Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.256
Cevap
99
Favori
148.484
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tersosmos

Toptan mı alacaksınız hocam ithalatcısını neden soruyorsunuz? Konuyu tam açarsanız yardımcı oluruz.

@tersosmos

yok hocam toptan filan değil Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı 

su arıtma cihazı araştırıyorum eve.

sahteleri oluyormuş bu filtrelerin okuduğum kadarıyla. Türkiye ye tek elden mi giriyor bu tip filtreler.

siz filtreleri kendiniz mi direk ithal mi ediyorsunuz ? örneğin 2 yıl sonra filtreleri bulamama gibi bir durumla karşılaşır mıyız ?

Sahte filtreler her markada illaki vardır ama omnipurenin SS serisi filtrelerinde henüz çıkmadı sahtesi nornal düz girişli filtreler de vardır onların yapımı kolaydır ama bu SS serisi filtrelerin sahtesini yapacak teknolojisi henüz ülkemizde bulunmuyor.

Bmb distribütör olarak Onnipure sitesinde görünüyor ana disbiritor odur ama kendisi satış yapmaz zaten orayı aradığın zamanda yine buraya yönlendirecektir sizi.

Bir çok firma bu markayı getiriyor Türkiye'ye bizde disbiritörler aracılığıyla alıyoruz.
  • tyll kullanıcısına yanıt
    Royal Soft sistem kullanıyorum Biocera Alkali filtreli. Çok memnunum. Paylaşımlarımdan takip edebilirsiniz. Çok yazıldı çizildi. Filtre kalitesi ve güvenilirlik ve en önemlisi temin edilebilirlik bakımından çok iyi bir sistem. Firma da bu konuda nadir kaliteyi önemsemiş firmalardan.
  • volkansim V kullanıcısına yanıt
    Evet bende memnunum yavaş akış olarak bağlantımı değiştirdim suyu membrandan sonra biocera verip çıkaşa T koyup tanka gönderdim ph seviyesi yeterli bana .. Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. 1 yılda hala 8.5 PH alıyorum. Süper.
  • Evimize bağlatmayı düşünüyoruz. Uygun fiyatlı tavsiyelere açığım.

2018 yılı Ağustos ayında forum aracılığı ile sizden Royal Green Lux Plus modeli su arıtıcı almıştım fakat filtre değişim süresini atlamışım. Suyun tadında farklılık olunca anladım süreyi atladığımı.

Elimde başta sizden tedarik ettiğim 4. filtre (resimdeki membran) mevcut. Bu hariç kalan filtreleri değiştirme maliyeti bane ne olur? Yine indirimli bir fiyat verebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Edit: Resim yükleme problemi var. Linklere tıklayarak açılır sanıyorum.

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı

[url=https://www.hizliresim.com/C69Jqw][img]https://store.donanimhaber.com/e9/38/d5/e938d5a89814b8110bf8bbd3bb70afea.jpg[/img][/url]

[url=https://www.hizliresim.com/7zmABS][img]https://store.donanimhaber.com/d8/3b/2a/d83b2adfeb4e22a74686c0e4f539c1b1.jpg[/img][/url]

https://www.hizliresim.com/C69Jqw

https://www.hizliresim.com/7zmABS

[url=https://www.hizliresim.com/C69Jqw][img]https://store.donanimhaber.com/e9/38/d5/e938d5a89814b8110bf8bbd3bb70afea.jpg[/img][/url]

[url=https://www.hizliresim.com/7zmABS][img]https://store.donanimhaber.com/d8/3b/2a/d83b2adfeb4e22a74686c0e4f539c1b1.jpg[/img][/url]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 22 Şubat 2021; 12:33:22 >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk

• celebic kullanıcısına yanıt
    Konu ile ilgili sizi arayıp bilgi verilecek hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Konu ile ilgili sizi arayıp bilgi verilecek hocam.

Tamam hocam beklemedeyim.

Bu arada Royal Green Lux Plus modelinden memnunum ve araştırma içinde olan arkadaşlara bu ürünü tavsiye ediyorum. Bu cihazdan elde ettiğim suyu başka bir su arıtma cihazı ile mukayese ettim. Bundan aldığım suyun tadı daha yumuşak ve tatlı diğer arıtma cihazlarına göre.

Mustafa Kemal Atatürk
    Evet. Çok haklısınız. Bende Royal Green Soft Sistem kullanıyorum. Alkali şu olmasına rağmen, içimi çok güzel lezzetli. Ben de yıllardır kullanıyorum. Çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905ali

Evimize bağlatmayı düşünüyoruz. Uygun fiyatlı tavsiyelere açığım.

Merhaba uygun fiyatlı arıtma cihazı zaten internet üzerinde binlerce mevcut 400 lira ile 800 lira arasında değişiyor. Ucuz arıtma cihazından ziyada kaliteli ve ucuz arıtma cihazına yönelmeni tavsiye ederim ucuz arıtma cihazları sağlık açısından sıkıntılı olduğu gibi ömür bakımından da sorunludur. Örneğin ucuz bir su arıtma cihazının filtreleri 3 ay gibi kısa sürelerde ömürlerini yitirir ve içerisinde kullanılan malzemelerde sağlıksızdır hiç bir test kuruluşunun onay vermediği bu ürünler zamanla bakteri yuvası haline dönüşebilir, patlama ve çatlamalar bu tür ürünlerde daha sık yaşandığı için maddi zararlarda açabilir.

Gıdaya uyumlu plastik var uyumsuz plastik var gıdaya uyumlu plastiklerden yapılan arıtma cihazı elbette ki ucuz olamıyor haliyle ucuz arıtma cihazlarında atık plastik dahi kullanılanları mevcuttur. Bir defa arıtma cihazı al uzun yıllar kullan daha karlı çıkarsın. Hakikatte gerçekten arıtma yapsin ve sağlıklı, güvenli suya ulaşmak için şu ayrıntılara dikkat etmeni tavsiye ederim.

Su Arıtma Cihazı Satın Alırken En önemli Kriterler Nelerdir?

Arıtma cihazı almak için web sitelerini didik didik aradınız onlarca belki de yüzlerce web sitesinden onlarca markaya baktınız ve kafanız tamamen karıştı değil mi herkes birbirini kötülüyor en iyi arıtma benim diğerleri sağlıksız, sahte, Çin malı, USA malı vs. bunların hepsini bir kenara atalım ve sizlere bir ürünün nere malı olduğundan çok bir su arıtma cihazının olması gereken sertifikaların dan bahsedelim dedim ve sizden birisi iyide her marka benim ürünüm sertifikalı NSF onaylı WQA onaylı dediğinizi duyar gibiyim. Her marka bunu size söyler ama hepsi de sözdedir. Gerçekten bir ürün sertifikalı mı bunları sorgulamanız gerekli ilk arayıp bulamadığınız sertifika NSF olmalı bir firma ürününde bu sertifika yoksa üstüne bir çizik atıp araştırmaya devam ediyoruz.

Neden NSF Onaylı Su Arıtma Cihazı Tercih Etmeliyim?

NSF nedir? Neden su arıtma cihazlarında en önemli faktör NSF?

NSF belgesi uluslararası geçerliliği olan NSF Sertifikası (National Sanitary Foundation—Uluslararası Sağlık Kuruluşu) ile belgelenmiştir anlamına gelir. NSF Belgesi, kullanıcı ve gıda denetleyicilerine, kullanılan temizlik kimyasalının gıda güvenliği açısından uygun olduğunu garanti eder. Ürünlere ait sertifikaları www.nsf.org adresinden sorgulayabilirsiniz. Bir firma NSF onaylı su arıtma cihazım var diyorsa satıcı firma ismiyle önce nsf.org den firma ismini sorgulayıp çıkan sonuçlardan da belgeli cihazlarının modellerini bakıp kontrol etmeniz gerekli firma ismi geçiyor diye her sattığı ürün NSF’li olduğu anlamına gelmez.

Hangi NSF Standartlarını Aramamız Gerekli

Genelde ülkemizde ters ozmoz su arıtma cihazları satılır su arıtma piyasasının %99’u ev tipi su arıtma cihazında RO Reverse Osmosis yani Türkçe ismiyle ters ozmoz sistemi kullanır. Ters ozmoz su arıtma cihazları için NSF’in uyguladığı standart numarası vardır ANSI/NSF-58

NSF / ANSI 58 Nedir?

Ters ozmoz sistemleri, suyu yarı geçirgen bir zardan geçirmek için ters basınç kullanan bir işlem içerir. Çoğu ters osmoz sistemi, zarın her iki tarafında bir veya daha fazla ek filtre içerir. Bu sistemler Health Canada ve EPA tarafından düzenlenen kirleticileri azaltır. Bu NSF belgesi ters ozmoz su arıtma cihazlarına verilir su sertifika numarası verilmiş bir ürünü NSF sizin yerinize 6 ay boyunca test eder ve güvenirliğine kanaat getirdiğinde sertifikasını onaylar. NSF-58 sertifikası olan bir ürünü güvenle kullanabilirsiniz.

NSF’li Ürün Sertifikasının Yanında Arayacağımız Diğer Belgeler

1. WQA Gold Seal belgesi de firmanın daha da prestijini arttırır. Üründe “Altın Mühür” WQA Gold Seal ibaresini (logosunu) gördüğünüzde ürünün birinci sınıf, zorlu testlerden geçmiş ve endüstri standartlarını karşılayan bir model olduğundan emin olabilirsiniz anlamına gelir. Su Kalitesi Derneği’nin “Altın Mühür”ü uluslararası bir kalite ölçütüdür ve Dünya’da en bilinen içme suyu sertifikasyon programlarından biridir. Piyasadaki her içme suyu arıtma sistemleri Altın Mührüne sahip değildir. Bu sertifikasyon, WQA tarafından, arıtma cihazının en güvenilir ve dürüst üreticilerine verilen bir sertifikadır.
    2. TSEK ürün sertifikası isteyin
    3. TSE, ISO, CE, TSE-HYB gibi belgeler ise firmanın size vereceği satış sonrası servis hizmetlerinin kalitesini gösterir.
    4. Resmi garanti belgesinin olup olmadığını sorgulayın.

Tamamen sorunsuz bir artıma cihazı istiyorsan bunları arayacaksın marka fark etmez istediğin markaya alabilirsiniz.

İnternet ortamında sağlıklı bilgilere ulaşabileceğin en iyi konuya gelmişsiniz, burada amaç arıtma cihazı satmak değil doğru yollardan ilerlemenizi sağlamaktır. Arıtma cihazı alıp almamak sizin tercihinizdir.

Bakın piyasa da çok fazla NSF onaylı ürün olduğunu iddia eden satıcılar mevuttur ön çelikle şu konudan da nsf'in uyarı verdiği gerçekte nsf'i olmadığı NSF kuruluşunun uyarı verdiği halde web sitesinden yada ürünlerin üzerinde NSF logosunu kaldırmadığı için NSF uyarı ve icra sayfasında bu tür korsan NSF kullananları yayınlıyor burada adı geçen firmaların sattığı ürünlerin NSF ile bir ilişkisi olmadığını ve NSF ismini yetkisiz kullandığının bir kanıtıdır. Korsan NSF listesi

Arıtma cihazını da ehlinden almanızı bu sertifikaları bulunduran firmaların da bu işin ehli olduğu anlamına gelir. Gelip geçici merdiven altı firmalardan arıtma cihazı almayın aldırmayın sonra muhatap bulamazsınız.

• bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    Altın değerinde bilgiler. Teşekkür ederiz.
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt

Çok güzel bilgiler.

https://royalgreen.com.tr/urun/ro-lux-plus-su-aritma-cihazi//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bu cihazı mı tavsiye edersiniz. Yoksa önereceğiniz başa ürünler de var mı?

Orijinalden alıntı: 1905ali

Çok güzel bilgiler.

https://royalgreen.com.tr/urun/ro-lux-plus-su-aritma-cihazi//?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bu cihazı mı tavsiye edersiniz. Yoksa önereceğiniz başa ürünler de var mı?

Seçtiğiniz ürün NSF/ANSI 58 sertifikalı bir ürün ve içerik olarak da yüksek seviye zaten Türkiye'de 58 sertifikalı 2 firma var diğeri de ihlas su arıtma çok fazla bir seçeneğiniz yok arama kriterini NSF olarak belirlediğiniz zaman. Royal Green Luxplus modeli güzel tercih ayrıca bu konu üzerinden DH kullanıcılarına %10 indirim veriliyor @tersosmos dan indirim kodu talep edebilirsiniz.

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Hocam Royal Green Lux Plus cihazını kullanıyorum

5 litre arıtılmış su için 45 - 50 litre artık su oluşuyor (5 litre arıtılmış su için 50 litre su harcıyoruz)

Bu normal mi ? bu değerler çok fazla (arıtma kullanmadığımda bile artık su giderinde damla damla 24 saat su geliyor)

aklıma bu parçanın arızalı olduğu geliyor gönderdiğiniz servis bu parçaya bakmadı hiç bir sorun yok dedi size (bu parçanın içindeki memran yırtılmış olabilir)

1 e 10 litre artık su miktarını nasıl düşürebilirim (bu değer normal değil)

(bunun normali 1 e 2 - 2,5 litredir bu bile fazlayken bile 1 e 10 uçuk rakam)

1 litre arıtılmış suya karşılık 10 litre artık su ülkeye ihanettir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Şubat 2021; 2:38:2 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Atık su miktarı membran filitrenin üretiminden suyun giriş basıncına göre değişiklik gösterir hocam 5 litre su için 20-25 litre su atar normalde shut off valfler de cihazi pompalı ve selenoid valfliye çevirilirse atık su miktarı düşer shut-off valf gönderelim çok önemli değil ama diğer etkenlere de bakmak gerekli tank vanası kapalı iken kısa sürede atık kesiyorsa diğer etkenlerden kaynaklı olabilir sorun.

Servise söyleyelim baksın hocam servis kontrol ettiği halde sorun çözülmedi ise cihazı merkez servise aldırıp test yaptıralım sorun belli olur. Pm olarak bize ad-soyad yada telefon atarsanız hocam ilgilenelim.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

PM den attım hocam

Orijinalden alıntı: bjkyener

Hocam Royal Green Lux Plus cihazını kullanıyorum

5 litre arıtılmış su için 45 - 50 litre artık su oluşuyor (5 litre arıtılmış su için 50 litre su harcıyoruz)

Bu normal mi ? bu değerler çok fazla (arıtma kullanmadığımda bile artık su giderinde damla damla 24 saat su geliyor)

aklıma bu parçanın arızalı olduğu geliyor gönderdiğiniz servis bu parçaya bakmadı hiç bir sorun yok dedi size (bu parçanın içindeki memran yırtılmış olabilir)

1 e 10 litre artık su miktarını nasıl düşürebilirim (bu değer normal değil)

(bunun normali 1 e 2 - 2,5 litredir bu bile fazlayken bile 1 e 10 uçuk rakam)

1 litre arıtılmış suya karşılık 10 litre artık su ülkeye ihanettir

Bak arkadaşım özelden mesaj atıyorsun. Sana bu işin zor olduğunu söylüyorum. "nesi zor gibi" kabaca cevaplar veriyorsun?

Buna rağmen sana cevap da yazıyorum. Bu işin benim için zor olduğunu, eve kaçta ve nasıl gedliğimi bilmeden, bu işe vakit ayırıp ayıramayacağımı bilmeden "nesi zor" diye çıkışıyorsun. Herkesin işi gücü olabilir, buna vakit ayıramayabileceği hiç aklına gelmiyor mu?

Bunun üzerine halen ısrar etmeye devam ederek "bilip bilmeden zor deme" sokak ağzı ile yazıyorsun. Her şeye rağmen kibarca tekrar cevap yazıyorum ama bir bakmışım ki özel mesaj konuşmasından ayrılıyorsun ve verdiğim cevabı bile görmek istemiyorsun.

Bu nasıl bir tavır, bu nasıl bir kabalık hayret ya!

Mustafa Kemal Atatürk

Tüm mesajları tamamen koyabilir misin siz bana ters cevap verince yazımı yazıp konuşmadan ayrıldım

denerim dediniz

sonra siz zor dediniz

bende "nesi zor" dedim ardından extra açıklama olarak ekledikten sonra

saldırır gibi cevap verdiniz

yazımı yazıp konuşmadan ayrıldım

(rahatsızlık verdiysem de özür dilerim pm den attığım tüm mesajları buraya koymanızı istiyorum)

Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.