Şimdi Ara

strateji oyunlarında pc kasıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Age of Empires 3, MTW 2, Empire Total War, Anno 1404, Napeleon Total War, Battle For Middle Earth 1-2.

Bunları yükledim hepsinde takılma var. Kamera takılıyor sanki. Diğer türdeki oyunların ayarlarını en yüksek yapsam bile sorun olmuyor. PC'ye 1.5 milyar verdim. Şimdi oyun oynayamıyorum. Moralim acayip bozuk. Lütfen biri çözümü anlatsın. XP'den windows 7'ye geçince bu strateji oyunları kasmaya başladı.

Formatı denedim. Driverlar güncel. Oyunların patchlerini falan yükledim gene olmadı. Daha napıyım yalvarıyorum biri çözümünü anlatsın 2005 yılında çıkan oyunu bile doğru dürüst çalıştıramıyor.

Sistem : Atı HD5770 1 GB, AMD phenom II x4 965 3.4 GHz, 4 GB Kingston CL 8 1333 MHz, Gigabyte 790 XTA-UD4, 1 TB alan.

yalvarıyorum biri anlatsın.

• Bu sistemle de bu oyunlar çalışmıyosa ben mahvoldum :D:D
  • Bak az önce Modern Warfare 2 oynadım bütün ayarlar maximum. 1440*900'de süperdi. En ufak sorun yok. Sonra açtım Anno'yu takılıyor. Ya Allah'ım lütfen biir yardım etsin kafayı yicem. atıcam pc'yi balkonda aşağı
  • GTA 4 10 dakikaya iniyor. Eğer onuda maximumda açarda şu dandik grafikli annoyu açmazsa valla atıcam aşağı bu ne ya. :(
  • atma aşağı bana ver, ziyan olması o sistem :D

bu arada şaka bi yana, anakartla uyumlu mu değil bu parçalar.
    Valla Anno kadar dandik grafikli bi oyunda senin sisteminin kasması neredeyse imkansız.
  • Bios ayarlarından kaynaklı bir sorun olabilir. Bir de kasmadan kastın nedir. Fraps ile ölç bir istersen.
  • MW 2'de 110 fps, COD 4'de 250 sabit fps alıyorum. ANNO 1404'de 45 fps, MTW 2'de 45 fps, EMP'de 20 fps alıyorum. Hocam biri yardım etsin. Gına geldi. V-sync kapamayı deneyeyim dedim olmadı gene. BİOS ayarlarıyla sadece windows 7 yüklerken oynadım onuda düzelttim zaten. Primary Boot device idi sanırım onu CD-ROOM yaptım. Sonrada gene harddisk yaptım. Nedir sorun biri yardım etsin. FPS türü oyunlarda mükemmel performans, strateji oyunlarında berbat performans. GTA IV'yi bütün ayarlar high 1440*900'de 55 fps ile çalıştırıyorum >_>. DİRT 2 bütün ayarlar high 89 fps. :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    15 yıl önce açıldı
    Multiplayer Ve Korsan Oyun...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya kasma yok. kasma desen nesnelerin hareketinde sorun olur onlarda bir sorun yokki. kamerayla yana giderken. sanki biri kamerayı durduruyor. Sonra aniden bırakıyor gibi oluyo takılıyo işte. Kasma yok. Mesela annoda yana giderken kuşlara bakıyorum normal hareket ediyolar ama benim kamera takılıyor. :(

quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

atma aşağı bana ver, ziyan olması o sistem :D

Valla Anno kadar dandik grafikli bi oyunda senin sisteminin kasması neredeyse imkansız.

Anakartla uyum olmasa MW 2'de 110 fps alamazdım ki. Sinirlerim bozuldu kaç gündür uğraşıyorum çözemedim. Adam çağırcam baktırtmak içinde hiçbişi bilmiyolardır zaten. tek diyecekleri abi xp yükleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukann -- 12 Temmuz 2010; 20:29:43 >
  • bendede mtw2 de öyle 70 fps üstüne çıkamadım.Sistem aynı sayılır.
  • ayarlar maksimum mu ama? bende xpdeyken böyle düşük fps alınmıyodu ama. 100'ün aşağısına inmiyodum.
  • Kasması normal değil arkadaşlar. O sistem hepsini ultra high da oynatır.

Driver değişimi öneririm.
  • CD driverini denedin. Güncel olanını denedim olmadı.
  • Hocam benim sistem senle aynı.

Gerçi dediğin oyunlara bakmadım hiç ama, yani Assasin's Creed'den, Call of Duty'ye... Dawn of War 2'den, Pes 2010 a....

yani daha çok sistem isteyen oyunları full high oynuyorum.

Bu oyunlarda kasılması normal değil.. Hele hele Age of 3, BFME gibi eski oyunlarda...
  • Napayım şimdi peki. Ya bide benim fps sabit sürekli. Bişeyin fpsyi kısıtladığından şüpheleniyorum. V-sync gibi mesela ama kapalı o zaten oyunlarda.

Yemin ederim çıldırıcam. O kadar parayı verdim şimdi oyun oynayamıyorum. Benim işlemcinin cdsi elimde yok ondaki şeyleri yüklemedim ondan olabilir mi? Daha öncede sordum. İşlemciyi zaten bilgisayar kendi görüyor dediler. O yüzden uğraşmadım bu konuda. Anakart-Ekran kartı CD'leri var.

Hiç bir fikriniz yok neden böyle bir sorun var diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukann -- 12 Temmuz 2010; 21:45:08 >
  • hocam bi video çekme programı adı verirseniz göstermek istiyorum sorunu. Belki görürseniz çözümü daha rahat bulabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukann

ya kasma yok. kasma desen nesnelerin hareketinde sorun olur onlarda bir sorun yokki. kamerayla yana giderken. sanki biri kamerayı durduruyor. Sonra aniden bırakıyor gibi oluyo takılıyo işte. Kasma yok. Mesela annoda yana giderken kuşlara bakıyorum normal hareket ediyolar ama benim kamera takılıyor. :(

quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

atma aşağı bana ver, ziyan olması o sistem :D

Anakartla uyum olmasa MW 2'de 110 fps alamazdım ki. Sinirlerim bozuldu kaç gündür uğraşıyorum çözemedim. Adam çağırcam baktırtmak içinde hiçbişi bilmiyolardır zaten. tek diyecekleri abi xp yükleyelim.

vsync sorunu yaşıyor olmayasın :) eğer yüksek performans alıyorsan kamera oynattığında vsync açık değil ise dalgalanma oluşur biliyorsun değil mi ?

• Hocam FPS türü oyunlarda açıktı 91fps alıyordum sürekli. Sonra kapadım. FPS baya bir arttı ben kapadım artık. Zaten V-sync kapalı-açık farketmiyor. MTW 2'yi en düşük özelliklerde takıla takıla çalıştırıyor. 5 gündür arıyorum çözümünü bulamadım. O kadar parada boşa gitti al işte.
  • Hocam istersen bir formar at makinaya. Yani o sistemin, ne olursa olsun, Vsync açık ya da kapalı... kasmaması lazım.
  • Attım zaten. Dün attım olmadı. :( Vallahi kafam almıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukann

Age of Empires 3, MTW 2, Empire Total War, Anno 1404, Napeleon Total War, Battle For Middle Earth 1-2.

Bunları yükledim hepsinde takılma var. Kamera takılıyor sanki. Diğer türdeki oyunların ayarlarını en yüksek yapsam bile sorun olmuyor. PC'ye 1.5 milyar verdim. Şimdi oyun oynayamıyorum. Moralim acayip bozuk. Lütfen biri çözümü anlatsın. XP'den windows 7'ye geçince bu strateji oyunları kasmaya başladı.

Formatı denedim. Driverlar güncel. Oyunların patchlerini falan yükledim gene olmadı. Daha napıyım yalvarıyorum biri çözümünü anlatsın 2005 yılında çıkan oyunu bile doğru dürüst çalıştıramıyor.

Sistem : Atı HD5770 1 GB, AMD phenom II x4 965 3.4 GHz, 4 GB Kingston CL 8 1333 MHz, Gigabyte 790 XTA-UD4, 1 TB alan.

yalvarıyorum biri anlatsın.

sürücülerinde problem olabiir bi güncellemeyi dene.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.