2 yıl önce ev almiştık abonelikler eski ev sahibinin üzerinde kaldı,bizim kiracıda gaz borcunu ödemeyi unutmuş eski ev sahibine 30 lira gaz parası gelmiş,illede bana abonelikleri üstüne alacaksın diyor,bu işin prosedürü nedir? hemen abonelik geçiyor mu tek seferde,kiracının o aylık faturasını benden mi isteyecekkler? hiç gitmeden internet üzerinden yapabilir miyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 19 Haziran 2022; 16:26:20 > |
su,gaz,elektrik Aboneliğini Nasıl Üzerime Alabilirim?

-
-
Eski ev sahibi ile beraber gidin su, elektrik ve doğalgaz şubelerine. Bu sayede bazılarında aç kapa ücreti vermezsiniz, devir tarzında bir işlem yapılır.
Bu imkanınız yoksa eski ev sahibi gitsin tüm aboneliklerini kapattırsın, sizde peşinden gidip açtırın. Bildiğim kadarıyla internetten yapamıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam evde kiracı var onu mağdur etmeden nasıl yapabiliriz
aç kapa ücreti çok mu tutar
-
hocam birde dask poliçesi soruyorlar mı
-
ev sahibi sizseniz tapunuzu alın gidin. onlar ayarlar zaten. eski ev sahibine gerek yok. online olmaz.
-
Dask sorarlar evet, ücret konusunda şöyle söyleyeyim elektrik 300 e yakındı doğalgazda 750-800 civarı bir şeydi. Su için çok cüzi bir rakam aldılar. Bunlar 1 ay önceki fiyatlardı hocam.
Kiracının mağdur olup olmaması size bağlı hocam. En son yazan arkadaş ev sahibiyseniz tapunuzu alın gidin hallederler demiş, ben bir kiracı olarak devraldım üzerime abonelikleri ve eski kiracı arkadaşla beraber gittik kapatma işlemini takiben ben açma işlemi için başvurmuştum. Dolayısıyla evde herhangi bir kesinti olmadı.
Su için belediyeye dask, kimlik fotokopisi ve 33 lira harcadım. Mayıs ayında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğalgaz devir ücreti ne kadar? diye aratınca 1366TL çıkıyor yine zam gelmiş
2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli, 200 m2'e kadar 1158 TL + %18 KDV = 1366,44 TL + Damga Vergisi olarak belirleniyor. 200 m2'den sonra her 100 m2 için ise 1007 TL + %18 KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınmaktadır. İşte 2022 yılı doğalgaz abonelik ücretleri: Abone bağlantı bedeli: 1158 TL.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 20 Haziran 2022; 20:37:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: fairtuneev sahibi sizseniz tapunuzu alın gidin. onlar ayarlar zaten. eski ev sahibine gerek yok. online olmaz.
hocam evde kiraci oturuyor,kiraciyı mağdur etmemek için eski evsahibiyle birlikte mi gitmeliyiz ya da eski ev sahibi internetten kolayca iptal edebilir mi aboneliklerini
-
eskki ev sahibi iptali nasıl yapacak
-
Hocam eski ev sahibi gidip iptal ettircek o zaman evde kim duruyorsa o gidecek üzerinize almak gibi bir hata yapmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 21 Haziran 2022; 8:1:44 >
hocam ne olurki üzerime alsam
-
Prosedür olarak siz evi satın aldığınızda tapu fotokopisi ve yaptıracağınız dask ile elk-su-doğalgaz aboneliklerini kendi üzerinize almanız gerekirdi.Evi kiraya vermeniz durumunda da abonelikleri kiracınızın üzerine devredilmesi gerekirdi.
Şayet kiracı önceki ev sahibinden devreden kiracı ise hata önceki ev sahibi döneminde yapılmış.
Tüm aboneliklerin kiracınızın üzerinde olması ileride sizin de benzer bir mağduriyet yaşamanızı önler.
Kiracınızla görüşün ve abonelikleri kendi üzerine devralmasını sağlayın. Bunun için kiracınız sizinle yapacağı kira kontratı ve dask ile kurumlara gidip abonelik güvence bedellerini yatırıp kendi üzerine alması ve önceki ev sahibi adına aboneliklerin boşa çıkmasını sağlamak.
Bu işlemler internet üzerinden yapılmaz ve meşakkatlidir de...
-
Eski ev sahibi evi başkasına satmış olduğundan kendi adına olan elk-su-doğalgaz kurumlarından aboneliklerin kapatılmasını isteyecek. Sayaç endeks okumaları yapılır, borcu ödenir, sayaçlar mühürlenir.
Eski ev sahibi kendi adına yatırmış olduğu güvence bedelleri yaklaşık 1 ay içinde hesabına yatırılır.
Şayet mülk sahibi oturacaksa tapu belgesi ve dask ile, kiracı oturacaksa kira kontratı ve yine dask ile abonelikleri üzerine alır, güvence bedellerini yatırır ve sayaç mühürleri açılıp kullanımına başlar.
-
hocam biz evi aldıktan sonra kiraciya verdik şu an kiraci oturuyor bu durumda benim üstüme vermezler mi abonelikleri?
-
Siz de alabilirsiniz üzerinize ama doğru olanı aboneliklerin kiracının üzerine olmasıdır.
Çünkü elk-su-doğalgazı kullanacak olan kiracıdır. Yarın öbür gün kiracınızla bir sorun yaşadığınızda alamadığınız/alamayacağınız, almak için uğraşacağınız yüklü kira miktarı olabileceği gibi üstüne evden çıkarken ödemediği elk-su-doğalgaz borcu da sizin üzerinize kalabilir. Bunlar evsahibi-kiracı arasında bazen yaşanan olaylar. Kurumlar alacağını abone sahibinden tahsil eder.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X