Şimdi Ara

Stratonikeia Antik Kenti / Yatağan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Size bu hafta sonu rastgelip gezdiğim Stratonikeia antik kentini anlatmak istiyorum. Çok rastgele buldum burayı. Yatağan otogarda gezebileceğim yerleri sordum. Yerel halk deyimiyle 'Stranika' yani Stratonikeia antik kentini söylediler.

Yatağan-Milas karayolunun 7. kilometresinde Eskihisar köyü sınırlarında yer alıyor. Yatağan otogardan Eskihisar minibüsleriyle 5 liraya ulaşabilirsiniz 'Stranika'da indir' demeniz yeterli. Bodrum, Milas minibüsleri de gidiyormuş fakat 14 lira istiyorlarmış o sebepten Eskihisar minibüsleri daha mantıklı. Kahverengi Stratonikeia tabelasını gördükten sonra yaklaşık 1 km yürümeniz gerekiyor yalnız bunu da belirtmek istiyorum.

Girişler tamamen ücretsiz. Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini görebileceğimiz nadir yerlerden biriymiş ayrıca.

Pamukkale üniversitesi halen çalışmalarını sürdürüyor sanırım tabelalar falan duruyordu. Şunu da söyliyim herhangi bir tesis bulunmuyor ören yerinde. Sadece ufak bir büfe var.

Bodrum istikametinde yer alan bu şirin antik yerleşim yerine uğramanızı tavsiye ederim. Birkaç fotoğraf bırakmak istiyorum. Teşekkürler. İyi akşamlar.

• Bir Yatağanlı olarak Lagina ve Hacıveliler Köyü'ne gitmenizi tavsiye ederim.Lagina eski Yunan Mitolojisi'nin geçtiği bir bölgedir.Hacıveliler Köyü Jeopark adayıdır.Buranın dağlarında devletin dahi bilmediği tarih yatıyor.Belki bazı bölgeleri kazsan altın,kolye bile bulursun.Uç beylikler buraya gelirken bölgede yaşayan yabancı azınlıklar ile savaşmışlar.Bu azınlıklar değerli eşyalarıyla birlikte gömülmüşler.1970 ve 1980'li senelerde köylü veya köye çalışmaya gelenler bu mezarları açıp değerli eşyaları almışlar.Babaannemin hâlâ kazsan sandık bulursun dediği yerler var.Ormanda bir bölge eski çağlarda pazar,bir başka bölge mezarlıkmış.Rivayete göre birisi buralarda derede sandık bulup zengin olmuş.Gün yüzüne çıkacak çok şey var fakat kimse bakmıyor.Yatağan gibi geri kalmış bir ilçenin konusunu görünce şaşırdım.Eski ve arka planda kalan değerlerimizi gün yüzüne çıkardığınız için size ayrıca teşekür ederim.Sizin gibi insanların olduğunu görmek güzel.Ayrıca belirtmek gerek Muğla;Bodrum,Marmaris,Fethiye'den ibaret değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 20 Eylül 2016; 23:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

Bir Yatağanlı olarak Lagina ve Hacıveliler Köyü'ne gitmenizi tavsiye ederim.Lagina eski Yunan Mitolojisi'nin geçtiği bir bölgedir.Hacıveliler Köyü Jeopark adayıdır.Buranın dağlarında devletin dahi bilmediği tarih yatıyor.Belki bazı bölgeleri kazsan altın,kolye bile bulursun.Uç beylikler buraya gelirken bölgede yaşayan yabancı azınlıklar ile savaşmışlar.Bu azınlıklar değerli eşyalarıyla birlikte gömülmüşler.1970 ve 1980'li senelerde köylü veya köye çalışmaya gelenler bu mezarları açıp değerli eşyaları almışlar.Babaannemin hâlâ kazsan sandık bulursun dediği yerler var.Ormanda bir bölge eski çağlarda pazar,bir başka bölge mezarlıkmış.Rivayete göre birisi buralarda derede sandık bulup zengin olmuş.Gün yüzüne çıkacak çok şey var fakat kimse bakmıyor.Yatağan gibi geri kalmış bir ilçenin konusunu görünce şaşırdım.Eski ve arka planda kalan değerlerimizi gün yüzüne çıkardığınız için size ayrıca teşekür ederim.Sizin gibi insanların olduğunu görmek güzel.Ayrıca belirtmek gerek Muğla;Bodrum,Marmaris,Fethiye'den ibaret değildir.

Keşke gitmeden önce konu açsaydım. Fakat cevap verileceğinden ümidim yoktu siz varmışsınız halbuki. Lagina'ya da gitmek istiyordum fakat zaman kalmamıştı. Ege'de saklı kalmış o kadar yer var ki aslında. Bir arkeo-kazı yapılması gerekiyor fakat ilgili yerlerde ödenek bulamıyor. Orada yaşayan insanlarda işlerine yarayacakları alıyor kimsenin de haberi olmuyor dolayısıyla. Yatağan biraz sönük kalmış sadece otobüsler girip çıkıyor o kadar. Ben akşam 20:00 gibi otelden çıkmıştım da yemek yenecek 1-2 pideci, 1-2 çiğ köfteci vardı sadece geri kalan her yer kapalıydı. Sanırım biraz da halk önemsemiyor, böyle gelmiş böyle gider diyorlar. Fakat klasik Ege insanları çok yardımcılar, İstanbul'dan geldikten sonra bu değişim gözle görülebilecek seviyedeydi. Hele bir de bizim bir düğün olunca tanıdık tanımadık o kadar insan yardıma geldi ki hayretle izledim. Bir daha böyle anında kurgu olarak değil de önceden planlayarak gezmeyi çok isterim oraları. Dediğiniz gibi orada sadece deniz, eğlence turizmi yok. Ben teşekkür ederim.

• Güzel yerdir Stratonikeia antik kenti.. Aslında dolmuşa binip 1 km yürümeye gerek yok.Zaten Eskihisar minibüsüne binerseniz.Antik kentin
    dibinde indidrin derseniz bilir neresi olduğunu antik kent yola sıfırdır aslında ama bilinmez.. Birinci resimde ki o yarım duvarın 2 metre arkası
    yatağn-Milas yolu zaten.

Bazen sıkıldığımda Marmarisden motorla gezmeye o taraflara giderim arada bir.. Ayrıca çevrede çok güzel köylerde vardır..Şu dizilerin çekildiği meşhur
    köyü de (Bozüyük) görseydiniz keşke..Eğer yakın bölgede oturuyorsanız..Motorsikletle gezmeyi tavsiye ederim,artık yollar eskisine göre daha güvenli.

• quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Güzel yerdir Stratonikeia antik kenti.. Aslında dolmuşa binip 1 km yürümeye gerek yok.Zaten Eskihisar minibüsüne binerseniz.Antik kentin
    dibinde indidrin derseniz bilir neresi olduğunu antik kent yola sıfırdır aslında ama bilinmez.. Birinci resimde ki o yarım duvarın 2 metre arkası
    yatağn-Milas yolu zaten.

Bazen sıkıldığımda Marmarisden motorla gezmeye o taraflara giderim arada bir.. Ayrıca çevrede çok güzel köylerde vardır..Şu dizilerin çekildiği meşhur
    köyü de (Bozüyük) görseydiniz keşke..Eğer yakın bölgede oturuyorsanız..Motorsikletle gezmeyi tavsiye ederim,artık yollar eskisine göre daha güvenli.

Haklısınız ben sadece ilk kez gidişimde yaşadıklarımı yazdım. Tekrar farklı yollardan gitmeyi de isterim tabi.

O bölgede Bozüyük yani yeni adıyla Güzel köyü de gezdim. Pınarbaşında yemek yedim.

Ne yazık ki İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığınız yerler çok güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında insanlara tatil denince akıllarına hemen Güneş,Deniz,Kum,Kızlar geliyor.. Mesela Marmaris'e gelen yerli turist robot gibi kendini şartlandırmış;

Otele yerleş!.. Denize gir!.. Akşam kordona gezmeye çık, Paran çoksa yat limanına git,eğlen..

Hep aynı rutin şeyler.. Adam oturduğu şehirde nasıl makina düzeninde yaşıyorsa,tatili de öyle yaşıyor...Marmaris'de motorla çevre köylerde gezerken görürüm.
    Motorsiklet kiralayan yabancı turist o altındaki 125 cc'lik motorla genelde iki kişi binip 40 -50 km ilerdeki Köyleri,doğal güzellikleri tenha koyları geziyorlar
    ve hiç de azımsanacak sayıda da değiller..O kadar çok motor kiralama işyeri var ki Marmaris'de bir tane yerli turistin motor kiralayıp gezdiğini şimdiye kadar görmedim.
    Halbuki civar köyleri görmeden giden çok şey kaybetmişdir.

Cennetten köşe denilebilecek çok yer var civarda ama yerli turist Marmaris'in o iğrenç,pis denizidinden vaz geçmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gölcük - İznik Yolu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.