Şimdi Ara

Stres ve Heyecandan mide bulantısı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaç yıldır çektiğim sorun maalesef, doktorlar da aynı ilacı verip yolluyor. Tavsiye edeceğiniz bir ilaç, bitkisel bir şey var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek çözümü var, psikoterapi
  • 1-) Limon suyu.

Bir çay bardağına yarıya kadar limon sık. Üstünü su doldur. SAKIN ŞEKER EKLEME. Ağır ağır iç bitir. Limon taze olucak mümkünse. Çürük olmasın.

Geçmiş olsun.

---------

2-) Yeşil Erik.

Mevsimindeysen iki üç tane göm. üstüne bir iki yudum su.

Geçmiş olsun.

---------

3-)Sirke.

Bir çay bardağına çok az, onda biri kadar sirke koy. Üstünü suyla yarıya kadar tamamla. Yavaş yavaş iç.

Geçmiş olsun.

Üçünden birini evde olma durumuna göre kullanabilirsin. Üçünün kombinasyonunu değil sadece birini kullanıcan. seçenek olarak yazdım üç tane. Stresten mide bulantısı karın ağrısı iştahsızlık hatta cırcır olmak normaldir. Bazı insanlarda kalbe vurur bazı insanlarda sindirim sistemine bazılarında da kaşıntılı kurdeşen gibi allerjik reaksiyonlar olarak ortaya çıkabilir.

Yeniden geçmiş olsun.

• Teşekkür ederim hocam deneyeceğim bugün, limonlu suyu deneyim. Kaç güne bir yapayım?
    -Bulantı için kardiyolojiye bile gittim. Kalbim de sağlammış.

• Psikolojik kankam bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nane lımon
    birde tranko buskas kullananlar var ama doktora danış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c-ronaldo42

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim bugün, limonlu suyu deneyim. Kaç güne bir yapayım?
    -Bulantı için kardiyolojiye bile gittim. Kalbim de sağlammış.
    Miden bulandıkça yapıyorsun. Sınırı yok. Zararlı birşey değil zaten. Bulantı geldikçe iç. Etkisi baya uzun sürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Besinlerle ilgisi yok dostum, psikiyatr randevusu alabilirsin MHRSden

• Nörolojik bir durum olabilir panik atak gibi
    bence öğren bir an önce ne olduğunu randevu al.
    Herşeyin normal çıkarsa psikolojik demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Kasım 2019; 13:23:48 >
  • 1 sene kronik bulantı yaşadım aynı sebepten. İlk başta sadece vize, final vs zamanlarında oluyordu sonra her gün olmaya başladı. Ilaç olarak tranko buskas kullandım 4-5 kutu, sonrasında ilacı kendi kendime bıraktım ve stresin üzerine gittim. Ilaçlar yalnızca o anı kurtarıyor, çözüm yolu sende. 4 sene oldu kurtulalı.

• İrretibl Bağırsak Sendromu bu.

• c-ronaldo42 kullanıcısına yanıt
    Sosyalleşmeye bak dostum üstüne gidince geçer burdan çıkmaz tedavi

• Bu hafta hastaneye gideceğim, iyice araştıracağım. Asosyal olduğumu sanmıyorum, ondan alakası yok. Biraz da sınav, her şeyi kafaya takma bu hale getirdi.

• Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    yok onda kusma yok ishal ve kabızlık diye biliyorum çıkardığı sorunlar

• Merhaba hocam,

yaşadığın durum psikolojik. stres ve heyecan ilk olarak bağırsak ve mideyi etkiler. diğer bölümleri dolaşman boşuna, senin işin psikiyatride. ama şu da var eğer hayatını idame edebiliyorsan, günlük yaşamın aksamıyorsa psikologa da gidebilirsin. aylardır anksiyete bozukluğu çekiyorum. ara ara yokluyor mide bulantısı halen. doktora gidip mide ilacı yazdırmak falan hiçbir zaman çözüm olmadı. yapabileceğin şeyler şunlar; kendini şartlandırmak, kafanı başka şeylere odaklamak.

kendini şartlandırmaktan kastım mesela nane limon.. nane limon bulantıyı alır diye kendini şartlandıracaksın. yanında naneli sakız veya şeker taşı. miden bulanınca at ve naneli bi şey sonuçta mide bulantım geçecek de. placebo etkisi denen şey ama %100 başarılı bi şey. kendini şartlandırman şart.

kafanı başka şeylere odaklanmak dediğim de şu; git oyun oyna, kitap oku, arkadaşlarınla sohbet et, koş zıpla ne bileyim ama odaklanarak başka bi şeyler yap. git hedeflerini bi kağıda yaz sonra onların alt basamaklarını çıkart. hem bilinçaltın artık başka düşüncelerle dolacak ve belirli bi süre sonra artık bu olaydan tamamen kurtulacaksın hem de anlık olarak kesin çözüm alacaksın.

son tavsiyem de nefes egzersizleri... göğsünün ortasına ve karnının alt kısmına hafifçe bastırarak depderin nefes al burnunda içinden de saniyesini say, 3-4-5 artık ne kadar alabilirsen, sonra aynı süre içinde tut ve son olarak ağzından aynı sürede ver. gözlerini kapatıp iyice nefese odaklan.baya rahatlarsın, ve bunu her aklına geldiğinde yapabilirsin, zararsız ve uzun vadede her konuda yararlı bi yöntem.

ve son olarak psikiyatriye gideceksen KESİNLİKLE özel hastaneye git. devlete girersin 30 saniyede eline saçma bi antidepresan verir yollarlar. hangisi sana uygun düşünmez, mg olarak düşünmez rastgele verir.

psikolog da pahalı diyorsan anladığım kadarıyla öğrencisin, okulun kesinlikle psikoloji uzmanları vardır onlarla görüşebilirsin. çekinmeden git onlara gerçekten yardımcı olacaklardır.

başka sorun varsa elimden geldiğince cevaplamak isterim, çeken anlar bu durumu. o saçma mide bulantısı koskoca adamı ağlatacak hale getiriyor sinirini bozuyor bu kadar küçük bi şey beni nasıl bu kadar etkiler diye. yardımcı oluruz yani kardeşim çekinme

• MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi kendimi şartlandıracağım. İnşallah düzelir.

• Kronik heyecan gibi bir şey var bende se 2 yıldır da var ve titreme oluyor yaşayabileceğiniz en rezil şey bitkisel kürler var bunlar faydalı bi de kafaya takma bi olay yaşadın unut heyecanlandın gene unut.

Sarı Kantaron hapı var ekstratı bu doğal yani günde 1-2 kapsül kullanılıyor ve düzenli spor bu koşu olur sabah veya akşam veya full body bi egzersiz olur dumbella veya spor salonuna yazılırsın emin ol endorfin salgılıyor vücut panik atakı baskılıyor ama tamamem kalıcı çözüm değil bitkisel kürle ikisi ciddi anlamda baskılanıyor bide sosyal ortamda rahatsan sorun yok mesela aşırı karılı kızlı ortamda kasılır heyecanlanırsın mesela bu sorunun varsa üstüne git sosyallik konusunda sorun yoksa sıkıntı pek olmuyor.

• Derin derin nefes ol o anda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.