Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (1260. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12581259126012611262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata
    Yalçın yatmazmıyım yaa, hemde nasıl eşofmanlarımı çıkarmadım bile akşama kadar pc ile uğraştım yedek almaya çlştım eski dosyalarımı eski programların setup larını falan ama bir coğuna yazık olmuş, virüs sağolsun bulaşmış hep eledim, kısmetse bu bu hafta da format atarım kaymak olur pc... ne zmandır dün dinlendiğim gibi dinlenemiyordum bugün nasıl dinç bir gün geciriyorum anlatamam....
    Bu arada arabalarında titreme sorunu olan arkadaşlar şu lambda sensörü üzerine gitsinler, benim sorunum olmamasına rağmen biraz arştrdım ben bile gidip gostercem, fazla yakıt tuketimine sebep oluyormuş.... ozellikle lpg de devir dengesizliği yaşayanlar mutlaka baktırsın diyorum ben...

Bu arada ya cumartesi günü yada pazar günü mehmet abinin yanına gidyoruz Yalcın.... tabi sen ve mehmet abi de müsait olursa

Fatih kardeşim bu sensörün arızası nasıl bulunuyormuş....

bafra_stilo çok geçmiş olsun. Allah tekrarını göstermesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: yazel5353
    bendede atiker lpg var bende memnun değilim ilk çalıştırmada benzindeyken devir saati oynuyor taktırdığım yere gittim arabadab diyor lpg yle alakası yok diyor gz taktırmadan önce yoktu diyorum bişey diyemiyor bende şikayet edicem bunları tükatici haklarına hep eraber gidelim derim ben daha kararl olur dinlerler bizi...

hepinize iyi günler diliyorum.

Mehmet abiye takılacağım diye mesajı yanlış yere yazmışım. Bu arada
    insan sevdiği postu yerden yere vururmuş..

Yalçın,
    öncewww.sikayetvar.com a şikayette bulnun. Güzel bir site...

• quote:

Orijinalden alıntı: halil2202

quote:

Orijinalden alıntı: afiLi_01

halil bu da gayet güzel olmuş...sahibinden de satılık bir stilonun kaplaması...

O resimdeki kaplama değil kardeşim. Orjinal stil paketli bir stilo...

Ahhh ahh şu paketleri öğretemedim bir türlü,
    Bu stil paket değil dostum elit paket !

quote:

Orijinalden alıntı: afiLi_01
    ünal abi sende krom ızgara düşünüyordun.. belki bu biraz fikir sahibi yapar... bence siyahda daha bi çekici durmuş...

afiLi_01, Bu fotolardaki ilk stilo benim eski aracımdı, 2. si ise stilock'un stilidir

Hakan geçmiş olsun kardeşim, Allahtan üzücü bir durum yaşanmadı.

• tüm forum üyelerine hayırlı akşamlar.

Hakan kardeşim çok geçmiş olsun nasıl sevindim bilemezsin allah bir daha böle dert göstermesin.

Lambda sensoru arızasını bulmak için aracınızı PC ye bağlatmanız lazım yada diğer bir yöntem var gidip aracınıza emisyon ölçümü yaptırın Lambda değerleri 0,90 ila 1,20 olması gerekir eğer değerler bu rakamların altında yada üstünde ise sensorlerinizi kontrol ettirin. Lambda sensoru arızası halinde araçtaki olumsuzluıklardan araştırıpta öğrendiğim kadarı ile anlatayım .

Lambda sensoru arızası olan araç dengesiz çalışır devir saatinde salınım araçta titreme olur. yakıt sarfiyatı artar ve araç garip garip gaz sorunları çıkartır tekleme ve gaz yememe gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafra_stilo

Cümleten selamlar herkese

Allah duasını eksik etmeyen tüm dostlarımızdan razı olsun.Yaklaşık 10-12 gün yoktum forumda.Ankara'da babamın rahatsızlığı ile boğuştuk.Geçen çarşamba ameliyat oldu ve patoloji sonucu bugün geldi ve Allah'a şükür ki alınan tümör iyi huylu çıktı.Hayatımda yaşamadığım kadar kötü bi 10 gün geçirdim.Bu olay bana şunu öğrettiki sevdiklerimizin değerini gerçekten böyle bir durumda daha iyi anlıyoruz.Arkadaşlar annenize babanıza kardeşlerinize eşinize ve çocuklarınıza sevginizi göstermek için beklemeyin çünki Allah gecinden versin yarın yanınızda olmayabilirler ben bunu yaşamasamda en azından korkusunu yaşadım.Bu arada ailesinde Allah korusun kanser hikayesi olan arkadaşlar mutlaka kontrole gitsinler.Özellikle kolon kanseri hikayesi olan yaşı 30 dan fazla tüm arkadaşlar kolonoskopi veya tomogrofi çektirsin.Şimdi gidin ve sevdiklerinize sarılın..Sevgiler Hakan

HAKAN KARDESIM BUYUK GECMIS OLSUN...COK MUTLU OLDU BURADAKI HERKEZ BUNA EMIN OL..BENDE YAKINDAN YASADIGIM ICIN BU OLAYLARI SENI COK IYI ANLAYABILIYORUM..
    SAGLIKLI GUNLER DILIYORUM BUNDAN SONRA..TEKRARDAN SANA BABANA SEVDIKLERINE GECMIS OLSUN

• LAMBDA SENSORU ( OKSIJEN SENSORU ) NEDİR?

Oksijen Sensörleri, motor egzoz manifolduna monte edilmiş olup, egzoz gazları içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçmek için egzoz gazlarını koklar ve ECU tarafından okunabilen bir voltaj üreterek hava-yakıt karışımının çok fakir veya zengin olduğunu gösterir. Bu sayede, aracın her sürüş şartında hava-yakıt karışımı sürekli olarak kontrol altında tutularak optimum performans ve yakıt ekonomisi sağlanır.

Oksijen Sensör Arızalarının Tanımı

Aracın performansı ile bu kadar yakından ilgili olan bir parçanın arıza tanımı nispeten kolaydır. Birçok araçta oksijen sensörü arıza lambası mevcuttur. Aynı zamanda, sürücü fazla yakıt sarfiyatından şikayet eder. Arızalı Oksijen Sensörü yakıt sarfiyatının %30 değerine kadar artmasına neden olur. Sürüş konforunun azalması ve yanma kayıpları klasik Oksijen Sensör arıza belirtileridir ki, bu arızaların hepsi araca uygun bir Oksijen Sensörü takılmak suretiyle giderilebilir.

Sensör Arızası İle İlgili Problemler

* Araç performansının düşmesi
    * Aşırı yakıt sarfiyatı
    * Katalitik kövertörün aşırı ısınarak arıza yapması

Bakım ve Servis

Yeni çıkan çevre koruma yasaları araçlarda katalitik konvertör kullanılmasını ve yılda bir kez emisyon testinden geçmelerini zorunlu hale getirmiştir. Başarısız bir motor ve egzoz emisyon testinin en başta gelen sebeplerinden biri arızalı Oksijen Sensörüdür. Bu nedenle Oksijen Sensörleri her 30.000 km. de bir kez kontrol edilmelidir. Aracınızda yukarıda söz edilen arızalardan birini yaşadığınız zaman Oksijen Sensörü değiştirmekten asla kaçınmayın.

“Lambda sensörü motorun (katalizör) öncesine yerleştirilmiş bir elemandır. Egsoz gazı içerisindeki karbon monoksit/oksijen oranına göre gerilim üretir ve enjeksiyon beynine bildirir. Beyin kartografisindeki degere göre karsılastırma yapar ve egsoz olarak atılan gazın zenginliğini ölcer. Karısımın fakır yada zenginliğini (az yada cok yakmasını) olcer. Fakir yada zengin olma durumuna göre enjektörlerin acık yada kapalı kalma surelerini ayarlar ve ideal karısımı yakalar… Bide unutmadan lambda senserü tam olarak calışa bilmesi için 250 dereceye kadar ısınması gerekir bunuda atlamamak gerekir.”

Not = ALINTIDIR.

• Bide unutmadan lambda senserü tam olarak calışa bilmesi için 250 dereceye kadar ısınması gerekir bunuda atlamamak gerekir.”

ilginçtir benim araç ısındıktan sonra sorun çıkartmıyor .... yani bu tezi doğrular nitelikte...
  • vaaybeeeeeeeee en sonunda bende sayfa başı oldum :) çaylar benden millet
  • şu lambda ya bende baktırıcam yetkili serviş işi bu anladığım kadarıyla çünkü benim arabamdada oluyo yığılma ve boğulma ...

teşekkürler paylaşımınız için bizi uyandırdığınız için.
  • Arkadaşlar cümleten hayırlı akşamlar...

bafra_stilo çok geçmiş olsun Allah cümlemizi bu illet hastalıktan korusun.

Ayrıca lpg konusunda atikere attığım son mesajdan sonra hala dönen olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nujman -- 29 Mart 2010; 20:57:33 >
  • geçenlerde Bosch car service ile görüştüğümde yetkili isimlerden Burhan bey'e bizim forumdan bahsetmiştim ve bana ellerinden geldiği kadar bize yardımcı olacağını söylemişti yeni aklıma geldi söyleyim dedim :)
  • varsın dijital klimasıda olmasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34vıa85

vaaybeeeeeeeee en sonunda bende sayfa başı oldum :) çaylar benden millet

• abi bence manuel klime daha iyi ve kullanışlı bence bi araba için dj klima artı değildir çünkü manueli kullanması daha basit ve aynı işi görüyo ama yinede sen bilirsin ...araba gerçekten temizmiş..

abi bu arada bana uğramadan direkt eve gitmişsin ayıp sana ben pastanadeyim buyur gel bi çayımı iç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazel5353 -- 29 Mart 2010; 21:14:53 >
  • 11 kyıtlı üye 7 misafir maaşallah elemterefiş kem gözlere şiş numan kardeşimde gelmiş herkes burda cümleten iyi akşamalr arkadaşlar ...
  • askerliğini yapmış arkadaşlara sormak istiyorum benim bildiğim yüzbaşının 3 yıldızı vardı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum!!!! yüzbasşı olmuşum ama 4 yıldızım var vay be kurmay yüzbaşı :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: valo

http://www.sahibinden.com/dikkat_!_sadece_11_500_km_de_kazasiz_boyasiz_full-08WQQaXQQ23400626WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto

AHHHH AHHHHH BİRDE DİGİTAL KLİMA OLSAYDI ALMISTIM BU STILI

valo cidden dijtal olmazsa olmazın değilse düşün çok temiz duruyor araç..
    herkese iyi akşamlar arkadaşlar...

quote:

Orijinalden alıntı: 34vıa85

askerliğini yapmış arkadaşlara sormak istiyorum benim bildiğim yüzbaşının 3 yıldızı vardı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum!!!! yüzbasşı olmuşum ama 4 yıldızım var vay be kurmay yüzbaşı :P

seninki yıldızlı yüzbaşı bize de nasip olur inşallah.. hala çawuşuz içtima alıp duruyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afiLi_01 -- 29 Mart 2010; 21:17:57 >

• hakan kardeşim geçmiş olsun. Allah zeval vermesin...
  • 
Sayfa: önceki 12581259126012611262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.