Şimdi Ara

Şu devre sorusunda nerede hata yaptım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk önce sol taraftaki direnç ve kondansatörü birleştiriyorum ve akıma paralel olduğu için kaynak dönüşümü ile gerilime dönüştürüyorum bunu ve daha sonra bir gerilim kaynağına seri bir direnç+kondansatör elde ediyorum yani 4-2j.Bunun ile de seri olan j2 ve 2'yi topluyor ve 6 buluyorum.En sonda ise gerilim bölücü devre ile vo'ı buluyorum ama sonuç yanlış çıkıyor sizce gittiğim yol doğru mu?

• Kaynak dönüşümünü erken yapıyorsun. O söylediğin şekilde 2j lik bobinin enduktansi seri değil.

Soyle dene. 4-2j lik empedans ile 2j lik bobinin enduktansi birbirine paralel. Ordan 4-2j//2j den emoedansi bul. Bu durumda elinde mevcut devedeki akım kaynağı ve bir adet paralel emoedans bulunmuş olur. Işte o zaman kaynak dönüşümü yap.

İşte o zaman elinde bir gerilim kaynağı ona seri bir empedans elde edersin. Buna da seri bağlı bir adet 2ohm lük direnç ve gerilimi Vo olan - 2j lik kapasitans elde edersin. HEPSİ seri bağlı olmuş olur. Empedanslari toplayıp akımı bulup - 2j ile çarparsan Vo i bulmuş olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostmanzero

Kaynak dönüşümünü erken yapıyorsun. O söylediğin şekilde 2j lik bobinin enduktansi seri değil.

Soyle dene. 4-2j lik empedans ile 2j lik bobinin enduktansi birbirine paralel. Ordan 4-2j//2j den emoedansi bul. Bu durumda elinde mevcut devedeki akım kaynağı ve bir adet paralel emoedans bulunmuş olur. Işte o zaman kaynak dönüşümü yap.

İşte o zaman elinde bir gerilim kaynağı ona seri bir empedans elde edersin. Buna da seri bağlı bir adet 2ohm lük direnç ve gerilimi Vo olan - 2j lik kapasitans elde edersin. HEPSİ seri bağlı olmuş olur. Empedanslari toplayıp akımı bulup - 2j ile çarparsan Vo i bulmuş olursun.

hocam çok sağolun , o ilk dediğiniz 4-2jlik empedans ile 2jlik endüktansın birbirine paralel olması hiç aklıma gelmiyor işte paralel ve seri olma durumu hep aklımda birbirlerine yakınsa veya bağlantılıysa diye kalmış ama orda o ikisinin paralel olması hiç aklıma gelmedi.Peki 2jlik bobinin endüktansı neden seri değil oraya anlayamadım tam ?

• Paralellik için iki elemanın da uçları birbirine bağlı olmalı.

Akım kaynağının üst kısmındaki noktaya A de. Sağ taraftaki bobinin üstündeki nokta A olur. Çünkü arada eleman yok. Kısa devre. 4-2j yi tek bir elaman olarak düşünürsek (seri bağlı çünkü. Toplayınca tek bir empedans haline gelecek) 4 ohm ucu A ya bağlı. Aynı şekilde bobinin de bir ucu A ya bağlı. Bu birinci uçların birbirine bağlı olduğu anlamına gelir.

Bobinin alt bağlantı noktasına da B diyelim. Oraya da 4-2j elemanının - 2j değerindeki kapasitorun bi ucu bağlı. Her iki üç ta birbirine bağlı olmuş olur ve bu iki eleman paralel olmuş olur.

İlk dediğin durumda bobin, 4-2j ye seri değil. bobin + Vo gerilimine sahip olan kapsıtorun paralel empedansi, 4-2j ye seri. hesap ondan yanlış çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 20 Ocak 2018; 10:51:42 >
  • quote:

Paralellik için iki elemanın da uçları birbirine bağlı olmalı.

Akım kaynağının üst kısmındaki noktaya A de. Sağ taraftaki bobinin üstündeki nokta A olur. Çünkü arada eleman yok. Kısa devre. 4-2j yi tek bir elaman olarak düşünürsek (seri bağlı çünkü. Toplayınca tek bir empedans haline gelecek) 4 ohm ucu A ya bağlı. Aynı şekilde bobinin de bir ucu A ya bağlı. Bu birinci uçların birbirine bağlı olduğu anlamına gelir.

Bobinin alt bağlantı noktasına da B diyelim. Oraya da 4-2j elemanının - 2j değerindeki kapasitorun bi ucu bağlı. Her iki üç ta birbirine bağlı olmuş olur ve bu iki eleman paralel olmuş olur.

İlk dediğin durumda bobin, 4-2j ye seri değil. bobin + Vo gerilimine sahip olan kapsıtorun paralel empedansi, 4-2j ye seri. hesap ondan yanlış çıkıyor

hocam peki şu soruda I3 akımını bulurken V=I.Z kuralı gereği şimdi ben V0=2-2j*I3 yaparsam doğru yapmış olurmuyum yani burdaki I3 akımı hem -2j'lik kondansatör hem de 2 ohmluk direncin üzerinden geçiyormu? Yoksa v0=2*I yapıp sadece direnç üzerinden geçen bir akımımı bulmalıyım mesela burayı da anlamıyorum bu I3 akımı ilk gördüğü düğümde bitiyormu yoksa devam ediyormu ediyorsa nerede bitiyor bu akım?

• cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    Senden istenen Vo gerilimi. Ben voltmetrenin iki ucunu nereye koyduysam oranının gerilimini istiyorum diyor. Vo gerilimi sadece 2 ohm ucundaki gerilim olduğundan I3*2ohm yapmalısın. Tabi akım ve gerilim ifadeleri fazorlu. Acılara dikkat et.

• quote:

Senden istenen Vo gerilimi. Ben voltmetrenin iki ucunu nereye koyduysam oranının gerilimini istiyorum diyor. Vo gerilimi sadece 2 ohm ucundaki gerilim olduğundan I3*2ohm yapmalısın. Tabi akım ve gerilim ifadeleri fazorlu. Acılara dikkat et.

hocam soruda istenen vs akımı ,vo akımı 8/45 olarak verilmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kodda nerde hata yaptım
    6 yıl önce açıldı
    Büyük bir hata yaptım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • I3 akımı hem 2 ohm üzerinden geçer hem de kondansotorden. Hani amacın I3 u bulmak ise elbetteki o kolalı akım olan I3* 2-2j = V1 şeklinde V1 I de biliyorsan I3 u bulursun. Senden istenen Vo. Bu da I3*2ohm dur.

• cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    Vo akım değil. Gerilim. 8 v genliği ve 45° de acısı.

Fazorlu işlemler için hesap makinesi en uygun yoldur. Kendin sadece basit ifadeleri hesapla. Onları kendin hesaplamakla uğraşma. Sınavda da hesap makinesi serbest zaten. Fazorlu işlem ve 3. Ve 4. Dereceden kök alma özelliği olan bir hesap makinesi şart. Ucuz olanlar 35-40tl. Onlarda sin cos gibi işlemler var ama sadece ikinci dereceden denklem koku bulabiliyorlar ve ayrıca fazor işlemlerini yapamıyorlar. Yapanlar ise 80-100 den başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 20 Ocak 2018; 14:30:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.