Şimdi Ara

şu basit devrem neden çalış mıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    cny 70e yaklaştıkça ledin parlaklıgının artması amacıyla şu devreyi kurdum ama çalıştıramadım. proteus simulasyonunda calısıyor fakat gerçekte çalışmıyor. cny 70 e kamerayla baktım ışık veriyor. led te sağlam. transistorde saglam. transistorun beyzini + hatta çekince iletime geçip ledi yakıyor. ama cny 70 e elimi yaklaştırınca hiç bir tepki vermiyor led sönük kalıyor.baglantıları kontrol ettim doğru. cny70 ile ilk defa calısıyorum acaba tasarımı yanlış mı yaptım ?
    bu arada resimdeki şemadan farklı olarak 9v kullandım ve cny 70in içindeki lede giden direnci 220r yerine 1k kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 19 Ekim 2013; 20:38:32 >

• Gerçek devrede cny70 ile çalışırken karanlık bir ortamda beyaz bir kağıtı al cny70 e yaklaştır ve uzaklaştır bakalım çalışacakmı ,

Kart çizimini de koy buraya bakalım nerede hata var

ege
  • denedim şimdi karanlık odada. beyaz kağıdı yaklaştırdım uzaklaştırdım dibine soktum hiç bir tepki vermedi. bu arada çizim yok. pertinaksa kurdum devreyi. anlaşımlası içinde güzel fotograflar çekmeye çalıştım. umarım neyin nereye bağlandığı vs. belli olmuştur

resimlerdende göreceğiniz gibi 2 led kullandım. ledler paralel baglı. ledlerle 9v arasında 910r direnç var. ledlerden biri makaronun içinde ve karşısında ldr var. ldr başka devreye bağlanacak ama henüz ucu boşta. kartın üstündeki ledden paralel kablo çekip 2. ledi bagladım.
    tam ortadaki mavi kablo kırmızı kablo ve direncin gittiği yer 9v ortak noktası. zaten kırmız kablo güç kablosu. oraya aynı zamanda cny70 in bir bacagıda alttan lehimle baglı. en üstte lehimle ile oluşturdugum hat ise gnd hattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 19 Ekim 2013; 22:40:51 >

• beyzdeki 10k çok büyük, daha düşük değerli bir direnç tak. Ayrıca ne yapmak istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 19 Ekim 2013; 22:56:43 >
    bununla wah devresi yapcam. devre aşağıda. fakat orda ayagı algılamak için ldr kullanılmış ki o zamanda dışarıdaki ışıkla etkileşimli oluyor. ortamdaki değişen ışıktan etkilenmemesi için cny 70 ile modfiye etmeye çalıştım.sol alt kısım envolepe devresi. onu yapmayacagım sadece wah kısmını yapacağım. sağ üstteki ldr kutunun dışına konuyor ve kişi üstünü ayağıyla kapattıkca ledler yanıyor. ledlerden biri kutu dışında. diğer ledde foot wah isimli ldr ile karşı karşıya duruyor. işte ben bu sistemi cny 70 ile kurmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 19 Ekim 2013; 23:12:16 >

• devreyi anlamadım ama 2k7 olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wah devresi ne yaww
    Dün geçti,
    Yarın varmı?
    Güvenme gençliğine,
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • yardımcı olan herkese teşekkür ederim. sabredemedim beyze giden 10 k yı 2.7k ile değiştirdim. tam istediğim gibi çalışmadı. led sadece göz kırptı bir kaç kez onu da görmek çok zordu zaten. bir tane daha paralel 2.7 k bağladım sonuç daha iyi oldu. sonra o dirençleri kısa devre ettim ve istediğim sonuca biraz daha yaklaştım. sonuç olarak orayadaki dirençleri çıkardım ve düz tel lehimledim. dediğim gibi infrared lede giden direnci 1k seçmiştim ve bu sayede akım 9ma da sınırlanmıştı. ancak az önce datasheette fark ettim ki içerdeki ir led 50 ma ya kadar çalışabiliyor. bunun sonucunda 1k yerine 220r lehimledim ve sonuç dahada güzel oldu. ancak şu an tek sorun var. cny 70e 4 cm den daha yakın olmak gerekiyor arlgılaması için. eğer 4cm nin dışında ise nesne algılamıyor. bu değeri 10cm e çekmenin bir yolu var mıdır ?

ha bu arada wah pedalı gitarda kullanılan bir efekt pedalı sese "vauv vauv" efekti veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 20 Ekim 2013; 1:15:27 >

• slm optunun 4nolo bacağındaki saşe direncini sök sadece beyze 4.7k tak lede seri 100ohm tak olmazsa bu 2 direnci 1k ve 10 olarak değiştir.. yada gerilimi 12v yap..

Orijinalden alıntı: kadircitak

slm optunun 4nolo bacağındaki saşe direncini sök sadece beyze 4.7k tak lede seri 100ohm tak olmazsa bu 2 direnci 1k ve 10 olarak değiştir.. yada gerilimi 12v yap..

Hocam az sonra trimpot ile deneyip sonucu yazcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

cny70 in emiterini gndye çeken 10k yı çıkarıp yerine 100k trimpot taktım. en iyi ayarda algılama mesafesi 8cm e kadar çıktı.

bu arada benim gibi bu sensöre yabancı olanlara tavsiye: cny 70 in ir ledini pot tan vs. geçirmeden direk kaynağa baglayın. sadece arada akımı sınırlandıracak bir direnç olsun. çünkü o pot mesafe ayarı namına hiç bir etkinlik göstermiyor. pot max ta ise devre çalışıyor. sondan bir kaç derece gerideyse bile devre çalışmıyor. eğer mesafe ayarı yapmak istiyorsanız emiteri gnd ye çekmek için bir pot, trimpot vs kullanın. bu şekilde sağlıklı bir ayar yapılabiliyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.