Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.437
Cevap
77
Favori
1.788.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • +1903
    quote:

    Orjinalden alıntı: soldierpainted

    ya tabi fiat konusu var tabi ya arkadaş bana biri şu mantığı açıklasın kmde 5 kuruş az yakıyor diye daha az özellikli bir arabaya neden 4-5 bin ytl fazla ödeyesinizki ödediiniz fazla parayı 100000 km de çıkarırsınız sonra her km de 5 kuruş kazanırsınız onun yerine alın stiloyu hem özelliklerin keyfini sürün o 5 bin ytl ilede 25 depo benzin alın 13000 km yol eder sayınki ayni fiata aldınız yanında 25 depo benzin hediye ettiler hesap basit buna benzer bir hesap dizeldede var o kendini daha erken amorti ediyor ama servise gidince bakım masrafları yine arayı açıyor ufak tefek dez avantajlar kadı kızındada var ama siz asıl büyük avantajları düşünün

    her köşe başında yetkili servisi var fiatın malum seçme şansı çok parça pahalı diyenlere bir örnek komple triger kayış setini 250 ytl ye aldım arkadaş klionun kini 300 e aldı ek olarak bakım süresi 20000 km emsalleri hep 10000 bitti başka soru varsa alalım




  • bir arkadaş galiba lafımı yanlış anlamış. ben plastik kapıyı sevmiyorum dedim. çok bayağı duruyor. böyle kumaş olması hoş. gerçi çabuk kirleniyor ama. 200 YTL ye detaylı temizlik yapıyorlar. ondan bir yaptırmak gerekecek galiba.

    ha bir de arka koltukların ileri geri kayması ve geriye yatabilmesi de çok güzel bir özellik.
  • http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/493/0/TOFAŞ/FIAT

    Otomobilin kaputunun altında, Marea, Doblo Malibu, Palio ve Albea'da da kullanılan 1.6 litrelik motor yer alıyor. Üstten çift eksantrikli ve 16 supaplı motor, 103 HP'lik gücünü 5750 d/d'de üretiyor. Çoğu 1.6 litre hacimli motora sahip kompakt sınıf modellerinin motorlarıyla benzer çalışma karakteri gösteren motor, alt devirleri iddiasız çevirirken gerçek performansını 4000 d/d civarında göstermeye başlıyor. Sesi 1581 cc'lik selefi kadar sportif olmasa da kullanım keyfi veren motor, yakıt ekonomisi kaygısıyla uzun tutulmuş vites oranları nedeniyle hızlanmada çok atak bir görüntü çizemiyor. Özellikle Ford Focus'unki kadar uzun seçilmiş beşinci vites oranı yüzünden ara hızlanma performansı kötü. Bu nedenle sollamalara çıkarken tedbirli olmakta ve duruma göre iki vites birden düşürerek hızlanmakta yarar var. İtalyan otomobillerinin yakıt ekonomisindeki kötü şöhreti Stilo'da nispeten dizginlenmiş gibi görünüyor. Ancak 100 km'lik test sonucunda tüketilen ortalama 8.4 litrelik yakıt, Fiat'ın hala kompakt sınıf ortalaması olan 8.0 litreye inemediğini gösteriyor. Bu tüketim değeriyle 58 litrelik depo sayesinde ulaşılan 690 km'lik menzilse yeterince uzun.

    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/143/0/TOFAŞ/FIAT

    Otomobilin üstten çift eksantrikli ve 16 supaplı motoru, 103 HP'lik gücünü 5750 d/d'de üretiyor. 1.6 litrelik motor alt devirlerde cansız karakter sergileyen motor, gerçek performansını 4000 d/d civarında göstermeye başlıyor. Sesi 1581 cc'lik selefi kadar sportif olmasa da sağladığı akıcı sürüş özelliğiyle kullanıcıyı tatmin edebilen motor, 145 Nm'lik maksimum tork değerini, 2100 ile 5800 d/d arasında devamlı üretebiliyor. Ancak yakıt ekonomisi kaygısıyla ayarlanan aktarma oranı nedeniyle hızlanmada fazla atak olamıyor. Bu durum doğal olarak otomobilin görüntüsüyle pek uyum gösterememesine yol açıyor. Özellikle sollamalarda çoğu zaman iki vites birden düşürmek zorunda kalmak Stilo kullanıcısını pek memnun etmeyecektir. Ama sık vites değiştirmekten hoşlanan kullanıcılar bu durumdan keyif alabilir. Sakin kullanımlarda kompakt hatchback ortalamasına yakın miktarda yakıt tüketen otomobil, saldırgan kullanım tarzı benimsendiğindeyse 100 km'de 9.0 litrenin üzerini zorluyor. Test koşullarında elde ettiğimiz tüketim miktarıysa 8.3 lt/100 km olarak gerçekleşti.

    test diosan al bunları bi oku ıstersen 2 ayrı test...bu arada o yazdıgın testing dewamını da burda bulabılırsın kesip atmıssın...kendi araban diye objektif bakamaman cok normal baska aracla karsılastıramadıgın ıcınde guzel gelıyo olabılır ama 4.000 de koltuga yapıstırıyo fln hikaye ..o dedigini 2.0 arabalar zor yapıyo ztn hiçbi 1.6 onu yapamaz veya o kdr performans gosteremez...stilonun goruntusu performans konusunda çok şey beklettırıyor örnegin 1 honda civic sedan bu kdr performans beklettırmesede cok daha iyi bir performansı var..demek istedigim arabanın gerçekleri var...bu konuda aşırı fanatiklik yapmaya gerek de yok.




  • testteki ortalama 8.4 litre olarak ölçülmüş. ben istanbul trafiğinde kullanıyorum ve arabanın yakışı ortalama 9 lt. ha ekrandaki rakamlara aldanmayın. orda yarım litre eksik gösteriyor...

    depoyu fulleyeceksin. km yi sıfırlayacaksın. sonra bitireceksin. tekrar fulleyeceksin. kaç litre benzin aldıysa depo km deki rakamla karşılaştırarak 100 kmde kaç lt yaktığını bulacaksın. bu işin yöntemi budur. diğer tüm yöntemler hatalı sonuç verir.
  • Arkadaşlar çok tuhaf bulduğum bir durum var.

    Stilo güzel ve donanımlı bir araç.

    Ancak otomobil sitelerinde çok düşük kilometrelerde (10000-30000km arası) çok uygun fiyatlarda ve full donanım cillop gibi Stilo'lar satılık durumda.

    Açıkçası alan memnun olmamış erkenden elden çıkartayım diye satma telaşına düşmüş gibi bir izlenim uyandırıyor bu tablo bende.

    Sizce bu durumun gerçek sebebi ne olabilir? Zaten güzel bir araç. Alan adam da zaten böyle bir arabayı severek ve beğenerek almıştır ama neden düşük kilometrede çok satılık Stilo var? Birisi bunu bana izah edebilir mi???
  • dogru km si 30000 civarinda stilolar satilik!! ama dikkat edersen 2004 model cogu!! yani adam 2 senedir kullanio!! ve satioo!! ben suana kadar hic bi sorununu gormedim walla
  • Her zaman her yerde en iyi stilo
  • benimki 29000 km de. bu durumda demek ki 1000 km sonra ben de satıcam.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Sportivo

    Arkadaşlar çok tuhaf bulduğum bir durum var.

    Stilo güzel ve donanımlı bir araç.

    Ancak otomobil sitelerinde çok düşük kilometrelerde (10000-30000km arası) çok uygun fiyatlarda ve full donanım cillop gibi Stilo'lar satılık durumda.

    Açıkçası alan memnun olmamış erkenden elden çıkartayım diye satma telaşına düşmüş gibi bir izlenim uyandırıyor bu tablo bende.

    Sizce bu durumun gerçek sebebi ne olabilir? Zaten güzel bir araç. Alan adam da zaten böyle bir arabayı severek ve beğenerek almıştır ama neden düşük kilometrede çok satılık Stilo var? Birisi bunu bana izah edebilir mi???







  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2003model1600ccstilo

    dogru km si 30000 civarinda stilolar satilik!! ama dikkat edersen 2004 model cogu!! yani adam 2 senedir kullanio!! ve satioo!! ben suana kadar hic bi sorununu gormedim walla


    2 yıl bence uzun bir süre değil. Arabayı sıfır alan birisi için hele ikinci elde bu kadar zararın olduğu bir dönemde iki yıl sonra böyle güzel bir arabayı satmanın mantığını çözebilmiş değilim. En az 5-6 yıl binesin ki sıfır aldığına değsin.

    2004 model 30000 kilometrede satılık Golf-Focus-Astra bulmak çok zor. Alan bi 50-60 bin yaptıktan sonra satıyor.Piyasa onu gösteriyor. Stilo'lar da niye tersi bir durum var bunu merak ediyorum.

    Yanlış anlaşılmasın Fiat'a veya Stilo'ya bir antipatim yok. Aksine araç çok hoşuma gidiyor. Şahsen ben sıfır bir Stilo alsam 5 sene binerim diye düşünüyorum. 30000 binde cillop gibi arabayı satmaya kıyamaz insan normal şartlarda. Sizce de öyle değil mi?




  • arabam 70000 de
    6 aydır biniyorum 20000 km yi ben yaptım araba alacağım zaman illede stilo olacak dedim piyasa fiyatının çok altına da aldım evet satıcısı çok ama genelde tok satıcılar arabanın çok alıcısı olmadığını biliyor stilo kullanıcıları ve bi fiat biçip internete veriyorlar arıyorum adamı bir kuruş aşağı inmiyor şimdiden ilan ver seneye anca satılır hesabı yapıyorlar bi tanesiyle anlaştık adam satıp sıfır alacakmış o kadar övdüki arabasını vazgeçti sonunda ayrılamadı
  • Soldier,

    Stilo'nu kazasız belasız kullanman dileklerinle. Arabanın vites topuzu bence yakışmıyor, sana da böyle geliyor mu? Hiç vites topuzunu değiştirmeyi düşündün mü? Mesela bir 156 vites topuzunu buna takar mı Fİat bayii??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sportivo -- 10 Mayıs 2006; 23:44:41 >
  • evet yaa vites topuzlari cok cirkin duruoo!! bole uzun gibi
    ama benimki degistirilmis!! ama orginaline cok benzioo!!! sanki kisa duruoo
  • sonuna kadar açtım hiçbir tıkırdama yok bende.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fataleagle

    ya bişey sorcam stilosu olanlar. bass'lı şarkılarda cam tıkırdıyo buna bi çare bulabildinizmi yoksa sadece bende mi var bi baktırıymmı? cam açık olduğunda tıkırdıyo kapalı olduğunda sorun yok.. kapıyı kapatırkende bi kere zingirdiyo açıksa eğer cam.. sizlerde de varmı yoksa baktırmam mı gerekiyo?
  • fiyat-kalite optimizasyonu yaparsan bence rakipsiz. ama benim için fiyat önemli değil diyorsan tabii ki en iyi değil. araba full+full ama 30 milyar. full bir focus 40 milyar ki onda bile stılo dan eksik özellikler var.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmey

    quote:

    Orjinalden alıntı: fataleagle
    ya şunun asaleti bora da varmı yaaa?
     STILO FOREVER :)



    aha hemşeri buldum forumda "la yorum nişleyn?"

    yav STILO yu bende severim ama bu araba gerçekten bu kadar iyi mi yav?




  • tamam daha yeni bi araba ama güççük. boyunun büyümesine filan aldanma stılo ya göre gerçekten çok küçük.

    vites topuzuna gelince. ben internetten dışardaki stılo larda farklı vites topuzu da gördüm. sonradan takma değil. fiat ın sayfalarında.

    bu arada 1.6 stılo türkiye'de kalktı. seneye de stılo nun kasa komple değişiyormuş. ben yenisini gördüm grande punto nun şişirilmiş hali gibi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kreyn

    KARTAŞA STİLO ALMAYA GİTTİM
    GRANDEPUNTOYU VERİP YOLLADILAR
    NEYE NİYET
    NEYE KISMET




  • satmak lazim stilolari!! yenisi gelio malum yeni kasa almak lazim
  • evet arkadaşlar 1.6 stilo türkiyede kalktı italyada da ön panjur değişti ama gerisi bire bir aynı hala bu aradastilonun yeni kasasının resmini koydum aşağıya daha piyasaya çıkmasına çok var fiat şu anda grande puntoya yoğunlaşmışken yeni stiloyu çıkarmaz merak etmeyin

    vites topuzunun şeklimi yoksa uzunluğumu hoşunuza gitmiyor onu anlamadım spor arabanın vites kolu uzun olurki vites değiştirmenin tadı çıksın şekli deri kaplı bence güzel direksiyonla takım millet deri kılıf alıyor bizde orjinalde var neden bozalım ki


    arkadaşlar arabalarınızın resimlerini bekliyorum siteme eklemek için mail olarak atabilirsiniz veya buraya ekleyin bi stilo clup çalışması var malum beni msninize ekleyin stilocu deyin yeter

    28 mayıs ta stilocular toplanıyoruz unutmayın önce biraz turlarız arbamızın reklamı olur sonra bi yemek yeriz hem tanışırız hem kaynaşırız hem paylaşırız görüşmek üzere

    bu arada 95 oktan benzinle hız rekorumu ilerlettim 190 dı
    NOT:istanbul ankara otobanı arabada 5 kişi var aslında 210 yaptım ama tescilsiz olduğu için saymıyorum

     STILO FOREVER :)


     STILO FOREVER :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldierpainted -- 11 Mayıs 2006; 19:24:48 >




  • benim araba daha 28.000 de. 200-300 bin yapmadan satmam. sattım mı da artık bir sonraki arabam inşallah orta sınıf bişey olur. 4-5 sene sonra 408 mi olur artık bi sonraki mondeo mu olur bilemem ama artık küçük araba olmayacak bir sonraki...


    quote:

    Orjinalden alıntı: 2003model1600ccstilo

    satmak lazim stilolari!! yenisi gelio malum yeni kasa almak lazim
  • arkadaşlar ben yeni gördüm bu siteyi bende size katılabilirim isterseniz bendede 2004 fullllllll stilo var konuşmalarıınızı gercekten taktir ettim
    ben trabzonluyum bu arabayı burda hala bilmeyenlet var görüztüsü yeter stilonun valla gercekten iyi yapmışsınız bu araca hastayım
  • merhaba dostum hpşgeldin trabzon servise uğrarsan beni sor kesin tanırlar arabam bir hafta fazladan yatmıştı orda neyse trabzondan devamlı geçiyorum artvine giderken kısmet belki görüşürüz

    onur_durmaz@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.