Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.935
Cevap
405
Favori
601.226
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen hayatında hic iyon diye bir sey duydun mu? Duymadıgın belli oluyor.. Yani onuncu sınıfta öğretilen basit temel bilim konusunda dahi bir bilgin yok bence..

Kirec moleküler boyutta iyonlardan yani kalsiyum ve magnezyum gibi iyonlardan olusur. Kireci kirec yapan sey kalsiyum ve magnezyum iyonlarıdır. Iyonlar 5 mikron boyutta sediment gibi bir filtreden gecerler cünkü sediment moleküler filtreleme yapmaz.

Kireci devre dısı bırakmak icin adı üstünde iyon degistirici recine ya da moleküler boyutta filtreleme yapabilen membran filtre gerekir. Sediment diyorsun, kireci yakaladıgı icin membranı korur diyorsun sedimentin görevi sadece kum ve tortu gibi kirec iyonlarından cok cok cok cok cok cok cok cok cok cok cok büyük seyleri yakalamaktır yani kirec sedimentten oldugu gibi gecer

Sedimentin görevi sadece membrana tortu dedigimiz büyük caplı seyleri göndermemektir.. Membran dayanımını esas arttıran sey karbon filtredir cünkü membranı hızlı sekilde pert eden sey klor bilesikleri..

Eğer karbon filtre kullanılmazsa membran klor yüzünden 30 - 40 günde patlar.. Kirec ise membranı klordan daha uzun sürede bozar.. Kireci sediment kırmaz onun icin ya adı üstünde iyon degistirici recine kullanacaksın ya da membranın önüne silifoz filtre koyacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Ekim 2024; 9:26:47 >

• Ben sediment kireç tutar demiyorum la allah allah  Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar Hala sediment diyor kireç diyor , tamam senin sorununu buldum ben , okuduğunu anlamamak değil okuduğunu yılların engin tecrübesi ile farklı yorumlamak.  Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar 

Dikkat et kendine sıkı giyin, üşütme.

• Arkadaşlar teşekkürler yanıtlarınız için, sudaki florürü filtreleyecek, ters ozmos sistemli fiyat performans cihazı arıyorum öneriniz var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Membran ömrünü en çok etkileyen demir tuz kireçtir. Karbon da bunları tutmada çok başarılı değildir .

Bunu ben mi yazdım o zaman? Isine gelmeyince cevir tabii.. Membran ömrünü etkileyen demir tuz kirec diyorsun sonra membran önüne sediment tak catır cutur calısır diyorsun?

Membran önüne sediment takınca ne olacak? En fazla tortuyu engelleyeceksin ancak karbon kullanmazsan, klor membranı 30 - 40 günde zaten pert edecek..

Dolayısıyla karbon membran dayanımında en önemli etkendir.. Sediment de elbette gerekli ancak kloru yakalayacak karbon kullanmazsan membran kısa sürede patlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Ekim 2024; 9:14:44 >
  • Filtreleri değiştirdikten sonra 12 litrelik tanktan gelen su baya azaldı. 5 litre bidon doldurunca neredeyse bitiyor. Çok az akıyor. Nasıl halledebilirim bu sorunu? Tankın basıncıni mi ayarlamam gerek?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • urzais U kullanıcısına yanıt
    UF'nin şebeke suyunda tutacağı bir zararlı madde yoktur kuyu suyu ve benzeri durumlarda kullanılabilir. UF şebeke suyunda neyi tutacak! Bu yüzden UF'ye gerek olmaz, şebeke suyu gerek TDS gerekse pH yönünden içime uygundur. Kimyasal olarak bazı sorunlar vardır bunları da gac veya cto karbon ile çözebiliriz, buradaki karbonun amacı ise kloru tutarak suyun tadını dengeleyip daha rahat içilmesini sağlamaktır. Ro membran harici yapabilecek en iyi sistem bu bence, ayrıca arıtmalı sürahiler bu karbonun yapacağı işi de yapmaktadır, sürahinin filtresi küçük olduğu için sadece ömür bakımından bir fark olacaktır.

• atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    5 litre aldıktan sonra tankı kontrol et eğer tank ağırsa hava eksikliği vardır, yok tank hafif içinde su yoksa şebeke suyu basıncınız düşük olabilir

• Cihaz dışında olan sediment filtre (sanırım) bariz kahverengine döndü. Filtre seti 1 yıllık henüz (Royal Green Lux Plus)... Sediment filtreyi kendim değiştirebilir miyim ? Hangi filtreyi almam lazım? Nasıl değişilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 23 Ekim 2024; 9:54:30 >
  • sarpuli kullanıcısına yanıt

çok basit değiştirebilirsiniz ama değiştirmeden önce firmaya bir sorun , kendim değiştirsem , cihaz garantisi ile ilgili sorun yaşar mıyım diye ?

Onunla alakalı olur ya da olmaz bir sorun yaşarsanız firma sedimenti biz değiştirmişiz ya da değiştirmemişiz diye size sorun çıkartmasın.

Bir de değişim işlemini kendileri yaparsa ne kadara yapıyorlar onu da sorun. Montaj ücreti ile ürün fiyatı sizin başka yerden alacağınız ürün fiyatı ile aynı yere gelecekse uğraşmanıza değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Ekim 2024; 10:14:39 >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Garanti sanırım doldu cihaz 3 yılını devirdi... Hangi filtreyi almak lazım? Royal Green sitesinde olan 600 lira, çok daha uygun olanlar da var ama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 23 Ekim 2024; 11:7:14 >
    https://app.hb.biz/YKTkwawUNrvx
    kullanılalbilir lakin bu çubuk girişlidir. İki tane de düz dirsek almanız gerekir. Firmaya inç bilgisini sordum dönüş olmadı henüz 10 inç olabilir bilginiz olsun.
    Firma dönüş yaptı 10 inç miş.

alternatif ve şu an sizdekinin aynısı olandır aşağıdaki iki link sanırım kargo da biner bunlara ,

https://puretronwater.com/urun/swun-chyan-inline-sediment-filtre//

puretron da cck inline sedimentler var. tek olarak satıyorsa swun yerine o da güzel bir tercih olur .

bu da aynısı

https://www.ethicwater.com.tr/urun/swun-chyan-f-t33-12-pp-q-inline-quick-5-micron-sediment-filtre//

bu da aynısıdır.
    https://app.hb.biz/ej9dyMQ5RAo2

Düzenleme ekleme .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Ekim 2024; 12:52:32 >

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Uygun olanlar modellerden hb de olsan (alması daha kolay olan) neden diğerlerinden çok daha pahalı ? İlk 2 linki alsam ne kaybım olabilir ?

Hiç bir kaybınız olmaz , bildiğimiz ürün nerede ucuzsa oradan alabilirsin hocam .
    Prio 10 inçmiş bu arada , diğerleri 11 inç biraz daha büyük ve şeffaf olması açısından takip edilebilir olarak kolay lakin patlama çatlama riski mat olan beyaz modellerden daha fazla olabilir . Sizin cihaz içinde basınç düşürücü var mesela , onu cihaz içinden çıkarıp , bu filtrenin başına takarsanız şeffaf olmuş beyaz olmuş pek sorun olmaz .

https://puretronwater.com/urun/swun-chyan-inline-sediment-filtre/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber/

Bunu alıyorum o zaman hocam, teşekkürler...

Cck isteyin firmaya ulaşın oradan alacaksanız cck şefi tek satıyorsa cck yollasın 12 inç biraz daha büyüktür . O da şeffaf .

Sordum yarın CCK ekleyecekler siteye (350+50 kargo) satın alacağım.

Almışken bence 2 tane al da kargoya değsin hocam , tercih sizin tabi , akmaz kokmaz sediment . Tekrar değişim zamanına kadar saklanabilir , gelince sıkı poşetleyin , cck filtrelerin tek dez avantajı filtre giriş yerleri tıpasız oluyor . Onu da firmaya iletelim de bir hal çaresine baksın .
    Sedimentte çok önemli değil ama karbonda önemli , hava ile temas etmesini istemiyoruz , ömründen çalıyor .

Royal ile cok da fiyat farkı yokmus 200 lira mı oynadı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Ekim 2024; 16:25:27 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Evet 600 e 400... Royal de kargo ücreti varmı bilmiyorum ama...

Var tabi ki

• 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.