bari stoplari söktürseymis iptal ettirip sacla kapattirsaymis eski sahibi aracin ... amacina ulasirdi o zaman belki.
quote:
Orijinalden alıntı: mert107
bari stoplari söktürseymis iptal ettirip sacla kapattirsaymis eski sahibi aracin ... amacina ulasirdi o zaman belki.
O kadar da değildir heralde ışık kaybı Fakat iyiki tepesine bir kamyon çıkmadan satmış aracını. Siz de biran önce çıkartın o boyayı...
aseton olayını ufak bir parçasında deniyecem. dediğiniz gibi hem tehlikeli hem biraz kro işi olmuş hiç tarzım değil. toyotaya orjinal far sordum 500 tl gibi fiyat söylediler. ek kısa zamanda aseton ile ufak bir kısımda deniyecem umarım farı matlaştırmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: bucakli
Arkadaşlar uğraşmayın tinerle vs. ile..1 liraya satılan bir şişe aseton fazlasıyla işinizi görür stop boyasını sökme hususunda..
Tecrübeyle sabittir.
eğer aseton veya selülozik tinerle çıkmazsa su zımparasıyla zımparalanıp polisaj yapılınca orjinale döner
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
eğer aseton veya selülozik tinerle çıkmazsa su zımparasıyla zımparalanıp polisaj yapılınca orjinale döner
Benim stoplara ince 2 kat transparan siyah boya atıldıktan sonra stoplar matlaştı. Bu matlığı gidermek için wax işe yarar mı? ÇBS BELCO'nun Teflon Bazlı Wax'ını alıyorum bunu uygularsam eski parlaklığa kavuşur mu acaba? Şu anki hafif kararmışlığı hoşuma gidiyor fakat matlığını beğenmiyorum. Çözüm bilen var mı? Yoksa asetonla sökmeyi planlıyorum açıkçası...
quote:
Orijinalden alıntı: wurtz
quote:
Benim stoplara ince 2 kat transparan siyah boya atıldıktan sonra stoplar matlaştı. Bu matlığı gidermek için wax işe yarar mı? ÇBS BELCO'nun Teflon Bazlı Wax'ını alıyorum bunu uygularsam eski parlaklığa kavuşur mu acaba? Şu anki hafif kararmışlığı hoşuma gidiyor fakat matlığını beğenmiyorum. Çözüm bilen var mı? Yoksa asetonla sökmeyi planlıyorum açıkçası...
eski parlaklığına kavuşması biraz zor ama denemekte fayda var makine ile yapılırsa daha iyi olur
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: wurtz
quote:
eski parlaklığına kavuşması biraz zor ama denemekte fayda var makine ile yapılırsa daha iyi olur
Dediğim wax mavi yoğun bir sıvı. Daha kötü yapmasından korktum açıkçası. Bir kaportacı o stopu parlatabileceğini söyledi. Makine ile cilalayacak sanırım fakat 20TL gibi bir rakam istedi küçücük 2 stop için...
Elimde 1 çift boyalı stop vardı bunların boyasını aseton ile söktüm ve yer yer beyazlaşma oldu. Tekrardan boyayacağım bunun için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ve hangi marka boya almamı tavsiye edersiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: aKSeL051
Elimde 1 çift boyalı stop vardı bunların boyasını aseton ile söktüm ve yer yer beyazlaşma oldu. Tekrardan boyayacağım bunun için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ve hangi marka boya almamı tavsiye edersiniz?
Kırtasiyelerde satılan cam boyası işinizi görür.
Bu iş için satılan sprey stop boyaları var fakat marka konusunda neyi tercih edeceğimi bilmiyorum.Hemen atma yapar mı acaba diye. Motip, macota vs. gibi 3-4 marka var.
Daha önce cevap yazdım sanıyordum ama yazmamışım. Boşuna boyayı sökmeye uğraşmayın, boyanmadan önce stoplar bayağı bir zımparalanıyor, eski parlaklığını yakalayamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Daha önce cevap yazdım sanıyordum ama yazmamışım. Boşuna boyayı sökmeye uğraşmayın, boyanmadan önce stoplar bayağı bir zımparalanıyor, eski parlaklığını yakalayamazsınız.
+ 28
Ek olarak ise , boyanın dökülmemesi ve pürüzsüz şekilde durması için astar boya da atmış olabilir.
En iyisi çıkmacılara gidip 2 adet stop camı almak.
Konu eski de olsa eğer cam boyası nasıl çıkar? stop boyası nasıl çıkar diye arıyosanız aklınızda bulunsun kesinlikle ASETON.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme