Şimdi Ara

Stock fotoğrafçılıktan para kazanma - gettyimages sitesine nasıl üye olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, hobi olarak yapıyorum, bu hobimden de çekim yaparken bir taraftandan yeni lens ve ekstra aksesuarları almak için bir bütçe çıkarmak için fotoğraflarımdan para kazanmak istiyorum.

    Stock fotoğrafçılık yaparak para kazanabileceğimi gördüm fakat hangi site ne kadar verir yada üye olabilir miyim vs durumlarını yeni araştırmaya başladım.

    öncelikli olarak önerilen ilk siteler arasından gettyimages site çıktı karşıma ama bir türlü üye olamadım, araştırmaya devam ediyorum.

    Stock fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi ve bu işten bir para kazanan arkadaşlar var ise deneyim ve önerilerini beklerim

    https://esp.gettyimages.comhttps://esp.gettyimages.com


    gelişmeler oldukça burda yazarım







  • Türkiye ofisini aradığımda aşağıdaki bilgileri benimle paylaştılar.


    Türkiye ofisi satış ofisi olduğu için teknik ve yükleme anlamadındaki konularda maalesef yardımcı olamıyoruz bunu direk yurt dışı ile görüşmeniz gerekmekte.



    prosedürü okuyabileceğiniz linkler ise aşağıda bilginize sunulmuştur.


    https://contributors.gettyimages.com/


    https://workwithus.gettyimages.com/en



    Yeni yönlendirilecek link bu birde hesabınıza Explorer dan Mozilladan Chromden olmak üzere farklı tarayıcılardan giriş yapmayı denemenizi rica edeceğim çünkü duyumlarımıza göre farklı tarayıcılar denendiğinde problemin ortadan kalktığını öğrendik anlayışınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.



    GİRİŞ YAPILACAK YENİ LİNK
    https://esp.gettyimages.com/sign-in?returnUrl=/





    Eğer sorun çözülmez ise aşağıda sizinle paylaşacağım linkten form doldurmanızı rica edeceğim ozaman sorun hızlıca çözülecektir.


    https://esp.gettyimages.com/contact




  • gettyimages ı bir kenara bırakıp Dreamstime a odaklanıyorum :)

    sanıyorum bu site daha rahat ilerleyebileceğim.
  • Dremastime ile satış rakamların çok düşük olur. Evet gettyimages yüklemesi zor bir sitedir, arayüzü çok karışıktır. Tavsiyem shutterstock üyeliği alman yönünde olacak. Şuan en çok kazandıran ajans konumunda, arayuzu kolay, komisyonu düşük ama sürümden kazandırır.
    Biraz tecrübe edindikten sonra getty(istock)'e takrar bakabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lahmACUN3263

    Dremastime ile satış rakamların çok düşük olur. Evet gettyimages yüklemesi zor bir sitedir, arayüzü çok karışıktır. Tavsiyem shutterstock üyeliği alman yönünde olacak. Şuan en çok kazandıran ajans konumunda, arayuzu kolay, komisyonu düşük ama sürümden kazandırır.
    Biraz tecrübe edindikten sonra getty(istock)'e takrar bakabilirsin.
    öneriniz için teşekkürler siz hangi siteleri kullanıyorsunuz
  • Özel stüdyo ortamı ve profesyonel çekimler yapmak lazım ve orjinal fikirler lazım hocam
  • dış çekimler iş görmüyor mu?
  • Çok zor o iş 3 arkadaş tanıyorum, ben de dahil 4 kişi ben 3 senedir uğraşıyorum... Aylık 10 $'ın üzerinde kazandığım bir ay olmadı !.. Arkadaşlarımdan birisi bazı aylar ayda 20 $'ı gördü ama öyle 12 ayın 10'u değil de 3'ünde !.. diğerleri benden beter. Ha çok nadiren, mesela benim 3 yılda toplamda 5 kere 1 tek fotoğrafım 6, 8, 4 $'lara satın alındığı oldu. Velhasıl tabi uğraşın, boşuna harddiskte duracağına 5-10 $ kazanırsınız , hiç yoksan iyidir.
  • Stock footage ile uğraşacağınıza sokağa çıkıp kedilere mama verip videolarını çekip Youtube'a İngilizce başlıklarla yüklerseniz daha çok kazanırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Stock footage ile uğraşacağınıza sokağa çıkıp kedilere mama verip videolarını çekip Youtube'a İngilizce başlıklarla yüklerseniz daha çok kazanırsınız.
    Valla çok iyi fikir !!!
    Hem 1 iyilik yapmış oluruz, hem stok sitelerinin bize verdiği %15 pay ile onların kölesi olmayız. Hem çok daha kısa sürer o iş.
  • gult3kin kullanıcısına yanıt
    Shutteerstock, İstock, Adobestock, Dreamstime, 123rf. Yakında 2-3 başka siteye daha başlayacağım.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bunun kendi fikrim olduğunu söyleyemem çünkü zaten yapılıyor. Analizlerde Youtube'da en çok izlenen videoların başında kedi videoları geliyor ve en basit kedi videoları bile milyonlarca izlenim alabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Açıkçası bunun kendi fikrim olduğunu söyleyemem çünkü zaten yapılıyor. Analizlerde Youtube'da en çok izlenen videoların başında kedi videoları geliyor ve en basit kedi videoları bile milyonlarca izlenim alabiliyor.
    Olsun, buradaki topluluğa bu veriyi taşıyıp naklettin ya...Hem önerin her yönden iyi bir yola sevk ediyor :) Ayrıca ilginçmiş. Ben bizim dozer izlemeye doyamayan bir millet olduğumuzu düşünürdüm.
  • Ben de bu işe girmeyi düşünüyorum. Hatta bunun için evimin bir odasını stüdyoya çevirebilirim.

    Sadece fotoğraf değil, aynı zamanda video, vector ve icon da yüklemeyi düşünüyorum (Görsel İletişim Tasarımı öğrencisiyim, 5. yılım).

    Günlük minimum 5-6 içerik yüklemeyi planlıyorum. Böylelikle hesabımı sürekli aktif tutacağım.
    Böylelikle 1 yılımı doldurduğumda hesabımda 1.825 ila 2.190 arasında görsel içerik olacak. 2.yılım bittiğinde bu 4.000 civarına çıkacak. Düşündüğüm siteler de ShutterStock ve Adobe Stock.

    Önerilere açığım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.