Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (1261. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12591260126112621263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 34vıa85

varsın dijital klimasıda olmasın :)

OYLEMİ DIYORSUN?
  • quote:

LAMBDA SENSORU ( OKSIJEN SENSORU ) NEDİR?

Oksijen Sensörleri, motor egzoz manifolduna monte edilmiş olup, egzoz gazları içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçmek için egzoz gazlarını koklar ve ECU tarafından okunabilen bir voltaj üreterek hava-yakıt karışımının çok fakir veya zengin olduğunu gösterir. Bu sayede, aracın her sürüş şartında hava-yakıt karışımı sürekli olarak kontrol altında tutularak optimum performans ve yakıt ekonomisi sağlanır.

Oksijen Sensör Arızalarının Tanımı

Aracın performansı ile bu kadar yakından ilgili olan bir parçanın arıza tanımı nispeten kolaydır. Birçok araçta oksijen sensörü arıza lambası mevcuttur. Aynı zamanda, sürücü fazla yakıt sarfiyatından şikayet eder. Arızalı Oksijen Sensörü yakıt sarfiyatının %30 değerine kadar artmasına neden olur. Sürüş konforunun azalması ve yanma kayıpları klasik Oksijen Sensör arıza belirtileridir ki, bu arızaların hepsi araca uygun bir Oksijen Sensörü takılmak suretiyle giderilebilir.

Sensör Arızası İle İlgili Problemler

* Araç performansının düşmesi
    * Aşırı yakıt sarfiyatı
    * Katalitik kövertörün aşırı ısınarak arıza yapması

Bakım ve Servis

Yeni çıkan çevre koruma yasaları araçlarda katalitik konvertör kullanılmasını ve yılda bir kez emisyon testinden geçmelerini zorunlu hale getirmiştir. Başarısız bir motor ve egzoz emisyon testinin en başta gelen sebeplerinden biri arızalı Oksijen Sensörüdür. Bu nedenle Oksijen Sensörleri her 30.000 km. de bir kez kontrol edilmelidir. Aracınızda yukarıda söz edilen arızalardan birini yaşadığınız zaman Oksijen Sensörü değiştirmekten asla kaçınmayın.

“Lambda sensörü motorun (katalizör) öncesine yerleştirilmiş bir elemandır. Egsoz gazı içerisindeki karbon monoksit/oksijen oranına göre gerilim üretir ve enjeksiyon beynine bildirir. Beyin kartografisindeki degere göre karsılastırma yapar ve egsoz olarak atılan gazın zenginliğini ölcer. Karısımın fakır yada zenginliğini (az yada cok yakmasını) olcer. Fakir yada zengin olma durumuna göre enjektörlerin acık yada kapalı kalma surelerini ayarlar ve ideal karısımı yakalar… Bide unutmadan lambda senserü tam olarak calışa bilmesi için 250 dereceye kadar ısınması gerekir bunuda atlamamak gerekir.”

Not = ALINTIDIR.

Osmancım paylaştığın bilgi için teşekkürler eklemek istediğim bir şey var Lambda sensörünü(oksijen sensörü) icat eden ve üreten BOSCH firmasıdır ve bütün Oto üreticilerinin tedarikçisidir .

• quote:

Orijinalden alıntı: yazel5353

abi bence manuel klime daha iyi ve kullanışlı bence bi araba için dj klima artı değildir çünkü manueli kullanması daha basit ve aynı işi görüyo ama yinede sen bilirsin ...araba gerçekten temizmiş..

abi bu arada bana uğramadan direkt eve gitmişsin ayıp sana ben pastanadeyim buyur gel bi çayımı iç...

SEnın ordan gecmedım bugun valla haklsıın..zaten gecınce moralım bozuluyor senın cıvcıvı gorunce 3 kapı almaya meyıllenıyorum,ıkı gun gormesem 5 kapıya donuyorum.kararsızlık cok kotu..
    ama gelıp senın stılın arka koltuk mesafesıne bakmak nıyetındeyım,kesınlestırmem lazım olayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: valo
    http://www.sahibinden.com/dikkat_!_sadece_11_500_km_de_kazasiz_boyasiz_full-08WQQaXQQ23400626WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto

AHHHH AHHHHH BİRDE DİGİTAL KLİMA OLSAYDI ALMISTIM BU STILI

bu arada bu araçta ne cruise control var ne de diger ek özellikler. tek avantajı skywindow ve düşük km...

• quote:

quote:

OYLEMİ DIYORSUN?

Temel bilim adami iken bir arkeoloji arastirmalari konferansina davet edilir. Amerikalilar anlatmaya baslar: - Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 25 metre asagiya indik ve telefon kablolari bulduk. Öyleyse bizim atalarimiz asirlar önce telefon kullanmislardir. Sira Türkiye'ye gelir ve Temel baslar anlatmaya: - Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 50 metre asagiya indik ama hiçbir sey bulamadik. Öyleyse bizim atalarimiz telsiz telefon kullanmislardir.

devran beyin internet sitesinden alıntıdır...

• quote:

quote:

OYLEMİ DIYORSUN?

Valo bence biraz daha beklemelisin
    full+full bulabilirsin
  • quote:

quote:

abi bence manuel klime daha iyi ve kullanışlı bence bi araba için dj klima artı değildir çünkü manueli kullanması daha basit ve aynı işi görüyo ama yinede sen bilirsin ...araba gerçekten temizmiş..

abi bu arada bana uğramadan direkt eve gitmişsin ayıp sana ben pastanadeyim buyur gel bi çayımı iç...

SEnın ordan gecmedım bugun valla haklsıın..zaten gecınce moralım bozuluyor senın cıvcıvı gorunce 3 kapı almaya meyıllenıyorum,ıkı gun gormesem 5 kapıya donuyorum.kararsızlık cok kotu..
    ama gelıp senın stılın arka koltuk mesafesıne bakmak nıyetındeyım,kesınlestırmem lazım olayı..

buyur abi gel araba burda çekiyorum ön tarafa hem bi kaç tur atarsın bazı sorunlar var arabada bekliyorum muhakkak eğer müsaitsen tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Siigle

quote:

http://www.sahibinden.com/dikkat_!_sadece_11_500_km_de_kazasiz_boyasiz_full-08WQQaXQQ23400626WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto

bu arada bu araçta ne cruise control var ne de diger ek özellikler. tek avantajı skywindow ve düşük km...

cruise control olmadıgını nerden bılıyorsun?ısaretlememıs dıyemı?dıger ozellıklerden neyı kastedıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

OYLEMİ DIYORSUN?

Temel bilim adami iken bir arkeoloji arastirmalari konferansina davet edilir. Amerikalilar anlatmaya baslar: - Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 25 metre asagiya indik ve telefon kablolari bulduk. Öyleyse bizim atalarimiz asirlar önce telefon kullanmislardir. Sira Türkiye'ye gelir ve Temel baslar anlatmaya: - Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 50 metre asagiya indik ama hiçbir sey bulamadik. Öyleyse bizim atalarimiz telsiz telefon kullanmislardir.

devran beyin internet sitesinden alıntıdır...

aman efendim neler görüyorum. Övünmek gibi olmasın ama 10300'ün üzerinde üyem de vardır. ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: stüdyocan

quote:

quote:

OYLEMİ DIYORSUN?

Valo bence biraz daha beklemelisin
    full+full bulabilirsin

yokki be kardesim bunun en fulu ılla bır eksıklık oluyor..d.klıma oluyor sky yok,sky oluyor kol dayama yok.hafızalı koltuk oluyor d.klıma yok vs.
    illa bırseyler eksık.
    fulu varsa bıle satmaz bence adamlar

• quote:

quote:

quote:

cruise control olmadıgını nerden bılıyorsun?ısaretlememıs dıyemı?dıger ozellıklerden neyı kastedıyorsun?

onun yeri sinyal çubuklarının hemen altındadır. bu arabada da göremedim.

• Mehmet abi haklısın bunu ben bir kaç sayfa önce paylaşmıştım sensorleri icat eden firmadır BOSCH.

Valo ( ismini unuttum kusura bakma ) valla bence D-K hiçte o kadar önemli değil tamam aracın içinde hoş bir görüntü oluyor ve ayarlayabiliyorsun ama bence analog klima daha verimli. sırf D K için aklın karıştıysa bence düşünme bile bunu. aracın KM si yeter...
  • quote:

quote:

quote:

buyur abi gel araba burda çekiyorum ön tarafa hem bi kaç tur atarsın bazı sorunlar var arabada bekliyorum muhakkak eğer müsaitsen tabii.

yazelcim bugun olmaz kızımı yatıracagım sımdı,ama yarın soz ugrayacagım yanına..saat 11-12 arasın bır cayını ıcerım

• dijital klima yok ama hafızalı ısıtmalı deri koltuklar var :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

onun yeri sinyal çubuklarının hemen altındadır. bu arabada da göremedim.

yerını bende bılıyorum ama zaten sınyal koluda gozukmuyor demekkı bunda sınyalde yok
    saka bır yana araba fena degıl..bılmıyorum bakalım kafam karıstı bırde km enteresan bukadar yıl 11000 km de hala ılgınc

• quote:

quote:

quote:

quote:

yazelcim bugun olmaz kızımı yatıracagım sımdı,ama yarın soz ugrayacagım yanına..saat 11-12 arasın bır cayını ıcerım

eyvallah abi yarın gece de burdayım beklerim her zaman bütün arkadaşlar gelebilir acıbadem görgülü pastahanesindeyim buyrun gelin ...

• Yalçın hocam iyi akşamlar, biz hep buralardayız ya takip ediyorum forumu... bu sıralar işler biraz yoğun malum muhasebeciyiz, fazla katılamıyorum çünkü daha pişme evresindeyiz stilo yu yavaş yavaş öğreniyorum fakat yine de sıkıntılarımı paylaşıyorum, ....tüm arkadaşlar çok ilgililer sağolsunlar...
  • Hakan öncelikle geçmiş olsun. Bende hastanede çalışıyorum ve insanların neler çektiğine içinde olmasakta uzaktan şahit oluyoruz. Umarım baban bir an önce sağlığına kavuşur.

Gürkan, geçen sene orta egzosu ondan önceki senede son susturucuyu değiştirdim.
    Orta susturucu için söyleyeyim daha bu hafta sonu servis fiyatını öğrendim 630 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisacil -- 29 Mart 2010; 21:44:13 >
  • Yalçın kardeşim sakın ha tavuk göğsü filan vede hiç bir şey getirme senin ürettiklerin bana külliyen yasak
    ben diabet hastasıyım zaten binbir güçlükle konrol altına aldım.dayanamam yerim filan sebebim sen olursun
    sonra kime AMCA diyecekler
    şaka bir yana çocuklar kendiniz gelin başımın üstünde yeriniz var
    ben zaten bu sene okullar açılırken Fatihin başını ağrıtıcam oğlum Ege bu sene okula başlarken Fatih AMCAsı ona set hazırlayacak Değilmi Fatih AMCA
  • arkadaşlar ben kaçtım herkese hayırlı sohbetler iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12591260126112621263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.