Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
174
Favori
61.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Bina girişine bu filtreler boyut olarak çekirdek gibi kalır hocam.

    Bina girişine bunların tam otomatik sistemleri kurulmalıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Arıtma pompası bu işi yapmaz, farklı bir pompa kullanmanız gerekiyor. Arıtma pompası kovadaki suyu çekip yukarı vermez, verir ama sıkıntılı çalışır. Bu yüzden buna uygun pompa seçmeniz gerekiyor. Akvaryumcularda size uygun pompa olabilir. Suyun açılıp kapanması için bir selenoid valf kullanmak doğru olur. Belli basıncta kendini kapatan küçük pompalar mevcut internette, Akvaryumcular, yatcılar vs sistemlerde kullanılıyor bu pompalar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt
    Bunlar da pahalı oluyor galiba? Ortalama fiyatı ne kadar olur gerçek anlamda binaya giren suyu yumuşatan?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    https://royalgreen.com.tr/urun/softlime-su-yumusatma-sistemi/

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt
    Vay canına iki sene önce 4000bin TL idi , yerini ayarlayamadığım için erteleye erteleye geldiğimiz hale bak. Teşekkürler geri bildirim için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=hFBpxKhMJwA&feature=youtu.be

    Çift membran sisteminde atık su, baya azalıyor görünüyor. Bu sistemin zararı olur mu? Artıları eksileri nedir? İkinci membran ya da birinci membran daha erken tıkanır mı? İkisi de filmtech olmak zorunda mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Önerilen bir şey değil açıkcası. Fakat bende uygulamayı düşünüyorum. İklim krizi mevcut iken çok fazla atık su harcıyoruz. Damacanada biriktirip balkon da yıkanabilir fakat çok uğraştırır. Takipteyim..


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorumgalip arduçyoutube
    cevap ilk görüntü de evet olsa da ilerleyiş hiçte öyledeğildir. çift membran takmak atık suyu kısmak demektir ama atık kısıcıyıda cift yada 2 kat büyük takarsanız çift membran kullanabilirsiniz amaç üretilen suyun saatlik üretim miktarını arttırmak için olabilir. atık sudan tasarruf yapmak için çift membran yerine flow %50 düşük takın aynısı olacaktır. ama bunların hiç birini tavsiye etmiyoruz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-7bX5W9CQo
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    70 dolara önümüzdeki ay gelmesi bekleniyormuş ama kesin bilgi değil. Atık su sıkıntı, depoluyorum ama ne zamana kadar bunu yapabilirim bilmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    '' Post karbonun TDS ve pH değerlerine pek etkisi olmuyor. Postu iptal edip Biodan geçen suyu kullanırsanız, veya çeşitli bağlantilarda asağıdaki sonuçlar çıkar.

    1 membran çıkışı post karbona girer ve aynı yerden tanka gider. Post çıkışı bioceraya girer ve musluğa gider. Olması gereken esas bağlantı budur. PH TDS değerleri giriş suyuna göre örnek membran çıkışı 10ppm 6-7 pH ise

    Biocera değerleri tds 20-50 arası pH 8-9 arası olur.

    2 membran çıkışı bioceraya girer ve biocera çıksına T takılır t nin bir ucu tanka diğer ucu Post karbona gider. Biocera değerleri tds 20-60 arası pH 9 ve üstü çıkar. (Ama bazı Post karbonların özelliğine gire ph seviyesinde düşüş olabilir 7-8ph aralığı olabilir.

    3. Post karbon hiç yok membran çıkışı bioceraya girer ve bio girişinde T vardır t nin bir ucu tanka gider. Biocera çıkışı musluğa 1. Seçenek de ki değerleri verir.''

    Galip Hocam merhaba 1. senaryo Royal green lux plusun pompalı modelinin standart bağlantısı diye biliyorum. Okurken şimdi dikkat ettim biocera değerleri diye bahsetmişsiniz. Biocera değeri diye kasttettiğiniz ile arıtma musluk suyu değerleri aynı şey değil galiba ki ,ph değeri düşük çıkıyor. Bu bağlantı şeklinde Tanktan arıtma musluğuna gelen suyun ph değeri 6,5 ya da can çatlasın 7 ölçüyor. Post Karbonu sistemden sistemden çıkarırsam membran çıkışını bioceraya verip , biocera çıkışından t ile tanka ve musluğa verirsem Ph yine 9,2-9,6 arasında değişiyor.İki durumda da tds aynı çıkıyor 45-65 arası.

    Post karbon sonrası biocerayı nasıl bağlarsam bağlayayım anlamadığım bir şekilde tanktan gelen suyun ph ı 7nin altında oluyor. Nerede Hata var acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 29 Mart 2022; 17:4:3 >




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Bazı post karbonlar maalesef pH değerini düşürür, bu yüzden ya post iptal edin ya da biocera öncesine alın, yavaş akim da kullanacaksınız. Membran çıkışı post karbona, oradan Biocera filtreye ve Biocera çıkışına T bağlayıp tank ve musluğa verin hocam.

    Hızlı aşkımda kullanacaksınız membran çıkışı post karbona T ile bağlanır T'nin bir ucu tanka gider. Post çıkışı Biocera filtreye ve çıkış musluğa.

    Dediğim gibi biocera olan cihazlarda pek post karbona aslında ihtiyaç olmuyor..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Post karbonu başa aldım bakalım Galip hocam. Sonuçları yine yazarım. Teşekkürler yanıtlar için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ya ben şu atık su çilesini israfını istemiyorum. Sürahiden arıtma yapıyorum. Şu atık su olayı olmazsa hiç düşünmem toplarım böyle bir sistem. Çok güzel hazırlanmış.

  • Legolas246 kullanıcısına yanıt

    2022 yılında filtre yenileme maliyetiniz kaç tl oldu ? tezgahı delmemiz mi gerekiyor illa ? delmeden yapılamıyor mu ? 20 ton bu filtrelediğini okudum,mutabıkmıyız bu konuda 20 ton mu ?

  • Konu sahibinin anlattığı toplama kasanın toplanmış hali Royal green lux plus modeli.


    Royal green kendi sayfasında malzemeleri sepete ekledim, 5150 tl olan ürün 3500e filan toplanır galiba.


    Kendim toplayabilirim diye düşünüyorum fakat tek sorun eşim, bir de kapalı kasa lazım :)

  • ilazım İ kullanıcısına yanıt
    Çok iddialı bir fiyat, pompalı tanklı sistem olarak mı 3500 e toplanır diyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pompasız topladım. Pompa 350 tl. Pompa olunca shutoff valf yerine selenoid valf oluyor, fark 50 tl. Adaptör 170 tl. Fiyat 600 tl kadar artıyor. Pompalı 4000-4100 diyebiliriz. Royal green lux plus pompalı da 5650 tl. Nakitte 500 tl indirim. Bir de forum indirimi derken. Değmeyebilir. Başka ucuz yerlerden fiyat araştırmak lazım. Fakat hangisine güvenebiliriz?

  • ilazım İ kullanıcısına yanıt
    Hocam luxplus 5150₺ dh indirimi var nakit indirimi ile 4410₺ montaj maliyetini de çıkarsak 4260₺ ye hazır ürünü elde edebilirsin. Hazır üründe dış kasa, tds metre, ph metre, ön inline sediment filtre vs malzemeleri de mevcut,

    Bugün bu ürünü toplamaya kalksan sadece şu 4 malzeme tank 495₺, musluk 365, membran 380₺, biocera 450₺ den 1690₺ tutuyor. Dolar zammı öncesi arada bir fark oluyordu ama şuan toplama ile cihaz arasında çok fark yok eskiye nazaran.

    Ama farklı filtrelerden toplarım dersen uygun fiyata mal edebilirsin ama şu saydığımız 4 malzemeyi kullanacaksan fiyat otomatikman uçuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    Tecrübelerimi anlattığım yazının linkini buraya da atıyorum , Göz gezdirmenizde fayda var, https://forum.donanimhaber.com/aritma-cihazi-ariyorsun-ve-kafan-karisti-degil-mi--152399899 çoğu firma sattığı malzemenin ne olduğundan bile haberi yok , royal green ailesi için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın , kendilerini tenzih ederim satın alacağınız yeri seçerken dikkat edin. Galip Beyin de söylediği gibi hazır almak ile toplamak arasında amelelik dışında başka bir fark yok , almakla da iş bitmiyor çünkü . Satın aldıktan sonra benim gibi biraz pimpirikli iseniz göreceksiniz sonrası destek de önemli .





  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam toplamanın da anlamı kalmamış. Yazdığınız 4 malzeme zaten olmazsa olmaz. 3-5 kuruş ucuza gelsin diye de uğraşmaya değmez. Omnipure yerine farklı filtre kullanabilirim. Bir de o şekilde bakarım. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 ay önce kullanmaya başladığım su arıtma cihazından bugüne kadar tds 20 üzerinde su içemedik. PH da 10 seviyesinden aşağı düşmüyor. Bu sabah ölçtüğüm değerleri de aşağıda paylaşıyorum. tds'nin artması için ne yapılabilir, bir fikriniz var mı? Ya da bu şartlarda arıtma kullanmaya devam etmek mantıklı mıdır?


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.