|
bugün su arıtma cihazımın filitrelerini değiştirmek istedim bir süredir bu konu ile ilgileniyordum. Ben sistemde bulunan bütün ıvır zıvır filtreleri çıkartarak yerine sadece Pentek post alkali filtresini takmak ve ön tarafına yine aynı markadan iki tane karbon blok filtre bir sediment filitre ve kaliteli usa orjinli barkodu onaylı membran filitre taktım. Çıkan filtreleri merakımdan kesince içindeki gördüklerim beni şaşırttı. Bunları bir paylaşmak istedim. ![]() ![]() alkaline filitre diyor içinden ne çıkıyor? ![]() ![]() ![]() siyah olan şey kömür mü hindistan cevizi kabuğu gibi gelmedi bana sert bir yapısı vardı. Beyaz küreler var seramik toplar mı kalsiyum topları mı bilmiyorum. Sıradaki gelsin ![]() ![]() Bakalım ne çıkacak ![]() bundan sünger filitre çıktı. ![]() içi bir öncekinden biraz daha iri karbon parçaları ile dolu. ![]() ![]() Mineral filitremiz. Sallayınca şakır şakır ediyor içinden de ses geliyor. Bakalım ne tür süprizler barındırıyor. ![]() ![]() taş çıktı ya içinden mineral mi şimdi bu. Bu bildiğin pazarlama harikası. Adamlar alır taşları süslü cümlelerle uygun boyutlarda bir yerimize sokar. Edit. ( Aşağıda bana eleştiri yapıp hiçbir bilgi vermeyen arkadaşlarım sayesinde ben araştırma yapıp buraya yazıyorum. forumdan bloga, oradan makaleye dönecek iş hatta gerekli testler ve ölçü aletleri ile sonuçları ortaya koymalıyım ki türklere yarışır bir forum konusu olsun arkadaşlarımız tatmin olsun. Bu filitreyi çinden 5 dolara bulabilirsiniz. Bu taşlara Maifan Taşı ya da çinde ilaç taşı olarak kullanılan bir taşmış. Suya kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi mineraller katıyormuş. Bu taş hakkında bilimsel makale var ama bulduğum bir kaç taneden bir tanesini aşağı bırakıyorum. NFS onayı yok. Bütün sistemi NFS onaylı güvenli(!) diye düşündüğüm sistem parçalarını koyup en sona çinden gelen bu filitreyi takmayı artık ben tercih etmiyorum. https://pubs.rsc.org/en/content/articlepdf/2022/ra/d1ra08709f Hala bana sektiren varsa bir saniye düşünsün biz bu ürünleri alırken bilgilendirilmemiz gerekmiyor mu? içinde neler var üzerinde neden yazmıyor? çinden 1 dolara 5 dolara getirdikleri filitreleri neden kafalarına göre fiyatlarla bize satıyorlar? Bu taşların içilen suya teması doğru mu? ) ![]() şimdi bunun malzeme kalitesini en çok merak ettiğim ne halta yaradığını bilmediğim tamamen atmasyon bir başka pazarlama şeysi. içinden su geçiyor ama 4 borunun içindeki beyaz kürelere temas etmiyor dışından. Kürelerden de böyle kriptonit ya bunlar radyasyon yayıyorlar suyunuzu daha süper sonik hale getiriyorlar. ![]() ![]() içinden cam tüp çıktı en azından buna özenmişler bunu takdir ettim. ![]() Bunların ne olduğu konusunda bir fikrim yok. Bilenler, anlayanlar yazarsa öğrenmiş oluruz. edit: bu filitre seramik toplara yaşam enerjisi yüklenmişmiş onlarda önünden geçen suya uzak infrared dalgalarından titreşimler gönderip suyu alengirli bir takım enerjisel işlere dönüştürüyormuş. Konu hakkında bulabildiğim bir kaynak bu waters co australiaCeramic Far Infra-red https://www.waterscoaustralia.com.au/pages/ceramic-far-infra-redBenim sistemimden çıkan saçma sapan olduğunu düşündüğüm filitreler bunlardı ben bir yerden sonra bunun iyice raydan çıktığını düşünmeye başladım o yüzden sisteminizi kurarken az öz filitre takın benimki gibi taş falan döşemeyin derim. Bu arada über alkali 1000 tl fiyat bandında satılan alkali filtreler için de bir şeyler söylemek istiyorum. NSF Onay konusunu tam olarak bilmesemde biraz inceledikten sonra ve üreticinin web sayfalarını gezdikten sonra buradaki ürünü satan arkadaşların kar marjlarını çok büyük bir oranda arttırdığını düşündüm. Bu takılan filitrelerin maliyet konusunu az çok içindeki bileşenlere bakarak bu fiyatların çok çok çok altında olacağını düşünüyorum. Bana bu biraz mürekkep yazıcılarındaki o kartuşlardaki kar maksimizasyonunu hatırlattı. En bilinen markalardan bir tanesinin Hindistan'daki resmi sitesinde 680 TL'ye karşılık gelen bir fiyattan satılan filtrenin nasıl oluyor da burada iki katı kadar bir fiyattan piyasaya sunulduğunu anlamıyorum. Ayrıca benzer bir sorun iyonize su yapma makinelerinde de geçerli neredeyse kendin yap sitelerinden izleyerek yapabileceğiniz bir alet teknolojik olarak advance bir şey barındırmayan bu aletler 15 20 bin seviyelerinde. Umarım Bu konu birilerin dikkatini çeker ve bu satılan şeylerin denetimleri sertifikasyonları konusunda adımlar atılır. Bilimsel kanıtları olmayan aldatıcı reklam ile satılan şeylerin önüne geçilir. Ben filitre setini n11 den Ltfsuarıtma diye bir mağazadan aldım kupon kullandım, taksit yaptım gelen membranın barkodunu okuttum app üzerinden hepsini takıp ölçüm yaptım güzel sonuç aldım. Aldığım 5 filtreninde orijinal olduğunu düşünüyorum. Daha uygun fiyata sattıkları için teşekkür ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenix -- 22 Ekim 2023; 22:37:27 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt