Şimdi Ara

su eksilmesi 70 km'de 1,5 litre su eksiltiyor acil destek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa bir süre önce 1997 model opel astra f kasa aldım araç 1,6 16 valf serisinin fuludur.

sonradan aracımda su eksiltme problemi gördüm yedek depoda su kalmıyor bağlantı noktalarında yada aracı park ettiğimde yerde ıslaklık falan göremiyorum bu durum benı korkutuyor ortada bayağı bir su kaybı var ama ortada görünen su yok konu hakkında lütfen bilginiz varsa paylaşin...lpg sisteminden kaynaklanan bir problem olabilkirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanjugenç -- 11 Kasım 2014; 18:36:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    conta yakmış araba gazda çalışmaz diyorlar gerçi benim arabada ara ara kendılığındende gazdan benzine geciyo sonra tekrar gaza geçiyo ama ne biliyim bide su eksilme problemi genelde gazda oluor sanırım

Orijinalden alıntı: tanjugenç

conta yakmış araba gazda çalışmaz diyorlar gerçi benim arabada ara ara kendılığındende gazdan benzine geciyo sonra tekrar gaza geçiyo ama ne biliyim bide su eksilme problemi genelde gazda oluor sanırım

Conta yakmasının gaz yada benzinle alakası yok. He şöyle su yanma odasına gidiyosa soğukken patırtılı çalışır ve istop edebilir. Veya yaga su, suya yag karısıyor mu? Eğer soğutma sisteminde kaçak yoksa bunlara bi dikkat et. Kaçak içerde kaloriferin oralardada olabilir nem koku yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axener -- 11 Kasım 2014; 22:40:43 >
    EdepsizIiğin başIadığı yerde edebiyat biter...
  • Soğutma suyundan bahsetmiyor muyuz?
    Su devirdaim pompasının giriş ve çıkışlarını kontrol ettiniz mi ? O giriş ya da çıkışından gelecek damla damla su motorun sıcak bir yerine düştüğü anda hemen buharlaşıyor zaten .
    Benzer bir durum başıma gelmişti o yüzden yazmak istedim.
    söylediğiniz doğru olabilir çünkü su motor ısınınca sanırım devir daim başlayınca kayboluyo ya motor ısınıp devir daim ederken bir yerden motordan içeri alıyor yada dediğiniz gibi devir daimin giriş çikişlarından kaçırıyor devir daimin nerde olduğunu bilmediğim için orasını malesef kontrol edemedim :(
  • egzozdan su atıyor mu ? yağa su karışmış mı ? conta yakmıştır. bendede aynı sorun mevcut haftaya yaptıracağım 250 tl masraf çıktı.

Chery kimo 1.3 lusso
  • Hocam ilk önce şu çatlak tıkayıcı sıvılardan al ve soğutma suyunun içine at. Ve suyu tamamla. Ondan sonra aç aracın kaloriferini bir 15 dk çalıştır su bütün sistemi dolaşsın. Büyük ihtimal bütün kaçakları tıkayacaktır o sıvı...
    250 ye conta yaptıra biliyorsan ne mutlu sana egzozdan bilmiyorum çok fazla birşey fark etmedim yok gibi görünüyor yaga su karışma olayınıda pek anlamam ama yedek su deposuna baktığımda suya yağ karışmamış

250 ye conta yaptıra biliyorsan ne mutlu sana egzozdan bilmiyorum çok fazla birşey fark etmedim yok gibi görünüyor yaga su karışma olayınıda pek anlamam ama yedek su deposuna baktığımda suya yağ karışmamış

Valla öyle dedi tamirci. Araci calistir rolantide gaza bas su atiyor mu bi bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Chery kimo 1.3 lusso
  • Kapak çatlaması her zaman suyu ve yağı birbirine karıştırmaz. Kaçak olabilecek noktalar soğutma sisteminin sıcak su bağlantılarındaysa çıkan su hemen buharlaştığı için yere veya motor boşluğunda şasiye falan akmaz. Aksa bile göremeden buharlaşır.

İkincisi sistemde bir arıza vardır ve depodaki suyu yolda taşırmıştır. Durduğunuzda anlamazsınız.

Üçüncüsü kapakta veya contadadır. Suya yağ karışmıyorsa da kapaktan olabilir. Motor sıcakken gazladığınızda egzozdan beyaz duman çıkıyorsa pis bir koku geliyorsa(antifriz kokusu iğreçtir) motor suyu yanma odasına iniyor olabilir.

çatlak tıkayıcı derken zararı yokmudur onun hiç bir şekilde ömrü ne kadardır acaba?

Yok ben eski aracımda kullanmıştım. Ufak 150-200 ml şişede satılıyordu hatırladığım kadarıyla. Atıyorsun suyun içine, aracı çalıştırıp motor ısındıktan sonra aç kaloriferi sonuna kadar 10 dk çalışsın. Su sistemde dolaşsın. Nerde kaçak varsa tıkıyor orayı... Ben kullandım yararını gördüm...

söylediğiniz doğru olabilir çünkü su motor ısınınca sanırım devir daim başlayınca kayboluyo ya motor ısınıp devir daim ederken bir yerden motordan içeri alıyor yada dediğiniz gibi devir daimin giriş çikişlarından kaçırıyor devir daimin nerde olduğunu bilmediğim için orasını malesef kontrol edemedim :(

Benim corsa'da motor bloğunun giriş kısmında su devir-daim pompası bulunuyor. İçindeki plastik conta parçalandığı için su damlatıyordu. Ama köpük köpük çıkartıyordu yani zemine akmadan egzoz manifoldunun yanında buharlaşıyordu. Onu yeniledim sonra, motor bloğunun diğer kısmından çıkan termostat gövdesinin içindeki plastik keçeden de su sızdığını fark ettim. Her iki parçayı da değiştirdim ve bir daha da su eksilmesi yaşamadım.
    Belki sizinki de benzer bir sorundur. Ama o parçayı sökmek içinde her tarafı dağıttık yeniden topladık

• conta yanıkmış bugun ustaya götürdüm hatta usta bir test yaptı yedek su deposunun ustunde sıvı bışeylerle uğraştı mavı sıvı yedek su deposundan çıkan hava neticesinde yeşile döndü oda contanın yanık olduğunu söyledi ve contayı değişmek 1000 tl imiş
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.