Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.256
Cevap
99
Favori
148.506
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam.
  • Merhabalar, indirim kodu rica ediyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 29 Ocak 2021; 18:3:30 >
  • Mutfakta başka marka kullanıyorum. 2. yıldayım. 600tlye bir kez filte değiştirdim. Yaklaşık yılda 1 kere en az filtre masrafınız var. Ürün alırken mutlaka filtre fiyatı ve ne kadar dayanıyormuş sorun. Benim cihazda kalan süre görünüyor. 2. bir masrafta mutfaga monte ederken ustaya vereceğiniz. Damacana su mu filtre mi derseniz ben damacanayı aslında tercih ederim. Bu makinaları su tadı damacana kadar iyi değil. ALdık bir kere kullanıyoruz. olay filtrede arkadaşlar. Filte pahalı ise damacana alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 31 Ocak 2021; 22:33:51 >
    i9 12900K @ 5.5ghz, Asus z690 hero, Zotac 4090rtx, Samsung 980-990 pro m.2 nvma 2TB, Samsung 750 evo SSD 2 x 250 gb (Raid 0), Corsair 32GB (2x16GB) Vengeance Siyah 5200MHz CL38 DDR5 Dual Kit Ram, Corsair Dominator Airflow (ram fan), ASUS ROG CHAKRAM RGB Qi ŞARJ VE YAN JOYSTICK 16000 DPI GAMİNG MOUSE, ASUS ROG Balteus QI Aura Sync RGB Gaming Mouse Pad, Lian Li Strimer Plus 24-Pin ARGB Uzatma Kablosu, Lian Li Strimer Plus 8 pin ARGB Optik Kablo ( 8 + 6 + 2 Pin PCI-e Uzatma Kablosu), Asus ROG Strix Wireless 7.1 Oyuncu Kulaklığı, Cooler Master Ml 360 Illusion 360mm Argb Işlemci Sıvı Soğutucu, LG C2 48" TV-Monitor, 28" Predator 4K G-sync, , Enermax 1200w rew. PSU, Uzay sistem
  • ahrimar kullanıcısına yanıt
    senede 1 kez sediment değişir. 2 nci sene Gac Cto değişir. membran çıkışına bakılır. Normalse bırakılır. Alkali ve post Karbon 2 senede 1 değişir.
  • @tersosmos

İndirim kodu rica edebilir miyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremgokturk -- 1 Şubat 2021; 13:32:6 >

• Şu musluk damla damla baya akıtmaya başladı, komple değiştirmek mi gerekiyor acaba? Yoksa sıkılacak bir parçası var mıdır?

• Khalasar kullanıcısına yanıt
    Hocam bunların pek tamiri olmuyor ama şu konuda musluğun açılıp temizlenmesi var yardım alabilirsiniz okursanız. Sizdeki ac kapa musluk değil sanırım çevirmeli nornalde bu muslukların içi satılıyor salmastra diye geçiyor adı ama genelde böyle durumlarda musluğu yeniliyor bir cok kisi acma kapama yerinden sökerseniz musluğu tamir edebilirsiniz belki.

Diğer ariza tamir konu linkihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147472701
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Hocam bunların pek tamiri olmuyor ama şu konuda musluğun açılıp temizlenmesi var yardım alabilirsiniz okursanız. Sizdeki ac kapa musluk değil sanırım çevirmeli nornalde bu muslukların içi satılıyor salmastra diye geçiyor adı ama genelde böyle durumlarda musluğu yeniliyor bir cok kisi acma kapama yerinden sökerseniz musluğu tamir edebilirsiniz belki.

Diğer ariza tamir konu linkihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147472701

Detaylı bilgi için teşekkürler hocam, içine bir bakayım düzelmezse değiştireceğiz artık.

• Arıtılmış su kesinlikle doğal kaynak suyunun yerini tutmaz (yemeklerde). İçmek söz konusu ise de doğal mineralli kaynak suyu almanızı tavsiye ederim. Yapay işlemden geçirilmiş su doğal olanın yerini tutmaz. Sağlığına önem veren bu tavsiyeye uyar.

Siz bence su içmeyin yapay olduğu için ayrıca yağmur suyu da doğada işleme tabi tutuluyor toprak taş vs bunlarda birer filtre görevi görüyor.

Şimdi yapay ne var aritmada örnek verin bizde bilgi sahibi olalım.

Yarın bir gün su kıtlığında deniz suyunu arıtıp içeceksiniz ama siz içmezsiniz yapay olduğu için.

Çok şey var eklemem gereken uzar gider liste hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 11 Şubat 2021; 22:1:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

İçtiğiniz her su işlemden geçer örnek barajlardaki su size arıtılmış olarak gelir. Damacana sularıda filtre edilir direk kuyudan dolum yapılmaz.

Siz bence su içmeyin yapay olduğu için ayrıca yağmur suyu da doğada işleme tabi tutuluyor toprak taş vs bunlarda birer filtre görevi görüyor.

Şimdi yapay ne var aritmada örnek verin bizde bilgi sahibi olalım.

Yarın bir gün su kıtlığında deniz suyunu arıtıp içeceksiniz ama siz içmezsiniz yapay olduğu için.

Çok şey var eklemem gereken uzar gider liste hocam...

Böyle konularda analitik düşünmeye çalışmak işe yaramaz. Mineralli doğal kaynak suyuna, bir nevi evrenin sihirli değneği değmiştir. (Minerallisini içmek insan sağlığı için daha faydalı.) Doğal mineralli suyun insan vücuduna katkısı ve besin değeri vardır. Kimi suların şifa etkisi de vardır. Bunun suyun kristalize yapısıyla da ilgisi vardır. Yapay arıtılmış su ise doğanın sihirli yaşam gücü enerjisinden nasibini almamıştır. Kristalize yapısı, doğal olandaki gibi değildir. Çünkü yeryüzündeki manyetik alanlardan (yüksek olasılıkla ve yeterince) geçmemiştir. Doğanın pozitif enerjisinden payını alamamıştır.

Böyle konuları anlamak istemeyenlerle tartışmanın anlamı yok ama suyun hafızası da vardır. Ben ana arama linkini bırakayım, sudan suya ne fark varmış diye meraklıları göz atıp kendileri görsün:

https://www.google.com.tr/search?sxsrf=ALeKk03ZM5YeQM5lybbBYoCrO1sqDzk-Zw%3A1613070509758&source=hp&ei=rYAlYKj9K8bIaPzFhZAE&iflsig=AINFCbYAAAAAYCWOveOS50zlWUsYcsc8cXVlfJ6lxB2g&q=masaru+emato+su+kristalleri&oq=masaru+emato+su+kristalleri&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIECAAQDToECCMQJzoICAAQsQMQgwE6BQgAELEDOgUILhCxAzoCCC46CwgAELEDEMcBEKMCOgIIADoICC4QsQMQkwI6BwgAELEDEAo6BAgAEAo6BQguEJMCOgcILhAKEJMCOgQILhANOgYIABAWEB46CAgAEAgQDRAeUKgRWKaOAWDCkAFoAHAAeACAAZQBiAGJGJIBBDIuMjWYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjoh-v1w-LuAhVGJBoKHfxiAUIQ4dUDCAc&uact=5

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Iyide bizim verdiğimiz ürün zaten mineralli üstelik kristal yapısı da tüm damacana sularından daha kaliteli. Ve bunlar klinik testlerle belgelenmiştir. Örnek ph 7.5 ve üzeri ve orp değeri -100mv lerde sudan bahsediyoruz. Üstelik bu suyu oluşturan filtre FDA tarafından onaylanmış bir filtre siz saf su üreten diğer ro cihazlarına söyleyin bunu hocam.

Hangi damacana suyunda altıgen küme yapısına ait bir su var örnek verin bakalım.

Bu su özelliğinde varsa damacana kullanalım hocam.

pH: 8.0 ~ 9.5

ORP: -50 ~ -400 mV

NMR: (mikro / yapısal küme)  (51.497 Hz)

Mineral: Ca 17.8mg/l, K 1.92mg/l, Mg 12.33mg/l, Na 4.06mg/l

Hidrojen: 100ppb’den fazla

ayrıca bu raporlara bu linkten bakabilirsinizhttps://www.rosuaritma.com/belgelerimiz/

Attığınız linki çok önceleri okudum bilgim var. Buradada 4 yıl önce yazdığım makale varhttps://www.rosuaritma.com/suyun-da-hafizasi-oldugunu-biliyor-muydunuz/

Ve buna benzer bana link attığınız bir çok makaleleri ben Türkçeye çevirip giriyorum zaten blog yada firma sitelerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 11 Şubat 2021; 22:41:19 >

• Başka örnekten gidelim. Eskiden yumurta kolesterol yapıyor diye tukaka ilan edilmişti. Sonra aklandı. Sonra doğal beslenen tavuk yumurtası makbul oldu. Sonra da tavuğun serbest geniş alanda gezinmesi de öne çıktı. Tavuğun organik beslenmesi de öne çıktı. GDO'lu mısırla beslenemeyen tavuk yumurtası da önemli. Çünkü tavuğun dna'sına ve yumurtaya da sirayet ediyor.

Nasıl ki, bir tabakta demir tozunu kaşıklayıp yemek, ıspanak yemekle aynı değilse, "bizim verdiğimiz ürün mineralli" cümlesini dikkate almak da aynı mantığa denk gelir. Her şeyin doğalı makbuldur. Çünkü insan da organiktir ve organik beslenmeye ve doğal beslenmeye ayarlıdır. Doğal besin zincirinde hepsi DNA hafızasına kayıtlıdır. Nasıl ki dünya bilimi orijinal insan kanı gibi kan üretemiyorsa, su da böyledir. Yapay olarak hazırlanan doğalı kadar faydalı değildir.

Sizin satışını yaptığınız ürünün arkasında durmaya çalışmanızı anlayabiliyorum ama, doğal mineralli su yapay olarak minerallendirilen gibi değildir. Gerçekler böyle.

Bu arada bizim eve üç farklı doğal mineralli kaynak suyu sıra ile (dönüşümlü olarak) giriyor. Çünkü her birinde farklı faydalar olabilir. [Taşkesti, Buzdağı, Javsu] Bunun yanında da bir de yemek için doğal kaynak suyu giriyor. [Fuska]

Bir de şu ayrıntı var ki, ben bu yazdıklarımı inançla değil, araştırmaya dayalı bilgi ile samimi olarak yazıyorum. Bu yazdıklarımdan bir ticari kaygım da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 11 Şubat 2021; 23:44:7 >

Hocam damacanadan asla vaz geçmeyin damacanaya devam. Damacana suyun hiç eksileri yok.

Damacanada kullanılan BPA maddesinin hiç zararı yok bende cam damacana kullanırım; güneş ışığına maruz kalan bir suyun insana ne tür zararlar verdiğini, ağzı açık bekleyen hava ile temas eden damacanın çok sağlıklı olduğunu söyleyen siz yazdıklarınızla çelişiyorsunuz.

Normalde sizin kaynak suyunun direk çıktığı yerde yaşamanız gerekli ki taze taze su içebilirsiniz ve bu etkilere maruz kalmazsınız.

*** Son olarak ticari bir kaygım yok beni ikna edersen damacana kullanabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 12 Şubat 2021; 0:3:37 >
    Son ekleme suyu arıtmak suyu yapay yapmaz tam tersine temizler. Yapay yapay da yapay ne var arıtma cihazında.

Ayrıca damacana sularıda filtreden geçip size geliyor mantıken size göre damacana suyu da yapaydır.
  • Şu an önümde listesi yok. İçme sularını bağımsızca puanlandıran bir toplu liste vardı. Söylediğim sular en üst sıralarda olanlar. Arıtılmış suları değerlendiren bağımsız bir merkez varsa da bilemiyorum. Öyle bir liste varsa onu da bilemiyorum.

Canlı su diye bir kavram da var. İsteyenler bu ayrıntıyı da araştırır. Ben içme suyuma canlılık katmak için, ayrıca toprak testide bekleterek içiyorum.

Yapay su derken, suyun tamamen sıfırdan imal edilmesini kastetmediğim gayet ortada. İçmeye hazır hale yapay olarak getirilmesini kastediyorum. Yazım ve ifade hatası ortaya çıkarmaya çalışıp, konunun özü yerine bu ayrıntılardan haklı çıkmaya çalışmak bana pek doğru gelmedi. Zaten şu ana kadar yazışmalarımızı herkes okuyor ve tartışmaya ya da sizi ikna etmeye gelmedim.

Tamamen analitik ya da materyalist düşünen zihinleri, yani beynin sadece sol lobunu kullananları ikna etme şansınız var. Ancak beynin sağ yarıküresini kullanarak sezgilerini de devreye sokup, aynı zamanda analitik olarak; tüm beyinle dengede bir değerlendirme yapanlar, doğruları daha iyi görebileceklerdir.

Ki ben bir firma yetkisi ya da bir ürün temsilcisi değilim. İnsanların dengede ve objektif değerlendirmeyle kendi sonuçlarına varabileceğini düşünüyorum, hepsi bu. Tartışmak için burada değilim, Siz kişisel olarak istediğiniz gibi su kullanabilirsiniz ve lütfen rumuzuma yanıt vererek ya da alıntılayarak 'gel gel' yapmayın. Üçüncü kez söylüyorum, herkes yukarıda yazıştıklarımız dolayısıyla yeterli araştırma donesine sahip ve lütfen daha fazla tartışmayalım.

Doğal su dediğiniz kabaca şöyle oluşuyor: Yağmur suyu bir noktaya yağıyor, topraktan, kayalardan süzülen su bir noktada birikiyor veya fışkırıyor. Bu süreç boyunca düşük yoğunlukta olduğu için geçtiği yerdeki mineralleri ve diğer maddeleri bünyesine katıyor, geçtiği toprağın özelliğine göre değerler oluşuyor. Bunda bizim için yararlı mineraller olabileceği gibi, zararlı kabul edilen, istenilmeyen maddelerde olabilir. Mineral filtreler yine aynı mantıkla bu iyonların suyun bünyesine katıyor. İçindeki hammadde doğadan çıkarılıyor, bir takım işlemlerden geçiyor fakat bu yapay olduğu anlamına gelmez. Doğal dediğiniz sudaki istenilmeyen maddeler bu işlemlerce arındırılır. İçme sularına bakıyorum, mesela alüminyum var içinde, sırf toprakta tesadüfi şekilde yol aldı diye neden vücuduma alüminyum alayım. Mineralin Hangi formdan suya geçtiğinin o kadar hayati bir önemi yok, ağır metaller almaktansa özellikle. Önemli olan içerdiği iyonlara bakmak lazım, doğal magnezyum sahte magnezyum iyonu diye bir şey yok. Ispanak olayına bakarsak, eğer ıspanaktan almak istediğimiz tek şey demirse, demir minerali alarak aynı etkiyi sağlayabilirsiniz. Bu iki benzetme doğru değil.

Not: Kendimce yaptığım araştırmalar sonucu kanaat getirdiğim şeyler, sadece fikrimi belirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 12 Şubat 2021; 1:19:28 >

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.