Şimdi Ara

şu az ama öz çalışma olayını nasıl yapabiliyorsunuz bir anlatın ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • buna verimli çalışmak da denebilir. internette araştırıyorum, her zaman tekrar edilen aynı şeyler. program yapın dersi dinleyin falan. ama bunları her yerde görüyoruz. arkadaşlar benim sorunum şu: derslerim iyi ama iyi olmasını sağlamak için arkadaşlarım 2 saat çalışıp üstüne test çözüyorsa ben konuyu bildiğim halde ya unuttuğum varsa diye endişelenip konuyu baştan uzun uzun çalışıyorum ve 4-5 saat içinde soru çözmeye geçemiyorum bile.dolayısıyla konularım tam,klasik sınavlarım iyi ama denemelerde,test sınavlarında çuvallıyorum. bu iş nasıl oluyor yaşayan bilen var mı? cevaplar için teşekkürler...

Moral bozucu, kötü troll seni. Neden çocuğa zaten bildiği ama duymak istemediklerini söylüyorsun Ona bunun normal olduğunu ve ilk 10 bine girebileceğini söyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtapotahtapot -- 21 Ağustos 2015; 14:43:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    ilk olarak seni eksileyen ben değilim. ikinci olarak test yapamıyorum derken o kadar da kötü değilim yani. bir de zaten genelde dershanelerin burs sınavlarına girdiğimden onlar daha zor oluyor yoksa normal denemeye hiç girmedim. 3. olarak ezberleri birtek sözellerde yapıyorum başka türlü aklımda kalmıyor çünkü. ne demek istediğini anlıyorum yani ama sorunum bu değil. yine de teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence verimli çalışmak çözemediklerini çözdürüp tekrar etmektir
    adam akıllı açıp anlayarak çalışıp sorularını çözüp sınavlarda iyi alıyorum zaten. sıkıntı benim çalışmam herkesinkinden uzun sürüyor. konuyu bilsem de ne olur ne olmaz diye bildiğim konuya da çalışıyorum.,endişeleniyorum. kapasite meselesi herhalde gerçekten. yorumun için teşekkürler.
  • 221B baker street kullanıcısına yanıt
    test sorularının öncüllü olanlarında yorumlamam uzun zaman alıyor. konular arası ilişkilendirme yapamıyorum o kısa sürede. gerçekten ezberlemiş gibiyim demekki herhalde.
  • yalan oğlum onlar, harbiden yalan."önemli olan konunun mantığını kavramak, çok soru çözmek değil" diyenler hatta abartıp "günde 2-3 saat çalışıp odtü bilgisayara gittim çok zekiyim" diyenler az buçuk dersle alakası olmayan hevesli kişileri ayakta mikiyor.hal böyle olunca sınav sonrası 50k sıralama gelir ve bunlara inanan kalbi temiz kesim kaçınılmaz repliklerini söyler : "aslında sınav zeka ölçmiyoo yeaa"

gerçeği ; zeka kas gibi çalıştırdıkça gelişir.ne kadar çok soru çözersen ne kadar çok bilgi tararsan o kadar pratik olursun.az ve öz çalışmak yok, çok çalışmak var
  • çok çalışıcam diye antreman kitapları al tüm sene onları çöz deneme yapma ne kadar basit kitap varsa çöz sonra çok iyi bi sıralama yap o zaman.Çok çalışmak degil dogru çalışmak önemli bence ama sonuçta çalışıcan yatarak olmuyo
    çok çalışan biri başlangıç seviye kitaplarını 1-2 ayda bitirir zaten.geri kalan 5 ayda da orta-zor kitapları halleder.derse günde 6-7 saat ayıran birisinin yanlış çalışması için çok çaba göstermesi lazım
  • Not çıkarırken, konu çalışırken falan tam konsantre olduğundan emin misin? Bazen insan onları akıl süzgecinden geçirerek çalışmıyor. (Bu konuda Azimli Yazar'ın bir yazısı vardı okumanı tavsiye ederim.)
    Çalıştığım ortam sebebiyle konsantremi kaybediyor olabilirim haklısın. Ama bu evden başka yerde çalışmam gerek demek. Çünkü birkez çevredeki gürültüyü bile unutarak çok odaklandığımı biliyorum ama sadece bir kez oldu bu o da okulda oldu zaten. Dersi ev yerine dershanenin çalışma odasında çalışmayı deneyebilirim.

Orijinalden alıntı: xxlunch

Moral bozucu, kötü troll seni. Neden çocuğa zaten bildiği ama duymak istemediklerini söylüyorsun Ona bunun normal olduğunu ve ilk 10 bine girebileceğini söyle

bunlar böyle hocam. moral bozmak heves kırmak trollük meslekleri olmuş. artık hobi olarakta değil mesai yapıyor kendileri .

Orijinalden alıntı: James Kendrick

yalan oğlum onlar, harbiden yalan."önemli olan konunun mantığını kavramak, çok soru çözmek değil" diyenler hatta abartıp "günde 2-3 saat çalışıp odtü bilgisayara gittim çok zekiyim" diyenler az buçuk dersle alakası olmayan hevesli kişileri ayakta mikiyor.hal böyle olunca sınav sonrası 50k sıralama gelir ve bunlara inanan kalbi temiz kesim kaçınılmaz repliklerini söyler : "aslında sınav zeka ölçmiyoo yeaa"

gerçeği ; zeka kas gibi çalıştırdıkça gelişir.ne kadar çok soru çözersen ne kadar çok bilgi tararsan o kadar pratik olursun.az ve öz çalışmak yok, çok çalışmak var

Çok doğru olay çok soru çözmekten ibaret bir konuyla ilgili mesela problemler konusu için ne kadar kaynak varsa tüm testleri çözülmeli beyni alıştırman gerek kas gibi bir anda olmaz yavaş yavaş alışacak beyin ve çoğu soru çözeceksin diyeceğim o ki az çalışmak diye bir şey yok bu yalandır mütevazi görünmek isteyenlerin yalanı ,olay gece gündüz ders çalışmaktan ibaret der giderim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.