Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (908. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 906907908909910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stiilloo

Fatihata; herhangi bir sobacı, kazancı vs. bizim karterin ebadına ve şekline göre galvanizli sacdan bunu yapabilir. Böyle bir yer bulup konuşmakta fayda var.

selam arkadaşlar evet karter muhafazası olayı benide çok yordu servisin 320 tl lik rakamı ve muhafazanın plastik oluşu beni hayrete düşürdü benim araçta aldığımda muhafaza hiç yoktu motor aksamı direk suya toza ve çamura maruz kalıyodu ilk işim sanayide iyi bir kaporta ustasına gidip karter muhafazası yaptırmak oldu hemde orjinalden bile daha güzel 50 tl ödedim yağa bala versin

engine fault sorunu yaşadığımı daha öncede sölemiştim kaç gündür biniyorum hiç sorun yok sanırım lpg sisteminden kaynaklanıyor çünki şuanda benzinde biniyorum ...

arka torsiyon burçları benimkindede sesli arka tekerin altından mayın patlar gibi ses yapıyo ama büyük çukurlarda oluyo bu ses...
    sağlık olssun kulağımız sese alıştı rahatlığı yeter....

stilo gerçekten çok tarz bir araç herkesin binipte beğenmeden inebileceği bir araç deil ama aşırı elektronik olması kasanın motora göre ağır olması eksileri gerikalanı ise tam benlik...

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_8900

selam arkadaslar ben bır hafta ııcnde ılk arabamı almayı planlıyorum allah ızın verıırse ama memur cocuguyuz ımkanlar kısıtlı 15000 tl ye kadar arac baıyorum kafamda 2 secenk var ya stıllo 3k yda seat ıbıza 2004 3k 1.4 ıksı arasında kaldım genelde cevrem seat tan yana ama ben stıllo yu cok begenıyorum ayrıca benı dusunduren fıat tın benzın tuketımı sorunu hsehır ıcı trafıkte 500 yakar dıyolr km de kullanlardan objektıf bırekılde yorumlarını beklıyorum bıde bu aracın kronık bır agrısazı vermı sureklı maruz kalınan bır sorun lpg taktırsam cok sorun yasarmıyım aracı alıp sanayılerde ugrasmka ıstemıyorum zaten cok az bınıcem arabaya bana sorun yasatırmı sız olsanız neyapardınız mesajları beklıyorum

Ben 19 civarına megane dynamic alacaktım. Bu kadar özelliğe sahip değildi. Vazgeçtim. 17500 e 5 kapı dynamik stilo aldım. Genel olarak memnunum... Seat kullanmadım. Yorum yapamayacağım...

• yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum.umarım kazasız belasız cezasız ve arızasız binersiniz aracınıza da ağzınızın tadı kaçmaz.

lpg de titreme olayına halil bi yerden bi link bulmustu marelarda bu problemi çözen bir açıklama vardı o linkte bana çok mantıklı geldi düzelirmis gibi geliyor boş bi zamanımda deneyeceğim onu...
    ayrıca sadece titreme varsa bence hic kafanıza takmayın stop edipte tehlikeye düsürmüyosa sizi hiç önemli değil keyfini çıkarmaya bakın.sen nerdeyse sky dan gelen rüzgar sesine bile alıscam bi kesemedim o sesi..

aslında halil şu sky sökmek takmak olayını bi kez daha anlatsan var ya büyük sevaba girersin arama motorunun durumu belli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafra_stilo

yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum.umarım kazasız belasız cezasız ve arızasız binersiniz aracınıza da ağzınızın tadı kaçmaz.

lpg de titreme olayına halil bi yerden bi link bulmustu marelarda bu problemi çözen bir açıklama vardı o linkte bana çok mantıklı geldi düzelirmis gibi geliyor boş bi zamanımda deneyeceğim onu...
    ayrıca sadece titreme varsa bence hic kafanıza takmayın stop edipte tehlikeye düsürmüyosa sizi hiç önemli değil keyfini çıkarmaya bakın.sen nerdeyse sky dan gelen rüzgar sesine bile alıscam bi kesemedim o sesi..

aslında halil şu sky sökmek takmak olayını bi kez daha anlatsan var ya büyük sevaba girersin arama motorunun durumu belli..

Hocam o marea sorunu dediğin, rölanti düzensizliği içindi. Akım kablolarından birini güçlendirmek lazımmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata

gebdarme kızma ama ben araştırdım forumun arama sayfasına da yazdım alt kısımdaki arama sekmesinide yazdım sonuc malesef karter hakkında :( netten de araştrdm ama bişi bulamadım :))

bu arada can otomotiv aradı şimdi :) diyorki 50 il 100 kişi takep ederse yaptırabilrmişiz dedi :) dedim ne diyosun nerden bulayım 50 kişi hadi 5 fln olsa neyse de... sonuc yapamıolar talep yok :((

birçok kişi nickimi hatalı yazdı..ama böylesini kimse yazmadı..
    ayrıca kızmıyorum, karter konusunda haklısın sanırım
    forumda yapılan yeni düzenlemelerden sonra arama motoru geriye
    dönük bir yılı sorguluyor galiba..

GENDARME kusura bakma iş yerinde yoğun olduğumdan hızlı hızlı cvp lar yazıp, bir kaç iş ile birlikte uğraştığımdan dolayı yanlış klavye sürçmüş

• karter korumasını da şimdilik askıya alıyorum, LPG taktracam en kısa zamanda ATİKER yerli malı olsun onemli olan doğru ve bu işi bilen bi ustaya taktırmak diye düşünüyorum bende, lpg ile halil abinin verdiği linkten tutun resimlere kadar her türlü bilgiyi not edip kayıt ettim, hatta şu triger dişlisi sente ayarı muhabbetini dahil. bu bilgiler ile gidip başında beklersem sorun cıkacağını sanmıyorum... lpg den sonra da hemen karter için kaportacıya bende gidicem, altını kapatmak lazım bence iyi veya kötü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VAYA CON DIOS

quote:

yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum.umarım kazasız belasız cezasız ve arızasız binersiniz aracınıza da ağzınızın tadı kaçmaz.

Hocam o marea sorunu dediğin, rölanti düzensizliği içindi. Akım kablolarından birini güçlendirmek lazımmış.

senin titremeden kastın nedir peki ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VAYA CON DIOS

quote:

senin titremeden kastın nedir peki ?

fazla takılacak olay değil belki ama LPG ye alınca, ışıklarda vs durunca direksiyon çok az sallanıyor. Hani balansın bozukturda 100 de direksiyonu titretir ya, o şekilde. yoksa rölanti sabit. Rölanti oynuyordu. Bujiler değişti. Şimdi rölanti sabit.

• quote:

selam arkadaslar ben bır hafta ııcnde ılk arabamı almayı planlıyorum allah ızın verıırse ama memur cocuguyuz ımkanlar kısıtlı 15000 tl ye kadar arac baıyorum kafamda 2 secenk var ya stıllo 3k yda seat ıbıza 2004 3k 1.4 ıksı arasında kaldım genelde cevrem seat tan yana ama ben stıllo yu cok begenıyorum ayrıca benı dusunduren fıat tın benzın tuketımı sorunu hsehır ıcı trafıkte 500 yakar dıyolr km de kullanlardan objektıf bırekılde yorumlarını beklıyorum bıde bu aracın kronık bır agrısazı vermı sureklı maruz kalınan bır sorun lpg taktırsam cok sorun yasarmıyım aracı alıp sanayılerde ugrasmka ıstemıyorum zaten cok az bınıcem arabaya bana sorun yasatırmı sız olsanız neyapardınız mesajları beklıyorum

kullnmaya gore inanılmaz bir fark yaratıyor yakıt, ben ilk aldığımda 350 kuruş ile 400 kuruş arasında bi yakıt tuketimi vardı yol bilgisayarı ile 10,4 ile 10,2 arasında gidip geliyordu şimdi cok akıllı ve doğru zmnlarda ve mumkun olduğunca devire gore yuksek viteste kuulanıorum 80 ile 90 ı pek gecmemeye clşyrm sonuc; yol bilgisayarı 8,1 ile 8,4 arasında değişiyor.. en son 45 tl benzin aldım ortalama 165 ile 170 km kadar bişi gittim aşağı yukarı tabi tam değil... ortalama 260 kuruş yada 265 kuruş gibi bişiy, bence gayet makul. bide lpg olsa tam süper olcak bedava gibi...

• quote:

quote:

kullnmaya gore inanılmaz bir fark yaratıyor yakıt, ben ilk aldığımda 350 kuruş ile 400 kuruş arasında bi yakıt tuketimi vardı yol bilgisayarı ile 10,4 ile 10,2 arasında gidip geliyordu şimdi cok akıllı ve doğru zmnlarda ve mumkun olduğunca devire gore yuksek viteste kuulanıorum 80 ile 90 ı pek gecmemeye clşyrm sonuc; yol bilgisayarı 8,1 ile 8,4 arasında değişiyor.. en son 45 tl benzin aldım ortalama 165 ile 170 km kadar bişi gittim aşağı yukarı tabi tam değil... ortalama 260 kuruş yada 265 kuruş gibi bişiy, bence gayet makul. bide lpg olsa tam süper olcak bedava gibi...

Ben o kadar akıllı kullanamıyorum

• quote:

sky ı söküp takmıyoruz tabikide. Şu sky ın her parçasının iç kısımdan bakarsan plastik bir parçası var ayaklarının olduğu yerde. O plastik parçalarının altında vidaları var. Ben o plastik parçalarını çıkarıp(biraz zahmetli oluyor) altındaki vidaları önce gevşetiyorsun. Sky parçaları o zaman ileri geri hareket edebiliyor. yukardan parçaları biraz oynatıp düzgünce oturtuyorsun. BU arada yanına bir arkadaşını daha almalısın. O yukardan sky parçasını üstten sıkı bir şekilde bastırırken sende alttan gevşettiğin vidaları sıkıyorsun. O zaman ses falan kalmıyor..
    Fatihata kardeşimiz bu plastik parçaları çıkarmadan yapmış. O plastik parçaların kenarlarında tırnakları var çekince kendine doğru kolayca çıkıyor. Hiç korkma kırılmaz kenar kısımlarından çektiğinde tık diye atar. Ama orta kısım tırnağı biraz zor çıkıyor.
    Fatih kardeşimde kenardan asıldığın zaman o vidalar zaten iki kenarda kalıyor tornavida ile vidalara ulaşabilirsin parçayı sökmeden. O şekilde gevşetip sıkarsın.(Yani orta kısımdaki tırnağı çıkarmana gerek yok. zaten tornavida da girdiği için sökmene gerek yok...
    STİLO TEKNİK DESTEK SAYFASINDA DA RESİMİNİ KOYMUŞTUM O PLASTİK PARÇANIN. ORASI ZATEN BİR SAYFALIK ARAMANA GEREK YOK:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil2202 -- 21 Aralık 2009; 23:21:22 >

• quote:

lpg de sorun yasıyomuusn pekı o sekılde cozulur benzın tuketımı sorunu

çok şükür lpg de hiç problem yok tıkır tıkır. Çokta ekomomik.
    benzinde iken 135 km yolu 35 lira.
    lpg de 135 km yolu 20 liraya katettim.
    Umarım gayet açık bir bilgi olmuştur.
    Benzin 3.10tl lpg 1.60 tl . iken olan değerlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil2202

quote:

lpg de sorun yasıyomuusn pekı o sekılde cozulur benzın tuketımı sorunu

çok şükür lpg de hiç problem yok tıkır tıkır. Çokta ekomomik.
    benzinde iken 135 km yolu 35 lira.
    lpg de 135 km yolu 20 liraya katettim.
    Umarım gayet açık bir bilgi olmuştur.
    Benzin 3.10tl lpg 1.60 tl . iken olan değerlerdir.

ruhsata işlettin mi?
  • evet muayene için 125 veriyosun.
    sızdırmazlıktı, egsoz du ruhsat değişimiydi onlarda 125 tuttu.
    toplamda 250 liraya mal oluyor işletmek.
    stilo kullanmak bir ayrıcalıktır bunu unutmayın.
    bu paraya bu özelliklerde arabaları bulmuşuzda bazıları bunuyor.
    Evet stilo tutmuyor iyikide tutmuyor yoksa bu kadar güzel bir arabaya binemezdim bu fiyatlara.
    tutmamasının tek sebebi ambleminde fiat olması ve arabanın pek bilinmemesi.
    bilinmemesinin sebebide sıfırını ilk çıktığında çok pahalıya sattılar. şu anki bravo gibi kaliteli bir aracın gördüğünü gördü . O kadar para veren adam gidiyor başka marka alıyor fiat almaktansa.
    o yüzden türkiyede bi focus kadar bir golf kadar yada corolla kadar stilo göremezsiniz.
    O yüzden çoğu kimse hakkında hiç bir şey bilmiyor. bırakın bilmesinler ve kötülesinler.
    Onlar gitsinler 16-17 ye 2000 model focus alsınlar.
    17-18 e 2000 model golf alsınlar.
    bizde 2004-2005 model full arabalara binelim o fiyatlara.
    biraz daha çıkın herkesi kıskandıracak skywindow lu dynamic alın.
    Bide benim gibi easy - gol olsun arabanızda görenlerin azı açık kalsın yok artık desinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil2202

evet muayene için 125 veriyosun.
    sızdırmazlıktı, egsoz du ruhsat değişimiydi onlarda 125 tuttu.
    toplamda 250 liraya mal oluyor işletmek.
    stilo kullanmak bir ayrıcalıktır bunu unutmayın.
    bu paraya bu özelliklerde arabaları bulmuşuzda bazıları bunuyor.
    Evet stilo tutmuyor iyikide tutmuyor yoksa bu kadar güzel bir arabaya binemezdim bu fiyatlara.
    tutmamasının tek sebebi ambleminde fiat olması ve arabanın pek bilinmemesi.
    bilinmemesinin sebebide sıfırını ilk çıktığında çok pahalıya sattılar. şu anki bravo gibi kaliteli bir aracın gördüğünü gördü . O kadar para veren adam gidiyor başka marka alıyor fiat almaktansa.
    o yüzden türkiyede bi focus kadar bir golf kadar yada corolla kadar stilo göremezsiniz.
    O yüzden çoğu kimse hakkında hiç bir şey bilmiyor. bırakın bilmesinler ve kötülesinler.
    Onlar gitsinler 16-17 ye 2000 model focus alsınlar.
    17-18 e 2000 model golf alsınlar.
    bizde 2004-2005 model full arabalara binelim o fiyatlara.
    biraz daha çıkın herkesi kıskandıracak skywindow lu dynamic alın.
    Bide benim gibi easy - gol olsun arabanızda görenlerin azı açık kalsın yok artık desinler.

şimdi kimse alınmasında, yıllarca şahinden başka araba görmemiş adamlar sonradan fiat a laf atıyorlar. onlara göre her arabanın illa bir kusuru var. millet oto experi olmuş çıkmış. benim etrafımda da var bu tür adamlar, biri clio ya biri de çin malı bir arabaya biniyor. dediğin gibi iyi ki tutulmuyor bu araba.. arabanın tutulması kelimesi başlı başına ilginç zaten. biz araba ticareti yapmıyoruz ki, guvenli bir şekilde bir yerden bir yere gidilecek konforlu arabalarımız var.

• ARTIK CD DERDİNE SON !!!
    Arkadaşlar stilinde CD-Changeri olanlar için müjdeli bir haberim var.
    CD-C'ın ses girişlerini kullanarak aux girişi yapabilirsiniz kendinize,
    öncelikle kendinize 3.5mm lik bir dişi bir de erkek jack alın.
    dişi olanı CD-C'ın 18 (şase), 19 (sol ses kanalı), 20 (sağ ses kanalı) numaralı girişlerine
    paralel bir bağlantı yapın.
    Bu şekilde CD-C moduna aldığınızda bu yaptığınız girişe mp3 çalar bağladığınızda
    sesi direk araç üzerinden dinleyebilirsiniz.
    Yapacak olanlara kolay gelsin.

STILO FOREVER :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROBINHOOD -- 22 Aralık 2009; 2:34:58 >

• quote:

Ibıza ile kıyaslanacak bir araba değil STILO. Aralarında çok fark var. STILO'yu çevreniz bilseydi o zaman kesinlikle STILO'dan yana olurlardı. Benzin tüketimi eşdeğer motorlarla aynıdır. LPG ise iyi markalardan olması ve rüştünü ispat etmiş bir ustaya taktırmak kaydıyla kesinlikle tavsiye ederim. Sorun yaşamamak için ise iyi inceleyip sorunsuz bir STILO bulmanız gerekir. SKY'lı olacaksa problemsiz çalışıp çalışmadığını kontrol etmek önemli. Elektronik donanım konusunda zengin bir araç olduğu için de iyi bir muayeneden geçirerek alın. KESİNLİKLE STILO.

• quote:

karter korumasını da şimdilik askıya alıyorum, LPG taktracam en kısa zamanda ATİKER yerli malı olsun onemli olan doğru ve bu işi bilen bi ustaya taktırmak diye düşünüyorum bende, lpg ile halil abinin verdiği linkten tutun resimlere kadar her türlü bilgiyi not edip kayıt ettim, hatta şu triger dişlisi sente ayarı muhabbetini dahil. bu bilgiler ile gidip başında beklersem sorun cıkacağını sanmıyorum... lpg den sonra da hemen karter için kaportacıya bende gidicem, altını kapatmak lazım bence iyi veya kötü..

Dostum; karter işini askıya alma. Çok ucuza ve az zamanda halledilebilecek bir şey. LPG için gittiğinde bile bu işi gömersin. Ayrıca mevsim kış, yerler kar, yağmur, çamur. Motorun altını kapatmak ta önemli.

• İlk defa LPG li araç kullanıyorum. Bu yüzden bilmiyorum nedir, nasıl çalışır? Benzinden LPG ye geçtiği zaman enjektörler çıt çıt çıt diye ses çıkartır mı? Sanki lifterler boşalmış gibi. LPG taktırdığım yer, "bu ses normal, bak enjektörler çalışıyor" dedi. Bu sabah 2004 toyota ya bindim. LPG li. LPG ye geçtiğinde hiç ses yok. Analmadım ben bu işi.
  • arkadaşlar sitede bir sorunmu var kaç defa cevap yazmak istedim ama üye olarak giriş yapınız felan diyor ...
  • 
Sayfa: önceki 906907908909910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.