Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (1585. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15831584158515861587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler nasılsınız görüşmeyeli haliniz hatırınız iyidir umarım

MOGUZ Biliyorum aracını sattıktan sonra arada sırada uğrar oldun ,senden bir ricam var eğer mümkünse lambda sensörünün çalışma aralığı yani ölçüleri nedir yani araıza tespiti için bize gerekli olan değerleri nasıl bulabilirim eğer hatırlaya bilirsen söylermisin ,sanki bir ara yazdın bunları ama hem burada hem ST de aradım ulaşamadım fiat ecu scan ile lambda sensörünü test edip değerleri görebiliyoruz ama hangi değerer arasında olması gerektiğini bulamadık yardımların için şimdiden teşekkür ederim
  • memet abi hosgeldin.
    sanırım su değerlerde olması lazım

• Teşekkür ederim adaşım sağolasın ,keyfin sıhhatin yerindedir umarım
    bazı arkadaşlarımız lambda sensörlerini değiştirdi ve inalınmaz derecede işe yaradı çoğu sorun,ortadan kalktı ( çekiş+ yakıt+titreme;yığılma vs.) servislerde üstün körü bakıp sağlam diyorlar ama özellikle üzerinde durunca daha dikkatli kontrol edince pardon bozulmuş ,sağlıklı çalışmıyormuş deyip değişim yapıyorlar ve inanılmaz dercede araç performansı artıyor yakıt düşüyor ve bir çok problem ortadan kalkıyor ,internet üzerinden alınan ve kişisel bilgisayara bağlanıp kendi kendimizede bu lambda sensörlerini doğru ölçebilirsek, servise aldanmadan doğru değişim zamanını dolayısı ile değişim zamanını saptaya biliriz bu yüzden sordum çalışma aralığı nedir diye ama hatırladığım kadarı ile iki sensöründe açılıp kapanma zaman aralığı + sayısal değerleri olmalıki ,bizde ölçümlerde bu sensör arızalı yada sağlam diyebilelim ,cevabına teşekkür ederim eğer bu tabloyu nasıl nerden edindiğin konusunda link verirsen çok makbule geçer çünkü o değerlerin açıklamasıda lazım ilgine şimdiden teşekkür ederim

• Arkadaşlar size bir sorum olacak

2003 Stilo 1,6 Dynamic sahibiyim. Henüz alalı 15 gün kadar oldu. Forum sayesinde oldukça fazla özelliğini keşfettim. Size bir sorum olacak.

Yol bilgisayarı ekranında ara sıra "bulb failure" "rt indicator" yazısı çıkıyor. Hangi lambada arıza olduğunu nasıl bulacağım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyno -- 30 Haziran 2011; 17:36:18 >
  • Şanzıman takozu arızası , genelde araç hareket ettikten sonra herhangi bir sebeple motor
    stop etmeden durunca rölantide ortaya çıkıyor. takoz kalkışta ve fren yaparken,kasisten geçerken,
    çukura düşünce sürekli kuvvete maruz kalıyor ve lastik aşınmaya,yarılmaya,kopmaya başlıyor..
    oturduğunuz koltuk adeta sallanıyor..bu arızayı rölanti sarsıntısı ile karıştırmayın,bunda rölanti
    sabit ve bir güç (motor) sizi araç içinde sallıyor..
    Orijinal parça (fiat kod: 46781891) 50 tl, işçilik 10 tl, değişim 5 dakika..
    Fiyatlar günceldir(bugün)..

link eklendi..

http://www.youtube.com/watch?v=aHOG3fks60A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 30 Haziran 2011; 22:54:16 >

• Hayırlı Cumalar ,

Gendarme, hoş geldin.

Halat olduğu kesinlik kazandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyno

Arkadaşlar size bir sorum olacak

2003 Stilo 1,6 Dynamic sahibiyim. Henüz alalı 15 gün kadar oldu. Forum sayesinde oldukça fazla özelliğini keşfettim. Size bir sorum olacak.

Yol bilgisayarı ekranında ara sıra "bulb failure" "rt indicator" yazısı çıkıyor. Hangi lambada arıza olduğunu nasıl bulacağım. Teşekkürler.

Hayırlı olsun,

Geri vites lambasını kontrol ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stilock -- 1 Temmuz 2011; 9:35:50 >
  • Ankara'da uygun fiyata bu konuda ehil bir servis tanıdığı olan var mı acaba? Bende de aynı sorun mevcut
    quote:

Orijinalden alıntı: 34vıa85

arkadaşlar şu ben ve bazı arkadaşlarımın problemi olan rolantideki salınım ve stop etme problemi için çok iddialı bir çözüm yolu buldum. google da fiat stilo gaz kelebek sorunu diye arattığımda bulduğum bir kaç yorumu sizinle paylaşmak istiyorum ...

2004 model 3 kapı Dynamic Stilo aracıma Brc kiti taktırdım. Kaç kere ayar olduysada rolantideki oynama bi türlü düzelmedi ve zaman zaman stop ediyor. Bu arada gaz kelebeği temizlendi, karbon clean yapıldı fakat bir çözüm bulamadılar. Arabayı teslim ettiğimde sapasağlam rolantisi vardı şimdi benzinde de gaza göre daha hafif gidip gelmeler başladı. Kalibrasyon şu, bu hepsini yaptılar ama arıza devam . Lütfen yardım canımdan bezdim valla.

kardeş aynı sorun bende farklıydı benim gaz pedalı takılı kalıyordu ne yaptıysak olmadı. oto 88 de bir arkadaş tamir etti ama şimdide senin gibi rolanti arada düşüyor sebep ise hava emişi yapan küçük bir alet değişti sorun bu! rolantinin düzensizlik sorununu çözen varmı???

Görüyorum ki herkesin ortak sorunu bu rölanti problemi.Sizede tekrar edeyim.Aslında yazdıklarımı kopyala yapıştır yapsam herkese tekrar tekrar yazmak zorunda kalmazdım ama neyse.Hafta sonuna kadar müsaitim.Herkese cevap yazacağım.Sizin aracınızında boğaz kelebeğini temizle yöntemleri yanlış.Boğaz kelebeği tamamen yerinde sökülmeli arka kısmındaki kara kutu açılmalı elektronik devreler temizlenip yeniden yerine takılmalı.bir problemin kalırsa bana cevap yaz.kalmayacağından eminim.Ama bu işi işi bilen bir usta yapsın.Yapacam derken tamaen bozdurtma yani.Kutuyu acarken kırmasın yani.

slm arkadaşlar bahsi geçen gaz kelebeği boğazı sökülüp üzerinde ki siyah elektronik devre çıkartılarak temizliği yapılıyor. eğer sorun rolanti ve stop eme sorunu ise bu sorun çözülüyor. Ben Mercedes servisinde elektronik teknikeriyim bir akrabamın stilosu var 2 senedir aynı sorunu yaşıyordu. servis değişmesi gerekir dedi. değiştirdi e sorun çözüldü. yaklaşık 1000 tl başka bir arkaşın da stiloda aynı sorun vardı. bunun üzerine söktüm bakımını yapıp taktım sorun çözüldü. rolanti düzeldi. stop etme sorunu kalktı. aynı sorun herkeste var boşuna 1000 tl vermeyin iyi bir ustaya temizletin. detaylı anltım için arasanız yardımcı olurum
    0545 392 01 91

adam kendisinden o kadar eminki tel numarasını bile vermiş.

ben yarın serviste kelebek temizliği yaptırmayı düşünüyorum ama bu okuduklarımıda aynen uygulamarını isticem.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: stilock

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

Selamlar,

Araba özellikle 2-3 ve 4. viteste 2000-2400 devir/dakika aralığında gaza yüklenince sağa sola sallanarak hızlanıyor; sanki bozuk zeminde gidiyormuş hissi veriyor.. Motor yerinden çıkacakmış gibi hissediyorum ama devir artınca bu sarsıntı kesiliyor. Ar Servis'e götürdüm Ankara'da bindi kullandı usta ama farkedemedi sorunu halbu ki geçen arkadaş kullandı o ben söylemeden farketti..

Şanzıman takozu falan gibi bişeylerden olur diye düşünüyorum, tecrübe eden var mı daha önceden?

Teşekkürler..

Takoz,Denge çubuğu, salıncaklara baktır derim.

Bugün biraz daha tecrübe edeyim dedim, 2000 ile 2600 arası hatta, yokuş aşağı olmayan koşullarda 4. viteste özellikle araba sağa sola sallanıyor resmen, ateşleme sorunu değil kesinlikle sanki motor rezonansa giriyor...

Biraz netten araştırdım başka araçlarda da olabiliyor bu tarz şikayetler ama kimse emin konuşamamış..

Can sıkıcı..

quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

Şanzıman takozu arızası , genelde araç hareket ettikten sonra herhangi bir sebeple motor
    stop etmeden durunca rölantide ortaya çıkıyor. takoz kalkışta ve fren yaparken,kasisten geçerken,
    çukura düşünce sürekli kuvvete maruz kalıyor ve lastik aşınmaya,yarılmaya,kopmaya başlıyor..
    oturduğunuz koltuk adeta sallanıyor..bu arızayı rölanti sarsıntısı ile karıştırmayın,bunda rölanti
    sabit ve bir güç (motor) sizi araç içinde sallıyor..
    Orijinal parça (fiat kod: 46781891) 50 tl, işçilik 10 tl, değişim 5 dakika..
    Fiyatlar günceldir(bugün)..

link eklendi..

http://www.youtube.com/watch?v=aHOG3fks60A

gendarme, yazdıklarının benim sorunumla alakası var mıdır?

3. viteste yakuş tırmanırken gaza yüklenince çok sarsılıyor araba...

• quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

quote:

Hayırlı Cumalar ,

Gendarme, hoş geldin.

Halat olduğu kesinlik kazandı mı?

İzmitteki ustayla görüştüm..onun görüşü kesin halat..
    kopma ihtimali olduğu için çıkma bir tane bulmadan söktürmek istemiyorum..

Gendarme,

Diğer forumda bir arkadaş alttaki mesajı yazmış; İzmir sana yakın istersen bir görüş.

Slm arkadaslar,

bende bazı arkadaslar gibi cam tavandan cok cektim , ama sonunda işin pri oldum diyebilirim kendi adıma =) bende 1.6 dyamıc model fuul stılo war cam tavan agrızalı almıstım arabayı cok fazla tamırcıye bu ıslerle ugrasan dukkanlara sordum gezmedım sanayı kalmadı en dusuk 600 lıra fıyat cektiler oda adam arızayı soylucek sadece bozuk parca var ıse benden ılave alıcak , en sonunda kendım ındırdım komple tavanı actm ınceledım yaptım, varsa sızınde boyle sıkıntılarınız makul ucretlerde yardımcı olmak ısterım 22 yasında unı ogrencısıyım amacım para kazanmaktan zıyade harclık cıkartmak saygılar telefon 0554-822-70-52

• herkese iyi günler. duble din için aşağıdaki çerçeveyi almayı düşünüyorum. fiyatı uygun duruyor. ne dersiniz...

http://urun.gittigidiyor.com/FiAT-STiLO-DOUBLE-DIN-OTO-TEYP-CERCEVESI_W0QQidZZ40373106
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazysouthern

herkese iyi günler. duble din için aşağıdaki çerçeveyi almayı düşünüyorum. fiyatı uygun duruyor. ne dersiniz...

http://urun.gittigidiyor.com/FiAT-STiLO-DOUBLE-DIN-OTO-TEYP-CERCEVESI_W0QQidZZ40373106

Cihaz aldınmı? hangi cihazı alırsan al direk tak kullan yapamazsın çerçeve üzerinde işlem yapman gerekiyor.
  • haydi ADANAAAAAAAAA buluşma zamanııııııııı...... kimler geliyor buluşmayaaa?????

buarada stiLimnden çıkardığım doublr satılıktır....
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-stilo-icin-necvox-dva-939hdl-53482655/detay
  • quote:

quote:

herkese iyi günler. duble din için aşağıdaki çerçeveyi almayı düşünüyorum. fiyatı uygun duruyor. ne dersiniz...

Cihaz aldınmı? hangi cihazı alırsan al direk tak kullan yapamazsın çerçeve üzerinde işlem yapman gerekiyor.

iyi günler cihan bey,
    cihaz aldım, ama daha elime geçmedi, şuan istanbulda. yarın gelir herhalde.

cihaz üzerine işlem yapmak gerektiğiniz daha öncede demiştiniz. bi ulaşsın, fikrinizi soracam inş.

çerçeve almak için cihazın gelmesini mi beklesek?...

• cihazı beklemeye gerek yok.. çerçeveyi de şimdiden al bence ki bi de onu bekleme sonra...
  • caner hocam, olurmu linkteki çerçeve, alıyorum?
  • quote:

caner hocam, olurmu linkteki çerçeve, alıyorum?

olur hocam olur... zaten onuda kesip biçeceksin
  • quote:

caner hocam, olurmu linkteki çerçeve, alıyorum?

erenerde hazır yapılmış var karbon kaplı hemde yanılmıyorsam ilanı sahibinden.com da var bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afiLi_01

haydi ADANAAAAAAAAA buluşma zamanııııııııı...... kimler geliyor buluşmayaaa?????

buarada stiLimnden çıkardığım doublr satılıktır....
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-stilo-icin-necvox-dva-939hdl-53482655/detay

Hadi pazar gününe ayarlıyalım, organizasyon işi sende Caner
  • 
Sayfa: önceki 15831584158515861587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.