Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ncdtkrts Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.926
Cevap
403
Favori
599.515
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

brita vb. denemedim ama mevcut çeşme suyu bir süre beklese bile çay buruk ve içimi benim için pek mümkün olmuyor. O yüzden bahsetiğininiz gibi filtrleme olumlu sonuç vermeyebilir gibi. Yine de test etmeden yorum yapmak biraz yalış olur.

Su için örnek gerekirse abant (bolu) gibi mineral yönünden az sular benim açımdan daha verimli. Örneğn uludağ suda çeşme suyuna benzer şekide buruk gelmekte.

• Elektrotek kullanıcısına yanıt

Çok hassas iseniz alacağınızın suyun tadı konusunda kimse size beğeneceğinize dair garanti vermez hocam. Her şeyini anlatmaya çalıştım size. Kafanızda plan yaparsanız ona göre yardımcı olmaya çalışırım .

Test etmeye gerek yok o tavsiye netice vermez elbette. Çöp Yuan yani Svn Çöpuan dışında tüm belgeli karbon filtreler alınabilir. ucuzsa purefer, pahalıysa omnipure tavsiye ederim. Membran konusunda iste taptec taptec diye övüyorlar ama normal membran 75 GPD ise bu 90 GPD veriyor. Bu fark önemliyse bilemiyorum ama membran uzun dayanım konusunda kaliteli değil zaten yani TapTec membran vontron ayarında bir şey. Kısa sürede patlar. Yani bence değmez zaten. Membranlarda Filmtec membran en iyisidir ama gerek var mı tartışılır tabii ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Haziran 2025; 13:9:15 >
  • Ha bir de belgeli filtre olayında bu F***tek çöpünü de önermem elbette. Bunu da çok ballandırdılar böyle, şöyle filtre böyle filtre diye, o da klordan patladı. ucuz fason filtreleri NSF'li diye alırsanız patlar böyle..

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

nsf sanki fabrikaya adammı dikiyor sanıyorlar firma kaliteyi bozmak,düşürmek istese her türlü yapar örnek biocera ahlak ve prestij meselesi bu.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

hocam ben ilk swunı araştırırken kime sorduysam bana ne dedi biliyor musun ? swun da katakulli göremezsin , istediğin gibi filtre yaptıramazsın . Adamlarda bir iş ahlakı var . bizim ürk zihniyetine alet olmazlar. 2 yıl öncesinden bahsediyorum bak . Nsf in kendi işleyişini kontrol mekanizmasını Galip abinin anlattığı kadarı ile biliyorum . Ama anlattığı kadarı kontrol benim mantığıma yatmadı , daha iyi kontrol edilmeli tr de . Yapsınlar hocam aynı kalitede yerli filtreler onu önerelim ama aynı kalitede olsun , önermedik mi bak rg süt kahve rengi filtreleri swun parasına veriyor şu an , yerli on numara da filtre mesela.

Bilgi için teşekkürler. Bu şekide kurguladım. pompalı, tanksız, inline ve basınç düşürücü olacak şekilde minimum gerekli parçalar. şema gibi bir yönlendirme yapabileceğiniz bir görsel bulunuyorsa paylaşabilir misiniz?

muhtemelen sediment, tek karbon, filmtek veya daha iyi(gdp ve atık su açısından) memran ve sorun yaşamamak için son mineral filtre gibi. post karbon benim durumumda gerekli mi orası biraz kafa karıştırıyor.

• Yani öyle diyorsun kero ama elin çin çon'u NSF'siz filtreyi, NSF'li diye ittiriyor iste. Bu sahtekarlığı yapan her şeyi yapar. Kesinlikle güvenilmez filtre. Zaten ben fiyat her şeyi söylüyor demiştim. Kaliteli filtreleri ucuza vermezler. Bir purefer var onun da performansı omnipure gibi değil zaten muhtemelen ama yerlilerden çok daha iyi elbette. Bunun için klor testlerine vs gerek de yok esasında onlar gerçek hayattaki kullanım senaryolarını yansıtmaz.

Fiyata bakacaksın ucuz ve belgeli olduğunu iddia ediyorsa, ya NSF'i yoktur, ya da performansı düşüktür. Pr*o çöpü de aynı hikaye.. Onu da ballandırdılar patladı iste patlar zaten.. Bu konularda fiyat kendisi konuşur..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

mümkün olan ve testtini gördüğüm filmtek düşünüyorum.(temini kolaysa birim zamanda daha faza su alabileceğim ürünü de tercih edebilirim) diğer filtreler de aynı şekilde fiyattan ziyade minimum filtreyle kurmak ve en az atık sulu sonuç almak daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 5 Haziran 2025; 12:1:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrotek

Bilgi için teşekkürler. Bu şekide kurguladım. pompalı, tanksız, inline ve basınç düşürücü olacak şekilde minimum gerekli parçalar. şema gibi bir yönlendirme yapabileceğiniz bir görsel bulunuyorsa paylaşabilir misiniz?

muhtemelen sediment, tek karbon, filmtek veya daha iyi(gdp ve atık su açısından) memran ve sorun yaşamamak için son mineral filtre gibi. post karbon benim durumumda gerekli mi orası biraz kafa karıştırıyor.

hocam buna biraz zaman ayırmak lazım . önümüz de bayram . Bayramdan sonra bana hatırlatırsanı size seve seve tüm detayına kadar yardımcı olurum. Bayram sonu kaldığımız yerden devam edelim .İsterseniz burada da etiketleyip devam edebiliriz.

teşekkürler.  

Yani birim zamanda fazla su alabileceğiniz ürün kalite olarak üst düzey değil iste. O TapTec membran mı neyse kaliteli bir ürün değil fiyatı zaten düşük bir ürün. Ben bunları yazdıktan sonra hatta bazı firmalar bunun fiyatını zamladılar ki, dandik algısı ortadan kalksın diye ancak Filmtec'e göre dandik bir membran.

Ayrıca eğer ki, arıtma muslugundan anlık olarak olarak yüksek debi hedeflemiyorsanız, 15 GPD fazla üretim yapmasının çok bir etkisinin olacağını sanmıyorum yani suyu damacana gibi bir şeye alıp oradan kullanacaksınız fark yaratmaz ama direkt akış için zaten 100 GPD membran da kurtarmaz onun en az 300 GPD hatta tercihen 600 GPD olması gerekir ki, arıtma muslugundan yüksek debili anlık su gelsin

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

ben filmtec yazmıştım bir yanlışlık olmasın. amaç bir çaydanlığı veya sürahiyi hızlıca doldurmak. Bunun için depo vb gerek görmedim. O sebeple memranı buna göre değiştirebilirim.

Siz filmtec yazdınız ama taptec önerenler çıkabilir mutlaka. Ben o konuda da pesinen bilgi vereyim dedim. Bir sürahiyi hızlı doldurmak için, standart membranların çok üzerine çıkmanız lazım. 75 GPD, 100 GPD gibi üretim kapasitesine sahip membran sürahi doldururken çok yavaş su verir ve bu kullanıcıyı yorar. Direkt akışlı sistem toplamak için 300 GPD ya da bence tercihen 600 GPD membran ve buna özel membran housing almanız gerekir. Deposuz kullanımda 75 GPD ve 100 GPD ile ancak damacana doldurursunuz onu da tank yerine kullanmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Haziran 2025; 12:19:33 >

Size böyle bir membran gerekiyor

https://www.ilsersuaritma.com/vontron-600-gpd-membran

Taptec candır , biz taptec önerirken fiyatı 600 liraya ethicwater da satılıyordu , o sıra filmtec 1300 liraydı . 600 liraya Vontron membran varken vontrona e para verilmezdi . Alıp test etmemiş kendi suyunda cihazında kullanmamış insanlar , Vontron ile aynı kefeye koyuyorlar . Vontron un asıl ne olduğu belli değil .

Şu an taptec 1000 lira olmuş filmtec ise 1350 lira . Bu kadar yakın arası fiyat farkı varken o paraya filmtec alınması tabi ki daha mantıklıdır . Olaya zaman ve fiyat açısından bakılır .

Ayrıca taptec özel bir membran yüksek tds li sular için dizayn edilmiştir . Basınç ile farklı oranlarda su üretim kapasitesi vardır . Filmtec ile yakın su üretimi verir . Filmtec 500 ppm üzeri sularda verimli çalışmaz iken 2500 ppm suda bile taptec membran pompalı olarak filmtecten daha verimli çalışabilir .

Benim suyun bu forumdaki çoğu arkadaşın suyundan daha yüksek kireç oranıma sahiptir . Ben kendim 2. Cihazda bu taptec membranı hala deneyen test eden biriyim . 1,5 senedir kullandığım membran yüzde 96,5 verim ile hala çalışmaya devam etmektedir . Vontron test etmedim , uzun süredir kullananlar da mevcut forumda , uzun süredir kullananlar da 2-3 sene önce Orjinal olduğunu bildiğimiz emin olduğumuz Orjinal Vontron kullanlar . Mukayese şimdiki vontronlar için yapmak adil değildir .

Şu an aynı membran 1000 lira iken de o para filmtec e verilir , taptec e değil . Dediğim gibi zamana göre ve fiyata göre alınırlığı değişmiştir . Yüksek ppm li su varsa taptec hala doğru seçimdir . Galip abinin filmtec taptec karşılatırma videosu vardı . Ona tekrar bakmak lazım size video da atarım . Yanlış hatırlıyor olabilir , taptec membranda üretim miktarı pompalı cihazda daha iyi ve atık suyu daha azdı diye hatırlıyorum . Sizin isteklerinize de taptec daha uygun olabilir . En başta konuştuğumuz gibi size tam çare büyük gpd li büyük pompalı bir cihaz daha uygundur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 5 Haziran 2025; 12:41:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• TapTec takarsan tap tap su alırsın elektro hocam. Tam anlamıyla tap tap diye gelir sürahi 1 saatte dolar ahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Haziran 2025; 12:42:8 >
  • Hatta Tap tek, tap tek, tap tek diye de su verebilir.     

• Yazarken destekli yazalım , işkembeden sallamayalım .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Galip ARDUÇyoutube
    Bu testimizde Dupont marka TapTec TT Plus HF modeli membran ile Dupont BW60-1812-75 Filmtec membran filtrenin giriş suyu TDS'i 1000, 2000 ve 3000 olan su ile tuz reddini 6, 10 ve 15 bar basınçta verim testini gerçekleştirdik. Test Sonuçları; TapTec TT Plus HF Modeli Sonuçları; 6 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 18 PPM 10 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 16 PPM 15 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 13 PPM 6 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 55 PPM 10 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 34 PPM 15 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 30 PPM 6 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 130 PPM 10 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 85 PPM 15 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 70 PPM Yapılan tuz reddi sonuçlarına göre yüksek TDS giriş suyunda TapTec TT Plus HF modeli oldukça başarılıydı. Dupont BW60-1812-75 Filmtec Modeli Sonuçları; 6 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 193 PPM 10 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 118 PPM 15 bar 1000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 90 PPM 6 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 313 PPM 10 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 210 PPM 15 bar 2000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 166 PPM 6 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 550 PPM 10 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 340 PPM 15 bar 3000 ppm'de; çıkış suyu değeri: 260 PPM Filmtec BW60-1812-75 GPD membranın 1000ppm sularda kullanılmasının uygun olmadığı görülmüş zaten bu membran maksimum 900ppm değeri olan sular için uygunluğu veri sayfasında da mevcuttu. 1000 TDS'e yakın sularda ve ya üzerinde kesinlikle Filmtec'in BW60-1812-75 GPD membranı kullanılmamalıdır. Yüksek TDS'li sular için yine aynı markanın TapTec TT Plus HF modelini kullanmanızı öneririz. TapTec membran satın almak isterseniz bu linki takip ediniz; https://royalgreen.com.tr/urun/dupont-taptec-membran-tt-plus-hf/ Filmtec BW60-1812-75 GPD membran satın almak için bu linki takip ediniz; https://royalgreen.com.tr/urun/dupont-filmtec-membran-bw60-1812-75/ Bu linkteki membranlar orijinal olup QR Kodu ile doğrulama yapabilirsiniz. Video Zamanları; 00:10:30 6 bar 1000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:14:10 6 bar 1000ppm Tactec testi sonucu 00:14:33 10 bar 1000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:15:30 10 bar bar 1000 ppm Taptec testi sonucu 00:17:05 15 bar 1000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:19:50 15 bar 1000 ppm Taptec testi sonucu 00:20:40 6 bar 1000 ppm Filmtec testi başlangıcı 00:24:25 6 bar 1000 ppm Filmtec testi sonucu 00:25:10 10 bar bar 1000 ppm Filmtec testi başlangıcı 00:27:30 10 bar 1000 ppm Filmtec testi sonucu 00:27:45 15 bar 1000 ppm Filmtec testi başlangıcı 00:30:20 15 bar 1000 ppm Filmtec testi sonucu 00:40:10 6 bar 2000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:43:00 6 bar 2000 ppm Taptec testi sonucu 00:44:12 10 bar 2000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:45:17 10 bar 2000 ppm Taptec testi sonucu 00:46:22 15 bar 2000 ppm Taptec testi başlangıcı 00:49:08 15 bar 2000 ppm Taptec testi sonucu 00:49:47 6 bar 2000 ppm Filmtec testi başlangıcı 00:53:52 6 bar 2000 ppm Filmtec testi sonucu 00:54:34 10 bar 2000 ppm Filmtec testi başlangıcı 00:57:32 10 bar 2000 ppm Filmtec testi sonucu 00:58:17 15 bar 2000 ppm Filmtec testi başlangıcı 01:00:03 15 bar 2000 ppm Filmtec testi sonucu 01:03:07 6 bar 3000 ppm Taptec testi başlangıcı 01:07:18 6 bar 3000 ppm Taptec testi sonucu 01:07:57 10 bar 3000 ppm Taptec testi başlangıcı 01:10:20 10 bar 3000 ppm Taptec testi sonucu 01:11:09 15 bar 3000 ppm Taptec testi başlangıcı 01:14:19 15 bar 3000 ppm Taptec testi sonucu 01:15:14 6 bar 3000 ppm Filmtec testi başlangıcı 01:18:03 6 bar 3000 ppm Filmtec testi sonucu 01:18:41 10 bar 3000 ppm Filmtec testi başlangıcı 01:21:40 10 bar 3000 ppm Filmtec testi sonucu 01:22:08 15 bar 3000 ppm Filmtec testi başlangıcı 01:24:57 15 bar 3000 ppm Filmtec testi sonucu 01:25:20 suyun içerisine gıda boyası karışımı ve testleri
    https://www.youtube.com/watch?v=E6RD7YADkf0&t=2s

Galip ARDUÇyoutube
    Su Arıtma Cihazlarında Atık Su Miktarı: Kapsamlı Bir İnceleme Giriş: Bu çalışmada, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak akademik ve bağımsız bir şekilde inceledik. Testler, pompasız ve pompalı sistemler için farklı basınç değerlerinde (4 bar, 10 bar ve 15 bar) gerçekleştirildi. Test Ortamı ve Verileri: Test ortamı: Evsel su arıtma cihazı kullanıcılarının kullandığı ortamı taklit edecek şekilde tasarlandı. Giriş suyu basıncı: 4 bar (pompasız), 10 bar ve 15 bar (pompalı) Flow Atık kısıcı: 420cc Tank: 8 litrelik Pae (Tankpac) marka tank Membran: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi Test Sonuçları: 1. Pompasız Sistem (4 bar): Atık su miktarı: 28 litre Tanka depolanan su miktarı: 6 litre Tank Dolum Süresi: 60 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:4 - 1:5 2. Pompalı Sistem (10 bar): Atık su miktarı: 11 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 15 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:2 3. Pompalı Sistem (15 bar): Atık su miktarı: 9 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 10 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:1,4 Sonuç ve Öneriler: Membrana giren suyun basıncı arttıkça atık su miktarı azalmaktadır. Pompalı ve selenoidli bir su arıtma cihazında ideal basınç 10 bardır. 15 bar basınç uzun süreli kullanımlarda membrana zarar verebilir. 10 bar basınç ile bile atık sudan önemli ölçüde tasarruf sağlanmaktadır. Test Edilen Şebeke Suyu: TDS değeri: 180ppm pH: 7.8 Basınç: 8 bar (test için 4 bara düşürüldü) Kullanılan Filtreler: Filtre: 5 mikron swun Chyan inline filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: swun chyan inline gac karbon filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi membran filtre (kullanım kapasitesi 4-10 yıl arasıdır) Not: Bu çalışma, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak incelemiştir. Farklı membranlar ve test koşulları farklı sonuçlar verebilir. Ek Bilgiler: Atık su, bahçe sulama veya tuvalet rezervuarı gibi amaçlarla kullanılabilir. Su arıtma cihazlarının atık su miktarını azaltmak için çeşitli teknolojiler mevcuttur. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. https://galiparduc.com/ Sorularınız veya yorumlarınız varsa lütfen bana bildirin.
    https://www.youtube.com/watch?v=HyF992h9BDY&t=1s

Galip ARDUÇyoutube
    Bu testiniz de Dupont Filmtec, Dupont TapTec ve Noname X bir marka membranın ne kadar atık su attığını karşılaştırılmasını yaptık. sonuçlar; Filmtec 1000 ml temiz su verdi 950ml atık su attı TapTec 950 ml temiz su verdi 1000 ml atık su attı Noname membran 750 ml temiz su verdi 1000 ml atık su verdi. Filtreye giriş su değerleri; TDS 280 pH 7.4 Basınç 120 PSI şebeke suyu (70 PSI basınç düşürücü takmıştım ama basınç düşürücünün çalışmadığını fark ettim bu yüzden test şebeke suyunun 120 PSI basıncı ile yapıldı)
    https://www.youtube.com/watch?v=0QVNro7w6Gg&t=1s

buyrun müsait olduğunuzda izleyebilirsiniz. sonuçlar kısmına da bakabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.