Şimdi Ara

Stop lambası boya sökme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
15.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni almış olduğum toyota corolla aracımın stop lambaları önceki sahibi tarafından boyanmış durumda bunları nasıl çıkartabileceğim konusunda yardımınızı rica ederim. öğrendiğim kadarı ile boya dışarıdan yapılmış. şuanki resmini ekliyorum.

Stop lambası boya sökme

• kaplama olabilirmi?
  • arkadaş boya olduğunu söyledi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jojoned

arkadaş boya olduğunu söyledi .

boya nasıl çıkar bilmiyorum malesef. kolay gelsin.
  • boyayı kabartan bi madde var
    herhanbi bi boya satan yerden temin edebilirsin
    ygularken stopları sokmen iyi olur yoksa arabanın boyası kalkabilir
  • Stopları sök, arka kısımlarını maskele, sadece camları görünsün; pamuğu hidrolik yağına batırıp akıtmadan yavaş yavaş sil. İnşallah söker?
  • aseton deneyin hocam.%90 çıkaracaktır.boya çıkarma işiniz biter bitmez polish(cila) atın stoplarınıza.ki matlaşmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Focus el freni ikaz lambası
    16 yıl önce açıldı
    Akü+Stop ışığı problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aseton stop camını bozar, zımparalanmış gibi olur
  • Yahu millet farkedileyim diye uğraşır,bu adam da tutmuş siyaha boyamış.
  • bu işlemleri bilinçsiz yapıp sonrasında farı elime almak istemiyorum. sonrasında komple yeni stop lambası almakda istemiyorum en iyisi sanayide bu işi yaptırmak sanırım. Aseton , hidrolik yağı pek çözebilecek gibi gelmedi.
    boyatan arkadaş 50 tl ye boyamış sökmek için 120 tl istiyormuş oda enterasan
  • Aseton.
    Tecrübeyle sabit.
  • bu stop boyasından bende almayuı düşündüm ve hali ile ilerde sıkılnca tekrar naı çıkaracağımı düşündüm ve tinerle çıkar diye bilgi aldım..eğer ki sprey boya ile boyandsa.
  • Normal tiner değilde selülözik tiner ile deneyiniz.

Ekleme: selülözik yazacağıma sentetik yazmışım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firozat -- 23 Ekim 2010; 23:41:44 >
  • benim stoplardada çekirge var içine nasıl girmiş ilginç
  • Arkadaşlar uğraşmayın tinerle vs. ile..1 liraya satılan bir şişe aseton fazlasıyla işinizi görür stop boyasını sökme hususunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Arkadaşlar uğraşmayın tinerle vs. ile..1 liraya satılan bir şişe aseton fazlasıyla işinizi görür stop boyasını sökme hususunda..

Ben de stopları boyattım fakat mat oldu. Yani dışı karıncalı gibi stopun. Bunu eski haline asetonla döndürebilirmiyim?
    Eski hali pürüzsüz ve parlaktı asetonu sürünce gider umarım boya. Kaportadaki boyaya değdiğinde herhangi bir kötü etkisi oluyor mu asetonun? Yoksa pamuk gibi yumuşak birşeye yedirip silmek mi doğru olanı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jojoned

aracımın stop lambaları önceki sahibi tarafından boyanmış durumda

İnsan hangi akla hizmet güvenliğini hiçe sayıp stopların görünürlüğünü azaltır ki???
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Arkadaşlar uğraşmayın tinerle vs. ile..1 liraya satılan bir şişe aseton fazlasıyla işinizi görür stop boyasını sökme hususunda..

Ben de stopları boyattım fakat mat oldu. Yani dışı karıncalı gibi stopun. Bunu eski haline asetonla döndürebilirmiyim?
    Eski hali pürüzsüz ve parlaktı asetonu sürünce gider umarım boya. Kaportadaki boyaya değdiğinde herhangi bir kötü etkisi oluyor mu asetonun? Yoksa pamuk gibi yumuşak birşeye yedirip silmek mi doğru olanı?

Üstübüyle ya da pamukla silebilirsiniz.Kaportaya herhangi bir zararı olmuyor.Boya sökülecektir..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Üstübüyle ya da pamukla silebilirsiniz.Kaportaya herhangi bir zararı olmuyor.Boya sökülecektir..

Teşekkürler. Çok işime yarayacak bir bilgi oldu

Pamuk dayanmayabilir eğer zor çıkıyorsa. Üstübü daha mantıklı olabilir dediğiniz gibi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.