım.DELL inspiron duo'yu bimekste denedim,windows pek kullanışlı gelmedi bana tablet olarak,tabi işin windows 8 boyutu var.Windows 8 ile tabletlere özel arayüz sunulacak diye biliyorum.

Bana gelince;
    Ben şuanda 3 cihaz arasında kaldım.PS3,Netbook yada yaza kadar bekleyip 3.000 lira civarı bir macbook almayı düşünüyorum.PS3 ağır basıyor fakat PS4 çıkacağını tahmin ediyorum.

sen de amma kararsız çıktın be arkadaş, 750tl'lik netbooktan başladın geldin 3000 tl'lik macbook'a.
    sanki birşey almaya gönlün yok da piyasa araştırma anketi yapar gibisin

• quote:

quote:

Evet haklısınız 1200 lira o işleri yapan bir makine için gereksiz,sonuçta ahım şahım farklar yok ikiside aynı işi görüyor.Fakat DELL'in tablet olarak kullanabilme,malzeme kalitesi,servis kalitesi gibi bir çok artısı var.Yani verdiğiniz 1200 lira size yol-su-elektrik olarak geri dönüyor.Eğer sizin mantığınızdan gidersek 20.000 liralık dacia logan'da aynı işi görüyor,100.000 liralık mercedeste aynı işi görüyor.DELL'in kendine has özellikleri var.Ama ben 1.200 lirayı ona vermek yerine notebook tarzı bir cihaz alırım.DELL inspiron duo'yu bimekste denedim,windows pek kullanışlı gelmedi bana tablet olarak,tabi işin windows 8 boyutu var.Windows 8 ile tabletlere özel arayüz sunulacak diye biliyorum.

Bana gelince;

sen de amma kararsız çıktın be arkadaş, 750tl'lik netbooktan başladın geldin 3000 tl'lik macbook'a.
    sanki birşey almaya gönlün yok da piyasa araştırma anketi yapar gibisin

PS3>Ailece oyun oynamak için
    Netbook>Hem ucuz,hemde sunum gibi her yerde işlerimi halletmek için(Notebook'um var fakat daha ufak,taşınabilir bişey istiyorum aslında)
    Macbook>Yaza kadar beklemem gerekecek.Kalite çok,derdi yok fakat fiyatı çok pahalı ve 3.000 liranın hakkını vermeyeceğini düşünüyorum.Genede ayrı bir çekiciliği var,"Aldıktan sonra 10 sene arkana bakma" gibi bir his uyandırıyor insanda)

Netbook'ta 1080p filmleri oynatamıyormuşuz(imzamdaki telefon bile oynatıyor ),ayrıca flash oyunlarda,facebook oyunlarında donma olduğunu söyleyenler var ve donanımhaber gibi bol reklam olan sitelerde donma ve kasma yaşanıyormuş Kafam çok karışık aslında.Her zaman yeni bir şık ekliyorum kendime örneğin demin arkadaşla konuşuyordum şu üründen almış:http://www.casperstore.net/?urun-1982-Casper-Neo-NGM-I960-8T87P-W.html Her türlü oyunu full'de açıyor vs. dedi macbook yerine bunu almakta aklımdan geçiyor aslında.Macbook'un parasını haketmediğini düşünüyorum.Özet olarak kararsızım ne yapacağımı bende bilmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.