Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.256
Cevap
102
Favori
143.869
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı


    Lux Plus modelini taktıralı tam 1 sene oldu.

    Almak isteyen arkadaşlara fikir olması açısından bu geçen zamanda kendim evde ölçümler yapıp yazmıştım onu paylaşmak istedim. Evim Bursa merkezde. Ölçümleri TDS olanını Xiaomi markalı cihazla, PH olanını ise meşhur sarı renkli cihazla yaptım. (Kalibrasyon falan bilmediğimden açıp ne ölçüyorsa onu yazıyorum elbet 3-5 aşağı yukarı oynar değerler)


    Geçen 1 senelik kullanımdan sonra cihazdan gayet memnunum. Lezzetinden, kalitesinden memnun kaldım.

    Alırken çılgınlar gibi araştırmalar yapmıştım, o zamanlar eski bi arıtma konusu vardı, gün içinde en büyük hobim onu okumak olmuştu ve yüzlerce sayfayı okuyup bitirmiştim :)


    Özetle, memnunum. Ailemden biri bile tavsiye istese ederim.

    Şimdi diyecekler ki reklam yapıyor herhalde :)


    Omnipure filtreli model alın kafanız rahat olsun, royal olmuş başka bir şey olmuş farketmez.

    Mühim olan filtre.

    Güzel filtreyi ucuza vereni tercih edin derim.





  • Selamlar,
    Kireçli sular icin hangi urunu onerirsiniz? Ilk kaynatmada bilr kum gibi dibine çöküyor çaydanlığın.
    Tds ile olctum 263e ph7.8 cikti. Dibinde kum icer gibi oluyorum.

    Elite plus ve uv düşünüyordum fiyatlar dolardan artmis sanirim dusme ihtimali var mi :) malum dolar düştü:)

    Son olarak elite plus 2 yil demişsiniz pentair resminde galon miktarı veya 1 yil yaziyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafakul M kullanıcısına yanıt
    Pentair filtreden çift yani 2 adet kullanılıyor bu sayede ömür olarak 2 kat uzun oluyor. Ayrica tüm filtreler 2 senede bir yenileniyor on filtreler membrani korumak için çalışıyor zarar görmesin diye. Fiyatlarda suan bir düşüş yok.

    Kireçli sular için elit modeli idealdir elit modelinin yapılış amacı zaten Kireçli sularda filtreler uzun ömürlü olsun diye membran ve ön filtre yıkama modülü var bu sayede uzun yıllar filtreleri kötü sularda kullanım kolaylığı sağlıyor.

    Foruma %10 indirim kodu veriliyor bu kod sayesinde 3400 lira olan elit 3060 liraya nakit yada tek çekimde ise 2754 tl ye düşer.

    Ürün sipariş etmek isterseniz pm olarak indirim kodu talep edebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolverine-s

    Cihazlar bunlar. Zaten firmadan aldım. Onlar da bu cihazları kullanıyorlar. Kaldı ki, cihaz yanlış ölçüyor olsa bile aradaki fark belli. Yani şebeke:7 arıtma: 10 arada 3 puan fark var. Yanlışlığı da 0.2 veya 0.3 ten fazla olacağını sanmıyorum.

    aynı cihazları aldım ph metre kalibre ayarını yapamadım saf su ile ph tozlarını döküp ayar yaptım ama olmadı. yanlış ölçtüğünü düşünüyorum. en iyisi ph kiti sanırım





  • Geçen sene royalgreen su arıtma cihazı aldım. Özellikle nfs filtreleri ve forumdaki olumlu yazılar için tercihim oldu.

    Güneyde yaşamam ve firmanın istanbulda olmasından dolayı ister istemez insan yüz yüze muhatap bulamam diye endişe ediyo ama telefonda her türlü soruma ve cevap vermeleri ve Türkiyenin her yanında servis hizmeti olmalarından dolayı parayı eft yaptıktan kısa süre sonra ürün elime ulaştı ve hemen servis yönlendirip kurulumu yaptılar. Şu 1 senelik süre zarfında bir sorunum olmadı ta ki filtrelere siparişi verene kadar.

    Benim sipariş verdiğim filtreler in line tipi filtreler ama gelenler housing tipi yanlış yollamışlar.perşembe akşam kargo geldi cuma öğleden sonra filtreler ile ilgilenen kişiyi(muhammed bey) aradım ve fotoğraflarını da yolladım. Yanlışlık yapıldığını ve hemen ücretsiz değişimini yapalım dedi. Cuma günü tekrar yollamak için zamanım olmadı sonrası haftasonu derken bugün pazartesi ürünü yolladım ama akşamına tekrar kargo geldi ve o da ne? Olması gereken filtreleri gelmiş. Daha ben filtreleri iade için yollamadan onlar yollamış bile. Bu kadar müşteri memnuniyeti gösteren firma ilk defa görüyorum . Daha yanlış yolladıkları filtre ellerine ulaşmadan doğrusunu yollamak her şirketin yapacağı bişey değil. Tekrardan iyiki royalgreen den almışım dedim. Evet filtreleri diğerlerine göre pahalı ama nfs siz piyasa mallarından ise pahalı nfs li alırım daha iyi. Sağlık herşeyden önce. Ayrıca kalite ucuz satılan bişey değildir. müşteri memnuniyeti odaklı olmalarından dolayı da firmaya teşekkür ederim tekrardan.

    Dediğim gibi ben de forumda yazılanlara göre aldım.umarım almak isteyenlere yardımcı olmuşumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhan_48

    aynı cihazları aldım ph metre kalibre ayarını yapamadım saf su ile ph tozlarını döküp ayar yaptım ama olmadı. yanlış ölçtüğünü düşünüyorum. en iyisi ph kiti sanırım



    Alıntıları Göster

    tds 3 cihazından var bende ve 18 gösteriyor ben filtreyi değişmelimiyim

  • Selamlar
    Elite plus uvli urunu alali 1 ayi gecti.

    Uv den dolayi bir saat su almayinca ilk gelen bir bardak su epey sicak. İcilemeyecek seviyede. Bunu alacakların bilmesi iyi olur.

    Cihazdan cihan suyun ph seviyesi ilk olcumde 9 gosterse bile cihaz bardak icinde durdukca bir dk icinde 7.2 ye kadar dusuyor. Musluk suyu hep 7.8 ve sabit oluyor hatta biraz yukseliyor bile. Damacana su 8 den baslayip 8.4 e kadar cikiyor ve dusmuyor. Bu garip bir durum.(ofisteki aritma da ayni durumda). Nedenini bilen var mi?

    Ofisteki ariticiyla karsilastirinca ses seviyesi daha yuksek, kutusuz olmasi nedeni olabilir.

    Cihaz sanki suyu isitip surekli sicak tutuyor gibi goruluyor. Ekran 26 derece gosteriyor oda o kadar sicak degil.

    270 olan tds degeri aritma sonrasi 40 civarinda seyrediyor. Kirec vb sorun kalmadı (eskiden kum gibi yuzerdi caydanlikta)
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Galip bey merhaba,

    Yaklaşık 6 ay önce RG soft modelimde musluk açılınca gelen ötme sesinden bahsetmiştim. Siz de yukarıdaki bahsettiğiniz parçada sorun olabileceğini, servis ile iletişim kurmam gerektiğini ifade etmiştiniz. Ses çok fazla rahatsız etmediği için bu servis işini yıllık filtre değişim zamanında değerlendirmeye karar vermiştim.

    Şimdi 6 ay sonrasında geleyim detaylara;
    Geçen sene 11.12.2019 da ürünü satın almışım, bugün itibari ile xiaomi tds metre ve sarı renkli piyasada bolca bulunan KNmaster markalı pH metre ile ölçümler yaptım. Evim Ankara Gölbaşı'nda. Şebeke suyunun pH değerini 7,5 ve TDS değerini 251 olarak ölçtüm. Arıtma suyunu ise pH 9,6 ve TDS 37 olarak ölçtüm. Suyun tadında da şimdiye kadar bir değişme hissetmemiştik açıkçası. Nüfus olarak 2 yetişkin, 1 ufak çocuk sanırım çok fazla tüketim yapmıyoruz. Cihazın giriş filtresinin resmini de ekleyeyim buraya...
    Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı

    Şimdi bu ilk yıl filtrelerini sizce bu şartlar altında değiştirmem gerekli mi? Royal green yetkilileri de filtre değişimi için aramadılar henüz, ya sıra gelmedi ya da uygulama değişti artık aramıyorlar bilemiyorum.

    Musluğu açınca gelen ötme sesini de garanti kapsamında yaptırmak istiyordum hazır filtre değişimi yapılırken. Bu shut-off filtre ileride daha büyük sorun çıkarır mı? Bu şekilde daha kullanılabilir mi?




  • Su değerleriniz normal ph biraz yüksek ama oda yüksek ihtimalle 9pH civarıdır reel değeri.

    Ses yapan shut-off valfin ses rahatsızlığından başka bir zararı olmaz yani cihaza bir zarar vermez.

    Ön filtreler genelde 1 yada 2 yılda bir değiştirilir şu anda sizin kullandığınız kapakli sediment filtresi henüz doğmamıştır dıştan içe doğru kirlenir bu filtre şuanda değişim yapsanız filtrenin yarıdan fazlası yüksek ihtimal beyazdır. Az kullanım yaptığınız için ve su da çok tortu olmadığı için bir sorun çıkarmaz dilerseniz böylece devam edebilirsiniz.

    Ankara ilini firma merkezi takip etmiyor Ankara daki servis takip ediyor bildiğim kadarıyla bu yüzden size sms bilgi gelmemiş olabilir. Bunla alakalı firmaya ileteceğim takip sistemini.

    Her zaman çıkacak sorunları garanti kapsamında yaptırırsınız bu konuda firma titizdir hocam.

    44418822 den arıza için bir kayıt açabilir ve filtre değişimine de servis gelip bakar ve karar verebilir.




  • mustafakul M kullanıcısına yanıt
    Uv li model alanlara genelde ilk kullanımda 1 bardak kadar suyun sıcak olduğu söyleniyor. Uv 24 saat devrede kaldığı için böyle oluyor ayni ürünü bende kullanıyorum 1 cay bardağı kadar suyu her zama akıtıyor ve öyle alıyorum. Zamanla alışıyor insan sıcak olduğunu bildiği için o suyu içmiyor.

    Yeni cihazlar artık çok yüksek ph vermesin diye Biocera filtresi hızlı akım tarafına takılıyor yani alkali su tanka gitmiyor bu sayede hem taze alkali su elde edilmiş oluyor hemde yüksek ph li su alamıyorsunuz.

    Biocera filtre dakikada 0.4 litre suyu alkali yükleyecek bir boyuttadır bu yüzden bu sınırları geçtiğinde suyun ph değerleri değişir devamlı stabilize ph isterseniz filtre bağlantısı değişikliği ile yapılabiliyor.

    Ph ölçerken düşmesinin sebebi ph zaten anında ölçmez cihazi suya bırakıp 1 dk kadar beklemek gerekli değer sabitlendiginde ölçüm yapar.


    Elit serisi açık kasa olduğu için ses seviyesi kutulu modellere göre daha fazladır. Birde vibrasyon oluyorsa cihazda daha çok ses yapar cihazin konumlandığı yere göre ses seviyesi değişebilir. Cihaz bir yere değiyorsa sağdan soldan daha cok ses yapar.

    Su değerlerinizde bir sıkıntı yok hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim. Bir sorunla karşılaştığında her zaman buraya yazabilir yada +904441822 whatsapp hattından destek alabilirsiniz.




  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Peki donanımhaber kullanıcıları için indirim kodu devam ediyor mu? Filtreleri royal green internet sitesinden temin etsek indirim kodu kullanabiliyor muyuz? Mümkünse özelden kod paylaşabilir misiniz?
  • Hocam indirim kodları son 1 yıldır artik sadece arıtma cihazlarında geçerli ve cihazlarin yedek filtrelerinin fiyatlarıni da buna göre düzenledik verdiğimiz yedek filtre fiyatlarımız çok uygun ve makul fiyatlar. Hatta degisik seçenekleri de mevcut örneğin pandemi döneminde bir çok kişi servis talep etmediği için bizde servis bedelini setten düştük.

    Filtre set fiyatlarına buradan bakabilirsiniz.
    https://www.rosuaritma.com/urun-kategori/filtre-kampanyalari/
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Peki urunden bir bardak su akittiktan sonra ph dusmeye devam edecek bu durumda. Sizin bahsettiginiz sekilde baglanirsa tankta ph li su durmasının sakincasi var mi?
    Ek olarak bu baglanti tipinde ph seviyesi surekli ne oluyor?


    Stabil ph seviyesi 8.4 olan damacanadan 7.2 ph li suyu gorunce biraz kırgınlık oldu açıkçası. Ben en az 8 veya 8.5 alirim diyordum.

    Caydanliga su doldurdugumda ph ne oluyor bu durumda merak ettim bir ara ona da bakayim.
  • mustafakul M kullanıcısına yanıt
    Ph devamlı aynı çıksın istiyorsanız şöyle bir yol izleniyor. Örnek membrandan çıkan arıtılmış su şu anda sizde tanka gidiyor, oradaki suyun ph değeri ortalama 5-6.5 arasında oluyor siz musluğu açınca tankdaki su ph filtreden ve tat filtresinden geçiyor. Geçen su nekadar hızlı olursa ph seviyeside o kadar düşük oluyor.

    Biz bunu şöyle yapıyoruz membrandan çıkan arıtılmış su direk ph filtresinden geçiyor yavas yavas geçiyor çünkü membranda çıkan arıtılmış su saatte 10 litre geçirir.

    Bioceradan yavaş geçen su üzerine daha fazla pH yüklemesi yapıyor ve direk oradan tanka gidiyor. Bu sefer tank da yüksek ph li su bekliyor siz musluğu açtığınızda tankdaki su tat filtresinden geçip size geliyor. Mantık kısacası bu hocam. Bunun zarari varmi elbetteki yok.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Peki bu method yerine neden diger methodu tercih ettiğinizi anlayamadim. Bu daha mantikli gibi mevcut duruma gore. İki bardak pes pese icince ph degeri ciddi dusuyor anlattiginiza gore mevcutta. Tat mi fark ediyor?
  • mustafakul M kullanıcısına yanıt
    7 ph ve üzeri yeterli oluyor hocam yönetmelikte de zaten alt sınır 6.5pH dır. Bir çok kullanıcı yüksek pH'lı suyu sert bulduğu için ve tadi bazik geldiği için bu şekilde bir düzenleme yaptık. Genelde çoğunluğa uymak zorundayız.
  • emraxi kullanıcısına yanıt
    https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0542791&Standard=058

    Royal Green Nsf sertifikasını kendi adıyla almıştır hocam artık nsf.org de yayınlanıyor.
  • alt filtrelerin dolmasını genel olarak arıtma süresinin uzamasından anlarsınız atıyorum ilk başlarda 15 dk arıtılan 2.5 lit civarı su 35+ çıktıysa alt filtreler takanmıştır.

  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Hocam indirim kodları son 1 yıldır artik sadece arıtma cihazlarında geçerli ve cihazlarin yedek filtrelerinin fiyatlarıni da buna göre düzenledik verdiğimiz yedek filtre fiyatlarımız çok uygun ve makul fiyatlar. Hatta degisik seçenekleri de mevcut örneğin pandemi döneminde bir çok kişi servis talep etmediği için bizde servis bedelini setten düştük.

    Filtre set fiyatlarına buradan bakabilirsiniz.
    https://www.rosuaritma.com/urun-kategori/filtre-kampanyalari/

    @tersosmos Elit plus serisinden almayı düşünüyorum, indirim kodu alabilirmiyim, teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakim1 -- 5 Ocak 2021; 21:16:3 >




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.