Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.340
Cevap
406
Favori
585.866
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su arıtma cihazı almaya karar vermiş, fakat henüz hangisini almaya karar verememiş birisi olarak aşağıdaki 2 ürünü de 1 dk önce sipariş ettim :)

TDS CİHAZI
    GittiGidiyor
    DİJİTAL TDS METRE SU SERTLİK-İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/dijital-tds-metre-su-sertlik-iletkenlik-olcumu-171177193

PH METER KAĞIDI
    GittiGidiyor
    !!! PH METRE METER ÖLÇER TEST KAĞIDI 400 ADET !! Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/ph-metre-meter-olcer-test-kagidi-400-adet-168889352

Ph meterin elektronik cihazını sipariş edecektim. Fakat çözeltiyle çalıştığından, suda veya çözeltide bekletilme gibi egzantirik şeyleri olduğundan ve yanlış bekletildiğinde vs yanlış sonuç çıkartma ihtimali gibi sebeplerden ph metre kağıdı almaya karar verdim. Kağıdın nasıl kullanılacağını da bilmiyorum aslında. Herhalde bardaktaki suya kağıdı atıyoruz su hangi renk olursa ona göre....

Neyse..

Cihaz olarak sırasıyla almak isteyip de çeşitli sebeplerden vazgeçtiğim cihazlar şunlar;

1- Türksu firması 1.100 TL Göstergeli 8 aşama (Sadece gösterge için bu kadar para verilmez)
    2- Türksu firması 715 TL 8 aşama (Firma zerre güven vermiyor. Conax firmasının ürünleriyle birebir aynı gibi geldi bana)
    3- BMB R0-10 600 TL 8 aşama (Daha ucuzları var)
    4- Conax 460 TL 8 aşama (Aslında çok uygun geldi bana. Alabilirdim. Koçtaş'ın ve hepsiburada nın da satması biraz güven vermişti)
    5- Lifetech 319 TL 7 aşama (Ters ozmoz olmaMası ve 8 yerine 7 filtre olması)
    6- Markasız (Filmtec Membran) 289 TL (Şu anda bunun üzerinde duruyorum linki aşağıda) (Satıcı 1650 satışında %100 oy alabilmeyi başarmış)
    7- 10 aşamalı 259 TL (10 aşamalıları hiç araştırmamıştım. 10 filtre biraz abartı geldi)
    8- Nur Life 234 TL 8 aşama (Güven vermedi fakat satış sitesinde %96 oy almış)

GittiGidiyor
    8 ASAMA SU ARITMA CiHAZI TEZGAHALTI USA MEMBRAN Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/8-asama-su-aritma-cihazi-tezgahalti-usa-membran-173009938

Sizce en mantıklısı hangisi? :) (Conax mı yoksa markasız olan mı?)
    Oturduğum site 6 katlı ben de 6. kattayım yine de Pompalılara hiç bakmadım. Umarım pompaya ihtiyacım yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 3 Temmuz 2015; 16:54:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakanizm

Su arıtma cihazı almaya karar vermiş, fakat henüz hangisini almaya karar verememiş birisi olarak aşağıdaki 2 ürünü de 1 dk önce sipariş ettim :)

TDS CİHAZI
    http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/dijital-tds-metre-su-sertlik-iletkenlik-olcumu-171177193

PH METER KAĞIDI
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/ph-metre-meter-olcer-test-kagidi-400-adet-168889352

Ph meterin elektronik cihazını sipariş edecektim. Fakat çözeltiyle çalıştığından, suda veya çözeltide bekletilme gibi egzantirik şeyleri olduğundan ve yanlış bekletildiğinde vs yanlış sonuç çıkartma ihtimali gibi sebeplerden ph metre kağıdı almaya karar verdim. Kağıdın nasıl kullanılacağını da bilmiyorum aslında. Herhalde bardaktaki suya kağıdı atıyoruz su hangi renk olursa ona göre....

Neyse..

Cihaz olarak sırasıyla almak isteyip de çeşitli sebeplerden vazgeçtiğim cihazlar şunlar;

1- Türksu firması 1.100 TL Göstergeli 8 aşama (Sadece gösterge için bu kadar para verilmez)
    2- Türksu firması 715 TL 8 aşama (Firma zerre güven vermiyor. Conax firmasının ürünleriyle birebir aynı gibi geldi bana)
    4- Conax 460 TL 8 aşama (Aslında çok uygun geldi bana. Alabilirdim. Koçtaş'ın ve hepsiburada nın da satması biraz güven vermişti)
    6- Markasız (Filmtec Membran) 289 TL (Şu anda bunun üzerinde duruyorum linki aşağıda) (Satıcı 1650 satışında %100 oy alabilmeyi başarmış)
    7- 10 aşamalı 259 TL (10 aşamalıları hiç araştırmamıştım. 10 filtre biraz abartı geldi)

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/8-asama-su-aritma-cihazi-tezgahalti-usa-membran-173009938

Oturduğum site 6 katlı ben de 6. kattayım yine de Pompalılara hiç bakmadım. Umarım pompaya ihtiyacım yoktur.

Ben conax alkalin mineral kombo olanini aldim.Hb den.Bence en uygunu bu.7 yedek filtre var.Kullanımıma göre filtre almadan 2 yıl idare eder gibi görünüyor.Suyun tadı güzel.Bu ürüne pompa takmak 140 liraymış.Pompa bile taktırsan bu fiyata 7 yedek filtre çok uygun.Bi de şu var,1 kova arıtılmış su için 3 kova su harcıyor.Maddi olanağın varsa direk akışlı olanlara da bak.Deposuz olanlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rako

quote:

Orijinalden alıntı: Hakanizm

Su arıtma cihazı almaya karar vermiş, fakat henüz hangisini almaya karar verememiş birisi olarak aşağıdaki 2 ürünü de 1 dk önce sipariş ettim :)

TDS CİHAZI

PH METER KAĞIDI

Neyse..

Ben conax alkalin mineral kombo olanini aldim.Hb den.Bence en uygunu bu.7 yedek filtre var.Kullanımıma göre filtre almadan 2 yıl idare eder gibi görünüyor.Suyun tadı güzel.Bu ürüne pompa takmak 140 liraymış.Pompa bile taktırsan bu fiyata 7 yedek filtre çok uygun.Bi de şu var,1 kova arıtılmış su için 3 kova su harcıyor.Maddi olanağın varsa direk akışlı olanlara da bak.Deposuz olanlara.

Bende conax da karar kıldım. Yakin zamanda hb dan siparis vereyim diyorum. Kampanya filan denk gelmesini bekliyorum

• Bugun Koctasa gitsem internetteki fiyatın aynısına bulabilir miyim? Hepsiburada da detay ozellik vermemisler sanırım. Gidip gorerek almak daha mantıklı. Markasız olanı tavsiye etmiyorsunuz sanırım. Her ne kadar ikisinin de aynı kalitede cihaz olma ihtimaline karsın hepsiburada ve koctas gibi firmalar sattıkları urunlerde secici davranırlar. Cok da kalitesiz urun satacaklarını zannetmiyorum. Nihayetinde milyarlarca lira verdikleri rekların getirisini bir degersiz urunle kaybedebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: netinial

@fktanik teşekkürler.

Merak eden olursa şu şekilde sonuçlandırdık.

http://www.sistemorganizasyon.net/USA-Filmtec-5-ASAMA-POMPALI-LOTUS-WATER,PR-25.html cihazı al.
    Başahttp://www.sanalpazar.com/Ameripure-Alkali-Su-Aritma-Cihazi-Yedek-Filtreli-Ph-75__isp39717914 filtreyi ekle.
    1. 2. 3. sıralı filtrelere Cihaz üzerindeki ilk 3 filtreyi 6 ay sonra yandaki ile değişhttp://www.sanalpazar.com/Su-Aritma-Filtre-Takim-Putrex-mat5-ceramikx-Usa__isp5688141
    Mevcut İçeriği
    (1 ad.10" 5 mikron PURTREX 5 sediment filtre USA)
    (1 ad.10" 2 mikron MATRIKX 5 blok karbon filtre USA)
    (1 ad.10" 0,2 mikron Ceramikx USA)
    1. Sıra 10" 5 mikron PURTREX 5 sediment filtre USA Sediment Filtre (Ön Tortu Filtrasyonu)
    (Tortu, kum, kir, partikül ve kaba kirleticilerin arıtımı)
    2. Sıra 10" 2 mikron MATRIKX 5 blok karbon filtre USA
    (Klor, renk, tat ve koku veren eriyik gazlar, artıklar organik ve kimyevi maddelerin arıtımı)
    3. 10" 0,2 mikron Ceramikx USA (Sediment Filtre)
    (???)
    4. Sırada zaten filmtech membran oldugu için ona elleme.
    (Sert su kontaminantları ortadan kaldırır: arsenik, kurşun, bakır, baryum, krom, cıva, sodyum, kadmiyum, florür, nitrit, nitrat ve selenyum,bakteri ve virüsleri atık bölümünden dışarı atar)
    5. Sıradaki Post carbon tadlandırıcıyı Omnipure ile değiş. (Sistemorganizasyon Murat Dincer Tavsiye etti.)
    (Mebran filtreden cıkan su, saflığa yakın olup, içim olarak hamdır. Birçoğumuz bu suyun tadını beğenmeyiz. Post karbon filtre ile bu hamlıktan cıkar, içimi hoş bir hale gelir. Bir dağ kaynağından çıkan su gibi bir hale ulaşır.)
    6. Alkali filtre (pH filtresi) olarak yandakini eklehttp://www.sanalpazar.com/Alkali-Filtre-100-Usa-Omnipure-8-9-Ph__isp37931971
    (Arıtılmış suyun pH seviyesini yükselterek (pH-7,4) vücudu hücre seviyesinde yeniler. Suyun molekül yapısını 15-17 Atomdan 5-7 Atoma kadar küçültür. Suyun hidroksil (-OH) iyonlarını, Hidrojen(-H) iyonlarına göre arttırır. Muazzam bir alkali-iyonizer su haline getirir. Vücudun dengeli ve düzenli çalışmasına destek olur.)

Arada siradahttp://www.sistemorganizasyon.net/TDS-CIHAZI,PR-40.html ile olc. Giris degerini %90 dusurmesi gerekiyor.

T.D.S. DEĞERİ SU ÇEŞİTLERİ SINIFI
    0-17 Yumuşak su 1. sınıf su (kaynak suyu)
    17-60 Az sert su 1. sınıf su (kaynak suyu)
    60-120 Orta sert su 2. Sınıf su (Şebeke suyu)
    120-180 Sert su 3. Sınıf su (dikkat!)
    180-300 Çok sert Su 4. Sınıf su (İçilemez)

Eline sağlık dostum. Ben bu sistemle 2 senedir kafam müthiş rahat. Ph 8'e yakın seyrediyor.(Kasım 2014'te takrığım filtre)

Murat bey'de çok yardımsever bir insan. Tavsiye ederim.

Özet olarak arıtma sistemlerine bence 250-300TL'den fazla para vermeyin. Aldığınız Filmtec membranlı arıtma cihazına yukarıdakileri ekleyerek çok kaliteli su içersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 4 Temmuz 2015; 12:07:48 >

• Kusura bakmayın. Sizin icin demiyorum fakat Filmtec membran olayı tamamen fasafiso olabilir. Buradaki kullanıcıların reklam amaclı gelistirdigi bir strateji de olabilir. Fktanik sakın yanlıs anlamayın ama iki mesajınızın 1 inde Filmtec membran yazmıssınız. Tum forumda yazdıgınız mesajları okuyup saysak en az 100-200 mesajınızda filmtec membran yazmıssınız. Biraz abartı geldi bana. Dogrudur yanlıstır demiyorum. İlgili bir firma yetkilisisiniz de demiyorum. Sadece oyle bir ihtimal var.

Not: Şu da var. Ftanik in verdigi linklet farklı siteler ve farklı satıcılara ait. Bu da onun reklam yapıyor olma ihtimalini dusuruyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 4 Temmuz 2015; 12:37:05 >
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Mesajınızdaki duyarlılık için teşekkürler.
    Firma vs. en ufak organik veya inorganik bir bağlantım bulunusun veya herhangi bir firma yetkilisi ben sana komisyon; bedava ürün falan gönderiyorum desin arabamı hediye edeceğim. Sürekli tavisye ettiğim Pasifik ve Murat Bey başta olmak üzere.
    İşte bu yüzden su ile ilgili forumlara yorum yazmamaya çalışıyorum.

Filmtec ile ilgili yazdığınızdan çok bilgili olmadığınız anlaşılıyor. Ben Amerika'ya sık sık giderim. Orada da çoğu kaliteli sistemlerde Filmtec kullanılıyor. -ki zaten Filmtec Amerika malı.

Çalıştığım kurum zaten ikinci bir iş yapmamıza izin vermiyor, sadece bu kadarını söyleyeyim.
    Neyse ben yine yorum yazmamaya dikkat edeyim. Sonra bu şekilde açıklamayaparak zamanımı boşuna kaybediyorum.

Ama şunu yine söyleyeyim süslü abartlıl markası belli olmayan sistemlerle göz boyanıp kazık atıyorlar Dikkatli olun. Yine de siz bilirsiniz (bana ne oluyor ki)
    İki üç tane marka var Bunlar TR'de var mı bilmiyorum onlara verilen paraya değer ama diğerleri hepsi aynıdır.

http://www.pure-pro.com/
    http://www.premierh2o.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 4 Temmuz 2015; 12:48:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Arkadaşlar sistemde önemli olan filtreler.
    Ben g.g dan aldım ve tüm filtreler Amerikan Membran Filtre bana maliyeti 260 TL hatta 3 tanede yedek filitre yolladı satıcı.
    Boşa yüksek ücretler ödeyerek kandirilmayin.
    Kurulumunu kendin yaptım. Önemli olan tezgahı delmekti bende.
    Satıcı çok iyi destekte verdi.
    Az biraz beceriniz varsa kolayca monte edebilirsiniz.

firma : http://www.gittigidiyor.com/arama/?satici=tantavi29

Satıcının fiyatlar çok ama çok iyiymiş.

Ben de buradan aldım ve pek çok akrabama aldırttım. American Filmtec membran filtre olması büyük avantaj. Kore malı voltron mu ne markası oda var. Ama filmtec varken alınmaz o.
    İhlastan daha iyi filtreleri. Kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 5 Temmuz 2015; 12:32:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu isin ustadlarina benim de bir sorum olacak. Yazligimiz icin biz de arıtma cihazi kullanmaya başladik. Ancak şehir şebekesinde asbestli boruların kullanildigini öğrendik. Artırmanın bu olumsuzluğa da faydası var mıdır? Syg.

• arkadaşlar filtreleri ayrı ayrı alıp uğraşamayacaklar için marka model tavsiyeniz varmı? son birkaç sayfayı okudum hiçbirşey anlayamadım. filtre vs. konuları hakkında hiçbir bilgim yok. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geveze_free

arkadaşlar filtreleri ayrı ayrı alıp uğraşamayacaklar için marka model tavsiyeniz varmı? son birkaç sayfayı okudum hiçbirşey anlayamadım. filtre vs. konuları hakkında hiçbir bilgim yok. teşekkürler.

www.hepsiburada.com
    Conax ECO 7 aşamalı su arıtma cihazı (KOMBO PAKET) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/conax-eco-alkalin-mineral-yedek-filtre-seti-kombo-paket-p-HRCON023

Aynısı bende var.7 yedek filtresi de yanında.2 sene filtre almadan kullanmayı planlıyorum.Suyun tadından memnunum.

• teşekkür ederim, kullanıcı yorumlarıda çok olumlu, düşünmeye başladım bu cihazı.
  • ben de bir kaç kelam edeyim... sadece kullanıcıyım ama epey bir akrabaya arkadaşa tavsiyelerde bulundum su arıtma konusunda.

- istediğiniz zaman içme suyu olması taşıma su ile uğraşmamak büyük artı,
    - damacana bitti çağır gelsin temiz mi damacana derdi yok
    - evde ya da işyerinde su sebili varsa büyük bir (20 lt) depo ile onu da bağlayıp soğuk ve sıcak su ihtiyacınızı da giderebilirsiniz, dolaba su koyma derdini ortadan kaldırıyor.
    - 40-50 liraya ppm ölçer alarak evde kendiniz su kalitesini ( ağır metal ve diğer çözülmüş madeler açısından) test edebilirsiniz. Bu test suyun saf olduğunu ya da bakteri barındırmadığını göstermez elektrik geçirgenliğinden yola çıkarak içindeki yabancı maddeler konusunda size fikir verir sadece..
    - filmtec iyidir, sadece TR piyasasında değil amazonda da membranları en çok satılan markalardandır. sahteleri vardır. hologramlı olanlar da taklit edilmiş son gördüğüm dikkatli olmak ve tercihen modelin sonundaki sayi değeri düşük olanı tercih etmek lazım ( bu değer günde arıtabileceği su mihtarını galon olarak belirtir, en son -100 modelini içme suyu kaynağı olarak önermiyorlar diye ir bir yazı okudum). Cihazla gelen membranı mutlaka kullanın test sonuçlarına göre bir sonrakini alırken farklı markaya yönelirsiniz.. testler iyi ise..

- membran dışındaki diğer takılı filtreler ne işe yarar? membran sonrası filtreler...suyun içinden alınan tadı daha iyi hale getirmek ya da ph değerini değiştirmek, minarelleri geri koymak için, membran öncesi filtreler de tortu, kireç vs gibi kalın filtrelerle ayrıştırılabilir şeyleri ayrıştırmak için var kullanılıyor...kaç filtreli olduğundan çok o filtrelerin kalitesi ve kaç litre su için efektif çalıştığı önemli.
    - ben kendim sadece BMB ürünleri kullandım o yüzden bu ürünü biliyorum sadece... Ama bence markadan çok sizin hedefiniz önemli. hedef ütülmeden kaliteli su içmek ve aileye su içirmek olmalı. TSE si olan cihaz olmalı minimum, çinden gelmiş üzerine marka basılmış ürün alacaksanız da minimum rakamdan fazlasını vermeyin, piyasada çok var onlardan...
    - Son kullanıcı ürünü olduğu halde marketlerde, online shoplarda yani serbest piyasada olmayan ürünleri kendim tercih etmiyorum, ne olursa olsun... çünkü ar-ge den çok ürünün pazarlamasına gidiyor verilen para. yani saadet zinciri tarzı sistemlerle satılan ürünleri kendimce ne olursa olsun evime sokmuyorum... başımda zorlayan biri olmadan ürünü incelemeli bir oldu bittiye düşmeden kullanım kitapçığından tutun malzeme kalitesine bakabilmeliyim. neyse konuya dönecek olursak, piyasada gördüğümüze göre eli yüzü düzgün 5 filtreli cihazın maliyeti 200-250 lira civarı. 7 filtreli pompapız olanların da 300 civarı... hedef bu fiyatlar olmalı.
    - pompalı mı olsun pompasız mı? köyde ya da sürekli su kesintisi yaşanan yerde kullanmayacaksanız, basınç varsa, günde ihtiyacınız olan su miktarı bir damacanayı geçmiyorsa pompasız almanızı öneririm. gereksiz bir maliyet olmasın diye .. gün ortasında su bitiyorsa aradaki farka daha büyük bir tank alın zira tankın üzerinde yazan kapasitenin yaklaşık yarısı su ile doluyor...(suyun tamamını alıp deneyebilirsiniz 8 litre diyorsa 4-5 litre su veriyor bir seferse ...su kesilmeden...
    - ama sudaki minareller de gidiyor söylemine cevap, bir yaprak maydonoz maruldaki minarel kadar bile minarel yokmuş suda o eksikliği de ot yiyerek ve soda içerek alıyorum şeklinde olabilir...
    - 6 ayda ya da senede bir filtreleri değiştirmeniz gerekir mi... ölçü aleti alırsanız filtrelerin ne kadar gittiğini (daha çok membran için bu geçerli) kontrol edebiliyorsunuz.. musluk suyu 230 ppm iken 16 aydır kullandığım filtreler 10-12 ppm gösterirken filtreleri değiştirmek (yedekleri olduğu halde elimde) işime sinmiyor...ters akış ile cihazın içini temizleyebilen arıtıcılar var.. onlardan birini kullanıyorum belki o yüzdenir bilmiyorum ama gerek tadı gerekse testler böyle sürdüğü sürece devam...
    - metro ve hızlıal kampanyalarını ve akakce.com sitesini takip edin. hem filtrelerde hem de cihazlarda kampanya olabiliyor. 7 filtreli pompasız cihazı 299 TL, 7 filtreyi (5+2) 180 TL ye almak mümkün oluyor.
    - Türkiyenin her yerinde şebeke suyu aynı değil. her cihaz her ortamda en iyi suyu verir diye bir durum yok. Çok kireçli ise su belki ev girişine ya da su sayacından sonra ev girişi olan 3-4 filtreli pasif cihazlardan koymak filtre ömrünü artırabilir. su basıncını pek düşürmüyor bu aletler.
    -Cihazın montajı çok kolay eğer elinizden bu tür işler geliyorsa musluk değiştirmişliğiniz varsa mesela, ama alet yapar el övünür, evye delecek matkap ucunuz vs yoksa genelde 50 TL max, kurulum ücreti. O rakama değer. şebeke suyuna bir paralel çekilerek cihaza su alınıyor. Musluk bağlanıyor ve atık su lavabo giderine bağlanan başka bir boru ile gidere aktarılıyor ve büyün bunlar genelde dar ve havasız lavabo altında yapılıyor... 3-4 tane kurdum ben, usta bekleme nazını çekme, oraya olmaz hayatta söylemi vs olmayacağını bilsem ustalara yaptırırdım...
    - tekrar ederek bitireyim filtre konusunda yazdığımı... adedi fazla olması değil olay, hatta dez avantajı var.. 5 taneden fazla olduğunda ancak kendis markasını satan yerlerde set olarak buluyorsunuz ve genelde indirim olmuyor.. ayrı ayrı alma şansınızı azaltıyorsunuz. ya da set alıp bazı filtreleri daha iyileri ile değiştirmek istediğinizde kötü filtreler için de para ödemiş oluyorsunuz...
    - Pek kimse bahsetmese de tank için sanırım 5 senede bir değiştirilmesi öneriliyor. Tanlar da ucuz değil... diğer plastik parçaları da o sırada değiştirmek iyi olabilir...çok iyi birşeye bir defa alınıyor diye çok para ödemek yerine.. zaten ucuza uyguna almıştım 5 sene de geçti artık komple değiştirebilirim diyebileceğiniz bir arıtma cihazı almak daha kaliteli su içmenize ve ütülmemenize yardımı olabilir... tabi bu 4-5 kişilik ev kullanımı için bu şekilde... işyeri gibi sabah herkesin birden işe başlayıp mutfağa koştuğu ortamlarda pompalı, 5 tanecik mi filtresi var, benim evde 10 tane filtrelisi var muhabbetini engellemek için kapalı kutu şeklinde 50 filtreli birşey almak en iyisi :)
    çok düşünmeyin alın geçin aleti.. bir de test aleti alın ppm değeri 40+ çıktığında filtreyi değiştirin olsun bitsin. Seyretmiyor musunuz discovery channelda adam (Ed Stafford) nerelerden ne sular içiyor..
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 5 Temmuz 2015; 22:51:23 >

• fktanik kullanıcısına yanıt
    Ustad bu yazdiginiz sistemi kendimiz montaj yapmamiz gerekiyor sanirim. Bu konularda kabiliyetsiz biri olarak bunun montajini yaptirabilecegimiz bi yerden bu sistemi alma sansimiz yok mu acaba? Yerimiz istanbulda
  • Koçtaş'a gittim. Lifetech marka 320 TL idi. 7 aşamalı. Baya da alan oluyormuş hiç şikayet de gelmiyormuş. Satıcı bunu tavsiye etti. Oysa Koçtaş'ta Blysis ve Conax adında 2 daha pahalı marka daha vardı. Ben yine de servisi aramak istedim. Servisci Lifetech'te tek conta diğer 2 markada ise çift conta olduğundan daha sağlam olduklarını söyledi. Conax markasını almaya karar verdim. Pompasız olarak aldım. Bulunduğum 24 dairelik sitede hidrafora güvenerek pompaya gerek duymadım. Fakat hidra**** ağrızalı olduğundan beşinci kattaki evime 1,5 bar ile geliyormuş su. Bu da 10 litrelik deponun sadece 2 LT'sini doldurmaya yetti. Hidraforu değiştirteceğim. Çünkü pompayı daha sonradan takmak +250 TL masraflı oluyor. Üstündeyken alsam 50-100 TL fazla fiyata alınabilirdi. Neyse. Cihazın tadıyla alakalı pek bir şey söyleyemiyeceğim. Çünkü henüz 1 depo boşaltabildim. 2-3 depo boşalttıktan sonra tadı hakkında yorum yaparım. Bugün ph ve tds ölçümü yapacağım. Onları da yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 7 Temmuz 2015; 11:04:08 >

• Conax 8 Aşamalı cihaz ile ilgili 2 depo boşalttıktan sonraki görüşlerim:

PH Kağıdı ile ölçüm yaptım. Kağıdın rengine göre 8-9 arası bir sonuç çıktı. Ama farklı 2 suda yaptığım ölçümde de aynı renkle karşılaştım. (Koyu yeşil) Onlarda da aynı sonucun çıkmış olması belki de normaldir. Zaten 7-9 arası olmak zorunda her içme suyu. (Şu sorunun cevabını bilmiyorum: Su virüslü de olsa virüssüz de olsa PH değerini etkilemez mi? PH sadece mineral değeri olunca suda virüs olsa da 8,5 çıkabiliyordur belki bilemiyorum)

TDS elektronik cihazı ile ölçüm yaptım 3 farklı suda;

1- Mutfak musluk suyu: 386 (İçilemez manasına gelir ki ben yıllarca içmiştim :) Demek ki çok riskli bir iş yapmışım içerek ama Afrika'daki insanların içtiği su belki de 600-700'lerde)
    2- Tatlı Su (Konya'da her mahallede birkaç tane olan ve tatlı su çeşmesi diye tabir edilen çeşmelerden kattığım virüsü azami, kloru maksimum seviyede olan su): 163 çıktı.
    3- Conax arıtıcı suyu: sırasıyla 81-51-49 gibi rakamlar çıktı. Sanırım kendini ya 50 ye ya da 30-40'a sabitliyecek. 0-60 arası değer 1. kalite su manasına geliyor.
    4- Damacana / Hazır su: Henüz ölçüm yapmadım.

Test Sonuçları: Conax yapması gerekeni hakkıyla yapıyor. Daha iyisini yapabilir mi yapmalı mı bu da sizin değerlendirmenize açık.

TAD TESTİ: Bu test sanırım Ramazan'dan sonra yapılırsa daha sağlıklı olur:) Şimdi yaptığım testle ilgili söyleyebileceğim şey şu: Yine 3 suyu arka arkaya içtim. 3'ünün tadı da farklıydı. Conax'ta kesinlikle bir acılık vb kötü bir tad yoktu. Ama diğerlerinde de yoktu. Farklarında ise sadece birisi sert diğeri daha az sert bir diğeri de yumuşak su idi. Ama kimisi yumuşak su sever kimisi sert. Benim için en güzeli hangisiydi bilemedim. Çünkü arada damacana, arada tatlı su, arada da musluk suyu içtiğimden henüz ağzımı tek bir tada sabitlememişim. Arkadaşın 2.500 TL'lik cihazından içtiğim su hemen farkı fark ettirmişti. Bunda da tek 1 filtreyi değiştirerek bile 2.500 TL'lik cihazdaki tada ulaşmak mümkün olabilir. Belki de aynı tadı vermiştir ama ben fark etmemişimdir :) Neyse. Burada en önemli etken sudaki tüm virüslerin temizlenmesi, minerallerin vs suya eklenmesi sağlıklı bir şekilde suyu içmek.. Zaten hep cihazdan su içseniz sonrasında ne tatlı su ne damacana ne de musluk suyu içemeyeceğiniz de kesin.

SONUÇ: Conax'ı tavsiye ederim. Ne kalitesiz bir cihaz ne de çok aşırı kaliteli bir cihaz. Nihayetinde fiyatına göre orta halli bir cihaz. Ucuz bir cihaz alıp da kaliteli filtreleri takmak bana göre Şahin'e Mercedes kasası takmaya benzer. Ama Conax gibi orta halli bir cihaz alırsanız Mercedes kasa taktığınızda (iyi filtre taktığınızda) sırıtmaz. İş görür. Servise ne zaman hangi filtreyi değiştireceğimi nasıl anlayacam diye sordum. Anlayamazsın dedi. Suyun tadı değiştiyse %99 Mebran filtrenin değişmesi gerekir ya da mebranın bağlantılarında problem vardır dedi. Mebranı 2 senede 1 diğerlerini de 1 senede 1 değiştir dedi.

Almayı düşünen ve kafası sayfalarca gerekli ve gereksiz bilgiyle dolan arkadaşlara umarım yazdıklarım yardımcı olur. Zira her bir elektronik cihazı alacağım zaman yaptığım araştırma gibi arıtma cihazını almak için de onlarca sayfa yazı okudum :) Conax en idealidir demiyorum. Conax eş değeri cihazlar alınabilir diyorum. Ama internette fiyat / performans olarak en ideal gördüğüm cihaz bu oldu. Lifetech gibi hem arkasında Koçtaş'ın durduğu bir ürünü 320'ye alıp filtrelerle güçlendirme yolunu da seçebilirsiniz. Ama servisci nedense Koçtaş'ın ürünü Blysis marka üründür. Conax da aslında Blysistir. Lifetech Koçtaş'ın değildir ve tek conta olduğu için bir alt kalitedir demişti. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bu arada Conax'ın kendi sitesindeki ürünlerle donanımhaberde çok konuşulan Türksu firmasının ürünlerinin birebir aynı olduğunu göreceksiniz. Zaten insanlar cihazın üzerine sadece küçük bir etiket yapıştırarak imalat yaptığını söylüyorlar :) Neyse. Benim Koçtaş'tan aldığım 460 TL'lik ürün Comax'ın web sitesinde yok ya da varsa Favori diye geçiyor ve fiyatı 720 TL ayrıca aynı ürün Türksu firmasında 715 TL. Yani satış stratejisi olarak sürümden de kazanma amaçlı Koçtaş ile anlaşmışlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 7 Temmuz 2015; 11:22:22 >

• Hayırlı olsun,
    Membrandan çıkan borudan 1 bardak su alıp tds ölçebilirsen 20-30 arası çıkacaktır.
    Su ne kadar 0 'a yakın olursa o kadar tadı yumuşak olur ama su saf su olur ve vücuda hiç bir faydası olmaz (hatta zararı olur derler)
    Bence 20-60 arası idealdir

• Amazon üzerinden aşağıdaki ürünü aldım. Gayet pratik ve iş görüyor. Bu kadar teferruatla uğraşmak istemeyenler için tavsiye edebilirim.

www.amazon.com
    Culligan FM-15A Faucet-Mount Advanced Water Filter, 200 Gallon, White - Faucet Mount Water Filters - Amazon.com
    http://www.amazon.com/gp/product/B00006WNMI?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

• bende 6 aşamalı pompasız su arıtma cihazı var. su arıtma cihazı amnometresi aldım. satıcının dediği gibi membran girişine taktım. alet 2 barı gösteriyor.genel olarak 3-7 bar arasında olması gerekiyormuş. basıncın düşük olması atık su miktarına etki eder mı?
    2. düşük basınç su kalitesini etkiler mi.
    3.sonradan takılan motorlar randıman verir mi? ben evde takabilirmiyim.?
    cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • Tezgan üstü su arıtma cihazlarından kullanan var mı? genelde resimdeki modeller satılıyor 4 fıltreliler.
     Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetufo -- 14 Temmuz 2015; 21:33:46 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.