Şimdi Ara

Strateji Oyunu Bulamıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
3.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostlar lafı dolandırmadan önce derdimi anlatayım ki oda şudur; Ben kafama göre strateji oyunu bulamıyorum.
    Bundan önce en son Red Alert 2'den çok keyif alarak oynamıştım. Ardından generals ve zero hour ek paketini de çok oynadım.
    Öte yandan simcity3000 zamanında beni sarmıştı ve zevk alarak oynadığım diğer bir oyun ise sims idi. Bunların dışında bu serilerde
    başka güzel oyun yok. Ya da bana tekrarları gibi geliyor belki de. Şu anda sims4 oynuyorum ve tamam grafikler güzel. Yenilikler var
    ama yine de o ilk çıkan sims heyecanı yok. Tiberium wars da yüklü pc de ama oda aynı şekilde sıkıyor. Birimler felan çok az ve herşey
    eskisi ile aynı. Birde oyun oynama konusunda artık o eski gençlik ateşi yok Yaşım 32 ve 2 çocuk babasıyım ama hala pcde oyun oynayacak
    vaktim ve arzum var. Ama kafa eskisi gibi rahat kavramıyor artık Mesela settlers gold editon oynamıştım ve güzeldi. Ama settlers 7
    kurdum aynı tadı alamadım birkaç gün sonra sildim. Çünkü eskisi gibi hakim olamıyorum. Sanırım kafamı veremiyorum hayat telaşı içinde.
    Aynı şekilde Anno1404 oynadım ve settlers gibi geldi onu da sildim.Ama güzel oyun bulmakta zorlanıyorum. Kendisi strateji değil tabi ama
    tombraider gerçekten severek oynadığım bir oyun şu sıralar. Nba2k14 güzel sayılır 15bence daha vasat. Ama iş stratejiye gelince gerçekten
    zorlanıyorum iyi oyun bulma konusunda. Birde totalwar rome2 oynuyorum. Yeni başladım seriye ama bakalım ne olacak.

Niyetim çok sayıda oyuna kafamı dağıtmak yerine spor oyunlarından bir tane , Fps türü oyunlardan bir tane (şuan tombraider)
    araba yarışı bir tane...vb şeklinde her gruptan bir oyun oynayarak gitmek istiyorum. Bir oyunu bitirdiğimde yerine o kategoride
    başka oyun koyacağım. Ama strateji için düşüncem şu; anlayıp kavradığım bir oyun demek sınırlı vaktimi harcayıp yatırım yapmam demek.
    Bu öyle bir oyun olsun ki uzunca bir süre oynamaktan sıkılmayım istiyorum.

Tavsiyeleriniz neler olur. Uzun vadeli strateji şeklinde değil de anlık strateji türü oyunlar olması tempo ve odaklanma açısından
    daha iyi oluyor benim açımdan.Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Başından kalkamayacağım bir strateji efsanesine beni sürüklemeniz dileğiyle.

NOT: Daha Önce oynadığım strateji oyunları ve beğenme durumum şöyledir.
    Red alert2- 5 yıldız
    Comandos3- 3,5 yıldız(gerçekten zordu)
    Generals ve zero hour- 4 yıldız
    simcity3000- 3,5yıldız
    Anno1404 ve settlers7- 3,5 yıldız (devam etmedim oyunlara. etsem belki sarardı)
    sims-sims3 sims4- 4yıldız
    tib wars 4 yıldız
    Dungeon Keeper 4,5 yıldız
    battle for mid. earth 4 yıldız

• Europe Universalis IV al pişman olmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napoleonfd

Europe Universalis IV al pişman olmazsın.

Hocam hiç duymadığım bir oyun. Biraz araştırdım ve harita bazlı olduğu söylenmiş. Her yerde text var deniyor. Görsellik biraz zayıf anladığım kadarıyla.
    Biraz açıklayabilir misin oyunu?
  • Company of heroes serisine bak. en son 2. oyun çıktı
    Command & coquer oyunlarından farklıdır. C&C de oyunlarında kaynak topla, işle, üret, düşmanı haritadan sil mantığı varken,
    CoH da birimlerini en etkili şekilde kullanarak haritaya yayılma ve kaynakları elinde tutma mantığı vardır.
    C&C de 1 tankınızın patlaması pek bişey ifade etmez ama CoH da oyunun başlarında kaybettiniz bir tank oyunu kaybetmenize neden olabilir. tabi bunlar daha çok multiplayerde geçerli tavsiye ederim coh un multisini

bir de starcraft2 var. o daha çok benziyor C&C serilerine
  • dolekbas kullanıcısına yanıt
    Usta oyunda grafik yok denecek kadar az ve temposu düşük gidiyor genelde. Fakat oyun gerçekten salt strateji oyunu ve oynun ayrıntıları insanı hayrete düşürüyor. Yapay zeka diğer oyunlardaki gibi saçma hamleler yapmıyor yaptığı hamlelerle cidden sizi zora sokuyor. Diğer oyunlardaki gibi bas askeri her yeri fethet mantığı bu oyunda yok. Oynarken cidden kendinizi o dönemdeki bir idareci gibi hissediyorsunuz. Detaylar da buna göre hazırlanmış. Eğer görselliğin olmaması sizin için çok bir şey ifade etmiyorsa kesinlikle öneririm.Bu oyun yüzünden finallerden kalan arkadaşım var Ama dediğim gibi aradığınız tempoyu bu oyunda bulmanız zor bazen yanlış yaptığınızda durumu toparlamak için seneler geçiriyorsunuz. Hatta yüzyıllar bile geçiyor bazen

• Evet arkadaşlar;
    dün total war rome2 oyununu bilgisayardan kaldırdım. Beni sarmadı nedense. Seriyi ilk defa bu oyunla denemiştim ama beğenmedim.
    Zaten canlı savaş olayı hoşuma gitti fakat strateji ekranı bana çok sıkıcı geldi. Şimdi cities xl yükleyip onu oynayacağım. Company of heroes 1 var
    elimde. Onu da deneyeceğim. Ayrıca star craft 2 ve ek paketi, Napoleonfd un bahsettiği Europe Universalis IV ü de denenecekler listesine aldım.
    Burada red alert serisine en yakını sanırım star craft. Ancak öyle görünüyor ki hem oynanabilirlik, hem grafikler hem de atmosfer olarak
    uzun yıllar oynayacağım bir oyunu bulmak için sanırım çok fazla oyun denenmem gerekecek. Tavsiyelere hala açığım dostlar.

Ha bu arada star craft ı multi oynamak için orijinal mi almalıyım sizce yoksa hikaye modu yada skirmish modu yeterlimi?
  • Anno 1404 serinin en iyi oyunudur.Eğer Anno 1404 ü sevmediysen diğer annolara hiç bulaşma..Settlers Gold Edition dan sonra bir anda Settlers 7 oynaman elbette sana gold editiondaki tadı vermez..Çünkü aralarında dağlar kadar teknoloji ve yıl farkı var.

Bu arada yukarıda arkadaşın dediği gibi Company of Heroes 1.oyunu başyapıttır.Oynamadan geçme..

Settlers serisinden ben 6.oyunu çok sevmiştim Settlers Rise of Empire..Mevsim olayları çok güzeldi 6.oyunda mesela kış ayı gelince kar yağdığında buğday ve bal üretmiyordun..Dereler donduğu için balık tutamıyordun..Daha böyle bir kaç güzel özelliği var bir dene istersen.

Rise of Nations da alanındaki en iyi oyunlardan bir tanesi..Skirmish modunda Age of Empires 2 tarzı kaynak topla birim üret ve savaş..AoE 2 den farkı çağlar vardı..BU çağlar AoE 2 deki değil elbet en eski çağlardan uzay çağına kadar yükselebiliyordun..Campaign modunda genelde fetih üzerine kurulu saatlerce başından kalkamazdım.

Trenlerle aran nasıldır bilmiyorum ama eğer iyiyse Sid Meier's Railroads muhakkak oynaman lazım..Gerek grafikleri gerek oynanışı az olan bu türdeki en iyi oyun diyebilirim..Ama bu oyunun şöyle kötü bir yanı var 1-2 saat sonra zenginleşmeye başlayınca canın sıkılıyo..

Knights of Merchants çok eski bir oyun ama..Şu an bile hala açıp oynarım..İşçilerinin karnı açıktığında bırakıp yemek yemeleri..Savaşmayan giden askerlerin açıkması ve işçilerin onlara yiyecek taşıması.Bir bina inşa etmenin uzun bir zaman aldığını. vs vs Bir çok sevdiğim özellikleri olan bir strateji.

Zeus master of olympus yine eski bir oyun..Şehrinin ihtiyaçlarını karşılıyorsun..(yiyecek,su,kültür,itfaiye vs vs) Ne kadar çok ihtiyaçlarını karşılarsan o kadar zengileşip daha lüks yaşam sürmeye başlıyorlar (simcity gibi) Oyunda en sevdiğim şey ise başka şehirlerle ticaret yapmak (gemi ve kervan yolu ile) Bir başka özellik ise yalakalık olara yunan mitolojisindeki tanrıların tapınaklarını inşa ediyorsun ve onlarda sana bazı konularda yardımcı oluyor.

benim önerebileceğim oyunlar bunlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aradığım pokemon oyunu
    4 yıl önce açıldı
    Bir playstation oyunu arıyorum
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Anno 1404 serinin en iyi oyunudur.Eğer Anno 1404 ü sevmediysen diğer annolara hiç bulaşma..Settlers Gold Edition dan sonra bir anda Settlers 7 oynaman elbette sana gold editiondaki tadı vermez..Çünkü aralarında dağlar kadar teknoloji ve yıl farkı var.

Bu arada yukarıda arkadaşın dediği gibi Company of Heroes 1.oyunu başyapıttır.Oynamadan geçme..

Settlers serisinden ben 6.oyunu çok sevmiştim Settlers Rise of Empire..Mevsim olayları çok güzeldi 6.oyunda mesela kış ayı gelince kar yağdığında buğday ve bal üretmiyordun..Dereler donduğu için balık tutamıyordun..Daha böyle bir kaç güzel özelliği var bir dene istersen.

Rise of Nations da alanındaki en iyi oyunlardan bir tanesi..Skirmish modunda Age of Empires 2 tarzı kaynak topla birim üret ve savaş..AoE 2 den farkı çağlar vardı..BU çağlar AoE 2 deki değil elbet en eski çağlardan uzay çağına kadar yükselebiliyordun..Campaign modunda genelde fetih üzerine kurulu saatlerce başından kalkamazdım.

Trenlerle aran nasıldır bilmiyorum ama eğer iyiyse Sid Meier's Railroads muhakkak oynaman lazım..Gerek grafikleri gerek oynanışı az olan bu türdeki en iyi oyun diyebilirim..Ama bu oyunun şöyle kötü bir yanı var 1-2 saat sonra zenginleşmeye başlayınca canın sıkılıyo..

Knights of Merchants çok eski bir oyun ama..Şu an bile hala açıp oynarım..İşçilerinin karnı açıktığında bırakıp yemek yemeleri..Savaşmayan giden askerlerin açıkması ve işçilerin onlara yiyecek taşıması.Bir bina inşa etmenin uzun bir zaman aldığını. vs vs Bir çok sevdiğim özellikleri olan bir strateji.

Zeus master of olympus yine eski bir oyun..Şehrinin ihtiyaçlarını karşılıyorsun..(yiyecek,su,kültür,itfaiye vs vs) Ne kadar çok ihtiyaçlarını karşılarsan o kadar zengileşip daha lüks yaşam sürmeye başlıyorlar (simcity gibi) Oyunda en sevdiğim şey ise başka şehirlerle ticaret yapmak (gemi ve kervan yolu ile) Bir başka özellik ise yalakalık olara yunan mitolojisindeki tanrıların tapınaklarını inşa ediyorsun ve onlarda sana bazı konularda yardımcı oluyor.

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Bu saydıklarını deneyeceğim. Özellikle Age of empires düşünürken senin ona benzer rise of nations önermen çok isabetli oldu ki buradaki uzay çağına kadar yükselme işi beni heyecanlandırdı.
    Anno yu settlersa benzettiğim için beğenmedim. Belkide ilerleseydim iki oyunu da sevebilirdim ama çok sıktı ilk etapta. Fakat company of heroes ve rise of nationsı listeme aldım. Ve maalesef trenleri sevmem .
    Teşekkür ederim yardımın için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolekbas

quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Anno 1404 serinin en iyi oyunudur.Eğer Anno 1404 ü sevmediysen diğer annolara hiç bulaşma..Settlers Gold Edition dan sonra bir anda Settlers 7 oynaman elbette sana gold editiondaki tadı vermez..Çünkü aralarında dağlar kadar teknoloji ve yıl farkı var.

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Bu saydıklarını deneyeceğim. Özellikle Age of empires düşünürken senin ona benzer rise of nations önermen çok isabetli oldu ki buradaki uzay çağına kadar yükselme işi beni heyecanlandırdı.
    Anno yu settlersa benzettiğim için beğenmedim. Belkide ilerleseydim iki oyunu da sevebilirdim ama çok sıktı ilk etapta. Fakat company of heroes ve rise of nationsı listeme aldım. Ve maalesef trenleri sevmem .
    Teşekkür ederim yardımın için.

Rica ederim iyi oyunlar :)

• quote:

Aynen. Ayrıca diğer Paradox yapımı oyunlara da bakmanı tavsiye ederim. Özellikle Crusaders King 2 ve Victoria 2. Arkadaşın da belirttiği gibi grafik yoktur, metin bazlıdır. Harita üzerinde oynarsın.
    Köy kurma,genişletme tarzında bir oyun ararsan da Banished'ı deneyebilirsin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadnezar

quote:

Aynen. Ayrıca diğer Paradox yapımı oyunlara da bakmanı tavsiye ederim. Özellikle Crusaders King 2 ve Victoria 2. Arkadaşın da belirttiği gibi grafik yoktur, metin bazlıdır. Harita üzerinde oynarsın.
    Köy kurma,genişletme tarzında bir oyun ararsan da Banished'ı deneyebilirsin hocam.

Eyvallah. Teşekkür ederim.
    Tavsiyeler çoğaldı. Oyun arşivi genişleyecek desenize.
  • Kessinliklee age of mythology ben hastasıyım halen oynuyorum hatta grafiklerini sevmezsen age of mythology extended edition çıktı onu oyna.
  • Nerde age of 2 ,red alert 1 ,command and conquer,comandos oyunlarındaki zevk,atmosfer,sürükleyicilik.Şimdiki oyunlara bakıyorsun grafik var ruh yok boş teneke gibi.
  • Tempo aksiyon konusunda Company of heroes'ı tek geçerim sürekli aksiyon bitmez, birde sağlam baslı bir kulaklığın varsa başından kalkamazsın. Hemen ona başla derim Campaigni de çok eğlencelidir hemde oyuna alışırsın. Campaignde D-day'den başlayıp tarihsel cephelerde tarihsel çatışmalarda görevleri yapmaya çalışıyorsun.

Multiplayerda starcraft serisinin üstüne yoktur ama maçlar çok hızlı oynanır. Kendim için konuşursam aşırı hızlı oynamaya çalıştığım zaman kafam şişiyor sıkılıyorum starcraft benim için fazla hızlı. Klavyeye gömülmeden 2 tuşla oynayayım diyorsan starcraft sana görede değil. Onunda campaigni çok hoştur ama en son baktığımda hala tek single player için alınmayacak kadar pahalıydı indirimdeyken falan alırsan daha iyi olabilir.

Paradox oyunları arasında en kolayı EU4tür. İyi ingilizcende varsa kısa sürede alışırsın ama oyundan bir aksiyon bekleme, az biraz heycanlandırır ama korkutmaz asıl keyif yıkılma-yenilme korkusuyla geliyor bence. EU4te çok küçük ülkeyle başlamadıkça zorlanmıyorsun, çok küçük ülkeylede başlarsan başın şişer, sürekli zamanı durdurup herşeyle tek tek ilgilenmelisin. Görsel destekte olamayınca sıkar seni bence. Paradoxun diğer oyunlarını hiç tavsiye etmem diğerlerinde hep bir sürü detayla uğraşmak zorundasın.

Rome2yi beğenmemene şaşırmadım, oyun anlamsızca karışık ve gereksiz detaylarla dolu, bir zorluğu yok tek şehirli 2 şehirli ülkeleri yıkıp duruyorsun ve yeni general sistemi yüzünden güçlü ülkeler bile sınırlı sayıda ordu üretebiliyor. Fena total war fanıyımdır gelmiş geçmiş en kötü total war Rome2dir. Onu beğenmeyip şahane oyunları bir kenara atma derim. Aynı dönem olsun istiyorsan Rome1, top tüfek 1700lerde iyi gider diyorsan Empire'ı şiddetle tavsiye ederim. Rome1 grafik açısından tatmin etmeyebilir ama savaş öncesi generalinin ordunu gaza getiren konuşmasını dinlerken grafiği unutursun. En iyi atmosfer Rome1de var, açarsın Romanın tarihsel düşmanlarından birini binlerce roma askerine karşı direnmeye çalışırsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

Tempo aksiyon konusunda Company of heroes'ı tek geçerim sürekli aksiyon bitmez, birde sağlam baslı bir kulaklığın varsa başından kalkamazsın. Hemen ona başla derim Campaigni de çok eğlencelidir hemde oyuna alışırsın. Campaignde D-day'den başlayıp tarihsel cephelerde tarihsel çatışmalarda görevleri yapmaya çalışıyorsun.

Multiplayerda starcraft serisinin üstüne yoktur ama maçlar çok hızlı oynanır. Kendim için konuşursam aşırı hızlı oynamaya çalıştığım zaman kafam şişiyor sıkılıyorum starcraft benim için fazla hızlı. Klavyeye gömülmeden 2 tuşla oynayayım diyorsan starcraft sana görede değil. Onunda campaigni çok hoştur ama en son baktığımda hala tek single player için alınmayacak kadar pahalıydı indirimdeyken falan alırsan daha iyi olabilir.

Paradox oyunları arasında en kolayı EU4tür. İyi ingilizcende varsa kısa sürede alışırsın ama oyundan bir aksiyon bekleme, az biraz heycanlandırır ama korkutmaz asıl keyif yıkılma-yenilme korkusuyla geliyor bence. EU4te çok küçük ülkeyle başlamadıkça zorlanmıyorsun, çok küçük ülkeylede başlarsan başın şişer, sürekli zamanı durdurup herşeyle tek tek ilgilenmelisin. Görsel destekte olamayınca sıkar seni bence. Paradoxun diğer oyunlarını hiç tavsiye etmem diğerlerinde hep bir sürü detayla uğraşmak zorundasın.

Rome2yi beğenmemene şaşırmadım, oyun anlamsızca karışık ve gereksiz detaylarla dolu, bir zorluğu yok tek şehirli 2 şehirli ülkeleri yıkıp duruyorsun ve yeni general sistemi yüzünden güçlü ülkeler bile sınırlı sayıda ordu üretebiliyor. Fena total war fanıyımdır gelmiş geçmiş en kötü total war Rome2dir. Onu beğenmeyip şahane oyunları bir kenara atma derim. Aynı dönem olsun istiyorsan Rome1, top tüfek 1700lerde iyi gider diyorsan Empire'ı şiddetle tavsiye ederim. Rome1 grafik açısından tatmin etmeyebilir ama savaş öncesi generalinin ordunu gaza getiren konuşmasını dinlerken grafiği unutursun. En iyi atmosfer Rome1de var, açarsın Romanın tarihsel düşmanlarından birini binlerce roma askerine karşı direnmeye çalışırsın...

Hocam company of heroes diğer arkadaşların da tavsiyesi idi zaten. Zenin de tavsiyen bu yönde. Bugün bu oyuna başlıyorum. Ardından da 2. sine geçeceğim inşallah. Şuan da cities xl oynuyorum. Oda fena değil
    ama tarz olarak simcity3000 i zamanında çok oynadığım için şimdi cities biraz sıkıyor. Rome2 gibi oyunlarda sıkıntı menüden kaynaklanıyor hocam. Ben red alert2 gibi oyunlara alışmışım. Text gördükçe oyundan soğuyorum.
    Ancak canlı savaşlar bayağı iyi olmuş. İlerde tavsiyen üzerine diğer total war oyunlarına da bir şans verebilirim. Starcraftı da ne yalan söyleyim indiriyorum. Beğenirsem orijinal alıp multi oynarım.
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

• sims strateji değilki simülasyon ayrıca sana önerim Stronghold HD başından kalkamayacağına eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ballade345 -- 13 Aralık 2014; 14:59:27 >
  • Hocam Tiberium Wars ve Generals oynadım diyorsun belli ki multiplayer olarak oynamamaışsın. Bir de muliplayer olarak oynamayı dene daha çok zevk verecek emin ol. 1.09 patch'ini kurmalısın önce. Sonra ise aşağıdaki linkten ne yapman gerektiğini öğrenebilirsin. Gerekli uygulamayı indirip, onun üzerinden oyunu çalıştırman yeterli. Onun dışında Red Alert 2 vari bir oyun arıyorsan KKND 2 adlı bir oyun var yine 2D olarak kesinlikle bakmanı öneririm.
  • abi bnde en son senin dedigin eski stratejilerden cok zevk alarak oynamıstım ama artk malesef ole strateji cıkmıyor ve en son oynayıpta keyif aldıgım strateji

starcraft 2 dir red alert 2 ye benzer az cok ama asıl bilmem bilirmisin KKND 2 vardı 98-99 yılları civarında ona dha cok benziyor tavsiye ederm biraz dha zor ve hızlı oynamaya dayalı olsada guseldir dene derim;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_R_A_V_E -- 13 Aralık 2014; 21:22:17 >
  • Arkadaşlar KKND 2 yi hiç duymadım. Deneyeceğim. Generals özelliklede zero hour u multi olarak çok oynadım ve multi bambaşka bir keyif. Ama tiberium wars hiç multi oynamadım.
    Bu arada ultramarinesquad, linki göremedim?
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdi company of heroes oynuyorum. Bunun ardından starcraft yükleyeceğim.
    Bakalım tavsiyeleriniz üzere birçok oyun öğrendim. Üniversiteden buyana paslanmışım. Oyunlardan bile haberim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolekbas -- 14 Aralık 2014; 0:36:27 >
  • dolekbas kullanıcısına yanıt
    nedmk abi rica ederim ama kknd 2 yi oynamanı tavsiye etmem cok eski sarmaz bence artık COH2 yi fln gordukten sonra:D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.