toprağım anca şubat tatiline işte... 28 ocakta çıkarım yola...
Hayırlı Cumalar millet,
Yeni katılan ve katılacak olan arkadaşlar hoş geldiniz.
yine yeni yeniden merhaba her kese, nasılsınız yav yazışmayalı umarım keyifler yerindedir. biz uğramasak sizin uğradığınız yok bize biz akrabayız buyrun bizede bekleriz . Şaka bir yana dediğim gibi umarım her şey yolundadır
mehmet abi hosgeldin.cihan abi aradım bugün biriyle görüsüyordun.görmedin sanırım. benim aracın casus resimleri
selamlar herkese, hemşerim senin civciv şimdi küp şeker mi olacak?
evet hemserim yaw.gitti sarı civciv.
valla çok ciks olur, ilerde boyatmak durumunda kalırsam kesinlikle beyaz ilk tercihim olur, çok da uzun sürmez heralde boyatmam sağolsun urfalı şöförler park edip çıkarken bir iz bırakıyor, son 2 haftadır 3 araba iz bırakmış
quote:
Orijinalden alıntı: fahoge
valla çok ciks olur, ilerde boyatmak durumunda kalırsam kesinlikle beyaz ilk tercihim olur, çok da uzun sürmez heralde boyatmam sağolsun urfalı şöförler park edip çıkarken bir iz bırakıyor, son 2 haftadır 3 araba iz bırakmış
Alemsin hocam
günaydın herkese. fahrettin hocam kim ne derse desin belli bir zaman sonra boyatmak en iyisi.sıfır gibi oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: erener0101
günaydın herkese. fahrettin hocam kim ne derse desin belli bir zaman sonra boyatmak en iyisi.sıfır gibi oluyor.
Sağı solu göçük çizik arabaya binmektense komple boyalı tertemiz kaportası olan arabaya binmeyi tercih ederim. Tuuturmuşuz bir orjinal mevzusu , adam arabayı satarken gram boya yok araba orjinal diyor bakıyorsun gerçekten neredeyse güneş yanığından dökülmelerden arabada boya kalmamış
cok doğru abi.
Herkese selamlar!Arkadaşlar yeni stilo sahibi oldum şükür.Araca 16 inç ofsetli jant lastik aldım ve 16 jantlar aracımda küçücük kaldı :) Stilio açıkçası umduğundan büyük çıktı :) acilen aracı alçaltmam gerekiyor,sizden isteğim spor yay olarak kaç mm yay almalıyım veya kullanmalıyım? 35 mm 50 mm veya başka bir ölçü ne olmalı.Tecrübenizden faydalanıp yanlışlık yapmak istemiyorum açıkçası :) herkese saygılar.Aracımı alalı ıkı gün oldu forumda yazılanlara stilom olunca ulaşmak aklıma geldi yazılan bir çok olaya bakarak yeni bir stilo kullanıcısı olarak,kullanıcı arkadaşların söylediğini yinelemek isterim BU FİYATA BU KADAR ÖZELLİĞİ OLAN bir başka araç yok memleketimizde.Halen daha karar veremeyenler için hatırlatmak isterim :) he bu arada farkında olmadan forumu okuyunca farkına vardım karar veremeyen identiti...... nickli arkadaşımızın düşündüğü kıyı mavisi lacivert stilo yu ben almışım ÇOK PARDON :) kararsız kaldığı için çok teşekkür ederim ona ben ilanı gördüğüm gibi gidip satın aldım.Çok temiz araç çıktı maşaallah!Bir kez daha tüm STİLO kullanıcısı arkadaşlarıma sevgi saygı.Özellikle kaç mm yay takmam gerektiğini iletirseniz çok sevinirim :)
quote:
Orijinalden alıntı: megaloman39
Herkese selamlar!Arkadaşlar yeni stilo sahibi oldum şükür.Araca 16 inç ofsetli jant lastik aldım ve 16 jantlar aracımda küçücük kaldı :) Stilio açıkçası umduğundan büyük çıktı :) acilen aracı alçaltmam gerekiyor,sizden isteğim spor yay olarak kaç mm yay almalıyım veya kullanmalıyım? 35 mm 50 mm veya başka bir ölçü ne olmalı.Tecrübenizden faydalanıp yanlışlık yapmak istemiyorum açıkçası :) herkese saygılar.Aracımı alalı ıkı gün oldu forumda yazılanlara stilom olunca ulaşmak aklıma geldi yazılan bir çok olaya bakarak yeni bir stilo kullanıcısı olarak,kullanıcı arkadaşların söylediğini yinelemek isterim BU FİYATA BU KADAR ÖZELLİĞİ OLAN bir başka araç yok memleketimizde.Halen daha karar veremeyenler için hatırlatmak isterim :) he bu arada farkında olmadan forumu okuyunca farkına vardım karar veremeyen identiti...... nickli arkadaşımızın düşündüğü kıyı mavisi lacivert stilo yu ben almışım ÇOK PARDON :) kararsız kaldığı için çok teşekkür ederim ona ben ilanı gördüğüm gibi gidip satın aldım.Çok temiz araç çıktı maşaallah!Bir kez daha tüm STİLO kullanıcısı arkadaşlarıma sevgi saygı.Özellikle kaç mm yay takmam gerektiğini iletirseniz çok sevinirim :)
hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler....
quote:
Orijinalden alıntı: serxad
quote:
Orijinalden alıntı: identitynumb
quote:
Orijinalden alıntı: serxad
HELE BU HİÇ İYİ OLMADI :(
hocam şuan benim senden bir farkım yok durumumuz aynı yani ikimizde araştırıyoruz ama ben duyduğum olumsuz şeyleri yazıyorum ki kullanan ve bilen arkadaşlar beni aydınlatsın bu yazdıklarıma cevap versin. ve gönül rahatlığı ile kavuşayım stiloma umarımda öyle olur bence sen yazılan olumsuz mesajları değilde 600 küsür sayfadaki aydınlatıcı cevapları ve mesajları dikkate alırsan daha mantıklı olur. ha tamam tabi duyduğun bişeyler varsa onları sor.afedersinde artık yalama yaptı bana biliyomusun alfa 147 dedim neler duydum ha ama vazgeçmemin nedeni fiyatı fena bir şekilde yükseldi 17.000 den şuan o ayarlarda bir araba 20.000-21.000 tl arası oldu.şunuda biliyorum bmw 97 model 3.20i alayımmı diye aratsam google dan neler duyacam falan filan sen bence olumsuzları görmezden gel arabayı git gör eskişehirde birebir göremiyorum 3d stiloyu belki görsem bir kere otursam koltuğuna direksiyonuna bir kez dokunsam amam diyicem benim için yapılmış.görmeyince sadece oturup araştırınca sonuç bu oluyor tabiki.sen boşver benim dediklerimi dediklerimin cevabına bak mesela halil2202 ne demiş cevap olarak :
Git bir clio al. Bundan önceki aracım clio idi. Clio nun triger seti değişimi stilomdan daha pahalıya idi:) Bende stilomu almadan önce hanımın amcasına sormuştum kendisi BUrsa fiat tofaş fab5rikasında çalışıyor. Stilomu sakın alma dedi çok güzel on numara araba ama başa çıkmazsın elktronik masraf çok çıkarır falanda filan. sonrada bana tavsiye ettiği araba albea olunca hemen gittim beğendiğim stili aldım 2.5 yıl 25bin km oldu.
doğru söylüyor ne diyeyim...
aramızdaki fark sen ankaradasın her versiyonunu görebilirsin deneyebilirsin imkanın var.bende ankaradan baktırabilirim sadece bence çok farklı şeyler. kullan bence 3d skylı stili ve yorumunu yap banada pm den detaylı olarak anlat rica ediyorum. saygılar...
Identitynumb kardeşim ve diğer Stilo düşünüpte aklı tamamen karışmış vaziyetteki arkadaşlarımın dikkatlerine önemle duyurulur;
Bugün Ankara Merkez Fiat Distüribütörlüğünde Uzman Danışman olarak görev yapmakta olan çok yakın bir dostumla yapmış olduğum görüşmeler sonucunda Stilo hakkında edindiğim önemli teknik ve sosyal bilgileri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım,
1.- Motor; Fiatın bugüne kadar Türkiye de satışa sunduğu en nitelikli ve kullanım ömrü en yüksek motor sistemi mevcut. Kesinlikle Fiatın diğer segment araçları ile kıyaslanamaz. min. 350.000 km ye kadar ( periyodik bakımlarının düzenli ve işinin ehli ustalara yaptırılması şartı ile ) ilk günkü performans ve sağlamlık, Sıralı sistem LPG uyumu üst düzey ve özellikle İtalyan LPG firmalarının ürünleriyle 1. sınıf yakıt ve güç performansı, Servis ve bakım masrafları Türkiye ortalamasının kesinlikle altında, Ve kesinlike bütün Fiat servisleri Stilo konusunda uzmanlar, çünkü bütün Fiat çalışanlarının tartışmasız en büyük aşkı Stilo !! 2.- Dizayn, Ergonomi ve Yol Tutuşu; Segmentindeki diğer araçlarla kıyaslandığında ortalamanın çok üzerinde yol tutuşu. Ana sebebi ise ergonomik dizaynı ve aracın normalin üzerindeki ağırlığı. Bu ağırlıkta bir aracın yakıt tüketiminin şehiriçinde normal şartlarda 12-13 lt / 100 km civarlarında olması gerekirken mevcut motor sistemi ile bu değeri 11 lt / 100 km nin altına indirebilmiştir Fiat. ( kullanıma göre 9,5 - 10,5 lt / 100 km ) İç dizaynı kıyaslama yapmak için fotoğraflara bakmak asla yeterli değildir. Şu bir gerçek ki Stilo kabinine oturduğunuz zaman ( gerçekten alıcı gözü ile bakıp alıcı ruhu ile yaklaşarak ) hayatınızdaki yeri şu sıralamaya dönüşüyor; 1- Yüce ALLAH (c.c.) 2- Aileniz ve Sağlığınız 3- Stilo 4- Diğer hayat unsurları
3- Donanım; İki kelime ile ifade ediyor : Mükemmel ötesi. Bu kadar donanımın bir arada sunulması aslında zordur diyor ve ekliyor; " Çok üst sınıf araçlarda bu donanımların bir arada sunulması mümkün çünkü maliyet açısından hiç bir problemleri yok. Pazardaki satış rakamları, fiyatlarına rağmen üst seviyelerde olan Audi, Mercedes, BMW gibi firmaların bir çok donanım özelliğini birarada sunmaları sıkıntı teşkil etmiyor çünkü her halikarda % 20 lere varan kar marjlarıyla satılabiliyorlar. Fakat ekonomik ve orta sınıfa hitap eden araç firmalarının çok farklı bir sistem üretmedikçe bu kadar donanımı bir arada sunmaları çok ama çok maliyetli bir olay. Çünkü nerde çokluk orada sıkıntı. Diğer orta sınıf firmalarının markalarıyla yarışı önde götürmekte olmaları böyle bir arayışa itmiyor onları. Mesela Volkswagen. Boş kutuda üretse özellikle toplumumuzun göz bebeği. Halbuki Volkswagen yedek parça ve periyodik bakım masrafları azımsanacak miktarlarda değiller. İşte bu noktada Fiat Stilonun farkı devreye giriyor. Çünkü Stilonun donanım sistemlerini bir arada devreye sokan elektronik ve mekanik sistemleri Fiat ve Alfa Romeo mühendislerinin ciddi çalışmaları sonucunda üretilmiştir. Bugün bile bu sistemlerde oluşabilecek problemlere karşı yedek parça ve servis desteği tam randımanlı ve ekonomik bir şekilde verilebilmektedir." 4.- Malzeme kalite ve işçiliği; Çok iyi olmasada Fiatın en iyisi. Bütün bu özelliklerine bir de çok üst düzey malzme ve işçilik kalitesini sokmak 30.000.-TL değerindeki Stilonun 40.000.-TL nin üzerine çıkması demek. Bu niteliklerde 30.000.-TL ye zor satılan aracın 40.000.-TL ye satışa sunulması demek Fiatın Türkiye pazarında komik bir vaziyete geçmesi demek. Çünkü Türk toplumu ezbere dayalı bir otomobil pazarı oluşturmakta. Atalardan ve çevreden ne görüldü ise o.
Gelelim "30.000.-TL ye zor satılırken" cümlesindeki ZOR ibaresine. Neden mi zor? Kalite ve güvenlikle hiç ama hiç alakası olmayan bir durum. Çünkü Fiatın reklam politikası ve sunum yetenekleri, dönemin reklam koordinatörü tarafından yanlış hamlelerle yönetildi. Türk insanı gerçekten Stilo yu hiç tanımadı. Tanıyamadı. Çok acıdır ki bu nitelikte bir araç bu gün İtalya da parmakla gösteriliyor.
2003 ve 2006 yılları arasında özellikle İtalya ve İspanyada ve tüm Avrupada en çok satılan C Segmenti aracın Stilo olduğunu biliyormuydunuz??
çok güzel ifade etmişiniz. olay budur...
herkese selamlar... cuma akşamı ewi taşıdık arkadaşlarla cümbür cemaat we tam film bi şekilde... o andan beri ew temizliğiyle uğraşıyorum... internetimde yarın (p.tesi) bağlanacak... yanii gorusuruukkkkk
günaydın. topragım kolay gelsin fazla yorma kendini.
günaydın.. dün bitirdim toprağım.. sadece banyo kaldı, o da çok sıkıntı değil
quote:
Orijinalden alıntı: stilock
quote:
Orijinalden alıntı: erener0101
Sağı solu göçük çizik arabaya binmektense komple boyalı tertemiz kaportası olan arabaya binmeyi tercih ederim. Tuuturmuşuz bir orjinal mevzusu , adam arabayı satarken gram boya yok araba orjinal diyor bakıyorsun gerçekten neredeyse güneş yanığından dökülmelerden arabada boya kalmamış
Herkese Gunaydın arkadaslar,
Cihan abim bu cumleyip ilan verirsem altına mutlaka yazıcam
bu jant nasıl olur beyaz stile
toprağım aslında kırmızı jant taksan harika olur yaa... bu beyaz güzel olur ama boğabilir beyaz-beyaz...